• Bezoekers per maand

11.000 bezoekers per maand!

Meestal denk ik er niet aan, maar eens in de zoveel tijd kijk ik eens hoe het met het bezoekersaantal van de blog gesteld is. Wel handig om te weten, want stel je eens voor dat blijkt dat iedereen massaal afgehaakt is.

Gelukkig hoef ik nog niet te stoppen, want toen ik net keek bleek dat ik de afgelopen maand bijna 11.000 unieke bezoekers heb gehad. En dat met maar vier stukjes per maand. Wat super, super leuk!

Nu snap ik ook dat ik er de laatste weken nog maar nauwelijks in slaagde iedereen antwoord te geven, want de mailtjes stromen binnen! Toch is dat nou net het leukste aan mijn werk; mensen door de bomen het bos weer te laten zien. Blijf dus vooral vragen stellen en ervaringen delen. Daar hebben we allemaal wat aan. En als er onderwerpen zijn waar jullie graag wat meer over willen weten, dan hoor ik het ook graag. Want ik ben nog lang niet uitgeblogd.

Even relaxen

Volgende week is het even stil op mijn blog, dan heb ik even een paar dagen vrij genomen. Even tijd voor het gezin en bovendien om het goed te maken met mijn oudste dochter van zeven die me recent aan het filmen was en zei: ”Dit is mijn mama en mijn mama is aaaaaaltijd maar bezig met crèmepjes”

Tot volgende week,

Jetske

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Gerelateerde Berichten

22 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Lara april 26, 2013 (22:36)

  Hallo Jetske,

  Ik heb een vraag over huid- oneffenheden, ik heb al een poosje wat kleine bultjes op mijn voorhoofd en slapen. Volgens de huidtherapeut is het talgklierhyperplasie en is er weinig aan te doen. Elektro-coagulatie heeft niet veel geholpen, ook de exfoliant en tretinoïne crème verbeteren het niet. Weet jij misschien of hier iets aan te doen is en of je nieuwe bultjes kan voorkomen?

 • author-avatar
  Jetske april 14, 2011 (09:56)

  Hi Leyla,

  Aluminium folie wordt in onderzoeken gebruikt om UV straling tegen te gaan en zal dus ook in je kamer de straling tegenhouden. Je kunt nog even googlen op UV werende folie . Alumium folie voor de ramen is alleen wel een beetje ongezellig…

  Groeten Jetske

 • Leyla maart 30, 2011 (16:01)

  Hoi Jetske,

  Wat een handige site! Ik had al gekeken naar aluminiumwerend folie, deze schijnen voornamelijk in kledingwinkels te worden toegepast zodat de kleding geen vale kleur krijgt. Daar wordt wel aan gedacht maar niet aan onze gezichten haha! Het is best wel prijzig en ik ga binnenkort op kamers en wil eigenlijk de raam aan de zijkant verduisteren, om hierin te investeren vind ik ook weer zonde. Gewoon aluminiumfolie houdt toch ook warmte en licht tegen? Ik neem aan dat deze ook uva stralen tegenhoudt, weet jij dat? Dat wil ik dan gewoon met sterk plakmateriaal op een paar ramen plakken 😉

  Ook gebeld met de inkoper van deze stoffen maar zelfs die weten het niet, die zeggen gewoon omdat het verduistert, houdt het daglicht tegen…. Dus ja heelveel heb ik daar niet aan.

  Groetjes Leyla

 • author-avatar
  Jetske maart 30, 2011 (15:10)

  Hi Leyla,

  Ik heb op een congres een keer een foto van een oudere dame gezien die haar hele leven bij een raam aan een kant van haar gezicht zat te werken. Deze kant van haar gezicht was veel sterker verouderd dan de andere kant van haar gezicht. Opmerkelijk he! Dat gaat jou niet gebeuren…. Wat betreft de “spf” van een zonwerend gordijn; dit zou de verkoopster eigenlijk moeten weten (als het goed is , is dit te vinden bij de beschrijving van het materiaal). Je kunt ook nog wat info over dit onderwerp vinden op http://ezinearticles.com/?Getting-a-Blackout-From-Window-Coverings&id=4697317. Verder heb je ook nog de mogelijkheid om een speciaal UV werend folie op je raam aan te brengen. Wat daar de kosten van zijn weet ik helaas niet. Er bestaan ook wasmiddelen waarmee je textiel een hogere UV bescherming kan geven.

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske maart 29, 2011 (08:30)

  Beste Tanja, in dit product zitten stoffen die de huid in principe niet irriteren. Als je er goed tegen kunt, is dit prima. Het is moeilijk te zeggen of een lotion wel of niet uitdroogt, want dat is erg afhankelijk van de ingredienten die erin zitten. Op zich is een 2 – fasen lotion een goede optie voor de wat drogere huid.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske maart 28, 2011 (14:32)

  Graag gedaan!

 • Leyla maart 28, 2011 (00:08)

  Hi Jetske,

  Ik heb toch nog een vraag over het raam en uv-stralen gebeuren. Met dit warme weer ga ik verduisterende stof hangen voor mijn ramen, volgens de verkoopster verduistert dit helemaal. Ik heb gelezen dat stoffen de warmte en uv-stralen opnemen en dit alsnog naar binnenkomt. Weet jij of dit klopt? Ik dacht juist dat wanneer je helemaal verduisterende gordijnen hebt, er geen uva straling meer kan komen, in tegenstelling tot gewone gordijnen die nog wel veel licht naar binnen laten.
  Af en toe genieten is natuurlijk prima, maar ik heb soms hele dagen dat ik achter mijn bureau aan het studeren ben en dan zonder zonnecreme zit.

  Groetjes Leyla

 • author-avatar
  Jetske maart 25, 2011 (18:58)

  Hi Nadine,

  De zonnefilters die gebruikt worden zijn titanium dioxide en zink oxide. Dit zijn prima filters. Let er wel even goed op of er nanotechnologie in gebruikt wordt (als dit niet zo is zie je een wittige waas op je huid na aanbrengen). Als dit wel gebruikt wordt en het een spray is, dan zou ik het niet zo snel aanraden. In dit geval kun je de nanodeeltjes gemakkelijk inademen en het is niet duidelijk wat het schadelijke effect op langere termijn hiervan is. Gebruik het ook niet op een beschadigde huid. De overige ingredienten zien er prima uit.

  De houdbaarheid van een zonnebrandcreme hangt erg af van de samenstelling van het product en de manier waarop de producten verpakt en bewaard zijn. Ik zou een houdbaarheid van twee jaar aanhouden, tenzij anders op de verpakking staat.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske maart 25, 2011 (18:51)

  Beste Anja,

  Het belangrijkste is dat wij zelf maar kritisch blijven en niet zomaar alles geloven!
  Ik blijf zeker nog lang schrijven. Naast dat er nog zoveel te vertellen is, hebben ook mijn lezers vaak kritische vragen en leer ik er zelf ook alleen maar van!

  Groeten Jetske

 • Leyla maart 25, 2011 (18:47)

  Hoi Jetske,

  Dank voor je reactie! Ik heb gemerkt dat wanneer ik een (katoenen) kussensloop gebruik die iets minder breed is dan mijn kussen, je dan s ochtends zonder kreukels wakker wordt! Het kussensloop zit dan helemaal goed strak om het kussen heen. Maar een satijnen wil ik ook nog wel eens proberen.
  Dank voor het artikel, die ga ik ook nog een keertje bekijken!

  Fijn weekend, groet Leyla

 • author-avatar
  Jetske maart 25, 2011 (13:46)

  Hi Leyla,

  Ja, heeeeerlijk kan dat zijn! Fijn dat het weer lente wordt.
  UVB straling wordt tegengehouden door glas, maar bij UVA straling ligt dit iets ingewikkelder. Het type glas, de kleur, de dikte, de afstand tussen het glas (bij dubbel glas) en een eventuele coating hebben allemaal invloed. Ook heeft de hoek waarop de stralen op het glas komen invloed. Grofweg kun je zeggen dat gewoon glas zo n 25% tegenhoudt (abstract). Het is natuurlijk belangrijk om je te beschermen tegen de zon, maar je moet ook nog een beetje kunnen leven. Dus ik zou lekker af en toe geniet van het zonnetje in huis!

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske maart 25, 2011 (13:32)

  Beste Leyla,

  Wat een interessante vraag! Excuses dat het antwoord even op zich heeft laten wachten, maar bij deze alsnog.

  Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij de reactie van de huid op een stof. Denk maar eens aan al die verschillende soorten stoffen die er zijn en de geweldige mixen die gemaakt worden om een stof zo mooi (of zo goedkoop…) mogelijk te maken. Stoffen als nylon, wol en zijde kunnen problemen veroorzaken, maar ook bijvoorbeeld polyester.
  Katoen heeft prima eigenschappen voor de huid, zoals een goede vochtopname maar kan ook een nadeel hebben: mechanische irritatie. Deze is bij katoen bijvoorbeeld hoger dan bij zijde, simpelweg omdat de stof veel ruwer is (alhoewel de grofheid ook binnen katoen weer kan verschillen). Hoe vochtiger de huid, hoe groter de wrijving. Ook de gebruikte vezels zijn hierop van invloed. En, niet onbelangrijk, ook de bewerking van stoffen (bijvoorbeeld kleurstoffen) kan invloed hebben op irritatie aan de huid. Om het ons allemaal wat gemakkelijker te maken dus….

  Zorg dat de vocht en warmte goed geleid wordt en dat je je kussensloop regelmatig vervangt. Ook vuil op je kussen kan zorgen voor irritatie… Mocht je er zelf nog even in willen duiken, dan heb ik hier een artikel wat je kunt lezen: textiles and human skin, microclimate, cutaneous reactions; an overview .

  Groeten Jetske

 • Tanja maart 20, 2011 (22:54)

  Hey Jetske,

  zo kan ik ook bij make up niks schrijven, maar ik zal het dan hier doen.

  Kun je groen licht geven voor onderstaande ingredienten qua oogreiniging?

  Aqua, Decyl Glucoside, Dipropylene Glycol, Sodium Chloride, Panthenol (0.5%), Methylparaben, Disodium EDTA, Polyaminopropyl Biguanide, Citric Acid, Propylparaben.

  Is een lotion per definitie slechter voor de huid rond de ogen i.t.t. een 2-fasen lotion, omdat deze meer uitdroogt?
  Wel spoel ik altijd mijn ogen goed na met water.

  Groetjes

  Tanja

 • author-avatar
  Jetske maart 18, 2011 (18:16)

  Hi Tanja,
  Dat is vreemd… Het zou moeten werken, maar je kunt je vraag ook hier stellen hoor, geen probleem.
  Groeten Jetske

 • Tanja maart 18, 2011 (09:25)

  Jetske,

  ik wilde een reactie geven op je blog over oogmake-up reiniging maar dit gaat niet. Kan ik het anders hier plaatsen of??

 • author-avatar
  Jetske maart 16, 2011 (11:32)

  Leuk te horen! Ben inmiddels weer terug van de vakantie en helemaal uitgerust :)…

  groeten jetske

 • Nadine maart 16, 2011 (11:10)

  Hallo Jetske,

  De zon begint weer te schijnen en dat brengt mij op een product die ik al een tijdje in mijn kastje heb staan omdat het me toen een goed idee leek om te bestellen. Zo heb ik een kast vol producten die me ooit wel goed leken maar zou jij een blik kunnen werpen op dit product.

  Het gaat om John Masters SPF 30 natural sunscreen
  Ingredienten:
  Active Ingredients Purpose
  Titanium Dioxide 7.5%……………………………..Sunscreen
  Zinc Oxide 5.0%……………………………………..Sunscreen

  Inactive Ingredients
  Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice,* capric caprylic triglycerides, ethyl hexyl palmitate, glyceryl stearate, glycerin, cetyl alcohol, jojoba oil,* shea butter,* panthenol, tocopherol acetate, allantoin, sodium pca, green tea extract,* magnesium aluminum silicate, hyaluronic acid, calendula extract,* ethyl hexyl glycerin, benzyl alcohol

  * NOP Certified Organic

  Nu heb ik dit product dus al even in bezit, gaat de kwaliteit van de SPF dan ook achteruit? Zijn de ingredienten ook veilig?

  Dank je wel en hopelijk kan ik veel gaan smeren want dan is het in elk geval mooi weer.

  Groet,
  Nadine

 • Emmy maart 10, 2011 (19:32)

  Hallo,

  Op de vraag die Leyla stelt, zou ik ook graag het antwoord willen weten. Ik heb mij dit zelf ook wel eens afgevraagd. Zeker omdat ik ook af en toe de hele dag binnenshuis blijf zonder direct naast het raam te zitten en dan ook geen zin heb om me in te smeren. Dus als hier wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan, dan zou ik het antwoord graag horen.

  Groetjes Emmy

 • Leyla maart 7, 2011 (22:14)

  Ik heb nog een onderwerp waar ik heel benieuwd naar ben… een hele lange tijd geleden was er op nu.nl een artikel verschenen over dat bijna alle uv-a stralen ook door glas heen gaan. Ik snap dat dit het geval is wanneer je er vlak voor zit (bijv in de auto). Misschien een rare vraag, maar vanaf welke afstand geldt dit? Ook als je van een verre afstand vanaf het raam zit (zeg pakweg 5 meter)? ik heb daarbij namelijk niet het idee dat er uv stralen naar binnen komen, op (lekker luie) zondag bijv zit ik nl graag zonder zonnecreme binnen.

  Groetjes Leyla

 • Leyla maart 6, 2011 (16:16)

  wauw! dat is zeker niet niks!!!

  Eigenlijk heb ik nog wel een onderwerp waar ik benieuwd naar ben… er wordt veel gesproken over zijden/satijnen kussenslopen die kreukels in je gezicht voorkomen. Die kreukels schijnen juist vroegtijdige veroudering te versnellen. Wat vind jij hiervan? Zijde kussensloop lijkt me niet fijn om op te slapen (als ik denk waarvan het wordt gemaakt… ieww!) maar satijn zie ik wel zitten. Maar kan satijn puistjes verergeren? Op internet lees je van niet maar volgens m n moeder laat satijn je zweten waardoor je meer talgproductie krijgt en als gevolg meer puistjes…

  Geniet van je vrije dagen!

  Groetjes Leyla

 • Anja maart 5, 2011 (15:52)

  hoi Jetkse,

  gefeliciteerd met dit resultaat. Je ziet dat er veel behoefte is aan eerlijke informatie over cosmetica.
  Ik probeer hier ook aan mee te doen als schoonheidsspecialiste maar het valt soms moeilijk op te boksen tegen al die mooie veelbelovende reclames op tv en in de bladen.
  Goed dat jij dit met je blog kan veranderen.

  Een hele fijne vakantie gewenst en ik hoop dat je nog lang blijft schrijven.

  groetjes
  Anja

 • berna maart 5, 2011 (00:07)

  hartstikke leuk voor je!!!…zo ook voor ons, goede informatie, daar kunnen we wat mee!

  Geniet van en met elkaar deze dagen!

  groeten Berna

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!