Dr. Jetske Ultee - Dé blog over huidverzorging
De huidverzorging trends voor 2017

Tijdens interviews wordt mij vaak gevraagd naar nieuwe ontwikkelingen en trends. Negen van de tien keer zijn trends en ontwikkelingen bedacht door een marketingafdeling en hebben ze weinig wetenschappelijke basis. Toch blijf ik altijd nieuwsgierig, want er zou er maar net een bij zitten waarmee al onze huidproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen en we weer jaren jonger lijken… De drie belangrijkste trends wil ik graag met jullie delen:

Lees verder

Wat was het een bijzonder jaar…

Wat wás 2016 een ongelooflijk spannend en bijzonder jaar. Het jaar dat ik mijn  eigen fijne make-up lanceerde. Het jaar ook dat Uncover Skincare alweer zes kaarsjes mocht uitblazen, dat we verhuisden naar een prachtige nieuwe locatie en dat we onze eerste stappen zetten in Duitsland. Wat is er veel gebeurd, wat is er hard gewerkt met ons hele team. En wat ben ik blij en dankbaar voor de berg enthousiaste reacties, vragen en andere belangstelling.

Lees verder

5 redenen waarom je huid tijdens de feestdagen niet straalt

Het is een bijzondere tijd van het jaar, de aanloop naar de feestdagen. Het is een en al goud en glitter dat blinkt, niet in de laatste plaats in de wereld van cosmetica, maar ondertussen kunnen vervelende huidklachten optreden… Van kledingkriebels tot kerstboomallergie.

Lees verder

De 7 huidzonden

Je kunt nog zulke werkzame huidverzorgingsproducten gebruiken, als je vergeet om goed voor jezelf te zorgen, doe je het effect van al die spullen al snel teniet. Zeven gewoonten waarvan je in 2017 (maar liever nog in 2016) beter afscheid kunt nemen als je mooi en gezond oud wilt worden.

Lees verder

Wat kost nu een goede crème?

Een paar weken geleden werd ik benaderd door het programma De Rekenkamer. De redactie wilde een item maken over dagcrèmes. Waarvoor gebruiken we die nu eigenlijk? Wat moet er in zitten, wat mag een crème kosten en hebben dure producten meerwaarde? Veel van mijn collega’s bleken liever geen kijkje in hun keuken te willen geven. Ik vond het eigenlijk juist wel leuk om hier wat meer duidelijkheid over te scheppen.

Lees verder

Zonnebrandcrèmes worden goedkoper

Al in 2013, aan het begin van mijn zoncampagne Smeer je in!, schreef ik een open brief aan het Ministerie van Financiën met het verzoek het btw-tarief voor zonnebrandcrèmes te verlagen. Blij verrast was ik dan ook toen ik gisteren op het nieuws zag dat dit ook eindelijk een feit is.

Lees verder

Krijg je borstkanker van deodorant?

Veel bezorgdheid afgelopen weken in mijn mailbox. Zwitserse onderzoekers concludeerden namelijk dat aluminiumzouten zoals gebruikt in deodorant een risico op borstkanker vormen. Het is niet voor het eerst dat deze ‘ziekelijke relatie’ opduikt. Is deodorant nog wel veilig te gebruiken?

Lees verder

Hoe zuur zijn zepen en reinigers voor de huid

Waarom is de pH-waarde van huidverzorging belangrijk? Moet je altijd kiezen voor pH-neutraal? En zijn gezichtsreinigers zonder pH-vermelding wel veilig? Een steekproef bij de drogist.

Lees verder

Vijf misvattingen over cosmetica

Dagelijks lees ik de meest verrassende, gekke of spannende berichtjes uit en over de wereld van cosmetica. Nieuwtjes en trends zijn nauwelijks bij te houden, en ook de wetenschap naar huidverzorging staat nooit stil. Dit lijstje met vijf hardnekkige gewoonten van consumenten op een Amerikaanse website voor de cosmetica-industrie vond ik leuk. Het is alleen te hopen dat de fabrikanten daar niet al te veel op zullen anticiperen.

Lees verder

Jong tot in je cellen

Ze kwamen ineens twee keer voorbij deze week: telomeren. Dat zijn de beschermende eindstukjes van onze chromosomen die ervoor zorgen dat cellen zich blijven vernieuwen. Eerst al in het bericht dat mensen die acne hebben gehad minder last krijgen van rimpels. Gevolgd door een onderzoek naar het verjongingseffect van duurtraining. Hoe zit dat?

Lees verder