• Hand Wash Dr. Jetske Ultee. Parfumvrije, verzorgende handzeep die de handen niet uitdroogt.

Mijn nieuwe Hand Wash

We voelen met onze handen, we communiceren ermee, we hebben lief, creëren en delen met de handen. De handen zijn zó’n belangrijk deel van wie we zijn, en hoe we onszelf zien. De hele dag door. Gek eigenlijk dat qua huidverzorging alle aandacht altijd gericht lijkt op het gezicht. We zouden juist ook onze handen meer moeten koesteren.

Mijn zoektocht naar een effectief, maar zacht product

Dit besef en daarnaast mijn eigen zoektocht naar een product dat effectief reinigt (zeker in deze tijd zo nodig) maar vooral ook zacht, beschermend en verzorgend is, maakten dat ik heel graag mijn eigen handzeep wilde ontwikkelen. Een product dat je handen niet trekkerig maakt en dat zelfs geschikt is voor de allergevoeligste en droge huid.

De perfecte verhouding wasstoffen en verzorgende ingrediënten

Het was lang zoeken naar de perfecte verhouding tussen wasstoffen, kalmerende én hydraterende ingrediënten, maar het is gelukt en ik ben heel trots op het resultaat.

Superzachte, parfumvrije handzeep

Mijn Hand Wash is een superzachte, parfumvrije zeep die je handen echt goed reinigt, maar dan zonder je huid uit te drogen. De zeep bevat écht hoge concentraties glycerine en betaïne. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je handen zacht en gehydrateerd blijven, tijdens én na het wassen. En dat is wel zo fijn in deze tijd, met al dat handen wassen.

‘Handen verdienen liefde’

Het lanceren van een nieuw product is altijd weer spannend voor me. Ik kan alleen maar hopen dat jullie er net zo blij mee zijn als ik.

Handen verdienen alle liefde. Verzorg ze, bescherm en verwen ze.

Liefs, Jetske 

 

I look at my own body

With eyes no longer blind

And I see that my own hands can make

The world that’s in my mind

 

(Langston Hughes) 

 

 

Lees ook:
Zo mild en zacht is mijn Hand Wash: lees hier alles over de bijzondere ingrediënten van mijn Hand Wash.

Gerelateerde Berichten

4 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Esje december 7, 2021 (11:19)

  Beste Dr. Jetske,

  Nog even aanvullend op mijn eerdere vraag: ik gebruik (naast vrijwel al je andere producten) nu ook je handwash! Fijn product, kan ik hiermee ook mijn haren wassen? Situatie haar: zie graag mijn eerder bericht.

 • Esje december 5, 2021 (12:52)

  Beste Jetske,

  Welke shampoo zou jij adviseren bij: snel vetter wordend haar waarbij de haren vanaf een paar centimeter van de hoofdhuid juist dof zijn? Zowel Dermolin als Sebamed doen niets voor het snel vet worden, maar maken het haar wél nog doffer; Maui heeft vooral zachte ingrediënten maar helaas ook allergeen cocomidopopropyl Betaine.

  Dank vast voor je antwoord!

 • Nadine oktober 5, 2021 (07:20)

  Hoi Jetske,

  Wederom een mooi product! Heerlijke handwash waardoor mijn handen niet uitdrogen, top Jetske. En wat een prachtige fles, echt een eye catcher in huis!

  Ik had wel nog een vraag: is jouw cleanser ook geschikt als douchegel of zou je dat niet adviseren?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 7, 2021 (09:02)

   Hoi Nadine,

   Wat fijn om te lezen!

   De formulering van de Hand Wash is mild genoeg om ook als showergel te gebruiken. Bij een erg droge huid adviseren we liever af te wisselen met een shower oil. Producten voor de handen hebben vaak een wat hogere concentratie wasstoffen. Dat is nodig om de handen echt goed te kunnen reinigen en te ontdoen van al het vuil en slechte bacteriën. Voor de huid van je lichaam kun ook wat minder en minder sterke stoffen gebruiken. Om die reden zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een shower oil zoals deze van Eucerin: https://www.eucerin.nl/producten/ph5/ph5-doucheolie-400ml-parfumvrij