Gelukt, mijn eigen verzorgende Concealer! - Dr. Jetske Ultee
 • Concealer Jetske Ultee

Gelukt, mijn eigen verzorgende Concealer!

Nadenken over ingrediënten en onderzoeken hoe je daarmee je huid mooier kunt maken, vind ik het allerleukste aan mijn werk. Maar dat houdt niet op bij crèmes, serums of milde cleansers. Want wat heb je aan goede huidverzorging als je vervolgens irriterende make-up op je gezicht smeert.

‘In het vak’ zijn dit echt twee heel verschillende werelden. Zo zal je bijvoorbeeld op een beurs of congres voor cosmetica niet snel wat over huidverzorgingsproducten zien. Dat geldt ook voor de plek waar de producten gemaakt worden; make-up komt in de regel uit heel andere fabrieken dan huidverzorgingsproducten. In de cosmeticafabriek weten de cosmetisch chemici weinig van werkzame stoffen, maar wel weer alles van prachtige kleurpigmenten, verpakkingen en een fantastisch huidgevoel.

Het mooiste uit Milaan

De mooiste cosmetica komt uit de ‘cosmetic valley’ in Milaan. Een regio waar alle dure merken over de gehele wereld hun producten laten maken. En je raadt het al; bedrijven die huidverzorgingsproducten maken, zijn daar eigenlijk niet te vinden. Ik vind dat vreemd, maar vooral ook heel erg jammer. Hoe logisch is het om ook in je make-up irriterende ingrediënten te vermijden? En hoeveel beter worden deze cosmeticaproducten als je er verzorgende stoffen aan toevoegt. Dat is echt geen rocket science, maar gek genoeg gebeurt het gewoon eigenlijk nauwelijks of bijna niet.

Heel blij met de uitbreiding van ‘het gezin’

Vorig jaar heb ik mijn eigen Foundation en Powder gelanceerd, met als voornaamste reden dat ik daar vooral zelf heel erg naar op zoek was. Heel blij ben ik nu met de uitbreiding van ‘het gezin’; sinds deze week heb ik namelijk ook een Concealer. Want hoe goed je je huid ook verzorgt, soms heb je een beetje extra hulp nodig bij donkere kringen onder de ogen, rode vlekjes of een puistje. En met name bij puistjes en irritatie is het dan ook fijn als meteen het probleem aangepakt wordt. Uit onderzoek weten we allang dat ontstekingsremmende en kalmerende stoffen roodheid en zwelling verminderen. Hoe logisch is het dus om deze stoffen dan ook aan make-upproducten toe te voegen!

Voor mij heel logisch in ieder geval. En ik weet bijna zeker dat jullie het verschil zullen zien én voelen.

Alweer druk met een nieuwe speurtocht

Afgelopen dagen hebben sommige van mijn lezers en klanten al kennis mogen maken met mijn nieuwe product. De eerste reacties waren al heel erg leuk om te lezen.
Vanaf vandaag is de Concealer ook echt te koop voor iedereen. Ik zit vol spanning klaar voor jullie berichtjes, fotootjes of andere posts. En in de tussentijd ga ik ook gewoon lekker verder met alweer een nieuwe speurtocht naar de allermooiste ingrediënten om te gebruiken voor… in de badkamer 🙂

Het duurt nog even hoor, want ik ben nog niet helemaal tevreden, maar ik kan je vast verklappen dat we hard werken aan een heel uniek mengsel voor een bijzonder bodyproduct…

Groetjes,

Jetske

Onderzoekarts cosmetische dermatologie

 

 

 

 

Gerelateerde Berichten

23 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Sandra januari 18, 2018 (16:01)

  Hallo Jetske,
  Gefeliciteerd met jouw nieuwe product. Ook dit product zal ongetwijfeld weer een topper zijn. Even een kort vraagje: ik gebruik jouw foundation en jouw poeder. Indien ik ook de concealer wil gebruiken, dien ik deze dan vóór of ná het poeder aan te brengen?

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee januari 22, 2018 (09:52)

   Hoi Sandra,

   Bedankt voor je enthousiaste bericht en felicitatie!
   De Poeder kun je aanbrengen na de Concealer.

   Groetjes Jetske

 • Ilse januari 20, 2018 (23:16)

  Vandaag voor het eerst de concealer gebruikt in combinatie met de foundation en het poeder van Uncover. Ik was erg tevreden over het resultaat. Rode plekjes weggewerkt maar geen jeuk of irritatie aan het einde van de dag!

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee januari 22, 2018 (09:53)

   Wat leuk om te lezen Ilse!

 • Nathalie januari 22, 2018 (08:28)

  In het weekend de concealer een paar keer aangebracht. Heel goede kwaliteit! Ik stip eerst de vlekjes aan met de stift en werk het dan uit met een fijn zacht borsteltje. Eerst foundation, dan de concealer, dan eventueel nog poeder. Op weekdagen volstaat zelfs enkel de concealer! Terug een goede aanwinst!

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee januari 22, 2018 (09:53)

   🙂

 • Francien van der Burgt. januari 24, 2018 (09:20)

  Hoi Jetske,

  Gefeliciteerd met je nieuwe product. Heb de concealer binnen en ben heel enthousiast zoals met al je huidverzorging producten.
  Super fijn zou het niet kunnen missen. Heel veel succes met je nieuwe product.
  Liefs,

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee januari 25, 2018 (10:32)

   Bedankt voor je leuke reactie Francien!

 • Amanda januari 24, 2018 (10:51)

  Geweldig. Ik ben fan 😀

 • Vincent januari 25, 2018 (20:12)

  Jetske, ik ben echt ontzettend gecharmeerd van uw werk op het gebied van cosmetica. Ik heb — sinds de ontdekking van uw website — eigenlijk alleen maar producten gekocht die gebaseerd zijn op de door-u-goedgekeurde ingrediënten. Ik ben echt enorm blij dat er iemand zoals u bestaat in de wereld van de hedendaagse cosmetica branche. Hoewel ik pas een jongen ben van 18 jaar, ben ik erg gepassioneerd door cosmetica en dan met name de werking van ingrediënten op de huid. Er zouden meer cosmetica giganten te werk moeten gaan zoals u dat doet: betrouwbaar, gedreven en doeltreffend.

  Ik heb sinds kort uw producten in huis gehaald, waarvan ik alleen nog de toner moet bestellen. Op dit moment gebruik ik nog lijn van Paula’s Choice (wat opzich ook redelijk positief uitwerkt op mijn huid) maar toch ben ik ervan overtuigd dat uw producten zeer probaat zijn en écht een verschil kunnen maken in mijn huidige huidtextuur. Ik heb geen acne of overige huidaandoeningen (zover ik weet) maar wel regelmatig een of meerdere (kleine) onzuiverheden.

  Als de producten van Paula’s Choice zijn verbruikt, zal ik beginnen met de Uncover Skincare -huidverzorgingslijn (waar ik enorm naar uitkijk).

  Mijn complimenten voor uw werk en de leergierige blogs die u met plezier voor ons schrijft.

  Bedankt!

  Vincent

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee januari 30, 2018 (08:13)

   Beste Vincent,
   Bedankt voor je felicitaties! Ben zelf ook enorm blij dat de Concealer er is 🙂

 • Sanne januari 30, 2018 (08:04)

  Hallo Jetske,

  Ik kwam laatst de site van creative cosmetics tegen, deze claimen make up te maken die je huid zelfs verbeterd. Nou vroeg ik me af of dat waar zou zijn? En wat u van deze ingrediënten lijsten vindt.

  Foundation: mica (CI77019), zinkoxide, titanium dioxide (CI77891), ijzeroxides (CI77491, CI77492), ultramarine blauw (CI77007)

  Concealer: Mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), ijzeroxide (CI77491, CI77492), ultramarine blauw (CI77007).

  Blush:Mica (CI77019), titaandioxide (CI77891), zinkoxide, ijzeroxide (CI77491), ultramarijn blauw (CI77007)

  Bronzer: Mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), zinc oxide (CI77941), iron oxides (CI77491, CI77492, CI77499).

  Highlighter: Mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), ijzeroxide (CI77492).

  Finishing powder:Mica, Silica, Boron Nitride, +/- CI77220, CI77491, CI77499, CI77492, CI77007

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee februari 1, 2018 (14:42)

   Hoi Sanne,
   Ik dacht even dat dit niet de complete ingrediëntenlijsten waren, sorry. Maar de producten zien er prima uit, weinig ingrediënten en weinig kans op irritatie. Natuurlijk ‘verbetert’ dit de huid, net zoals elk ander make-up product. Ook kan ik mij voorstellen dat wanneer je irriterende cosmetica inruilt voor deze cosmetica, je huid inderdaad gaat verbeteren. Ik denk dat ze dat vooral bedoelen…

 • Sanne januari 30, 2018 (09:36)

  Hallo Jetske,

  Volgensmij zijn dit wel de volledige ingrediëntenlijsten volgens de site van creative cosmetics

 • deborah februari 1, 2018 (12:42)

  Hoi Jetske,

  Allereerst wil ik je bedanken voor je leerzame en leuk geschreven blogs! Fijn dat jij dit doet! En natuurlijk gefeliciteerd met de concealer. Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig naar het bodyproduct wat er gaat komen.

  Ik heb twee vragen en ik hoop dat jij mij hulp wilt bieden?!

  Ik ben voornemens om een zonnebrandcrème voor mijn gezicht aan te schaffen van Avene genoemd tussen jouw advies, maar ik heb een redelijk vochtarme huid. In deze creme zit aluminium starch. Is dit ingrediënt uitdrogend en beter geschikt voor de vette huid?

  vraag twee: wat vindt jij van de nachtcreme toleriane ultra van la roche. Hierin zit ook niacinamide, maar ik weet niet of dit in een hoge concentratie is?

  AQUA / WATER
  GLYCERIN
  SQUALANE
  PROPANEDIOL
  BUTYLENE GLYCOL
  BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER
  PENTYLENE GLYCOL
  NIACINAMIDE
  DIMETHICONE
  AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
  POLYMETHYLSILSESQUIOXANE
  POLYSORBATE 20
  ALLANTOIN
  GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER
  DIMETHICONOL
  ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee februari 13, 2018 (08:15)

   Bedankt Deborah voor je complimenten 🙂
   Voor wat betreft het ingrediënt aluminium starch en een vette huid; het neemt de glans wat meer weg wat je vaak ziet bij zonnebrandcrèmes. Als je daaronder gewoon je dagcrème gebruikt zal het niet uitdrogend zijn hoor.
   Deze nachtcrème ziet er prima uit wat betreft ingrediënten. Je zou kunnen navragen bij de fabrikant wat het percentage is van de niacinamide..

 • Anoniem februari 5, 2018 (20:16)

  Hallo Jetske, ik had een vraag over jouw vitamine A serum. Ik kan nergens achterhalen of er echt onderzoek is gedaan naar Hydroxypinacolone Retinoate. Ik bedoel ermee dat de stof Hydroxypinacolone Retinoate echt de zelfde werking heeft als vitamine A zuur.

 • Anoniem februari 5, 2018 (20:20)

  Even ter aanvulling op mijn bericht; sterker nog volgens https://incidecoder.com/ is Hydroxypinacolone Retinoate nog niet echt goed onderzocht dat het zou helpen tegen houd veroudering..

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee februari 6, 2018 (14:54)

   Hoi anoniem,

   We kiezen standaard voor ingrediënten die al lang toegepast zijn en waarvan goed gecontroleerd en gerandomiseerd onderzoek beschikbaar is. In het geval van HPR is er beperkt onderzoek verricht; dat is ook niet vreemd aangezien we te maken hebben met een derivaat van een al bestaand ingrediënt. Bovendien bestaat HPR ook nog maar relatief kort. Doordat er wel heel uitgebreid onderzoek gedaan is naar retinoïden weten we gelukkig wel heel goed hoe deze stof werkt. HPR grijpt aan op dezelfde receptor als retinoic acid en je kunt deze receptor zien als een soort schakelaar die een volgend proces in gang zet. Voor wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit verwijs ik je daarom graag naar alle onderzoeken die de afgelopen jaren gedaan zijn naar retinoic acid. Het feit dat dit ingrediënt (in tegenstelling tot retinol en andere derivaten) niet omgezet hoeft te worden in de huid en dus ook niet aan effectiviteit inboet maakt het uniek. Ook is de stabiliteit en mate van huidirritatie onderzocht en de uitkomsten waren zeer positief. Dit alles heeft mij overtuigd het te gaan gebruiken. Overigens hebben wij de effectiviteit van het product ook zelf onderzocht voordat we besloten het in productie te brengen en we waren blij verrast met de resultaten!

 • Anne februari 9, 2018 (11:31)

  Hoi,

  Allereerst gefeliciteerd met uw nieuw product! ik heb de concealer ook besteld alleen vond ik hem een beetje droog aanvoelen tijdens het aanbrengen. Ik gebruik onder de ogen de Uncover moisterizer voor de droge huid, wat ik persoonlijk heb ervaren is dat de concealer niet makkelijk smeert.
  Ik denk dat de concealer heel fijn is voor de zomer.
  Voor de rest vind ik alle producten van Uncover top!

  Groetjes.

  • comment-avatar
   Dr. Jetske Ultee februari 12, 2018 (15:56)

   Bedankt! Bedoel je dat de Concealer over de Moisturizer niet makkelijk smeert? Het blijft natuurlijk heel persoonlijk… Hoor juist ook veel terug dat-ie zo lekker ‘smeuïg’ is. Maar misschien dat-ie in de zomer inderdaad dan beter gaat bevallen! Goed om te lezen dat alles zo goed bevalt 🙂

 • Anne februari 15, 2018 (11:30)

  Bedankt voor uw reactie.
  Ja klopt, ik bedoel dat de concealer over de Moisturizer niet makkelijk smeert en tussen de fijne lijntjes gaat maar zoals u al zei, iedereen ervaart het anders. Qua kleur vind ik hem echt heel mooi en past perfect bij de foundation nr 2!

 • Katrien februari 16, 2018 (22:13)

  Beste Jetske,

  Proficiat met je nieuwe concealer!
  Ik had nog een vraag over een Uncover product, namelijk de moisturizer. Soms smeer ik er een erg dikke laag van, zo dik dat mijn huid niet al het product kan absorberen. Ik doe dit omdat mijn huid vaak erg gevoelig is en ook droog (snel last van eczeemplekjes), en het lijkt dat mijn huid hierna rustiger is. Toch vraag ik me af of ik hier wel goed aan doe, met name omdat ik al meerdere keren gelezen heb dat
  meer product smeren dan je huid kan opnemen de huid kan verzwakken of zelfs beschadigen. Wat is jou mening hierover? Kan het? Of beter niet?

  Mijn tweede vraag gaat eigenlijk niet over een Uncover product, maar ik hoop dat je me misschien toch verder kunt helpen.
  Ik weet dat het nog alles behalve bewezen is dat je van aluminiumzouten in deodorant kanker zou kunnen krijgen. Maar met iets als borstkanker neem ik toch liever geen risico, en daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dat heb ik ook gevonden in de vorm van een deo zonder aluminiumzouten maar met in de plaats sliver chloride. Nu is mijn vraag, is silver chloride een veilig alternatief, of is het gewoon een minder bekende/onderzochte stof die daarom niet veiliger is?
  Als dat zo is, is er dan een andere deodorant die je zou kunnen aanbevelen?

  Groetjes,
  Katrien