Over dr. Jetske Ultee

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Ik ben overtuigd van de zin van goede skincare, maar tegelijkertijd geschokt over de hoeveelheid onzin die er wordt verkocht in de wereld van cosmetica. Daarover wil ik mensen graag informeren. Via deze blog deel ik regelmatig mijn bevindingen en kennis.

 

Onderzoeksarts

Na mijn opleiding geneeskunde en promotieonderzoek op het gebied van plastische en reconstructieve chirurgie aan het Erasmus MC in Rotterdam, werd ik werkzaam als onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie bij Velthuis kliniek. Hier heb ik ervaren hoe geweldig het is mensen daadwerkelijk te kunnen helpen met hun huidproblemen en vragen. Vaak kan er al veel gedaan worden met de juiste verzorging. Want wist je dat heel veel huidklachten uiteindelijk vooral het gevolg zijn van verkeerde, of verkeerd gebruik van cosmetische producten? Heel gek is dat niet, want er wordt nogal wat beloofd en beweerd in de wereld van cosmetica. En wat moet je als consument nu wel en niet geloven?
 

 

Wetenschappelijke zoektocht

Zo begon mijn wetenschappelijke zoektocht in de wereld van huidverzorging naar betere behandelingen, adviezen en producten. Ik heb me letterlijk gestort in stapels literatuur, ik heb vele internationale congressen bezocht, met talloze bekende dermatologen gesproken en heel veel boeken uitgeplozen. Mijn belangrijkste vragen waren daarbij steeds weer: wat is er nu eigenlijk bewezen, welke ingrediënten doen écht wat voor de huid, en in welke concentratie? En vragen heb ik nog steeds. Nu met mijn eigen team van deskundigen, en in samenwerking met de universiteit van Wageningen en het Erasmus MC, probeer ik antwoorden te vinden op uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld hoe goed zijn kinderen eigenlijk beschermd tegen de zon op het schoolplein? Wat is de relatie tussen darmklachten en acne? En komen adviezen van huidtherapeuten wel goed overeen met de laatste wetenschappelijke onderzoeken? Ik vind het niet alleen interessant, maar ook superbelangrijk om dit soort dingen uit te zoeken. Want mensen hebben het recht te weten wat wel en niet waar is, en hier wil ik graag bij helpen.

De waarheid over cosmetica

 In deze zoektocht naar de ‘waarheid over cosmetica’ ben ik regelmatig van de ene in de andere verbazing gevallen. Eigenlijk wist ik al wel dat veel claims vooral misleidend zijn. Of dat dure crèmes niet per definitie beter zijn dan goedkopere varianten. Maar het blijft schokkend te ontdekken dat die duurbetaalde ‘werkzame’ stoffen in dusdanig verwaarloosbare concentraties zijn toegevoegd dat een product simpelweg niets kan doen.

Huidproblemen

Hoewel we tegenwoordig met laser, licht en peelings heel veel voor de ‘probleemhuid’ kunnen doen, is het jammer dat bij een groot deel van deze mensen eigenlijk een gemeenschappelijk onderliggend probleem bestaat, namelijk verkeerde verzorgingsgewoonten en -producten. Bij mensen met acne, couperose, een droge of juist vette huid bijvoorbeeld, kunnen geschikte producten in combinatie met een goed advies al veel verbetering geven.

Vertrouwen in skincare

Ondanks alle verbazing tijdens mijn onderzoek heb ik het vertrouwen in het nut van cosmetica zeker niet verloren. Sterker nog, ik ben onder de indruk van de mogelijkheden en veelbelovende resultaten van bepaalde cosmetische ingrediënten. Goede huidverzorgingsproducten kunnen écht veel doen voor de huid.

Er bestaat nog steeds geen wondercrème tegen diepe rimpels. Maar er zijn wel genoeg manieren om deze tegen te gaan. Er is ook absoluut wat te doen aan fijne lijntjes, oneffenheden, puistjes of een vale, droge huid. Ik ben kortom overtuigd van het belang van een goed skincare-regime. En daarover deel ik hier graag mijn kennis.

 

Mijn eigen productlijn


 

Alle kennis die ik afgelopen jaren heb verzameld over de zin en onzin van cosmetica heb ik uiteindelijk op veler verzoek gebruikt om zelf producten te ontwikkelen. Huidverzorging met alleen milde en werkzame ingrediënten in hoge concentraties die écht wat doen voor de huid, en klachten kunnen verbeteren en voorkomen. Het viel lang niet mee om de producten precies samen te stellen zoals ik dat wilde, zonder irriterende ingrediënten. Maar ik ben erg trots op het resultaat: mijn eigen productlijn Dr. Jetske Ultee Skincare. Inmiddels is er voor de juiste finishing touch ook prachtige make-up ontwikkeld. Ook deze producten bevatten alleen zachte, waardevolle ingrediënten.”

Kijk hiervoor op www.dr-jetskeultee-skincare.nl!