Vaak krijg ik de vraag wat nou de perfecte crème is. Helaas, deze crème bestaat niet, althans, het voor jou ultieme product kan bij een ander problemen veroorzaken.

Een juiste beautyroutine bestaat uit de keuze voor goede producten, maar is dus ook heel individueel. Voordat je over kan gaan op de aanschaf van huidverzorgingsproducten moet je weten of je huid droog, vet of gecombineerd is. Verder is het belangrijk om te weten of (en hoeveel) last je hebt van puistjes, pigmentvlekken en rimpels. Het allerbelangrijkste is misschien nog wel om te weten of je huid snel gevoelig reageert op het gebruik van cosmeticaproducten. Om een goed antwoord te kunnen geven over de juiste verzorgingsproducten is bovenstaande informatie essentieel.

Om een voorbeeld te geven: hoewel een product met glycolzuur over het algemeen erg effectief is, is gebruik hiervan weer niet aan te raden bij mensen met rosacea of een overgevoelige huid.

Stappenplan voor productkeuze

Ik realiseer me dat het vinden van de juiste huidverzorgingsproducten een lastige aangelegenheid is. Om het mensen gemakkelijk te maken ben ik hard bezig met het maken van een stappenplan. Tot die tijd hoop ik dat de informatie op mijn blog je een stuk op weg kan helpen. Als je er niet uitkomt, stuur gerust een mail.

Fijn weekend, Jetske

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Doe de huidanalyse die ik heb ontwikkeld hier.
Lees ook ‘een gezonde huid’,
‘het is de kunst je huid goed te leren kennen’,
Een gezonde barrièrefunctie, een gezonde huid‘,
Luxe ingrediënten voor de huid‘,
De keuze van je producten; less is more‘ en
Alles in één producten?‘.

2 Reacties

 1. zegt :

  Beste Jetske,

  Ik moet je zeggen dat ik heel blij ben met het ontdekken van je site. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en ook in deze wereld zie je door de bomen het bos niet meer. Jouw uitleg over de ingredienten en over de werking van producten komt sterk overeen met mijn eigen visie. Daarom ook mijn vraag: kunnen jouw producten niet in de schoonheidssalon gebruikt c.q. verkocht worden?

  Groetjes,

  Marion

  reageren

 2. Beste Marion,

  Wat leuk dat je mijn site hebt ontdekt. Ik hoop dat mijn blogs je helpen mensen een nog mooiere huid te geven! Voorlopig zijn de producten alleen te koop via http://www.uncover-skincare.nl en via de Velthuis Klinieken. Als we het via schoonheidsspecialistes gaan verkopen dan laat ik het je zeker weten!

  Groeten Jetske

  3 februari 2011 om 13:06

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Laat hier je reactie achter