• spf in make-up

Is make-up met een SPF eigenlijk zinvol?

Een beschermingsfactor in je make-up is prima zolang je maar beseft dat het slechts een zeer geringe bescherming geeft. Volgens Leslie Bauman, dermatoloog bij de Universiteit van Miami, zou je een veertien tot vijftien keer dikkere laag van je make-upproduct moeten opbrengen om de SPF te bereiken die vermeld wordt op de verpakking. Dit geldt voor zowel poeders als foundations. Make-up met een SPF is dus weinig zinvol.

Smeer dus als je rond lunchtijd van de zon wilt genieten, een apart zonneproduct op je gezicht. In dat geval heb je ook over een aantal jaren nog maar een dun laagje make-up nodig…

Groeten Jetske

 

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Andere nuttige blogs:
“een zelfbruinende crème of zonnestralen?
“een dun laagje zonnebrandcrème“,
de ideale oogcrème?
grote poriën blijven grote poriën…

Gerelateerde Berichten

6 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Johanna januari 10, 2015 (01:17)

  hoi jetske mijn 4maanden oude baby heeft eczeem op haar beentjes wat is een geschikt verantwoord product voor haar. En welke zonnebrand crème kan ik voor haar gebruiken. Met verantwoorden ingrediënten die niet schadelijk zijn..?

  • author-avatar
   Jetske maart 30, 2015 (14:30)

   Beste Johanna,

   De huid van een baby is vijf keer zo dun als die van een volwassene. Milde ingrediënten zijn dus nog belangrijker. Het is echt niet nodig om een baby elke dag in bad te doen of de haartjes te wassen. Gebruik milde producten die het vocht goed vasthouden, je kunt bijvoorbeeld aan een olie denken. Tot zes maanden adviseer ik geen zon. Je hoeft de huid van je baby dan ook niet onnodig te belasten met een zonnebrandcrème. Vanaf zes maanden kan je kindje best af en toe wat zon hebben. De zonnebrandcrèmes die ik adviseer vind je in de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (19:14)

  Hi Lk,

  Ik moet hier inderdaad even toelichten wat ik bedoel, want ik snap nu dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest. Ik vind dat het niet goed is dat er overal maar gewoon filters ingestopt worden. Dat is lang niet altijd gewenst als je kijkt naar de filters die er gebruikt zijn. Ik bedoel zeker niet dat je dan maar natuurlijke producten moet gaan gebruiken! Juist aan natuurlijke producten zijn vaak nanozink en titaniumdioxide toegevoegd. Overigens ben niet perse tegenstander van zink- en of titaniumdioxide….

  Bedankt voor je commentaar,

  groeten Jetske

 • LK april 13, 2012 (17:53)

  Ha Jetske,

  Hoe kun je het daar nu mee eens zijn terwijl je verderop op je website vermeldt dat natuurlijke producten helemaal niet per se beter voor je huid zijn (en vaak irritatie kunnen veroorzaken) en je titaniumdioxide juist als veilig bestempeld. Zie ook:
  http://www.nu.nl/lifestyle/2282449/goed-smeren-zon-niet-makkelijk.html

 • author-avatar
  Jetske april 9, 2012 (11:38)

  Beste Ella,

  Daar ben ik het wel mee eens! Het is helaas alleen wel zo dat er juist in veel natuurlijk producten nano zink en titaniumdioxide gebruikt wordt…Goed opletten dus als je dat niet wilt.

  groeten Jetske

 • Anoniem maart 18, 2012 (23:27)

  jammer, vind ik het, dat er overal maar een zonnefactor in word gepropt, omdat dit heel vaak gebeurd met stoffen die met nanno technologie worden gemaakt, zoals titanium dioxide.
  Is niet bewezen veilig, en heel onnatuurlijk. Gelukkig heb ik een merk zonnebrandcreme gevonden met natuurlijke ingredienten en ik zal zeker geen produkt met titanium dioxide kopen!

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!