Mijn nieuwe favoriet, mijn eigen Repair Cream

Op alle producten die ik de laatste jaren heb ontwikkeld voor mijn eigen huidverzorgingslijn ben ik vanzelfsprekend hartstikke trots. Ik was zelfs helemaal overdonderd door de vele leuke reacties op mijn Vitamin A Serum. Deze week lanceer ik alweer een nieuw product. En stiekem is dat een beetje mijn nieuwe favoriet.  Het is zo’n fijne crème… Een crème die je gewoon altijd in je tas moet hebben.

Multipurpose product

Mijn nieuwste aanwinst is wat je noemt een multipurpose product. Zelf gebruik ik hem dagelijks voor mijn handen en voeten. Ook gebruik ik de Repair Cream als extra bescherming van mijn gezicht op dagen dat het buiten bijvoorbeeld heel koud is of als mijn huid gewoon wat extra’s nodig heeft. Er zit standaard een tube in mijn handbagage in het vliegtuig, waar mijn huid bij voorbaat al ‘barstjes vertoont’ van alleen al de gedachte aan de extreem droge lucht van de airconditioning. Natuurlijk is er onlangs ook een volle tube Repair Cream meegegaan naar de sneeuw. En inmiddels weten mijn kids dat zij bij een droge huid, gebarsten lippen of geschaafde knieën na de hockeytraining mijn nieuwe product moeten smeren.

Snelle reparatie

De naam zegt het al: de Repair Cream repareert.  Van kapotte ellebogen en gescheurde nagelriemen tot droge handen, schenen en zelfs voeten. Maar ook de huid die na een (te) lange, warme douche altijd wat trekkerig en droog is. De huid kortom met een beschadigde huidbarrière die (tijdelijk) wat extra verzorging en bescherming kan gebruiken.

Maar er is toch vaseline?

Ik adviseer natuurlijk al jaren om in die gevallen bovenop goede huidverzorging een pot vaseline of tube lanettecrème in de aanslag te houden. Dat advies helpt altijd veel mensen, want deze ‘aloude’ spelers zijn de onbetwiste kampioenen in het vocht vasthouden en ‘opsluiten’ in de huid. Maar bij ‘dat trucje’ blijft het natuurlijk wel een beetje. Vaseline bevat verder geen kalmerende of ontstekingsremmende ingrediënten die bij irritatie, droogte, jeuk of schade de huid  kunnen kalmeren én herstellen.  En bovendien voelt het niet echt lekker aan op je huid! En op kapotte kinderknieën of op een extreem gevoelige huid smeer je uiteindelijk ook geen producten met zeer hoge concentraties actieve stoffen. Dat is dan vaak veel te heftig.

Net dat bijzondere beetje extra

Al heel lang wilde ik daarom een rijke, volle crème ontwikkelen die precies dat bijzondere beetje extra te bieden had. Een lekker zacht product geschikt voor álle huidtypen, voor jong en oud, maar vooral voor de extra droge of gevoelige huid. Dat is goed gelukt. De Repair Cream is dan ook uitgerust met een heel bijzondere combinatie van stoffen.

Wasachtig cementlaagje

Een van de belangrijkste actieve ingrediënten in mijn nieuwe crème vormen de ceramiden. Je hebt vast weleens van deze stoffen gehoord. Samen met cholesterol en vrije vetzuren vormen ze het wasachtige cementlaagje tussen de huidcellen; onze huidbarrière. Als er te weinig ceramiden in de buitenste huidlaag zitten, dan verliezen we gemakkelijker vocht en wordt de huid sneller droog en geïrriteerd. Dit speelt bijvoorbeeld  bij mensen met eczeem of psoriasis. Maar ook bij een huidprobleem als acne worden verlaagde ceramidenniveaus gezien. De barrièrefunctie is niet langer intact, met als gevolg dat bacteriën en vuil gemakkelijker binnen kunnen dringen.

Verjaardag vieren

Over ‘gaten’ in de barrièrelaag  heb ik al heel vaak geschreven. Stress is een bekende oorzaak. Net als verkeerde of verkeerd gebruikte cosmeticaproducten. Maar leeftijd speelt ook een rol. Want wist je dat ons lipidenlaagje bij iedere verjaardag  een beetje meer ‘verdampt’? Op je twintigste zit je nog riant in je ceramiden. Maar tegen de tijd dat je vijftigste verjaardag in zicht komt, is het aandeel ceramiden al ver onder de veertig procent gezakt. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid zo droger.

Direct aanvullen

Met goede huidverzorging kun je je natuurlijke waslaagje weer opbouwen en beschermen. Maar onder bepaalde omstandigheden, als je huid het zwaar te verduren heeft (gehad), kan ‘snelle reparatie’ fijn zijn. De ceramiden in de Repair Cream worden direct opgenomen door de huid, doordat ze worden aangeboden in combinatie met cholesterol en vrije vetzuren, in precies dezelfde samenstelling als in de lipidenbarrière van de huid zelf. Dat is nodig, anders doet de kapotte huid niets met deze mooie stoffen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat alléén ceramide in een crème, dus zonder cholesterol en vrije vetzuren;  of alléén cholesterol, de huidbarrière juist aantast en het herstel vertraagt.

Phytosphingosine tegen bacteriën en roodheid

Wie de ingrediëntenlijst van de Repair Cream bestudeert, zal zien dat ik nóg een stof heb uitgekozen die van nature in de huid voorkomt: namelijk phytosphingosine.  Er is op dit moment veel aandacht voor dit ingrediënt in cosmetica. Want op de huid aangebracht helpt phytosphingosine  niet alleen de barrière beschermen, het ingrediënt vermindert ook roodheid, werkt ontstekingsremmend én antibacterieel. En dat zijn natuurlijk mooie eigenschappen die een beschadigde huid goed kan gebruiken.

Havermout voor het echt zachte werk

 Voor het échte ‘zachte werk’ wilde ik mijn crème tenslotte nog een paar van mijn favoriete kalmerende ingrediënten meegeven. Zoals een bijzonder krachtig extract van havermout, panthenol en shea butter. Wie mijn blog een beetje volgt, weet dat ik al jaren fan ben van havermout. Het is een prachtig product waarvan de werking bij huidproblemen door steeds meer studies worden bevestigd. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het product ook officieel erkend als skin protectant. Maar behalve protection heeft havermout een mooie reinigende, kalmerende en antioxiderende werking. Wist je dat het ingrediënt de huid ook (tijdelijk) verlichting kan brengen bij jeuk en uitslag, bijvoorbeeld na een insectenbeet of na aanraking met een ‘bijtende’ plant zoals brandnetel?

Eerstehulpproduct

De Repair Cream is dus eigenlijk een beetje een eerstehulpproduct. Ik heb mijn huid, en die van mijn vier kinderen, er in ieder geval al ‘vet vaak’ mee geholpen. Voor het behoud van alle mooie ingrediënten zit het product trouwens in een airless tube.  Zo blijven de ingrediënten maximaal werkzaam. Ik kan nu alleen maar hopen dat jullie er allemaal net zo blij van worden als ik!

 

Groetjes, Jetske

Onderzoeksarts cosmetische dermatologie

Gerelateerde Berichten

123 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
  • Sanne mei 9, 2017 (22:43)

    Op foto is het niet te zien jetske het is een heel klein gaatje. Xx

  • Sanne mei 5, 2017 (23:44)

    Groeit een klein gaatje na een mee eter nog dicht? En hoelang duurt dit? Xx

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee mei 9, 2017 (07:28)

      Beste Sanne,

      Kan je een foto e-mailen naar info@dr-jetskeultee.nl? Dan kan ik ernaar kijken voor je.

  • sonja april 21, 2017 (10:09)

    Hallo Jetske,
    Net 2 tubes besteld. Met de seizoenswisselingen (en nu opnieuw koud) kan mijn huid heftig reageren. Met alle symptomen, rood, schraal, geïrriteerd… die je beschrijft. Gebruik je producten nu al bijna 4 jaar en ben nog steeds een absolute fan. In de parfumerie proberen ze me steeds over te halen andere cremes te gebruiken, maar de samples geef ik weg aan degenen die toch niet te overtuigen zijn 🙂
    Hoewel de algemene respons op mijn huid is ‘jij hebt geen huidproblemen’ mijn antwoord… ‘ik heb eindelijk de juiste producten’ 🙂
    Jetske, ben nog steeds zo blij dat ik op jouw producten ‘gestoten’ ben, eigenlijk via internet omdat ik op zoek was naar bepaalde ingrediënten.
    Veel groetjes, en wil ook de Vitamine A creme gebruiken, maar eerst de repair creme!
    Sonja

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee april 21, 2017 (13:59)

      Beste Sonja,

      Wat fijn om te lezen dat je zo blij bent met de producten :-)!

  • Mieke april 20, 2017 (19:31)

    Hier een tevreden gebruikster van de cleanser, tonic, exfolier en moisturizer,de suncover, de powder, de bronzer en de foundation in kleur 02 en in 03.
    Ik heb slechts als alternatief de Creme Riche Tolerianevan laRochePosey, vaseline, jojoba- kukui-,cocos- en rijstolie, sheabutter en bijenwas puur en verder ben ik overal allergisch voor geworden. Ik heb t vit-A serum meteen nadat de eerste mail uitkwam gekocht en had daar veel verwachtingen van. Netjes rustig opgebouwd maar de 1e keer meteen droog en branderig en na 3 dagen na de 2e keer smeren een giga reactie. Mijn gezicht zag egaal donkerrood en in mijn hals vegen waar ik het niet goed had uitgesmeerd. Na een week helemaal verveld en daarna een ontzettend gaaf huidje, maar op die manier lijkt t niet de bedoeling…
    zo jammer, maar na overleg met de redactie en foto s als bewijsstuk mocht ik m teruggeven, en geld terug, heel fijn. Het gevecht met de geur van de Suncover blijft, ik smeer hem in Spanje maar in Nederland wijk ik meestal uit naar een van bovenstaande oliesoorten, waar een natuurlijke zonnefactor in zit. Heel jammer want verder is alles prima aan die creme, structuur, werking, smeerbaarheid.
    De foundation is heerlijk. met de seizoenen mix ik 2 kleuren. Ik krijg veel complimenten als ik m opdoe. Echter als de dag verstrijkt komt toch de roodheid van mijn huid, m.n. mijn neus, erdoorheen en dat steekt nogal af. Ik zit tussen NC25 en NW25 in en zou heel graag een foundation willen met ietsje meer roze erin, als jullie de collectie evt gaan uitbreiden. Ik ben ook heel erg blij met de hypoallergene productadviezen van bodyolie, shampoo, wasgel en conditioner. Mijn hoop is op nog veel meer Uncover producten en m.n. make-up. Mijn huid is beter dan ooit en ik ben zo blij dat jullie er zijn. Ik kan altijd terecht met vragen. Ik blijf vaste klant en heb al verschillende collega s succesvol getipt. Het is het geld dubbel en dwars waard en ik doe ondanks dagelijks 2 maal gebruik, ook erg lang met de producten.

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee april 21, 2017 (13:51)

      Beste Mieke,

      Ik wil je graag heel hartelijk bedanken voor het zo openhartig delen van je ervaringen. Wat leuk om te lezen dat je je zo vertrouwd voelt met onze producten. Jammer natuurlijk dat je niet goed hebt gereageerd op het Vitamin A Serum.
      We zullen je opmerkingen en vragen meenemen in onze toekomstige ontwikkelingen. Ik kan je wel vast verklappen dat de lijn foundation nu echt heel snel wordt uitgebreid met nieuwe kleuren. Hopelijk zit er een geschikte tint voor je bij!

  • Deirdre april 20, 2017 (18:53)

    Dag Jetske,

    Ik ben erg blij met je producten, vooral de zonnebrandcreme voor je gezicht en nu ook de repair cream. Echt super voor mijn droge huid. Ik vroeg me wel af: kan ik de repair cream elke dag gebruiken of gaat je huid daar dan aan wennen?

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee april 21, 2017 (13:09)

      Beste Deirdre,

      Wat fijn om te lezen dat je zo blij bent met de producten 🙂
      De Repair Cream mag je elke dag gebruiken.

      Groetjes Jetske

  • A. april 19, 2017 (10:22)

    Een beetje sceptisch was ik wel na het lezen van deze nieuwe creme (want alweer een nieuw product…..hm….mijn aversie van ‘massaproductie’ en ‘voor ieder zelfbedacht huidprobleem een potje’, kwam toch even naar boven).

    Maar omdat de vitamine A mijn huid idd wat droger maakt en de moisturizer dan toch niet helemaal voldoende is/lijkt, toch maar geprobeerd.

    Maar, eerlijk is eerlijk; wat een fantastisch goedje! Het is net even dat extraatje als je huid droog is en trekkerig. Dat is na één keer gebruik al weg! Veel fijner ook dan olie en vaseline want dat neemt mijn huid gewoon niet of heel moeilijk op en als lippenbalsem werkt het beter dan wat ook. (Na een auto ongeluk jaren geleden, waarbij ik wat hechtingen in mijn gezicht nodig had, heb ik standaard het hele jaar door schrale en kapotte lippen. En dat is nu ook opeens weg!)

    Van zoiets zou je een bodylotion moeten hebben! Al zal dat vrij prijzig worden, vermoed ik, maar toch. Ik vind t een heel fijn product!

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee april 21, 2017 (13:48)

      Beste A.

      Wat fijn dat je zo tevreden bent over de Repair Cream :-).

      Groetjes Jetske

  • Janette april 19, 2017 (08:25)

    Voor mijn dochter die atopisch eczeem heeft is er echt maar een remedie tegen de jeuk en dat is havermout in het badwater. Ik vullen stuk panty met havermout en leg dit al een 15 min voor het in bad gaan in het water. Hierdoor vermindert de jeuk en roodheid enorm het geeft ook als resultaat een zachte huid.

  • Annefleur maart 30, 2017 (10:34)

    Dag Jetske,

    Ik heb een probleem met mijn huid en heb al zoveel geprobeerd, dat ik hoop dat jij me verder kan helpen en dat deze crème misschien iets voor mij is. Ik heb al jaren een hele gevoelige en allergische huid (zowel contactallergie voor cocamidepropyl betaine als voedselallergieën die zich uiten in uretica). Ik had dit eigenlijk vrij goed onder controle en gebruikte al jaren reinigingsmelk en lotion van Lancaster (door de dermatoloog was getest dat ik hier niet allergisch voor was). Ik gebruikte crème voor een allergische huid van Avene (http://www.eau-thermale-avene.be/nl_BE/gelaat/dagelijkse-gelaatsverzorging/gevoelige-tot-hypergevoelige-huid/tolerance-extreme-creme; de extreme versie voor de nacht en de light versie voor overdag onder mijn make-up).

    Dit ging eigenlijk goed, totdat ik afgelopen januari last kreeg van een extreem droge huid (vooral onder en tussen mijn ogen en rond mijn neus). Ik heb in januari een antibioticakuur gehad, misschien dat het daar mee te maken heeft. Ik ben toen naar een schoonheidsspecialiste gegaan voor een behandeling en zij constateerde dat mijn huid inderdaad ontzettend droog en vochtarm was. Zij heeft mij behandeld met producten van Dermalogica, waarna ik een heftige allergische huidreactie gekregen heb. Hierna is het eigenlijk bergafwaarts gegaan. Een vriendin van mij die huidtherapeut is, heeft mijn producten onder de loep genomen en constateerde dat de producten van Lancaster niet geschikt waren voor mijn gevoelige huid (vanwege de parfum) en dat de crème van Avene blijkbaar ook weinig deed. Ik heb toen, ook mede door jouw blog, de reinigingsmelk van Decubal gekocht en heb hiermee alleen ’s avonds mijn gezicht gereinigd. ’S ochtends reinigde ik alleen met water. Ik heb twee weken lang alleen vaseline lancetten crème gebruikt en dit werkte heel goed. Mijn huid was niet droog meer en zag er mooi uit! Echter, na twee weken kreeg ik last van een rode huid en bultjes/puistjes. Dit heb ik normaal nooit! Ik ben toen gestopt met de vaseline en begonnen met de crème en lotion van Decubal. Ik heb dit afgewisseld met de Eucerin creme die je aanraden op je blog, maar daar was ik ook niet 100% tevreden over. De producten van Decubal werken oké en mijn huid is niet meer droog, maar ik merk dat ik veel puistjes heb, wat ik hiervoor nooit had.

    Zou je mij alsjeblieft advies willen geven? Ik had altijd een prachtige huid, wel gevoelig en allergisch, maar dat was onder controle. Na de behandeling van de schoonheidsspecialiste en het gebruik van nieuwe producten is mijn huid ontregeld geraakt. De droogte is nu enigszins hersteld, maar de puistjes vind ik erg vervelend. Ik denk dat ik nog steeds niet de juiste producten gevonden heb. Wat kan ik doen om mijn huid weer in terug te brengen naar een gezonde staat?

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee april 6, 2017 (08:24)

      Beste Annefleur,

      Fijn dat je je bericht ook gemaild hebt :-). Ik hoop dat we je verder kunnen helpen.

      Groetjes Jetske

  • Marielle maart 27, 2017 (17:43)

    Ik kocht het CelHerstelConcept op deze site, is een stuk goedkoper: https://www.gezondeshop.nl/het-celherstelconcept.html

  • Do maart 27, 2017 (09:22)

    Hallo Jetske, Peter, Maris en alle andere bloglezers,

    Gebruik nu de repair creme een tijdje….voor mijn neus werk het maar bij mijn oren nog niet zo…. daar blijft het schilferig, rosacea achtig uitzien, met oedeemkorstjes af en toe. Geen idee wat het is. Zelfs de huidtherapeut weet het niet precies. Vreselijk!

    Nu lees ik al een tijdje over de producten van TO en dan de informatie van de blogs van Jetske in mijn achterhoofd en nu vroeg ik mij af; Kun je ook een aantal “druppels” van bv de vit C of niacinamide in een bodylotion doen en dit mengen met elkaar? Of gaan de stoffen dan op elkaar reageren?

    O ja, is het misschien een idee om een blog te schrijven over middelen die helpen tegen schimmelnagels? Ik mag namelijk geen medicatie meer slikken omdat mijn lever daar niet goed op reageert. Zie zoveel tips op het internet maar nergens wetenschappelijk onderbouwde artikelen.

    • Marielle maart 27, 2017 (17:35)

      Hallo Do,
      Ik denk dat wat je nu het beste kan doen is dit boek lezen. Het is het aller beste boek dat ik tot nu toe heb gelezen en heb er al veel gelezen en dit gaat dieper in op jouw probleem en wat je er aan kunt doen zonder symptoombehandeling. Ik denk dat veel mensen hun mond wel eens zal open vallen bij het lezen van dit boek! Het verklaard zo veel! https://www.bol.com/nl/p/het-celherstelconcept/1001004011619108/?country=BE

      • Doc76 maart 27, 2017 (18:08)

        Niet als je wetenschap serieus neemt.

        • Marielle maart 31, 2017 (19:13)

          Dit boek staat vol met studies en wanneer er nieuw bewijs komt komt er een nieuwe editie uit van dit boek. Het staat vol met bewijs van onderzoekers, hoogleraren, artsen, profs van oa farmacologie enz. Het legt uit hoe cellen werken en de invloed van verschillende dingen op ons lichaam en wat je er aan kan doen.

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 29, 2017 (13:10)

      Beste Do,

      Wat leuk om te lezen dat je de Repair Cream gebruikt! Ik zou je graag wat meer advies willen geven, maar dit is lastig omdat ik je huid niet gezien heb. Je kunt altijd een foto sturen naar info@dr-jetskeultee.nl
      Als je een product gaat verdunnen (mengen met een ander product), zal de concentratie van de actieve stoffen verminderen. Het verschil in pH-waarde kan ook invloed hebben op de werkzaamheid.
      Wie weet schrijf ik in de toekomst nog een keer een blog over schimmelnagels!

      Groetjes Jetske

      • Lydia maart 29, 2017 (14:03)

        Bij de producten van TO staat op de website, bij bv 1 procent Retinol en Vitamine C 23 procent, dat ze wél gemengd kunnen worden met een basiscrème. Houden ze dan geen rekening met de ph-waarde en kunnen we dan beter niet op die informatie afgaan? Jetske gaf aan dat ze, voor haar lichaam, haar eigen moisturizer mengt met olie. Kunnen de producten dan wel met olie gemengd worden?

        • Peter maart 29, 2017 (17:16)

          De pH-waarde is denk ik vooral belangrijk bij een exfoliant bijvoorbeeld, aangezien deze alleen effectief is bij een lage pH waarde. De producten die jij noemt zijn waterloos en hebben daarmee geen pH-waarde. In het algemeen zal het niet slecht zijn om een paar druppels van de serums door een moisturizer heen te mengen (of de moisturizer door een olie), maar de effectiviteit neemt dan wel af om omdat de concentratie lager wordt.

          • Lydia maart 29, 2017 (19:24)

            Ik meng al jaren hogere percentages antioxidanten door de Beautyfluid van Olaz (ook als bodylotion); vandaar mijn vraag. Bedankt voor de informatie weer! Nog even: het 10 procent Niacinamide product is niet waterloos. Kan ik in dat geval beter niet mengen met een crème? Kan dat dan wel met een olie, zoals bv Jojoba?

      • Do maart 31, 2017 (09:17)

        Dag Jetske,

        Bedankt voor je reactie.
        Mocht ik goede foto’s kunnen maken dan zal ik ze toesturen.

        Het gaat mij meer om de niacinamide met een bodylotion, die in het rijtje van Jetske ’s productadvies staan, te mengen zodat daar ook een kalmerend stofje in zit. Dit om te gebruiken bij bv mijn keratosis pilaris (naast de ureum zalf) of na het ontharen. Weet/durf het alleen niet goed omdat ik niet weet hoeveel er dan in moet voor een goede concentratie en hoe het uitpakt als je het mengt maar misschien moet ik het gewoon uitproberen…..

  • Lydia maart 24, 2017 (20:18)

    Emma mag ik vragen waarom je nog een product met retinol zoekt? Je hebt het serum toch? Volgens mij heeft n product met rerinol toch geen meerwaarde t.o.v. het serum van to en dat v jetske? Retinol werkt toch niet beter? Zelfs 1 procent toch niet? Peter? 😉

    • Emma maart 26, 2017 (14:56)

      Zie mijn antwoord aan Peter. Ik ga het inderdaad even aankijken.

    • Peter maart 27, 2017 (20:09)

      @Lydia

      Er is wel meer bewijs dat retinol werkt, alleen is het ook bekend dat retinol irriterend kan zijn. Hydroxypinacolone Retinoate is vrijwel niet irriterend en lijkt in de studies die tot nu toe gedaan zijn ook effectief te zijn, bovendien kan het direct aan de retinoic acid receptoren in de huid binden.

      @Emma
      De 2% Retinoid van TO zal denk ik niet irriterend zijn, maar ik hoor graag of het bevalt.

      • Emma maart 28, 2017 (09:44)

        @Peter
        Ik ben ook benieuwd! Ik heb de producten (retinoid, Vitamine C en niacinamide) tien minuten geleden ontvangen.
        Vandaag meteen beginnen dus.
        Ik ga de retinoid om de avond gebruiken, en als dat goed gaat voeg ik over een week de Vitamine C toe in de ochtend. Als dat ook goed gaat voeg ik na een week de niacinamide toe, en daarna gaan we eens kijken wat er gebeurt. Dan wordt het een kwestie van langzaam aantal doseringen verhogen.
        Ik verwacht inmiddels wonderen! 😉

      • Lydia maart 29, 2017 (06:16)

        Peter, dit staat er bij TO op de website v Deciem: Advanced Retinoid 2% achieves better! visible anti-aging results than retinol 1% with less irritation. Wanneer zij dat beweren dan zal dat toch ook op een wetenschappelijke onderbouwing gebaseerd zijn of ben ik nu te naïef?

      • Lydia maart 29, 2017 (07:14)

        Peter, ik las net nog even wat artikelen hier. Je zocht/zoekt een product om toch een, ik neem aan natuurlijk, kleurtje te krijgen. Je gebruikt enkel producten zonder parfum. Ik ook maar als er een bijzondere gelegenheid is gebruik ik toch al jaren (incidenteel dus) de Lancaster Face Bronzer spf15. Dat is geen dekkende foundation maar geeft alleen een tintje. Ik vind het resultaat natuurlijk en mooi. Je zou een monstertje kunnen vragen bij een parfumerie. Bij een man lijkt me dat een natuurlijker resultaat geven dan een foundation.

  • Emma maart 23, 2017 (20:27)

    Voor de liefhebbers: sinds gisteren staan de reviews van een aantal The Ordinary producten op Beautypedia zag ik net, ook van de Advanced Retinoid.
    (Slechts) drie sterren van de vijf.

    • Peter maart 23, 2017 (23:02)

      Tja, ik vind hun commentaar nogal ongegrond. De belangrijkste reden om de producten niet goed te vinden; er wordt niet een mix van antioxidanten gebruikt. De concentraties zijn “by weight”, wat niet klopt volgens hen, maar standaard worden actieve stofjes altijd by weight uitgedrukt. Het is nogal raar dat ze daar zo op in gaan terwijl Paula’s Choice zelf verwaarloosbare concentraties actieve stofjes gebruikt. En het 2% Retinoid product bevat 0.1% retinol, dat is meer dan de meeste retinol producten van Paula’s Choice.

      De serums van The Ordinary zijn erg simpel, een mix van goede stofjes is natuurlijk beter, en de glycolzuur en salicylic acid producten bevatten irriterende stofjes, maar bij The Ordinary krijg je in ieder geval bewezen concentraties voor een redelijke prijs. Waren de serums nou 50-100 euro zoals bij Paula’s Choice, dan had ik ze ook te simpel gevonden, maar voor deze prijzen kan je prima 2 of 3 producten als booster in je routine toevoegen.

      • Emma maart 24, 2017 (07:54)

        De Beautypedia website is van Paula”s Choice zelf toch? Dus ik kan me voorstellen dat ze niet helemaal objectief zijn in hun berichtgeving, hoewel ik dat eerder nooit zo gemerkt heb moet ik zeggen. Ik check de site vaak.
        Maar misschien is dit iets té bedreigend voor ze.

        Peter ik wil ook overstappen naar een nachtcreme met iets meer retinol dan ik nu heb. Heb jij nog een suggestie misschien? (Voor de dagen dat ik de advanced retinoid niet ga gebruiken.)

        • Peter maart 24, 2017 (13:51)

          Het feit dat alle producten van PC een 5 sterren beoordeling hebben zegt natuurlijk al iets. Zelfs de zonnebrandcremes met oxybenzone hebben een 5 sterren beoordeling. Als ze eerlijk waren geweest hadden ze bij PC producten gezegd dat ze vrij duur zijn, voor het feit dat je niet weet wat de concentraties van de actieve stofjes zijn. Ze beoordelen vaak nauwelijks op de concentratie van actieve stofjes, terwijl er toch echt wel verschil is tussen 0.01% vitamin C of 5% vitamin C.

          De meeste creme’s die je bij de drogist koopt bevatten vrij lage concentraties retinol. Je kunt kijken naar iets van PC of gewoon het serum van TO blijven gebruiken.

          • Emma maart 26, 2017 (14:56)

            Ik moet het serum nog ontvangen (het is inmiddels al wel verstuurd), maar inderdaad, misschien is het serum op zichzelf al voldoende. Ben een beetje bang dat mijn huid er zo sterk op reageert dat ik het maar af en toe zal kunnen gebruiken, maar dat gaan we afwachten. Ik lees overal dat het met de irritatie eigenlijk wel meevalt, dus wellicht kan ik het serum gewoon vaker in de week gaan gebruiken dan ik nu denk. Dat zou perfect zijn.

      • Doc76 maart 27, 2017 (17:32)

        Hoi Peter,
        Ik vind de algemene analyse die ze geven over het merk “the ordinary” wel interessant. Ik moet zeggen dat ik erg achterdochtig ben gezien de lage prijs. Wat betreft paula’s choice: ik vind het eigenlijk bedrog wat zij doen. Het deugt niet dat je verwijst naar wetenschappelijke onderzoeken waarbij veel hogere concentraties actieve stoffen worden gebruikt dan jezelf in je producten stopt. Ik heb jaren het merk gebruikt en ben pas resultaat gaan zien sinds ik Uncover gebruik.

        • Peter maart 27, 2017 (20:03)

          Het is wel waar wat ze zeggen dat een mix aan antioxidanten beter werkt, maar in mijn ogen betekent dat niet dat de producten van The Ordinary niet goed of niet effectief zijn. Ze zijn simpel, maar bevatten wel hoge concentraties van goed onderzochte stoffen. Studies kijken over het algemeen ook naar het effect van 1 actief stofje op de huid, en daaruit blijkt dat 5% niacinamide of >5% vitamin c zeker effectief zijn op zichzelf. Het voordeel van Uncover is dat het een mix aan goede stofjes bevat in een hoge concentratie 5% vitamine C, 5% niacinamide, 2% zoethoutwortel, 1% vitamine E en Evodia, Ergothioneine, Hyaluronzuur, maar daar betaal je wel wat meer voor natuurlijk. Paula’s Choice heeft zeker goede producten, ze gebruiken hele uitgebreide goede mixen van actieve stofjes (veel stofjes mis ik nog echt bij Uncover, zoals groene thee, resveratrol, quercetin, genistein etc), alleen vraag ik me af of de concentratie voldoende is. De Resist Super Antioxidant Serum lijkt bijvoorbeeld echt super goed, maar afgaande op de ingredientenlijst lijkt het product voornamelijk uit siliconen te bestaan. Het product is ook compleet geur en kleurloos, wat je niet verwacht als je stofjes ziet die ze gebruiken. Het Skin Recovery Serum bevat 0.01% Retinol, terwijl het bijna helemaal bovenaan de ingredientenlijst staat. Echt heel jammer, want Paula’s Choice gebruikt hele goede interessante ingredienten.

  • Emma maart 22, 2017 (18:16)

    Nog een vraag: ik gebruik al jaren de Decubal body scrub (voor mijn lichaam dus, voor mijn gezicht gebruik ik al jaren de exfoliants van Jetske, ja allebei) maar die is helaas uit de handel genomen, zo bleek toen ik hem vandaag opnieuw wilde aanschaffen. Ik vond hem altijd fijn omdat er ook een soort creme in zat, dat maakte hem toch zacht voor de huid.
    Wat gebruiken jullie om je lichaam te exfoliëren?

    • A. april 19, 2017 (12:44)

      Ik had hetzelfde Emma! Heb contact met Decubal opgenomen en hoorde dat er (kortgezegd) geen winst op werd gemaakt. Enorm jammer! Echt de beste scrub die ik ooit gebruikte.

      Nu gebruik ik voor mijn lichaam de exfoliant van Paula’s Choice die Jetske ook aanraadt. Je huid wordt er heel gelijkmatig van viel me op. Enige nadeel; het is duur spul uiteindelijk omdat je er veel van nodig hebt als je gemiddeld van lengte bent (zoals ik).

  • jes maart 22, 2017 (12:41)

    Hallo,

    Allereest ik lees al een aantal jaar jouw blog en het heeft mij flink geholpen! Helaas #armestudent kan ik niet alle producten van de lijn kopen dus daarom combineer ik met Decubal. Nu zag ik dat hun een nachtmasker hebben die je huid een boost zou geven. Hieronder de ingrediënten;
    Aqua
    Glycerin
    Ethylhexyl Stearate
    Cetearyl Alcohol
    Glyceryl Stearate
    Aluminium Starch Octenyl Succinate
    Sodium Cetearyl Sulfate
    Palmitoyl Tetrapeptide-3
    Palmitoyl Oligopeptide
    Butyrospermum Parkii Butter
    Simmondsia Chinensis Oil
    Butylene Glycol
    Xylitylpolyglucosides
    Tocopherol
    Carbomer
    Polysorbate 20
    Xylitan
    Xylitol
    Dimethicone
    Xanthan Gum
    Tetrasodium
    Glutamate Diacetate
    Phenoxyethanol
    Ethylhexylglycerin
    Is dit wat? Misschien een producttip voor tussen alle andere producten die je aanraad..

    Groetjes and keep on going!

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 24, 2017 (13:29)

      Beste Jes,

      Fijn dat ik je heb kunnen helpen!
      Normaal gesproken bevat een masker vrijwel dezelfde ingrediënten als een ‘gewone’ crème; zo ook het nachtmasker. Als je huid wat droger is, kan je ook gewoon een laagje vaseline in de avond kunnen aanbrengen. Het product ziet er verder overigens prima uit.

      Groetjes Jetske

  • Emma maart 22, 2017 (11:05)

    De crème voelt heel fijn op mijn lippen. Alleen is na een paar keer gebruik (4x keer of zo) het pompje al geblokkeerd. Er komt niets meer uit.
    Dat lijkt me niet de bedoeling.
    En ik durf de tube ook niet open te maken want hij zit niet voor niets airless verpakt. Hoewel ik eerst erg te spreken was over verpakking (wilde hier al voorstellen of niet ook de suncare en de moisturizer in deze verpakking kunnen want de flesjes vallen snel om, zoals iemand anders ook al benoemde) kom ik daar voor nu even van terug.
    Als iemand een tip heeft hoe ik het pompje weer werkend krijg, graag! (Zelfs hard in de tube knijpen helpt niet.) Er komt niets meer uit.
    Voor zo’n duur product vind ik dat toch echt tegenvallen.

    • Emma maart 22, 2017 (11:15)

      Oh het is gelukt. Ik heb even HEEL hard geknepen. 😉

      • Emma maart 22, 2017 (12:04)

        Sorry Jetske, voor de te snelle reactie vanuit frustratie.
        De cream is echt heel fijn!

        • author-avatar
          Dr. Jetske Ultee maart 22, 2017 (15:34)

          Beste Emma,

          Wat fijn om te lezen dat het gelukt is en blij bent met de crème :-).
          Als er iets is met een product kan je altijd het beste even contact opnemen met de klantenservice van Uncover Skincare.

          Groetjes Jetske

          • Emma maart 22, 2017 (18:13)

            Ja dat had ik gedaan. Maar het werkt nu weer perfect.
            Dank je Jetske!

  • Amanda maart 21, 2017 (10:50)

    Hallo Jetske,

    Ik heb een klein vraagje. Ongeveer 3 weken geleden had ik een steenpuist(?) aan de hoek van me mond, me lip was opgezwollen en het was gevoelig. Volgende dag leek de steenpuist door me lichaam geabsorbeerd te zijn. Hij werd niet rijp of iets. Alleen sindsdien zit er nog wel een soort bultje dat maar niet weg gaat. Weet jij misschien hoe dit weg gaat?

    Bedankt groetjes amanda

  • Lidy maart 20, 2017 (16:11)

    Beste Jetske,
    Ik vind de repair creme erg fijn! Ik gebruik hem voornamelijk als handcreme en als extra voor droge plekjes.
    Ga zo door!

  • Veerle maart 19, 2017 (20:30)

    Beste Jetske,

    Al langere tijd gebruik ik de toner van Uncover voor de droge huid, en ik ben erg tevreden van dit product. Wat ik mij afvroeg; ik weet dat er in de toner goede ingrediënten/antioxidanten zitten, maar is dit vergelijkbaar met de hoeveelheid antioxidanten in een plantaardige olie (bv. jojoba) of zitten er juist meer/minder antioxidanten in de toner?
    Mijn tweede vraag is: hoe lang ‘werkt’ de moisturizer van Uncover? Ik gebruik hem namelijk op mijn gezicht, daar is geen probleem. Maar ik gebruik hem ook elke avond op mijn decollete, na enkele uren gaat de creme daar ‘rullen’, en dat voelt niet heel aangenaam. Daarom haal ik de creme (na enkele uurtjes dus) weg met een olie. Heeft de creme ondertussen zijn werk al kunnen doen? Of is het toch beter als ik hem oplaat, ook al ‘rult’ hij?
    Dan nog een laatste vraag: dankzij je blog ben ik me bewust van het belang van een goede verpakking voor huidproducten. Hierdoor vroeg ik mij af of het ok is om olie in een flesje met een pipetje te hebben, of is dit beter van niet (i.v.m. lucht die zo eventueel in de olie gebracht kan worden).
    Ook nog even zeggen dat een wondje dat maar niet wilde genezen na een week Repair Cream weg is. Echt een heel fijn product dus!

    Groetjes,
    Veerle

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 22, 2017 (15:48)

      Beste Veerle,

      Wat fijn om te lezen dat je tevreden bent met de Toner en Repair Cream! De Toner bevat een hogere concentratie werkzame stoffen dan een plantaardige olie.
      Vervelend dat je ervaart dat de Moisturizer gaat rullen. Verzorg je de huid van je decolleté hetzelfde als je gezicht; dus reinigen/exfoliëren? In principe rult de Moisturizer niet (zoals je ook ervaart op je gezichtshuid) en zal er dus toch iets zijn waardoor het rullen ontstaat.

      Groetjes Jetske

      • Veerle maart 22, 2017 (18:18)

        Beste Jetske,

        Bedankt voor je antwoord.
        Nog even terug over mijn vraag i.v.m. de olie die ik gebruik: mag die gehouden worden in een flesje met een pipetje of beter van niet?
        Mijn decolleté verzorg ik op dezelfde manier als mijn gezicht, maar de Moisturizer rult inderdaad. Mag ik hem er na enkele uurtjes afhalen? Of kan hij dan zijn werk niet doen?
        Verder ben ik trouwens ook heel tevreden over de Moisturizer, het is de beste creme die ik tot hiertoe tegengekomen ben. Op elke vorige creme reageerde mijn huid slecht, behalve die van Uncover.

        Groetjes,
        Veerle

        • author-avatar
          Dr. Jetske Ultee maart 24, 2017 (13:44)

          Beste Veerle,

          Dit kan hoor, de rest van de olie zou je dan gekoeld kunnen bewaren. Je kunt dan steeds een klein beetje overgieten.
          Het rullen zou bijvoorbeeld kunnen ontstaan wanneer de huid niet voldoende gereinigd is of meer dode huidcellen aanwezig op dit deel van de huid. Hoe vaak per week gebruik je de Exfoliant?
          Als je de Moisturizer na een paar uur weer van de huid haalt, doet het product natuurlijk minder z’n werk dan wanneer je het laat zitten.
          Het is wel heel fijn om te lezen dat je zo tevreden bent!

          Groetjes Jetske

          • Veerle april 6, 2017 (14:32)

            Beste Jetske,

            Bedankt voor alle informatie!
            De Exfoliant gebruik ik niet, ik heb het wel geprobeerd heel rustig op te bouwen, maar mijn huid bleef er rood en onrustig uitzien zolang ik de Exfoliant gebruikte, daarom ben ik gestopt. Mijn huid is inderdaad ontzettend gevoelig en reageert heel snel, niet alleen op producten maar ook bv. op koude, warmte,… Verder is mijn huid ook behoorlijk droog (last van eczeem in het gezicht). Na de Moisturizer doe ik er nu nog een laagje jojoba olie overheen. Dit gaat het rullen een beetje (hoewel niet helemaal) tegen. Ik heb uit je blog begrepen dat een laagje olie over de Moisturizer een goed idee kan zijn bij een droge gezichtshuid, dus ik dacht dat dit ook wel zou opgaan voor de huid van je decolleté.

            Groetjes
            Veerle

          • author-avatar
            Dr. Jetske Ultee april 10, 2017 (13:26)

            Beste Veerle,

            Dit kan zeker! Het is fijn dat je merkt dat het minder rult door het gebruik van een olie.
            Als ik je verder nog ergens bij kan helpen, hoor ik dit natuurlijk graag van je.

            Groetjes Jetske

  • Lydia maart 19, 2017 (16:03)

    Nog even. Ik heb n keer de klantenservice van uncover gebeld voor advies; ook voor iets waarbij niets hielp. Ik wilde de moisturizer bestellen omdat ik daar zoveel goede dingen over gelezen had. Toen ik mijn probleem uitlegde gaven ze aan dat ze niet verwachtten dat de moisturizer het probleem zou verhelpen. Ik werd naar de apotheek ‘gestuurd’ met n klein lijstje voor goedkope middeltjes. En het heeft super geholpen. Integer dus !

  • Lydia maart 19, 2017 (15:58)

    Ik lees bijna niets amders dan goeds over de producten van jetske dus als ik iets zou zoeken wanneee niets anders zou helpen zou ik daar ook voor gaan.
    Ach peter wat fijn dat je er weer bent. Hij zal toch niet geemigreerd zijn bv en nooit meer reageren denk ik als je ‘zo lang’ niets laat horen ;). Waardevolle info weer.

  • Emma maart 19, 2017 (07:50)

    Ik ga trouwens ook de repair cream bestellen. Worstel al jaren met ontzettend droge lippen, heb er hier weleens een posting over geplaatst. Niets helpt blijvend. Wie weet is dit de heilige graal.
    Ik vind het product wel echt heel duur als het eigenlijk voor mij specifiek bedoeld is als lipbalsem, maar aangezien niets anders echt helpt (zelfs vaseline niet, Aquaphor niet, etc) moet ik maar even door de zure appel heen bijten en kijken of dit het product is waar mijn lippen met smart op wachten. Een beetje lippenstift op kunnen komende zomer lijkt me fijn! 😉

    • Peter maart 19, 2017 (18:00)

      De repair cream is voor een basiscreme vind ik ook wel redelijk duur. Aan de andere kant is de juiste verhouding ceramiden, cholesterol en vrije vetzuren wel belangrijk, en ik neem aan dat dat bij Jetske goed is. Daarnaast bevat het product ook havermoutextract en zit het in een pompje. Zoals Lydia hieronder ook zegt, de producten van Jetske zijn heel goed, alleen wel wat prijzig.

      Alternatieven zouden de Bepanthen Eczeemcreme, Paula’s Choice Clinical Moisturizer, Eucerin Antiredness Kalmerende Creme, Decubal Vitaal Creme of Graham cremes kunnen zijn.

      • Maris maart 19, 2017 (18:17)

        Ik heb nu de PC clinical moisturizer in gebruik ( en de repair cream ligt al klaar voor gebruik erna ). Ik heb wel het idee dat in de clinical moisturizer van Paula minder verzorgende stoffen zitten als in de cream van Jetske. Datzelfde gevoel heb ik ook over b.v. de recovery moisturizer van PC tov de Uncover moisturizers.

      • Emma maart 19, 2017 (19:06)

        Ik heb de repair cream inmiddels al besteld. Dus ik ga het gewoon proberen.
        De cremes die jij noemde heb ik geen van alle geprobeerd, wel een hoop andere die erop lijken denk ik. Maar ik onthoud ze!

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 21, 2017 (15:41)

      Leuk dat je de Repair Cream gaat bestellen Emma! Laat je me weten wat je ervan vindt?

      • Emma maart 21, 2017 (16:06)

        Vandaag ontvangen en meteen gebruikt uiteraard!
        Voelde ‘m lichtjes branden bij het opbrengen, dus de actieve stoffen voel ik meteen. 😉 Maar dat is alleen maar goed en trok ook snel weg.
        De creme is wel veel dunner dan ik had verwacht, maar eens even zien of dat voor een lipproduct, waar ik het voor wil gebruiken, goed bevalt. Meestal zijn lipbalsems dikker. Misschien moet er uiteindelijk toch een laagje vaseline overheen, maar dat vind ik op zich geen probleem. Ik ga het eens een paar weken proberen. Als ik echt verschil merk kom ik hier uiteraard juichen!

        • Emma maart 22, 2017 (11:11)

          Hee dat is apart, mijn posting met een wat kritische opmerking over het pompje dat blokkeert is geweigerd..?
          Dan maar even als reply op dit vorige berichtje.
          Na 4 keer gebruik weigert het pompje al, er komt niets meer uit. Heeft iemand misschien een tip hoe dat te verhelpen?

          • Emma maart 22, 2017 (11:15)

            Oh het is al gelukt!

          • author-avatar
            Dr. Jetske Ultee maart 22, 2017 (15:35)

            Fijn Emma :-)!

  • Monique maart 18, 2017 (10:55)

    Vergeten: Groetjes Monique 😉

  • Monique maart 18, 2017 (10:46)

    Beste Jetske,

    Ik zie dat ik iets te enthousiast producten ben gaan vervangen door veilige producten. Ik heb onlangs een handcreme, voetbalsem en lipbalsem aangeschaft. In feite had ik met de aanschaf van dit product dat niet hoeven doen. Het zijn wel tubes met meer inhoud doch als die op zijn dan ga ik dit product bestellen. Overigens valt de lipbalm van Alga Maris die me getipt werd in dit blog me tegen. Hij smeert fijn en heeft geen vieze smaak. Hij is echt spierwit en meer iets voor mensen die aan wintersport doen. Nu ik inmiddels de suncover heb smeer ik liever die op mijn lippen en daarna een lipbalsem die geen SPF heeft.
    Veel succes met dit aanvullend product. Ik wacht nog even met de aanschaf.

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 21, 2017 (15:39)

      Beste Monique,

      Dan ben ik helaas net te laat geweest ;-). Misschien is het dan iets voor de toekomst.

      Groetjes Jetske

  • Emma maart 18, 2017 (09:10)

    Hoi allemaal,

    Ik hoop dat het niet erg is dat ik dit even hier post, maar ik voel me een beetje stoer. 😉 Ik heb namelijk zojuist nav al jullie berichten en adviezen onder de post van Jetske over het vitamine A-serum – dat nog steeds uitverkocht is – drie producten van The Ordinary besteld: de Vitamine C- solution 20 procent, de niacinamide 10 procent en de Advanced Retinoid 2 procent.
    Nu nog een beetje zoeken hoe ik het het beste kan gaan gebruiken/verdelen. Als jullie daar tips of suggesties voor hebben hoor ik ze heel, heel graag!

    Ik gebruik op dit moment als cremes de Total Effects (zit niacinamide in en een beetje vitamine c derivaat) en ’s avonds een nachtcreme van Neutrogena met een beetje retinol. Drie keer per week Jetskes exfoliant.
    (En ik heb licht rosacea en ben 48.)

    Ik leer onnoemelijk veel van jullie. Waarvoor veel dank!
    (En dank aan jou, Jetske, dat je het goed vindt dat jouw website ook voor informatie door ons gebruikt wordt, ook wanneer het niet direct over jouw eigen producten gaat.)

    Groetjes, Emma

    • Maris maart 18, 2017 (13:06)

      Houdt je ons op de hoogte mbt the Ordinary producten ? Ik ben de vitamine C solution van the Ordinary en misschien ook de vit a ( als die van Jetske uitverkocht blijft) aan het overwegen ….

      • Emma maart 18, 2017 (13:30)

        @ Maris Ja doe ik! Op de site staat vermeld dat ze wegens overweldigende drukte (hoe zou dat toch komen, iedereen maakt er reclame voor ;-)) later zijn met leveren, dus het kan een dag of tien duren voor ik ze binnen krijg.

        Ben vooral aan het bedenken nu in welke volgorde ik ze moet gaan gebruiken en invoeren. Dat is al met al best een puzzel denk ik.
        Ik denk dat ik in de ochtend een extra druppel van de niacinamide door mijn dagcreme mix, en begin met dat om de dag te doen. En in de avond maar eens beginnen met 2 x in de week de vitamine A, en 2 x in de week de vitamine c. En dan eens een paar weken afwachten hoe dat gaat voor ik de routine eventueel intensiever maak.
        Als iemand het idee heeft dat ik het beter anders kan aanpakken hoor ik het graag.

        • Maris maart 18, 2017 (13:48)

          Vitamine A en C kan je samen gebruiken naar het schijnt. En dan eerst de vitamine A en dan het vitamine C serum. Zie de site van furrow, ze heeft er vorige week een klein artikel over geschreven. Maar als je helemaal nog geen A en C gewend bent, dan natuurlijk gewoon met 1 product beginnen !

          • Emma maart 18, 2017 (14:08)

            Ben ze wel gewend maar de vit c in een andere en lichtere vorm in de moisturizer, en de vitamine a als retinol in een nachtcreme. Maar deze serums zullen uiteraard heftiger zijn, dus voorzichtig wennen en opbouwen sowieso belangrijk. Al zijn het niet de heftigste vormen van beide vitamines, en melden veel mensen op internet dat ze geen hinder ondervinden van deze vormen.

            En ook “onze” Peter gebruikt ze allebei, zag ik. 😉 (Hoewel die een huid heeft die veel meer gewend is waarschijnlijk.)

          • Lydia maart 18, 2017 (15:43)

            Ik heb zoveel geprobeerd waar het vitamine a betreft: van tretinoïne, differin afgebouwd tot retinaldehyde en retinol in een laag percentage. Alles irriteerde. Nu gebruik ik al een paar maanden het advanced retinoid serum van Ordinary en eindelijk heb ik iets gevonden wat ik kan verdragen. Ik heb begrepen dat het serum van Jetske een hoger percentage van Hydroxypinacolone Retinoate bevat. Ik hoop dus dat dit goedkopere serum ook goed werkt. Dat zie je immers pas na maanden.

          • Emma maart 18, 2017 (15:50)

            @Lydia Ja ik heb ook veel goede ervaringen gelezen en gezien, m.n. wat betreft de mindere irritantie in vergelijking met andere vitamine A producten. Daarom durf ik dit ook wel aan. Ben superbenieuwd. Fijn in ieder geval om te lezen dat jij dit kunt verdragen! Dat is de eerste stap. Of het ook echt wat gaat doen wordt inderdaad afwachten.
            Jij gebruikt het al een paar maanden begrijp ik, en ziet nog niet echt verschil?

          • Lydia maart 18, 2017 (16:17)

            Emma, ik heb het al een paar maanden thuis maar ik ben echt begonnen met 1 keer per week want als mijn huid eenmaal geïrriteerd was dan duurde dat weken (jeuk/rood), dus ben deze keer super voorzichtig geweest. Ik smeer nu pas 2 keer per week dus ik kan vwb resultaat echt nog niets zeggen. Ga het proberen op te bouwen naar elke dag. Waar heb jij die goede ervaringen gelezen Emma?

          • Lydia maart 18, 2017 (16:20)

            Nog even voor de duidelijkheid/ter vergelijking. Bij alle andere producten/varianten van vitamine A ging het na 1 keer smeren al mis terwijl ik nu nergens last van heb.

          • Emma maart 18, 2017 (19:00)

            @Lydia Ik heb gisteren en vandaag vooral veel youtube filmpjes gekeken van producten van The Ordinary. Daar lijken ze ook over deze vorm van vitamine A erg te spreken, in ieder geval wat de geringe irritatie aangaat. (Resultaten kunnen ook zij nog niet echt geven, daarvoor heeft het product veel tijd nodig.) En ook Peter hier is positief, maar die verdraagt ook het heftige vitamine A zuur las ik.
            Goed dat jij het zo voorzichtig opgebouwd hebt. Ik ga dat ook zeker doen, mijn huid kan gevoelig reageren. Maar aangezien ik de nachtcreme met retinol ook al zeven weken prima verdraag en die elke avond gebruik, durf ik dit wel te proberen.

          • lydia maart 18, 2017 (19:05)

            Succes Emma!
            Mag ik vragen welke nachtcrème met retinol dat precies is? weet je ook het percentage? Altijd goed om nog wat alternatieven te bekijken 😉

          • lydia maart 18, 2017 (19:10)

            Van Neutrogena las ik al maar denk niet dat die in Nederland te bekijken/ krijgen is?

          • Emma maart 18, 2017 (20:10)

            Klopt! Ik had hem via Amazon besteld.

            Percentage retinol weet ik niet, inci: Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Dimethicone, Camellia Oleifera Extract, Retinol, Panthenol, Disodium EDTA, Tocopherol, Cetearyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Polysorbate 20, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Butylene Glycol, Diazolidinyl Urea, BHT, Carbomer.

            Het is de Neutrogena Healthy Skin anti wrinkle night cream.
            Ik verdraag ‘m goed.

          • Lydia maart 19, 2017 (11:33)

            Ik heb 1 keer iets besteld bij Amazon en ik schrok van de leveringskosten dus deze gaat ook aan me voorbij denk ik. Toch dank voor de moeite Emma!

          • Emma maart 19, 2017 (11:59)

            Ik heb 8 euro leveringskosten betaald, maar heb destijds meteen twee tubes besteld, en die zijn zo goedkoop dat ik nog steeds veel minder kwijt was dan ik zou zijn geweest als ik iets vergelijkbaars hier gekocht had. Misschien ter overweging. 😉

          • Lydia maart 19, 2017 (15:50)

            Ik betaalde meer dan 10 euro voor een rouge van 4 euro. Maar inderdaad misschien toch n overweging waard. Ligt ook aan inhoud en prijs. Nog niet naar gekeken gr.

    • Peter maart 19, 2017 (14:57)

      Hoi Emma,

      De 20% Tetra-c Solution vond ik niet irriterend, de variant met 23% ascorbine zuur kan wel prikkelend zijn en kan ook rullen. De 2% Retinoid bevat volgens The Ordinary 1.9% Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) en 0.1% Retinol. Ik twijfel of dat wel klopt, de klantenservice medewerkers halen continu de stofnaam en merknamen door elkaar en HPR wordt eigenlijk nooit boven de 0.3% gebruikt. Volgens mij hebben ze het over Granactive Retinoid, de merknaam van HPR, dit zou dan betekenen dat er 0.19% HPR en 0.1% Retinol in zit. Dat zou een zeer goede effectieve concentratie zijn, het product is totaal niet irriterend zoals sommige retinol producten kunnen zijn. Bij de Niacinamide merk ik wel dat mijn huid aan zo’n hoge concentratie moet wennen.

      Je geeft aan dat je ook rosacea hebt, wellicht is de 10% Azelaic Acid ook een optie dan, dit stofje kan ook effectief zijn tegen rosacea. De producten die je hebt rustig opbouwen kan natuurlijk nooit kwaad, uiteindelijk zijn het allemaal behoorlijk hoge concentraties actieve stofjes, alhoewel het wel de mildere vormen van vitamin c en vitamine a zijn.

      • Emma maart 19, 2017 (18:57)

        Hoi Peter,

        Dank je wel voor je fijne en altijd kundige reactie!

        Achteraf gezien had ik inderdaad die azelaic acid erbij kunnen bestellen, en ook het hyaluron zuur lijkt me wel wat. Ik onthoud ze voor als ik een volgende bestelling aandurf.
        Goed om te horen (hoewel voor jou minder) dat je ook echt aan de niacinamide moet wennen, ik had verwacht dat ik daar minder aan zou hoeven wennen omdat ik dat al jaren gebruik in de producten die ik gebruik. Maar dit is natuurlijk een veel hogere concentratie. Ook maar voorzichtig opbouwen dan.

        Ik moet een beetje grinniken om het feit dat je eigenlijk de medewerkers van The Ordinary corrigeert aangaan de HPR-concentratie, maar ik geloof dat ik jouw oordeel inmiddels bijna blindelings vertrouw. Dus als jij zegt dat dit de goede concentratie is dan geloof ik dat. Ben heel benieuwd!
        Ik ga de hele mix maar heel, heel geleidelijk opbouwen, bijv eerst om de dag een druppel nia in de ochtend erbij, en de eerste week alleen 1 of 2 keer (afhankelijk van of ik de dagen na de eerste keer last krijg) de Retinoid, en als dat goed gaat op dezelfde manier na een week of twee ook de 20% vit c toevoegen.

        Man, man. Ik voel me bijna een apotheker. Maar alles voor het goede doel.

        Jullie noemden hier trouwens al een paar keer Hot and Flashy, ik heb veel van haar youtubefilmpjes bekeken en de resultaten die zij (na jaren gebruik)met Vitamine A zuur behaalt zijn echt spectaculair zeg. Maar ze gebruikt natuurlijk de heftigste variant.
        Toch, het is veelbelovend!

        Nogmaals dank Peter!

        Groeten, Emma

        • Peter maart 20, 2017 (18:22)

          Hoi Emma,

          Nog over de concentratie. Na een aantal mails naar The Ordinary heb ik maar aangenomen dat 0.19% de juiste concentratie is, de volgende reacties heb ik gehad:

          – 2% Granactive Retinoid (maar dan mist retinol)
          – 1.9% Granactive Retinoid, 0.1% Retinol (zou kunnen, maar ik wilde graag weten of het om de pure stof ging)
          – 1.9% HPR en 0.1% encapsulated Retinol (lijkt me hoog en is retinol dan wel de pure stof, of zoiets als Retinol Glycospheres)
          -1.9% HPR en 0.1% sustained delivery form of pure Retinol (zelfde antwoord)

          De 1.9% HPR zou echt extreem hoog zijn, bijna 10x zo veel als wat Jetske gebruikt, dus ik neem aan dat het 2e antwoord dan klopt.

          • Emma maart 21, 2017 (07:15)

            Ja ik begrijp het. Wel een beetje slordig van ze dan.

      • Wilma maart 19, 2017 (22:33)

        Hoi Peter,
        Ik heb ook enkele producten gekocht van ordinairy. Kun je, zoals jij schreef op een ochtend de volgende producten meteen achter elkaar gebruiken: Niacinamide – Buffet- caffeine en vitamine C.
        Is dat niet te veel van het goede? Zeker als je dan ’s avonds bijvoorbeeld PM1 of PM2 of PM3 gebruikt!
        Het lijkt me allemaal nogal veel van het goede.
        Graag advies!
        Bij voorbaat dank.

        • Peter maart 20, 2017 (18:33)

          Hoi Wilma,

          Ik zou zeker niet te veel producten gebruiken, meestal gebruik ik zelf 1 of 2 serums. The Ordinary raadt aan maximaal 3 producten tegelijk te gebruiken. Het is verstandig zelf te bepalen wat voor jouw huid het beste werkt, te veel is in ieder geval niet goed inderdaad.

  • Veerle maart 17, 2017 (11:12)

    Hey Jetske,

    Ik was één van de gelukkige winnaars die al een tube van de Repair Cream kregen toegestuurd, nog voor deze in de webshop te krijgen was.
    Ik heb de creme ondertussen al enkele keren gebruikt en ben er bijzonder tevreden over! Echt een heel fijn product!

    Groetjes,
    Veerle

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 17, 2017 (12:05)

      Beste Veerle,

      Wat leuk! Fijn ook dat je zo tevreden bent over de Repair Cream :-).

      Groetjes Jetske

  • Ceren Özaslan maart 17, 2017 (08:57)

    Beste Jetske,

    Lijkt mij een mooie product, maar jammer dat jouw produten altijd vol zitten met siliconen. Vind ik producten met ‘minder’ slechte ingredienten, dan moeten er weer siliconen in zitten, jammer:(

    Gr,
    Ceren

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 17, 2017 (12:04)

      Beste Ceren,

      Siliconen vormen een beschermend laagje op de huid waardoor allergenen en irriterende stoffen de huid lastig kunnen penetreren. En omgekeerd zorgen ze ervoor dat vocht minder goed kan ontsnappen aan de huid waarmee ze bijdragen aan een gehydrateerde huid en een gezonde barrièrefunctie.
      Je kunt meer lezen over de werkzaamheid van siliconen in deze blog: https://www.uncover-skincare.nl/blog/siliconen-goed-slecht

      Groetjes Jetske

  • Do maart 16, 2017 (16:25)

    Beste Jetske,

    Vandaag de cream besteld. Wat een perfecte timing heb je toch aangezien mijn huid rond deze tijd van het jaar altijd wel wat extra’s kan gebruiken. Ik ben dus zeer benieuwd!
    Aangezien ik geen facebook, instagram, twitter etc heb lekker “ouderwets” op deze manier een reactie. Bedankt voor alle goede adviezen in je blog en de adviezen die ik van jou medewerkers heb gekregen. Mijn huid is een stuk verbeterd door jou crème en na de IPL/laser behandelingen, de couperose is een stuk minder zichtbaar geworden.

    Mag ik nog een brutale (Nederlandse) vraag stellen 😉 ?
    De BTW op zonnebrandcrème was toch verlaagd? Waarom is de suncover 250 ml dan juist ietsje duurder geworden? Desondanks vind ik het nog steeds een goed betaalbaar product al mag hij van mij wel ietsje minder vloeibaar zijn….

    Keep up the good work!
    Groetjes,
    Do

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 17, 2017 (11:49)

      Beste Do,

      Wat leuk dat je de Repair Cream besteld hebt. Laat je me weten wat je ervan vindt?
      De BTW van zonnebrandcrèmes is inderdaad verlaagd (ook bij Suncover). Tot mijn spijt heb ik de prijs van mijn non-profit product Suncover niet zo laag kunnen houden als ik had gewild. Dit heeft te maken met de verhoging van de grondstofprijzen.

      Groetjes Jetske

    • Monique maart 18, 2017 (10:32)

      Beste Do,

      Ik gebruik sinds kort de suncover en vind de vloeibaarheid juist bijzonder prettig! Vooral bij het insmeren van de randjes van mijn oren. Er komt minder in mijn haar. De crème is veel gemakkelijker te verdelen dan andere zonnebrand crèmes. Je handen blijven niet plakkerig. Ik smeer me meestal een half uur voordat ik ga sporten in en net voordat ik de deur uit ga nog een keer. Randjes van kleding blijven schoner als ik bijsmeer. Ik heb eindelijk de zonnebrand gevonden die ik wens! Wat mij betreft blijft deze zonnebrand zoals die is. Mogelijk voor mensen zoals jij een vetter variant. Mensen zijn nou eenmaal verschillend.

      Groetjes, Monique

      • Peter maart 19, 2017 (14:19)

        Het nadeel van een te vloeibare zonnebrand creme is dat het zo lastig is de aanbevolen halve theelepel te smeren, het smeert te dun uit vind ik.

        • Monique maart 19, 2017 (14:26)

          Hoi Peter,

          Dat klopt, daar was ik ook een beetje bang voor. Omdat ik in feite twee keer, met een relatief korte tussenpoze, achter elkaar smeer gebeurd dat niet. Ik smeer me altijd een half uur voordat ik in de zon ga in en net voordat ik in de zon ga nog een keer.

          Groet, Monique

          • Monique maart 19, 2017 (14:32)

            Peter

            Ik heb me door een dermatoloog laten vertellen dat een zonnebrand eerst goed moet intrekken voordat je huid in de zon komt.

          • Peter maart 19, 2017 (15:56)

            Meerdere lagen smeren helpt inderdaad wel, alhoewel je daar wel de tijd voor moet hebben iedere morgen. Maar dat je moet wachten voordat de zonnebrandcreme werkt is niet waar hoor, lees deze blog door kindofstephan maar eens.

            http://kindofstephen.com/physical-vs-chemical-sunscreens-myths/

          • Monique april 7, 2017 (09:33)

            Hoi Peter,

            Thanks! Ik heb het vluchtig doorgelezen, weer wat mythes ontkracht.

            Groet, Monique

  • Lola maart 16, 2017 (13:56)

    Krijg ik ook nog antwoord jetske xxxx

  • Maris maart 15, 2017 (17:45)

    De repair cream is dus eigenlijk ook heel geschikt als de moisturizer voor de droge huid ( in de winter ) niet vet/ voedend genoeg is ? En dan dus en de moisturizer en de repair cream samen gebruiken ?!

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 16, 2017 (13:39)

      Beste Maris,

      Dan is het zeker geschikt. De Repair Cream gebruik je inderdaad ná de Moisturizer.

      Groetjes Jetske

      • maris maart 16, 2017 (17:21)

        Dank je Jetske voor je antwoord. De cream is besteld inmiddels, ik ben benieuwd !

        • author-avatar
          Dr. Jetske Ultee maart 17, 2017 (11:50)

          Ik ook! Laat je me weten wat je ervan vindt?

          • Maris maart 19, 2017 (11:54)

            Al wel ontvangen, nog niet in gebruik ( eerst even een andere crème opmaken ). Maar er staat geen houdbaarheidsdatum op de tube, of kijk ik erover heen ?

          • author-avatar
            Dr. Jetske Ultee maart 21, 2017 (15:42)

            Beste Maris,

            Er staat een open pot symbool op de tube. Na openen is de Repair Cream 12 maanden houdbaar.

            Groetjes Jetske

  • keeke maart 14, 2017 (20:43)

    Mijn dochter en ik zijn reuze benieuwd. Meteen besteld en morgen lekker smeren. Nu nog een fijne shampoo dan zijn we helemaal tevreden. Heel veel groeten Keeke

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 16, 2017 (08:07)

      Beste Keeke,

      Wat leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden :-).

      Groetjes Jetske

      • Keeke maart 17, 2017 (22:33)

        Beste Jetske,

        Ik ben er super blij mee. Mijn huid voelde zo trekkerig en droog aan en dat is na een paar keer smeren gelukkig voorbij. En mijn dochter is ook flink aan het smeren. Bedankt voor het mooie werk dat je doet mag je best trots op zijn. Groetjes Keeke

        • author-avatar
          Dr. Jetske Ultee maart 21, 2017 (15:37)

          Wat fijn Keeke, super fijn om te lezen :-)!

  • Lola maart 14, 2017 (13:23)

    Hey jetske,

    Gefeliciteerd met je nieuwe product. Ik heb een vraagje sorry dat ik dat op de post doe maar ik wist niet goed waar ik het kon plaatsen.

    Ik had een maand geleden een steenpuist op me liprand die was uiteindelijk vanzelf opengebarsten en genezen er zit nu nog een rood vlekje maar als ik in de zijkant in de spiegel kijk zie ik ook een soort bultje. Is dit een litteken of hoort dit bij een steenpuist dat het nog iets dikkig is. Het is nu 1 maand geleden

    Alvast bedankt voor je reactie

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 17, 2017 (11:29)

      Beste Lola,

      Het zou een littekentje kunnen zijn, maar is natuurlijk lastig voor mij om te beoordelen omdat ik je huid niet gezien heb. Je kunt natuurlijk altijd even langs de huisarts of dermatoloog om het te laten nakijken.

      Groetjes Jetske

  • Sanae maart 14, 2017 (09:59)

    Hoii,

    Kan ik deze ook voor de droge huid van mijn zoontje van 6 maanden gebruiken? Daarnaast heeft hij ook wat eczeem

    Groetjes

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 16, 2017 (08:07)

      Beste Sanae,

      Dit zou kunnen; probeer het dan wel eerst even uit op een klein stukje van de huid.

      Groetjes Jetske

  • Nadine maart 14, 2017 (09:28)

    Hoi Jetske,

    Top weer een nieuw product! Ik heb meteen maar 2 tubes besteld! Even nog een vraag over het gebruik moet je deze na de suncare of moisterizer gebruiken of als vervanging?

    Ik hoor het graag.

    Groetjes, Nadine

    • author-avatar
      Dr. Jetske Ultee maart 16, 2017 (08:06)

      Beste Nadine,

      Wat leuk dat je de Repair Cream besteld hebt! Laat je me weten wat je ervan vindt?
      Je kunt de Repair Cream na de Moisturizer en/of Suncare aanbrengen.

      Groetjes Jetske

    • Lia april 19, 2017 (18:01)

      Beste Jetske,
      Zou ik de repair crème ook kunnen gebruiken i.p.v. Siliconengel op een litteken? Ik wilde Dermatix kopen maar las dat dit niet bij de ogen gebruikt mag worden. Ik heb een ooglidcorrectie ondergaan en smeer nu vaseline tot het wondje op m’n linker ooglid dicht is. De arts raadde een littekencrème aan van bv. Biodermal. Het zou erom gaan dat het litteken ingevet werd met intrekkende crème. Of kan ik net zo goed de Uncover moisturizer gebruiken?
      Graag hoor ik van u terug.
      Hartelijke groet van een fan van uw producten.
      Ps. Onze dochter heeft erg lang last van acne gehad. Heb haar ook Uncover aangeraden. Zij gebruikt de hele serie en wat blijkt: ze heeft nog nooit zo’n rustige huid gehad.

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!