Goede huidverzorgingsproducten kunnen heel veel doen voor de huid; ze kunnen de huid weer een fris en gezond uiterlijk geven, de huid egaler van tint maken en oneffenheden als puistjes en andere onregelmatigheden verhelpen.

Overigens is het zelfs bij goede producten essentieel het voor jouw juiste skincare regime te gebuiken en consequent te zijn. Volgens Leslie Baumann (dermatoloog) gebruikt 80% van de mensen voor hun huidtype verkeerde cosmetica.

Er is een groot aantal verschillende skincare regimes mogelijk. Omdat niemand simpelwegeen droge of een vette huid heeft maar eigenlijk altijd een combinatie hiervan, omdat de gevoeligheid van de huid varieert van persoon tot persoon, en omdat iedere huid weer zijn eigen problemen kent.

Groeten Jetske

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees meer over ‘de ideale crème,
‘de moisturizer‘,
‘het is de kunst je huid te leren kennen’,
een masker op‘,
antioxidanten in cosmeticaproducten‘ en
een lijstjes met producten bij ‘productadvies‘.

Tags

4 Reacties

 1. zegt :

  Hi, wat is een persoonlijk stappenplan? Staat nu niet in het stukje genoemd. Kan je daar meer over vertellen?

  reageren

 2. Hallo Carmen, daar kan ik zeker meer over vertellen! Binnenkort zal ik hier wat dieper op ingaan op mijn blog.

  23 april 2009 om 10:59
 3. zegt :

  hoi Jetske Wat is dat volgens jou een goede comlpete verzorging voor je huid. Heb nu altijd dure prodcucten. Dan ben ik nieuwsgierig welke jij aanraad. Ik ehb ook pigmentatie en couperose en ben een vrouw van 43 jaar. Heb alles in de krant aandachtig gelezene. Groet anna

  reageren

 4. Hallo Anna, graag zou ik wat meer over je huid weten voordat ik je kan adviseren. Heb je een droge of vette huid? Zijn de pigmentvlekken misschien ontstaan door het gebruik van anticonceptie of zwangerschap? Zijn de pigmentvlekken scherp of juist vaag omrand? Als je meer wilt weten over producten geschikt voor jou huid, kan je bovenstaande informatie mailen naar jetske@jetskeultee.nl <jetske@jetskeultee.nl>. Verder lees ik dat je couperose hebt. Dit is goed te behandelen met een laserbehandeling. Als je couperose in combinatie met een hele gevoelige huid hebt, zou het kunnen zijn dat je rosacea hebt. Dit is te behandelen met speciale cremes.

  Veel succes en groeten Jetske

  11 mei 2009 om 15:27

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Laat hier je reactie achter