• Dr. Jetske Ultee

Dr. Jetske Ultee lanceert eigen productlijn Uncover Skincare

Uncover Skincare productenDat huidverzorging mijn passie is, is waarschijnlijk duidelijk te lezen op mijn blog. Al jaren ben ik op zoek naar producten die aan mijn eisen voldoen – zonder irriterende stoffen en met goede actieve ingrediënten. Het bleek een ingewikkelde opgave en dat heeft me er uiteindelijk toe gezet om dan zelf maar producten samen te stellen, precies zoals ik ze wilde. Dat is gelukt! Mijn eigen productlijn, met de naam Uncover Skincare, staat sinds kort online. Kijk hiervoor op www.uncover-skincare.nl !

Kennis en laatste inzichten delen

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Ik ben overtuigd van het belang van goede skincare, maar nog regelmatig geschokt over de hoeveelheid onzin die wordt verkocht en verspreid in de wereld van cosmetica. Via deze blog deel ik mijn kennis en laatste inzichten met je.

OnderzoeksartsVelthuis kliniek

Er is ontzettend veel mogelijk met  goede huidverzorging. Dat heb ik ook ervaren in de tijd dat ik als onderzoeksarts bij de Velthuis Kliniek werkte. Het is geweldig om mensen daadwerkelijk te kunnen helpen met hun huidklachten en vragen. Vaak kan er met de juiste verzorging en adviezen al best veel gedaan worden. Er zijn prima producten op de markt, die ook werkelijk wat doen voor de huid. Maar helaas zijn er ook zo ontzettend veel onzinproducten te koop. Hoe weet je nu wat goed is en wat niet?

Mijn eigen huid

Ik heb dat zelf vroeger ook moeilijk gevonden. Mijn huid is erg gevoelig en het was altijd een hele zoektocht om goede producten te vinden. Producten dus zonder misleidende claims en met de juiste ingrediënten.

Mijn eigen ervaringen en mijn interesse voor het verzorgen en verbeteren van de huid zijn de basisredenen voor mijn werkkeuze. Ik vind dat mensen het recht hebben te weten wat wel en niet waar is, en hier wil ik graag bij helpen.

Mijn opleiding en passies

Mijn promotieonderzoek op het gebied van de plastische chirurgie heb ik in juni 2010 afgerond. Mijn passies zijn namelijk het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en de cosmetiek en esthetiek.

Mijn opleidingsplaats tot plastisch chirurg in het Erasmus MC heb ik daarom vaarwel gezegd om toentertijd bij de Velthuis Kliniek te gaan werken. De plastische chirurgie is een prachtig vak, maar het combineert ook lastig met vier kindjes thuis en een man met een drukke baan.

Veel huidproblemen door verkeerde producten

Hoewel we met laser, licht en peelings heel veel voor de huid kunnen doen, viel het mij op dat er bij een heel grote groep mensen een gemeenschappelijk onderliggend probleem bestond. Verbazingwekkend veel huidproblemen bleken te zijn ontstaan of verergerd door huidverzorgingsproducten. Ofwel door het verkeerd gebruik van producten of door het gebruik van verkeerde cosmetische producten. Hierbij kan je denken aan problemen als acne, couperose, een droge huid, een vette huid en zelfs huidveroudering.

In veel gevallen maakte het een wereld van verschil mensen te laten stoppen met het gebruik van huidproducten en vervolgens stap voor stap nieuwe en voor hen geschikte producten te introduceren. Dit in combinatie met goed advies over het gebruik daarvan.

Kennis opdoen over huidproducten

De kennis die ik heb opgedaan over huidverzorgingsproducten kwam niet zomaar. Ik heb me de afgelopen jaren echt gestort in de cosmetische wetenschappelijke literatuur met als hoofdvraag: wat is er nu eigenlijk echt bewezen en wat niet? Ik heb internationale congressen bezocht, veel bekende dermatologen gesproken en heel veel boeken uitgeplozen. In deze zoektocht naar de ‘waarheid over cosmetica’ viel ik van de ene verbazing in de andere. Mede gezien mijn medische en cosmetische achtergrond was ik wel op de hoogte van enkele feiten, zoals:

 • Claims van de cosmetica-industrie moet je met een korreltje zout nemen.
 • Heel dure crèmes zijn niet per definitie beter dan goedkopere varianten.
 • De concentraties van de vermelde werkzame stoffen zouden weleens aan de lage kant kunnen zijn.

Desondanks was ik geschokt over wat ik tegenkwam! In mijn blog vind je hier meer over.

De mogelijkheden van cosmetische ingrediënten

Ondanks alles heb ik het vertrouwen in het nut van huidverzorgingsproducten niet verloren. Sterker nog, ik ben onder de indruk van de mogelijkheden en veelbelovende onderzoeksresultaten van bepaalde cosmetische ingrediënten. Goede huidverzorgingsproducten kunnen heel veel doen voor de huid;

 • ze geven de huid weer een fris en gezond uiterlijk,
 • maken de huid egaler van tint,
 • verhelpen oneffenheden als puistjes en andere onregelmatigheden.

Vertrouwen in het belang van een goed skincare-regime

Hoewel huidverzorgingsproducten (met uitzondering van vitamine A-zuur, wat alleen op recept verkrijgbaar is) de diepere rimpels niet kunnen verhelpen, is een goed huidresultaat gewoon echt mogelijk. Er is wat te doen aan de fijne lijntjes en nog veel belangrijker: het ontstaan van rimpels kan voor een aanzienlijk deel worden voorkomen. Ik ben kortom overtuigd van het belang van een goed skincare-regime.

Daarover wil ik mensen graag meer vertellen. Dat was uiteindelijk ook de reden dat ik met deze weblog ben begonnen én met een eigen huidverzorgingslijn. Ik wil mensen graag informeren en adviseren over de zin en onzin van huidverzorgingsproducten. De inconvenient truth over skincare dus.

Groetjes,

Jetske

Onderzoekarts cosmetische dermatologie

 

 

Gerelateerde Berichten

177 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Anoniem april 27, 2009 (10:48)

  Beste Jetske,

  Ik heb met veel belangstelling je artikel in het AD gelezen. Ook je blog vond ik erg leuk. Je schrijft er onder andere in hoe je je hebt voorbereid op het interview. Wellicht vind je het prettig daar voor een volgende keer wat tips voor te krijgen. Je kunt dan contact met me opnemen. Zo kan ik waarschijnlijk van jou weer wat tips gebruiken over huidverzorging! Laat maar weten.
  Hartelijke groet,
  Vie Blonk

 • Anoniem april 27, 2009 (11:32)

  Hallo Jetske,

  Ik wil even mijn complimenten geven voor je site en je artikel.

  Ik ben zelf schoonheidsspecialiste, en roep al jaren, dat mensen moeten kijken wat ze smeren. Als je de mensen uitlegt hoe ze moeten kijken naar hun cosmetica dan schrikken ze enorm, mensen hebben geen idee.
  Ik denk zelf dat het ook voor een groot deel aan de reclame ligt, mensen nemen klakkeloos aan dat alles wat op tv komt dat dit goed is.
  Ik werk zelf met het biologische merk Rosel Heimm (Henny Heuff) En ben hier erg tevreden over.
  Succes verder, en ik hoop dat je een hoop mensen wakker schud.

  Vriendelijke groeten,
  Sabine

 • Anoniem april 27, 2009 (16:28)

  Hallo Jetske,
  Mijn man wees mij op een bericht op nu.nl waarin jouw naam wordt genoemd.
  Ik ben namelijk schoonheidsspecialiste en vooral geinteresseerd in cosmetica-ingredienten. Ik ben dan ook heel blij met deze aandacht voor cosmetica. Het is belachelijk dat er zo veel slechte stoffen gebruikt worden. Mijn klanten vertel ik altijd dat ze kritisch moeten zijn en bewust moeten zijn wat ze smeren. Maar het is voor een leek vaak niet na te gaan welke stoffen goed of slecht zijn voor de huid. Het is vaak een behoorlijke tegenvaller als ik na een productanalyse vertel wat er in een product zit en wat het doet. Tenslotte smeren we vaak met de beste bedoelingen, toch?
  Ik werk met Dr. Baumann Bionome Cosmetica. Een merk dat zeer kritisch is bij toelating van ingredienten. En dat werpt vruchten af!
  Nu alle andere merken nog!

  Groetjes en veel succes, Martine Karlas.

 • Milou april 27, 2009 (22:09)

  Hallo drs. Jetske Ultee,

  Ook mijn complimenten voor het artikel in het AD!
  Ik ben al jaren geinteresseerd in cosmetica en huidverzorging en het kiezen van de juiste producten is inderdaad erg lastig. Ik ben derdejaars geneeskundestudente en mijn plan was om voor het specialisme dermatologie te kiezen om iets met mijn interesse te doen. Vandaar dat het artikel meteen mijn aandacht trok toen ik afgelopen weekend de krant las.
  Ik las dat jullie onderzoek doen naar de werkzame ingredienten in cosmetica en de manier waarop mensen de producten gebruiken . Ik ben zeer geinteresseerd in dit onderzoek en daarom wilde ik vragen of u een idee heeft of – en hoe – ik meer te weten zou kunnen komen over dergelijk onderzoek.

  Vriendelijke groeten,
  Milou

 • Anoniem april 28, 2009 (16:02)

  Eindelijk! Iemand die in de aandacht komt over huidverzorging en gewoon zegt hoe het zit.

  Ga zo door!

  Warme groeten,

  Elektra Anastasia

 • author-avatar
  Jetske mei 6, 2009 (15:59)

  Beste Milou. Hartstikke leuk dat je zo geinteresseerd bent, dat hebben we nodig om echt wat te kunnen veranderen in deze cosmeticawereld. Wat betreft het onderzoek wat wij doen; dit staat op het moment nog in de beginfase. De analysefase is afgerond en er is een duidelijk beeld wat we gaan onderzoeken. Op de blog zal ik af en toe een update geven. Als je specifieke vragen hebt, mail me gerust (jetske@dr-jetskeultee.nl). Groeten Jetske

 • helmi wilmsen juni 6, 2009 (15:08)

  Hallo Jetske

  Ik heb het artikel in het AD gelezen en ben daar nogal van geschrokken. Ik heb je een mail gestuurd en keurig een antwoord terug gekregen. Bedankt daarvoor. De produkten die je me schrijft ga ik zoeken. Je gaf me de tip over rosacea en het lijkt mij zeer waarschijnlijk dat ik dat heb. Het zou me eerlijk gezegd verbazen als ik het niet heb. Jaren terug heb ik couperose laten behandelen met lasertherapie. Ik heb er natuurlijk nog steeds last van, maar ik vind het niet meer zo storend. Ik ben 53, heb veel allergieen en als ik de inhoud van het artikel lees altijd verkeerd gesmeerd en ben ook niet goed behandeld door schoonheidsspecialistes. Ik ben nog steeds op zoek en heb mijn huidige schoonheidsspecialiste bedankt. Ik heb je website bezocht, maar wil graag nog meer weten. Ik heb nu tips van je (per mail) voor een goede reiniging en moisturizer. Ik ben op zoek naar complete verzorging voor gezicht, lichaam, voeten en handen. Kun je mij daarmee helpen? Kan ik het beste een afspraak maken?

 • author-avatar
  Jetske juni 15, 2009 (09:34)

  Beste Helmi. Het gebeurt vaker dat de diagnose van Rosacea niet gesteld wordt. Ontzettend zonde! Goed om te horen dat het nu duidelijk is waar je huidproblemen vandaan komen en je de verzorging voor je gezicht hier nu op aan kan passen. Op je vragen kom ik in een mail nog terug. Groeten Jetske

 • Marian juli 18, 2009 (17:47)

  Beste Jetske,

  Mijn complimenten voor je site en de manier waarop je het belang van goede huidverzorging onder de aandacht brengt! Sinds een jaar houd ik mij bezig met biologische voeding en verzorgingsproducten, maar jouw artikel in de Body+Mind heeft me erop gewezen op dat eerlijk niet altijd heerlijk voor je huid is! Ik zal mij, middels jouw blogs en weblinks, dan ook gaan inlezen in wat werkt en wat niet. Blijft over een vraag: in hoeverre staat het BDIH keurmerk garant voor huidvriendelijke en effectieve huidverzorging? Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groetjes, Marian

 • author-avatar
  Jetske augustus 13, 2009 (12:53)

  Bedankt voor je lieve reactie. Aangezien ik mijn blog naast mijn gewone werk doe, lukt het me helaas niet om altijd snel overal op te reageren. Ik zal de komende weken nog veel meer aandacht gaan besteden aan de veiligheid en werkzaamheid van cosmetische ingredienten (en dat is ook hard nodig). Helaas is ook het BDIH keurmerk geen garantie voor veilige, niet irriterende en werkzame producten. De enige oplossing is toch zelf stuk voor stuk de ingredienten op een INCI lijst (de ingredientenlijst van je product) te screenen en te beoordelen op veiligheid, irritatie en werkzaamheid. Mail me gerust als je vragen hebt over specifieke ingredienten. Je kan me ook altijd een INCI lijst opsturen, dan zal ik je helpen. Met vriendelijke groeten, Jetske Ultee.

 • Amanda oktober 28, 2009 (20:40)

  Beste Jetske,

  Wat een geweldige site!
  Ik zie dat hier al enkele schoonheidsspecialistes hebben gereageerd. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste- in opleiding, maar al jaren geinteresseerd in (ingredienten in) huidverzorging. In de toekomst wil ik mijn clienten eerlijk advies meegegeven over wat nu werkelijk een goede huidverzorging is. En wat niet. Ik wil zo veel mogelijk leren.
  Deze website inspireert me enorm!

  Groetjes, Amanda

 • author-avatar
  Jetske november 2, 2009 (13:59)

  Bedankt Amanda! Dit soort reacties maken het voor mij helemaal de moeite waard…
  Groeten Jetske.

 • lela november 4, 2009 (12:57)

  Jetske

  Ik heb een vraag aan u

  Wat vind u van DPL Light Therapie??

  Rood led licht tegen huidveroudering
  Is het een fabel of werkt het echt??

  vriendelijke groet

  Lela

 • author-avatar
  Jetske november 6, 2009 (12:58)

  Beste Lela, er zijn absoluut betere opties dan DPL of roodlicht als je wat wilt doen aan een verouderde huid. Wat zijn exact de huid problemen die je zou willen aanpakken? Misschien kan ik je dan verder adviseren. Als je dit liever niet via de blog doet kun je me altijd mailen (jetske@dr-jetskeultee.nl).
  Groeten Jetske

 • Elly Peters-Bokhorst januari 20, 2010 (16:53)

  Dag Jetstke, jammer dat ik je blog niet eerder heb ontdekt!
  Heb je ook een boek of proefschrift geschreven waar al deze informatie te lezen is; om nu alles te printen is ook zowat.
  Ben 59 jaar en heb na jaren tobben met rosacea eindelijk de oplossing gevonden- Blijvend hoop ik. Ik lees alles wat los en vast zit over huid en huidverzorging, maar jij bent wel heel uitgebreid!
  Hoop van je te horen, groetjes Elly

 • author-avatar
  Jetske januari 22, 2010 (16:48)

  Hallo Elly,
  Dankje voor je enthousiaste reactie op mijn blog. Heel erg leuk! En fijn om te lezen dat je de oplossing hebt gevonden hoe om te gaan met je rosacea. Als je nog vragen hebt die niet op mijn blog te vinden zijn kun je ze altijd stellen (als reactie of via mail).

  Wat betreft je vraag of al mijn blog-informatie ook ergens verzameld is: ik ben bezig met het schrijven van een boekje. Het zal nog even duren, maar het komt eraan! Ik laat het je weten als het zover is.

  Hartelijke groet, Jetske.

 • Lies maart 11, 2010 (11:05)

  Beste Mevrow Jetske

  Ik had graag een vraagje gesteld, ben net terug van vakantie , heb heel veel pigmentvlekken in mijn gezicht gekregen ook na gebruik van factor 50plus. Mijn vraag was: ik heb ook de zalf met tretinoine 0.05 %, maar hier zit crem cetomacrogol 3% ad 100g bij in, en creme 100g. staat zo op de klever van apotheek, klop dit? Gaan mijn pigmentvlekken hiet ook mee weg; de creme is gemaakt op 19/6/2009; Staat hiet een vervaldatum op? Als ik de creme smeer voel ik eigenlijk helemaal niets, het voelt gewoon als nachtcreme, geen gevoeligheid, is dit normaal?Ben zelf 42 jaar.

  Groetjes
  Lies

 • author-avatar
  Jetske maart 19, 2010 (19:17)

  Beste Lies,

  Tretinoine creme kun je het beste bewaren in de koelkast (2-8C) in de gesloten, originele verpakking. Na openen is de creme nog 4 maanden houdbaar. De cetomacrogol 3% ad 100g is de basis creme waar de actieve bestanddelen aan toegevoegd zijn. Dit is prima.

  Vitamine A zuur (of tretinoine) helpt wel tegen pigmentvlekken, maar het is welk afhankelijk van de diepte en het soort pigmentatie. Op mijn blog heb ik de meest voorkomende soorten pigment kort omschreven. Bij melasma of post-inflammatoire hyperpigmentatie kan de hydrochinon creme in combinatie met tretinoine effectief zijn. Ook hydrochinon is alleen op recept verkrijgbaar. Mocht je dit willen gaan gebruiken, dan kun je me altijd mailen voor meer informatie.

  Goed om te lezen dat je een zonnefactor gebruikt. Zeker bij mensen die makkelijk pigmentvlekken ontwikkelen is dit echt essentieel. Het is belangrijk om voldoende aan te brengen (een halve theelepel voor het gezicht) en dit regelmatig te doen, vooral als je veel in de zon zit. Hierover kun je op mijn blog meer over lezen: een dun laagje zonnebrandcreme en bescherm je tegen de zon.

  Groeten Jetske

 • Anoniem juli 24, 2010 (00:31)

  Goedenavond Jetske,

  Wauw, wat een informatie vond ik op je website.En wat knap hoe je al je werkzaamheden kunt combineren met je drukke gezin.

  Ik ben schoonheidsspecialiste van beroep, maar na 7 jaar een eigen salon te hebben gehad, gestopt om meerdere redenen.Waar ik o.a. moeite mee had, waren de altijd terugkerende vragen van de clienten over cosmetica-ingredienten.Daar krijg je op de opleiding geen specifieke antwoorden voor.Je bent als schoonheidsspecialiste voor een groot deel afhankelijk van de omzet die je maakt door productverkoop, en door leveranciers vaak verplicht een bepaalde afname te doen.Dat betekent dat je niet al te veel verschillende merken naast elkaar kunt gebruiken.En hoe moeilijk is het niet om in het land van de cosmetica te kiezen.

  Eigenlijk maak je het er niet makkelijker op, want nu kan ik nog slechter kiezen wat ik zelf wil gebruiken.Mijn kinderen vinden het niet leuk meer om met mama een drogisterij of parfumeriezaak in te gaan, want mama gaat alles lezen en koopt dan niets omdat er slechte stoffen in bijna elk product zitten.Mijn man vindt dat ik doorsla, omdat er zoveel slecht is, en de waarheid vandaag is de leugen van morgen(oke, ik leef zo bewust mogelijk, koop zoveel mogelijk biologische producten en weinig vlees, en nu weer die cosmetica)Ik heb nu wel een zonnebrandmiddel gevonden in een natuurvoedingswinkel, van Sante.Met titaniumoxide en zinkoxide en geen oxybenzone en geen nanotechnologie.(Maar het smeert niet fijn en laat een heel witte waas achter, ook op de tuinkussens)Verder vind ik het zo moeilijk om alle INCI-codes te ontcijferen, je moet haast wel een geleerde zijn om die te kunnen lezen, soms zijn er wel 5 verschillende namen voor 1 en hetzelfde stofje.

  Ben je niet bang dat je de hele cosmetica-industrie over je heen krijgt door dit allemaal kenbaar te maken? En mag je wel producten aanbevelen, krijg je geen problemen dat je daar dan wel een aandeel in zal hebben?

  Ik zou heel graag wat merknamen van je willen weten, welke producten wel goed zijn, zowel voor de kinderverzorging als voor mezelf.En dan graag voor een reiniging(gebruik nu Vichy) en creme en shampoo(bevatten bijna allemaal Laureth sulfaat)als voor een bodylotion.Van deze laatste heb ik al zoveel geprobeerd.Ik heb nl. al jaren last van jeuk , alleen op mijn borst en rug, en soms hoofdhuid.Ben al bij een dermatoloog geweest(Mauritskliniek Den Haag) maar deze kon eigenlijk geen aanwijsbare oorzaak vinden, ook niet na allergietesten(behalve nikkel en dieren, wat ik al wist)Ik heb Dermovate creme en hoofdlotion voor als het te erg wordt maar ben daar zo voorzichtig mogelijk mee.Je ziet niets aan mijn huid, behalve als ik dus aan het krabben ga als de jeuk te erg wordt.

  Nu wat een lange mail is dit weer geworden, sorry dat ik veel van je kostbare tijd in beslag neem.Ik hoop dat je me kunt vertellen welke merken ik kan gebruiken . Hartelijk dank voor je tijd en veel succes met alle werkzaamheden, vriendelijk groet, Mieke.

  P.S. Eigenlijk ben ik ook heel benieuwd welke producten je zelf gebruikt voor jezelf en voor je kinderen.(Als ik zo vrij mag zijn)

 • author-avatar
  Jetske juli 30, 2010 (17:03)

  Beste Mieke,
  Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog! Het is inderdaad veel werk maar ook zo ontzettend leuk en belangrijk! En al die positieve reacties helpen me zeker om ermee door te gaan. Er is nog zo enorm veel te vertellen…
  Mijn doel is om mensen te laten weten wat wel en niet goed is voor de huid en hoe je de de voor jouw huid geschikte producten kunt vinden. Omdat ik merk dat dit inderdaad erg ingewikkeld is (zoals je ook al schrijft) zal ik wel enkele producten op mijn blog gaan plaatsten die aan mijn wensen voldoen. Omdat ik wel echt goede producten wil noemen en ik hiervoor ook flink in het aanbod en de eigenschappen van de producten moet duiken, volgt dit de aankomende maanden…
  Ook voor mij blijft het een enorme zoektocht.
  Het eerste criterium wat ikzelf eigenlijk altijd gebruik is of er wel of geen parfum in de producten zit. Ondanks dat het vaak lekker ruikt doet het niets voor je huid en heeft het een boel negatieve effecten. In praktijk blijkt toch dat mensen eerst ruiken aan producten. Zolang een lekkere geur voor mensen belangrijk blijft, blijven fabrikanten het natuurlijk maken… Alle INCI namen uit je hoofd leren is echt een hele opgave, er zijn er duizenden. Vaak komt je al erg ver door te weten welke niet goed zijn en welke wel. Een lijstje met te mijden ingredienten kun je terugvinden op mijn blog: te mijden ingredienten. Zonder deze stoffen heb je vaak al prima basisproducten. Als je meer wilt kun je op zoek gaan naar producten met bijvoorbeeld anti-inflammatoire of kalmerende stoffen. Ook bepaalde antioxidanten, fruitzuren en vitamines kunnen wat extra s doen voor je huid. Op mijn blog kun je hier al het eea over vinden en ik zal hier zeker over blijven schrijven!
  Op mijn blog kun je alvast een lijst vinden met zonnebrandcremes: de perfecte zonnefactor heb ik nog niet gevonden maar deze komen een eind in de richting. Mijn op en aanmerkingen heb ik erbij geschreven (zie hier de lijst). Voor je lichaam zou je eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld Neutral. Ook Utekram en Louis Widmer hebben een parfumvrije lijn voor het lichaam.
  Succes, en als je nog meer vragen hebt stel ze gerust! Groeten Jetske

 • Janneke september 25, 2010 (10:42)

  Hallo Jetske,

  Heb gisteren je website ontdekt en ben er meteen fan van! Ook ik ben erg geinteresseerd in in de zin- en onzin van huidverzorgingsproducten en een fervente “etiketten-lezer” 🙂 Ik las de website van Paula Begoun ( The Cosmetics Cop ) al regelmatig en vind het leuk te ontdekken dat hier ook een heuse Nederlandse variant van bestaat, met o.a. meer de nadruk op in Nederland verkrijgbare producten. Waar ik heel benieuwd naar ben is welke producten jij zelf eigenlijk (regelmatig) gebruikt, m.n. welke dagcreme met spf? Maar misschien heb je dat al ergens op je site staan, dus ga nu weer even verder lezen.

  Vriendelijke groet,
  Janneke

 • author-avatar
  Jetske oktober 4, 2010 (16:44)

  Hi Janneke, dank je voor je enthousiaste reactie op mijn blog! Hartstikke leuk!

  Ik ben hard bezig om op mijn blog een lijst met producten te zetten die ik kan aanraden. Voor de zonnebrandcreme (zie hier) en de moisturizer (zie hier) kun je deze al vinden, een lijst voor de cleanser, toner en exfoliants volgt zeker. Maar blijft me verbazen hoe ontzettend moeilijk het is om goede producten te vinden.
  Ook heb ik vorig jaar het eea verteld over mijn beauty regime in de grazia. Dit stukje kun je hier vinden.

  Groeten Jetske

 • Niya oktober 17, 2010 (13:21)

  Wauw, wat een geweldige site is dit ! Ik ben al een tijd geinteresseerd in huidverzorging vanwege recente veranderingen in mijn eigen huid, en bezocht verschillende beautywebsites. Hoewel deze websites leuk zijn, bevatten ze niet altijd objectieve en duidelijke informatie over huidverzoring, daarom ben ik echt onder de indruk van deze site. Ik heb het idee dat alle/de meeste informatie wetenschappelijk is en objectief. Ik ben ook heel blij met het persoonlijk huidverzorgingsplan categorie van de site en het belang van exfolieren (dat doe ik onlangs met Clarins Doux Exfoliant met AHA s en BHA s) dat u benadrukt.

  Ik heb zelf een getinte/donkere huid (Indiase huid) en zodra ik een onzuiverhuid of puistje heb, laat dit ook een litteken achter op mijn huid. Ik weet niet of u veel weet van littekens, maar als u er informatie over heeft zou ik het leuk vinden om een artikeltje te lezen over het behandelen van littekens. Littekencreme s werken helemaal niet bij mij, en ik hoop dat het exfolieren gaat helpen, maar tot nu toe zie ik geen resultaat. Heeft u advies?

  Ga zo door en veel succes met u site en carriere !

 • author-avatar
  Jetske oktober 20, 2010 (09:14)

  Hi Niya,

  Wat is het toch leuk dit soort reacties te krijgen!
  Wat betreft je littekentjes; ik heb net een interview gegeven aan de Yes over dit onderwerp. Ik zal hem op mijn blog plaatsen als hij verschijnt. Littekencremes doen inderdaad niet veel, maar door middel van peeling en laser kan je soms wel heel wat verbetering krijgen. Wel moet je uitkijken met dit soort behandelingen bij een gekleurde huid. Heb je echte littekentjes met wat roodheid of meer gepigmenteerde plekjes? Dat is belangrijk om te weten want dat bepaalt hoe je het moet behandelen en wat het succes zal zijn.

  Groeten Jetske

  groeten Jetske

 • Arinda november 4, 2010 (01:05)

  Sorry hoor Jeltske wat een belachelijke uitleg in dat radio intervieuw;

  Als een kind 1 keer verbrandt heeft het 50 % meer kans op een melanoom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En Ik geloof dat je het niet helemaal begrijpt met die Oxybezone toevoegingen en de effecten daarvan. Maar ik zou het zeker blijven nuanceren. Dit noemen ze Marketing voor dermatologen !!!!!

  en er zit nog meer in;

  Octyl methoxycinnamaat. Dit is het meest wijdverbreid gebruikte ingredient voor zonnebrandmiddelen en staat erom bekend dat het niet snel overgevoeligheid zal opleveren of fotoallergeen zal werken. Bij dierexperimenteel onderzoek zijn wel oestrogene effecten gevonden, bij concentraties in de orde van grootte van die bij gebruikers van zonnebrandmiddelen.
  Homosalaat. Dit is een UVB-filter die licht hormoonverstorend werkt. Hij vormt giftige metabolieten en vergroot de doorlaatbaarheid voor giftige bestrijdingsmiddelen.
  4-Methylbenzylideen kamfer (4-MBC). In Europa hebben onderzoekers zorg geuit over schade aan de schildklier en hormonale verstoring door deze stof. Ze bevelen aan deze stof niet te gebruiken in zonnebrandmiddelen.
  Octyl-dimethyl-PABA. Dit is een stof die afgeleid is van het ooit populaire ingredient voor zonnebrand PABA. Hij maakt vrije radicalen vrij, beschadigt het DNA, heeft oestrogene werkingen en geeft bij sommige mensen allergische reacties.

 • author-avatar
  Jetske november 4, 2010 (11:13)

  Beste Arinda,

  Als medewerker van de European Sunlight Association, de dakorganisatie van de europese zonnebankbedrijven, lijkt het me ook erg moeilijk onafhankelijk te zijn!

  Het is jouw goed recht om de World Health Organisation en alle dermatalogen in deze wereld te verdenken van samenzwering en commerciele drijfveren. Ik heb een andere mening. Ik ben nu al verschillende keren ingegaan op je mailtjes en heb daarbij uitgebreid gerefereerd aan verschillende wetenschappelijke artikelen. Die zijn er natuurlijk ook over de kans op het krijgen van huidkanker bij kinderen na verbranding. Uiteindelijk worden we het toch niet eens en kost het mij erg veel tijd en negatieve energie. Ik denk daarbij dat mijn blog niet de goede plek is om dit soort discussies te blijven voeren.

  vriendelijke groeten,

  Jetske

 • ingrid koeman november 5, 2010 (15:04)

  Beste Jetske,
  ik heb al jaren last van allergieen. Dit veranderd ook nog wel eens door de jaren heen. Nu zit ik in een fase dat mijn huidige producten niet meer voldoen.Ik ben weer getest en helaas de parabenen zijn niet goed voor mij. Ook vichy (met name de shampoo) geeft reacties. Nu heb ik over 2 wkn een afspraak met de dermatoloog en wil graag advies van jou wat ik hem kan vragen. Ik kreeg van de assistente advies voor Clinique als dag/nacht creme maar deze brand op mijn huid. Kan ik vragen om een creme bij de dermatoloog welke ook vitamine A-zuur bevat (tegen veroudering) of kan dit niet samen?
  Graag nog tips voor

 • author-avatar
  Jetske november 10, 2010 (12:44)

  Beste Ingrid,
  Je vraag heb ik beantwoord op de blog artikel in de telegraaf . Op de blogs hulp bij de keuze van je moisturizer en hulp bij de keuze van je zonnebrandcreme kun je enkele producten die ik adviseer met ingredientenlijsten vinden. Je kunt deze INCI s zelf controleren op stoffen waar je niet tegen kan.
  Je kunt met je dermatoloog overleggen of vitamine A zuur geschikt is voor je.
  Succes, groeten Jetske

 • Anoniem november 18, 2010 (01:39)

  Hoi Jetske,

  Hoe sta je tegenover voedingssupplementen ter bevordering van lichaamsgestelte? En dus ook voor huid haar en nagels? Iedereen weet dat schoonheid uiteindelijk van binnenuit komt!

  Graag hoor ik van je!

  Erica

 • author-avatar
  Jetske november 26, 2010 (18:36)

  Beste Erica,

  Je levensstijl heeft zeker invloed op je huid! Eerder schreef ik al een blog over de impact van roken op je huid (zie hier). Je ziet op de foto van de tweeling duidelijk het verschil tussen de zus die wel rookt en de zus die niet rookt. Van roken wordt je gelaatskleur is grijzig of gelig. Vooral na je dertigste wordt dit goed zichtbaar.

  Ook gevarieerde voeding is essentieel voor een mooie huid. Over de effecten van vitaminepillen op de conditie van de huid is wetenschappelijk gezien nog relatief weinig bekend. Vers eten, groente en fruit… nog lekker ook!

  Groeten Jetske.

 • ingrid koeman november 28, 2010 (11:18)

  Dag Jetske,
  ik heb een tip gekregen van onze drogist over GRAHAM produkten. Deze zou zeer goed moeten zijn voor mensen met een droge/zeer droge huid. Exceem, psoriasus etc. Het is nieuw maar misschien weet jij hier iets van. Graag jouw mening over dit produkt.
  http://www.grahams.nl/ervaringen.html
  gr. Ingrid

 • author-avatar
  Jetske december 14, 2010 (22:48)

  Beste Ingrid,

  Deze producten zijn inderdaad geschikt voor de droge huid (met name de plus creme). In de plus creme zit ook petrolatum (vaseline), dit is een voor de droge huid zeer geschikt product. Ik heb hier op mijn blog ook een stukje over geschreven (zie hier). Er zitten in de producten weinig irriterende ingredienten. Prima dus! Overigens kan ik me voorstellen dat je voor de dagelijkse verzorging van je huid soms net iets meer antioxidanten en kalmerende stoffen in je producten zou willen hebben. Je zou misschien een beetje kunnen varieren.

  Groeten Jetske

 • SP december 16, 2010 (21:46)

  Wouw, eindelijk een Nederlandse cosmetica guru!
  Ik werd vandaag op jouw site geattendeerd door een collega en ik was gelijk enthousiast. Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met de boeken en het werk van Paula Begoun, een echte eye opener, waarna ik me echt ben gaan verdiepen in wat ik nu eigenlijk allemaal op mijn huid en haar smeer. Ondanks dat ik inmiddels al behoorlijk veel weet, blijft het moeilijk om producten te vinden voor mijn vette, gevoelige huid met acne en seb. eczeem.
  Ik vind het fantastisch dat jij je zo in spant om duidelijkheid te verschaffen in het cosmetica bos, waarin we de gezonde bomen bijna niet meer kunnen zien. Ik blijf je site zeker lezen!

 • Sophia december 19, 2010 (23:14)

  Hallo jetske,

  Ik had weer een vraagje!
  Ik heb de laatste tijd veel gelezen over appelcider azijn. Ik las dat het o.a. goed is voor je huid, dit door het te drinken (2el door een glas water met een beetje honing) of door het te mengen met water (50/50) en dan deppen op je huid.

  Kan jij mij hier wat meer over vertellen,
  Of het nou echt werkt, of misschien zelfs slecht is?

  Alvast bedankt voor je reactie!
  Groetjes Sophia

 • SP december 21, 2010 (22:44)

  Hallo Jetske,
  Ik heb een vraagje over Seborrhoisch Eczeem. Ik heb hier regelmatig last van bij mn wenkbrauwen, neus, langs mijn haargrens en op mijn hoofdhuid. Het is zo moelijk wat voor reinigers ik voor mijn haar en gezichtshuid moet gebruiken. Ik gebruik al alles parfumvrij (Dermolin), maar ik merk dat deze producten toch erg uitdrogen (zit SLES in) en dat maakt mijn huid extra gevoelig en jeukerig, producten die milder zijn reinigen vaak weer niet goed genoeg, waardoor het eczeem ook kan aanwakkeren. Heb jij tips voor deze (eczeem vorm die voorkomt op een vette huid.

 • author-avatar
  Jetske december 24, 2010 (13:29)

  Beste Sophia,

  Ik zou het niet gebruiken om je huid te deppen. De lage zuurgraad zal je huid bijna zeker gaan irriteren!

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske december 24, 2010 (13:32)

  Beste SP,

  Wat leuk om je enthousiaste reactie op mijn blog te lezen! Een goede motivatie om nog meer blogs te schrijven!

  Groeten Jetske.

 • author-avatar
  Jetske december 24, 2010 (13:34)

  Beste SP,

  Seborrhoisch eczeem is vaak lastig te behandelen. Reinigen is belangrijk (de “gist” die gerelateerd is aan seborroisch eczeem groeit goed in talg) maar als je je gezicht weer te veel uitdroogt verstoor je de barrierefunctie weer. Een wankel evenwicht dus. Ik zou toch kiezen voor een milde reiniging, sterker ontvetten wakkert vaak ook juist weer de talgproductie aan.
  Op mijn blog staan een aantal voorbeelden van milde reinigers genoemd. Verder zou ik zoeken naar huidverzorgingsproducten met barriereherstellende en kalmerende stoffen. Salicylzuur is ook een goede keuze. Er is beschreven dat Niacinamide goed kan helpen tegen seborrhoisch eczeem.
  En heb je wel eens producten voorgeschreven gekregen door een dermatoloog? Soms kan bijvoorbeeld ketoconazol verbetering geven.

  Groeten Jetske

 • SP december 28, 2010 (22:19)

  Beste Jetske,
  Dankjewel voor je advies, ik heb inderdaad al eens van de huisarts Ketoconazol voorgeschreven gekregen, dat helpt, maar het liefst probeer ik het evenwicht te bewaren met de juiste gezichtsverzorging, met jouw tips ben ik weer een stukje verder.
  Groetjes,
  Saskia

 • Frank maart 25, 2011 (13:57)

  Hoi jetske ,

  BDIH keurmerk staat wel degelijk voor zo veel mogelijk natuurlijke cosmetica altijd nog veel en veel beter dan al die troep die er in veel cosmetica zitten en iedere huid is anders en reageert anders maar de kans dat je op citrus lavendel mirre menthel reageert is stukken kleiner dan de chemische produktie in cosmetica PEG , conserveringsmiddelen , parabenen , petrolatum ,sodium laureth sulfate , dit laatste ingredient gebruiken ze om vloeren en dieselmotoren mee te reinigen een agressief schoonmaakmiddel en daar maak je dan je gezichtshuid en lichaam mee schoon vindt je het gek dat veel mensen een allergie opbouwen met al daar bij komende problemen goede merken zijn oa Lavera , Earth Line , Weleda hou altijd in de gaten wat je niet kan eten smeer dat ook niet op de huid.

  groetjes Frank.

 • Nathalie april 1, 2011 (12:55)

  Hallo jetske,
  ik ben schoonheidsspecialiste en vroeg me af wanneer mijn (ongeopende) producten vervallen. Blijven ze 3 of 5 jaar goed na productie?

  Groetjes,
  nathalie

 • Petra april 10, 2011 (13:53)

  Beste Jetske,

  Ik kreeg van mijn schoonheidsspecialiste een zonnecreme van Medex mee.
  Het bevat de volgende ingredienten:
  AQUA GLYCERYL STEARATE (AND) CETEARETH-20 (AND) CETEARETH-12 (AND) CETEARYL ALCOHOL (AND) CETYL PALMITATE CHITOSAN GLYCOLATE CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE DICAPRYLYL ETHER TITANIUM DIOXIDE BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE 4-METHYLBENZYLIDENE CAMPHOR TOCOPHERYL ACETATE GLYCERIN DIBUTYL ADIPATE BISABOLOL PHENOXYETHANOL DIMETHICONE POLYHYDROXYSTEARIC ACID ALUMINA ALUMINIUM STEARATE SORBIC ACID PARFUM CITRIC ACID METHYLPARABEN PROPYLPARABEN BENZYL BENZOATE BENZYL SALICYLATE CITRONELLOL COUMARIN EUGENOL GERANIOL HEXYL CINNAMAL BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL LINALOOL HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE ALPHA-ISOMETHYL IONONE.

  Ik heb een zeer gevoelige huid en vraag me af of dit product oke is ?

  En hoe kan ik die ingredientenlijst van verzorgingsproducten “lezen” ? Ik zie namelijk dat je bij een aantal zonneproducten opmerkingen geeft als: het product bevat een redelijk hoog percentage alcohol en van de actieve stoffen in dit product hoef je gezien de concentraties (gebruik van extracten) niet al te veel te verwachten”,maar de concentraties worden toch nergens weergegeven ?!

  Fijne zondag.
  Groeten,
  Petra

  Hartelijk dank voor je reactie.

 • author-avatar
  Jetske april 14, 2011 (10:33)

  Beste Nathalie,

  De leverancier kan voor je nagaan hoelang de producten goed zijn/ blijven met behulp van het batchnummer dat ergens op de verpakking zal staan.
  Verder staat op elk product of een houdbaarheidsdatum of het open pot symbool met daarin een nummer. Dit nummer geeft het aantal maanden weer dat het product goed blijft na openen.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 27, 2011 (12:49)

  Beste Petra,

  De concentraties van de ingredienten worden inderdaad niet weergegeven op de verpakking. Er is wel een truc om te bepalen hoe hoog de concentraties zijn; de stof waar het meest van inzit staat altijd als eerst genoemd. Bij de meeste producten is dit aqua (water). De stof waar vervolgens het meest van inzit staat tweede, en ga zo maar door. Alle stoffen waarvan minder dan 1% van in een product zit, staan onderaan. De volgorde maakt dan niet meer uit. Als er een hele lange ingredientenlijst is, zal er van de meeste stoffen maar een klein beetje inzitten.

  In deze zonnebrandcreme zitten een paar prima stoffen, zoals vitamine E, bisabolol en glycerine. Het bevat de zonnefilters TITANIUM DIOXIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (octinoxate), BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (Avobenzone) en 4-METHYLBENZYLIDENE CAMPHOR.
  Van octinoxate en 4-methylbenzylidene camphor ben ik zelf niet zo n fan. Ook zit er parfum in en andere geurstoffen (linalool, citronellol, euganol en geraniol).

  Als alcohol hoog in de ingredientenlijst staat kun je dit over het algemeen beter mijden. Als het helemaal onderaan de ingredientenlijst staat hoeft het niet zo n probleem te zijn (er zit dan heel weinig van in). Ook kun je de alcohol varianten met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin gewoon gebruiken.

  Wat is de factor van dit product? Zelf adviseer ik dagelijks een SPF 15 te gebruiken – heb je een hele blanke huid of melasma, dan liever nog een SPF 30.

  Groeten Jetske

 • Ingrid mei 16, 2011 (13:52)

  Hallo Jetske,

  ik heb een vraagje, ik ben een vrouw van 39 jaar me huidconditie ziet er goed uit, ik ben altijd bezig met me huid daar hou ik ook van, maar soms weet ik niet welke merken beter zijn voor je huid. ik heb ook van alles geprobeerd van de dure merken tot de goedkope merken. maar ik wil nu een product waar niet zoveel stoffen inzitten die niet goed zijn voor de huid. ik heb een getinte huid, ik had vroeger een vette T zone, maar nu heb ik een droge huid. op dit moment gebruik ik producten van Biotherm, ik wil graag weten of dit goed is. ik zie zoveel informatie op je site, dat ik er nu echt niet meer uitkom. ik wil ook een getinte dagcreme gaan gebruiken zodat je een lekker zongekleurd gezichtje heb.
  ik gebruik thuis een cleanser, de tonic, 1 x in de week een scubcreme en een dag creme. graag hoop ik dat je me kan adviseren wat ik moet gebruiken. ik wordt ook al wat ouder en dan wil ik toch goed me huid beschermen. graag hoor ik van. Met vriendelijke groet,
  ingrid

 • SP mei 16, 2011 (18:57)

  Hoi Jetske,
  Ik heb af en toe last van grote onderhuidse ontstekingen op mijn kin(cystes), nu heb ik gemerkt dat als ik daar een klein laagje hormoonzalf (cremor triamcinoloni 0,1% pch) op smeer, dat ze binnen 2 dagen verdwenen zijn (anders duurt het weken, met daarna nog lang een lelijke donkere plek). Nu heb ik wel eens gelezen dat je absoluut geen hormoonzalf op een acne huid mag smeren, maar kan het echt heel veel kwaad om bv 1 keer in de maand, 2 dagen op een klein stukje van je huid de hormoonzalf te gebruiken?
  Groetjes,
  Saskia

 • Nel Moelker mei 16, 2011 (22:38)

  Ik heb een wat bijzonder verzoek. Babouschka van Bilsen, mijn a.s. schoondochter, doet mee aan de verkiezing van Young Professional of the Year. Zij is behalve een ambitieuze, jonge vrouw, vooral een geweldig mens met een positieve levensinstelling. Om te winnen heeft zij stemmen nodig, jouw stem en die van jullie bekenden. Zou je voor 24 mei a.s. de moeite willen nemen om op haar te stemmen? Dat zou echt geweldig zijn.
  Ga naar : http://www.nuzakelijk.nl/ypy/2476027/babouschka-van-bilsen.html en vink Babouschka van Bilsen aan. Je ontvangt een retourmail die je vervolgens moet bevestigen.
  Hartelijk dank en met vriendelijke groet,
  Nel Moelker
  nelmoelker@upcmail.nl

 • Rachel van Eck mei 18, 2011 (22:09)

  Beste Jetske,

  Heb sinds kort je site ontdekt en vind het erg boeiend. Ik probeer regelmatig wat te lezer en leren. Echt super dat je dit allemaal doet en online zet!
  Ik heb een vraag over het gebruik van vitamin C en Glycol.
  Ik gebruik nu s avonds een serum met vitamine C (in een flesje van donker glas, met pipetje). En een glycol 6% gel. Ik gebruik nu de ene avond het serum en de andere avond de glycol gel.
  Kan ik het ook allebei achter elkaar gebruiken, en in welke volgorde? Of is dit teveel van het goede.
  Ik heb verder geen huidproblemem (behalve wat littekentjes van vroeger acne.), maar wil graag veroudering zo lang mogelijk uitstellen (op en veilige manier).

  Groeten, Rachel van Eck

 • author-avatar
  Jetske mei 25, 2011 (16:56)

  Beste Rachel,

  Als je huid nu goed op de producten reageert, kun je ze inderdaad samen gaan gebruiken. Je moet dan eerst de glycolzuur 8% op de huid aanbrengen, een kwartiertje wachten en vervolgens het vitamine C product aanbrengen. Je zou ook het glycolzuur s ochtends kunnen gaan gebruiken en het serum s avonds. Het pure ascorbic acid in het serum is zeer onstabiel en kan je om deze reden beter niet overdag gebruiken.

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske mei 27, 2011 (12:00)

  Geef mij zo n schoonmoeder :-)!

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske mei 27, 2011 (12:12)

  Beste Saskia,

  Als je dat 1 keer in de maand op een klein plekje doet, kan dat geen kwaad hoor! Het kan de ontstekingsreactie inderdaad wat onderdrukken. In noodgevallen (bv op je trouwdag) kan je een grote pukkel ook met corticosteroiden injecteren. Dat helpt ook, maar is nogal omslachtig 🙂

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske mei 27, 2011 (12:41)

  Beste Ingrid,

  Het is ook een hele zoektocht om goede huidproducten te vinden! Ik adviseer je om eerst even de huidanalyse te doen op http://www.uncover-skincare.nl/ken-jouw-huid-huidanalyse.aspx. Je kunt dan eventueel de producten die daar geadviseerd staan gebruiken, maar je kunt met behulp van mijn adviezen ook zoeken naar geschikte producten op mijn blog. Kijk maar eens op http://jetskeultee.nl/productadvies/.

  Succes,

  Jetske

 • michelle sistrup juni 8, 2011 (08:58)

  beste Dr. Jetske,
  ik zou heeeel graag jouw mening willen weten over een aantal huidverzorgingsproducten!
  ik ben een tijd geleden gaan werken met deze producten maar ben behoorlijk gaan twijfelen na het lezen van jouw ( geweldige) site!
  ik heb een folder waar al de producten in staan en ik hoop dat ik die naar je op mag sturen! ik vind huidverzorging heel belangrijk maar de producten nog veel meer!!
  groetjes michelle

  \\

 • author-avatar
  Jetske juni 27, 2011 (09:26)

  Beste Michelle,

  Fijn dat je zoveel aan mijn blog hebt en kritisch kijkt naar de producten die je nu gebruikt. Goede huidverzorging kan inderdaad veel verschil maken!
  Het is niet helemaal de bedoeling dat ik hele product lijnen ga beoordelen op mijn blog, maar je kunt me altijd de INCI van een paar producten mailen. Ik zal er dan eens naar kijken. Je kunt dit sturen naar jetske@dr-jetskeultee.nl

  Groeten Jetske

 • Anoniem juni 28, 2011 (11:56)

  Hoi Jetske,

  door een tip van een klant op jouw site terecht gekomen. Ziet er helder en overzichtelijk uit! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe onderzoeken op het gebied van huidverzorging en cosmetica, maar ik vind het heel moeilijk om een helder overzicht te krijgen en commercie en de werkelijkheid te onderscheiden.
  Ik ben al jaren bezig met het merk Jean d Arcel, overigens naar tevredenheid. Ik heb al begrepen dat als ik een oordeel zou willen hebben over dit merk, ik een ingredientenlijstje zou moeten sturen.

  Komt er ook een lijn voor gebruik in de schoonheidssalon, of met andere woorden, is er (in de toekomst) een mogelijkheid om bij een groothandel in te kopen voor schoonheidsspecialistes?

 • Lisette juli 1, 2011 (17:02)

  Hallo Jetske,

  Echt een hele interessante blog! Ik heb zelf een blog over natuurlijke huidverzorging, maar ik ben echt geen expert. Uit ervaring en eigen onderzoek ben ik er ook achtergekomen dat de producten die ik heb gebruikt alleen maar problemen veroorzaken. Daarom ben ik overgestapt naar natuurlijke huidverzorging. Kamille schijnt erg goed te zijn voor de huid, wat is jouw ervaring daarmee? En is het echt waar dat minerale olie afvalproducten zijn van de olie en benzine industrie?

  Groeten,

  Lisette

 • author-avatar
  Jetske juli 11, 2011 (14:59)

  Hi Isabelle,

  Ja, het is een enorme uitdaging om alle informatie goed op een rijtje te krijgen. Gelukkig kan ik veel mensen helpen door wekelijks een stuk met informatie over de huid en/of huidverzorging op mijn blog te plaatsen. Het wordt al een hele database zo ondertussen…

  Op het moment wordt Uncover Skincare alleen via internet en de Velthuis Klinieken verkocht, maar ik sluit niet uit dat daar in de toekomst verandering in komt. Als je interesse hebt kun je altijd even een mailtje sturen naar info@uncover-skincare.nl . Om voor een hele lijn de ingredientenlijsten te bekijken kost me helaas iets teveel tijd, maar je kunt me inderdaad van een paar producten de INCI lijst mailen (jetske@dr-jetskeultee.nl). Een lijst met te mijden of juist bepaalde werkzame ingredienten vind je overigens ook hier. Zo kun je ook zelf alvast enkele producten bekijken.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske juli 12, 2011 (10:22)

  Beste Lisette,

  Wat leuk dat je zelf ook een blog hebt! Eerder heb ik de blog natuurlijke producten; veilig of niet geschreven. Hier schrijf ik dat er prima natuurlijke stoffen zijn, maar ook stoffen die juist niet zo goed zijn voor de huid. Wellicht interessant voor je om eens te lezen. Het is hartstikke goed als je zelf specifiek naar natuurlijke producten op zoek bent, maar het vinden van goede natuurlijke producten is echt een hele opgave!

  Kamille is een prima stof, die onder andere anti-inflammatoir werkt en mogelijk wondgenezende eigenschappen heeft. Hierbij zal het zeker afhankelijk zijn hoe je het gebruikt en hoe hoog het percentage van de kamille is. Hmm, dat minerale olie afvalproducten zijn van de olie en benzine industrie heb ik nog nooit gehoord…

  Groeten Jetske

 • shirley juli 12, 2011 (23:28)

  Beste Jetske,

  Ik heb een hele goede huid met weinig rimpels en word meestal 10 jaar jonger geschat. Wel wat kleine lijntjes om de ogen als ik lach. Nu ben ik 35 en vraag mij af: wanneer kan je het beste met die vitamine a zuur gaan beginnen? Na de 40 jaar? Heeft het ook nog zin om tegen de 70 jaar (moeder) vitamine a zuur te gaan gebruiken en bij de behandeling van pigmentvlekken?

  Groeten, compliment voor de informatieve site!

 • SP juli 14, 2011 (14:54)

  Beste Jetske,

  Aangezien ik zowel acne rosacea als seborroisch eczeem heb, dacht ik misschien zijn producten met zwavel wel wat voor mij. In het buitenland lees ik dat er zoiets is als: Sodium Sulfacetamide 10% and Sulfur 5% wash, weet jij of artsen in NL dit ook voorschrijven?
  Op dit moment gebruik ik Selsun op mijn hoofdhuid en dat helpt heel goed tegen het eczeem en in Selsun zit selenium sulfide (waar ook weer zwavel in zit, toch?).
  Mijn vraag is nu dus eigenlijk, wordt zwavel nog veel gebruikt in NL en zo nee, waarom niet?

  Groetjes,

  Saskia

 • Tess juli 21, 2011 (17:16)

  Beste Jetske,

  Aangezien ik tot van mijn 16 de tot mijn mijn 21de geregeld naar de zonnebank ging en tot een half jaar geleden nog behoorlijk veel rookte, begint mijn huid op jonge leeftijd (27) al behoorlijk te verouderen en wordt ik vaak ouder geschat dan ik werkelijk ben. Nu spijt als haren op mijn hoofd, maar helaas kan ik het niet meer terug draaien. Op mijn voorhoofd en rond mijn ogen zitten al behoorlijke rimpels. Ook heb ik donkere kringen (door te dunne huid)rond mijn ogen. hierdoor zie ik er vaak moe uit.

  Vandaag heb ik besloten om hier wat aan te gaan doen. Voor ik een behandeling kies en onderga, hoop ik dat jij mij zou willen adviseren over der beste behandelingen en de lange termijn effecten daarvan.

  Ik vind het niet erg om ouder te worden. Het doel van de behandeling is daarom zeker niet om helemaal rimpel- en walloos te zijn, maar enkel dat ze wat minder zichtbaar zijn dan nu, en dat het proces van het oud worden van mijn huid wat wordt vertraagd. (eigenlijk dat ik gewoon mijn eigen leeftijd wordt geschat)

  Om wat te doen aan de wallen had ik zelf gedacht aan Hyaluronzuur injecties in mijn wallen. Mijn vraag aan jou: Is dit op de lange termijn niet schadelijk? en lijkt de huid er over een aantal jaar niet nog ouder door?Zo ja, wat voor een andere behandeling zou jij mij adviseren?

  Wat betreft een anti-rimpelbehandeling (voorhoofd en ogen) heb ik zelf niet echt een idee. Met botox ben ik bang dat mijn mimiek verdwijnt/minder wordt. Of valt dit erg mee? zo niet, wat zijn goede alternatieven?

  Tot slot: welk van jou producten zou ik het beste kunnen gebruiken? Mijn huid reageert vaak allergisch op producten. Tot nu toe is Collistar voor de extra gevoelig huid het enige product waar ik geen irritatie van krijg..

  Ik hoop heel erg dat je mij zowel over de wallen, rimpels als verzorgingsproduct een advies zou kunnen geven. In ieder geval vast heel hartelijk bedankt!

  Groeten Tess

 • Rachella juli 22, 2011 (11:37)

  Hoi Jetske,

  Met regelmaat bezoek ik jouw site en sinds een halfjaar gebruik ik jouw producten en parfumvrije Oil of Olaz (nadat ik jouw advies had gelezen).
  Nu heb ik een aantal vragen:
  1.Is het mogelijk dat je huid dikker kan worden door een creme te smeren. Mijn huid op mijn neus is wat dun en vroeg me af of dat mogelijk is.
  2. Kan ik jouw zonnebrandcreme ook rond mijn ogen smeren?
  3. Ik heb boven mijn lip een donkere lip nadat ik daar een korst had. Deze vlek is er inmiddels al een paar maanden en lijkt niet weg te gaan. Hoe kan ik dit op een (natuurlijke) manier oplossen?

  Alvast bedankt,

  mvg Rachella

 • author-avatar
  Jetske juli 25, 2011 (14:05)

  Beste Shirley,

  Je kunt vitamine A zuur gerust gaan gebruiken. Het kan zeker helpen kleine lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Graag wil ik je verwijzen naar de blogs vitamine A en het gebruik van vitamine A zuur . Ook kan vitamine A zuur (eventueel in combinatie met hydroquinone) pigmentatie verminderen. Als je moeder het ook wil gebruiken kan dat natuurlijk ook. Verwacht niet dat rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar ze kunnen wel minder worden.

  Groeten Jetske

 • Aurelie juli 30, 2011 (18:49)

  Beste Jetske,

  Ik heb veel sproeten op mijn gezicht. Is het mogelijk om deze lichter te krijgen zonder laserbehandeling ?

  Groetjes Aurelie

 • Gamze augustus 2, 2011 (13:41)

  Beste Jetske,

  Wat een fijne site! Wel heb ik nog een vraag.

  Ik had vroeger zware acne en heb ongeveer elk product van de dokter en dermatoloog gebruikt. Het enige wat hielp was de huidtherapeut (reinigen en microdermabrasie). Maar heb nu een rode huid die nog steeds puistjes gevoelig is, snel last heeft van irritatie, snel te droog is met schilfers, snel glimt en kleine acne littekens. Heb ook obagi gebruikt, maar niet heel blij. Ook kan ik niet tegen anti puist producten want dan krijg ik juist puistjes, of voor gevoelige huid want dan krijg ik weer puisten en ga zo maar door. Wat moet ik gebruiken en wat moet ik doen om van die littekens af te komen. Heb een keer black mask van Coresa gebruikt, mooi resultaat alleen kwamen de littekens terug (hoe kan dat). O en de MTS roller geen groot succes. Verder heb ik elk merk weleens gebruikt en vele therapeuten gezien. Wat moet ik gebruiken, wat moet ik doen? Groet, Gamze

 • author-avatar
  Jetske augustus 4, 2011 (09:45)

  Hi Saskia,

  Als hele milde huidverzorgingsproducten niet helpen, dan kun je het beste langs een dermatoloog gaan om je huid eens te laten beoordelen. Hij of zij kan dan ook zeggen wat wel of niet zal werken bij jouw huid. Naast barriereherstellende stoffen zullen kalmerende stoffen ook zeker kunnen helpen.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske augustus 13, 2011 (13:49)

  Beste Tessa,

  Gelukkig is het nooit te laat om je huid goed te gaan verzorgen. Misschien gaan je beginnende rimpels en wallen niet gelijk weg, maar je huid kan er met een paar producten al wel een stuk gezonder en stralender uit gaan zien. Ook dat je nu niet meer (of minder?) rookt zal zeker helpen!

  Waar je allereerst mee kunt beginnen is goede huidverzorgingsproducten te gaan gebruiken. Hierbij kan ik je zo al helpen; gebruik een milde toner, producten met hydraterende, kalmerende, barriereherstellende stoffen en antioxidanten. Bescherm hiernaast je huid dagelijks met een zonnefactor van minimaal een SPF 15. Een product op basis van salicylzuur – dit wordt vaak goed verdragen, ook bij een gevoelige huid – verwijdert het bovenste laagje dode huidcellen waardoor je huid er weer fris en stralend uit zal gaan zien.

  Milde huidverzorgingsproducten vind je op mijn blog productadvies , maar ik zou je graag willen verwijzen naar de online huidanalyse die je kunt vinden via deze link. Hier lees je wat wel en niet werkt voor jouw huid en hoe je haar het beste kunt verzorgen. Je vindt bij de uitkomst ook producten van Uncover Skincare die bij jouw huid passen – dit zijn de producten die ik zelf heb ontwikkeld en waarvan ik weet dat ze ook werkzame concentraties actieve stoffen bevatten.

  Wat aanvullend goed kan helpen is het gebruik van vitamine A zuur. Hiervan is bewezen dat het verjongend kan werken (zie hier). Het zal niet in een nacht je beginnende rimpeltjes weghalen, maar dit ingredient kan er wel voor zorgen dat ze na een paar maanden wat vermindert zijn. Ook kunnen bijvoorbeeld glycolzuurpeelings je huid stralender en egaler maken (zie hier). Zeker ook een goede mogelijkheid als aanvulling op een goed huidverzorging!

  Wat betreft de wallen; hier kun je meer over lezen op de onderstaande blogs:
  is er een oplossing voor wallen?
  is er een oplossing voor een donkere verkleuring onder de ogen?
  als je er maar moe uit blijft zien ondanks alle adviezen
  Voor advies over wat er wel en niet aan gedaan kan worden verwijs ik je heel graag door naar de Velthuis Kliniek. Daar kan er even iemand echt naar je huid kijken – op afstand is dit wat minder goed mogelijk…

  Succes en als je nog vragen hebt stel ze gerust.
  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske augustus 13, 2011 (14:03)

  Beste Rachella,

  De suncare van Uncover Skincare kun je prima rondom de ogen gebruiken. De huid is hier wel wat dunner, dus hou altijd goed in de gaten hoe je huid reageert. Het zou goed kunnen dat de donkere plek boven je lip irritatiepigment is (dit wordt ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd), Het ontstaat vaak na wondjes, acne, huidirritatie of rond operatielittekens. Mensen met een donkere huidskleur hebben hier vaker last van dan mensen met een lichte huidskleur. Ook schurende kleding, krabben, eczeem, het uitknijpen van puistjes, of een allergie kan irritatiepigment veroorzaken. Je kunt voorkomen dat het erger wordt door het goed te beschermen tegen de zon. Gebruik geen irriterende of agressieve producten; deze kunnen de plek verergeren.Vaak verdwijnen de vlekjes ze vanzelf, al kan dit wel een jaar duren. Je kunt ze dus beter verdoezelen.

  Producten zullen je huid niet dikker maken. Wel kunnen goede producten ervoor zorgen dat de barrierefunctie intact is; je huid zal vocht beter vast houden en er gezonder uitzien. Bescherm de huid op je neus extra goed tegen de zon.

  Succes en groeten Jetske

 • Kim en Martijn augustus 13, 2011 (16:01)

  Hallo Jetske,

  Zojuist een artikel in de NRC van dit weekend gelezen (“Een potje anti-onzincreme”). Nav dit artikel zit ik met een dilemma. Misschien kan jij ons een eindje op weg helpen.

  In het genoemde artikel artikel werden een aantal stoffen genoemd die voorkomen in cosmetische producten, maar die niet goed zijn. Oa oxybenzone. Uit Informatie op internet blijkt dat deze stof zowel hormonale effecten zou hebben als kankerverwekkend (tgv vorming van vrije radiclalen in de huid oiv zonlicht) zou zijn.

  Wij schrokken hiervan, omdat wij al een paar jaar zonnebrandcremes, afkomstig uit de VS, gebruiken waarin deze stof voorkomt. De keuze op deze cremes is gevallen vanwege onze 5-jarige, roodharige dochter, die zeer snel verbrandt. Deze cremes hebben nl een zonnefactor van 85 tot zelfs 100 en dat heeft onze dochter wel nodig om bijv tijdens de lunchpauze op school, of 2 uurtjes strand, niet te verbranden. Wij smeren haar op een zonnige dag wel 4 keer in. Bij een zonnefactor 50, zou dit veel vaker moeten en dat geeft op school problemen: de leerkrachten zijn niet bereid om haar meerdere keren in te smeren. Nu doen wij dat s ochtends voor school en de overblijfkracht tussen de middag.

  Nu het dilemma: wel met deze middelen doorsmeren of ermee stoppen. Daarbij spelen de volgende vragen een rol. Hoe hard zijn de bewijzen en hoe groot zijn de risico s op huidkanker? Zijn er andere producten waar geen oxybenzone in zit en die een even hoge zonnefactor hebben (wij gebruiken cremes van Neutrogena). Is het risico op huidkanker tgv deze stof groter dan verbranden in de zon? Of is het vergelijkbaar of minder?

  Wat weet/denk jij ervan? En wat zou jij adviseren?

  Vriendelijke groet en alvast hartelijk dank voor het meedenken,
  Kim, Martijn en Mariposa

 • Kim en Martijn augustus 13, 2011 (17:50)

  Hallo Jetske,

  Na wat verder grasduinen op je website, nog wat meer info en je advies over oxybenzone tegen gekomen.
  Resteren nog 2 vragen:

  1 Welke creme zou jij adviseren voor mijn dochter?
  Aanvullende info: ik heb zelf een keer meegedaan aan een wetenschappelijk onderzoek en toen bleek dat ik na 7 min blootstelling aan zonlicht verbrand. Mijn dochter verbrandt nog sneller dan ik, dus een zonnefactor van 15-30 is niet praktisch, 50 zou net gaan.

  2 Over een heel ander onderwerp, je eigen productlijn:
  Zijn er ook samples van jouw producten verkrijgbaar? Het zou erg prettig zijn om eerst een kleine proefverpakking uit te kunnen proberen, zeker voor mensen met een gevoelige huid.

  Vriendelijke groet,
  Kim

 • Elisabeth augustus 13, 2011 (23:13)

  Beste Jetske, via NRC van vandaag zag ik deze site. Mijn vraag: wanneer ik iedere dag zonnebrandcreme gebruik op mijn gezicht, kan mijn huid dan nog voldoende vit D opnemen? Bedankt alvast en vriendelijke groet van 53 jarige, niet meer rokende ( hoera!) Elisabeth

 • author-avatar
  Jetske augustus 16, 2011 (17:32)

  Beste Aurelie,

  Met alleen cosmetische cremes zal dat lastig worden, het is wel mogelijk dat hydroquinone de sproeten lichter maakt. Dit is ook een creme maar is alleen met recept verkrijgbaar. Hiervoor moet je dus naar een dermatoloog of huisarts. Overigens kan je de creme maar een aantal maanden gebruiken en is de kans groot dat de sproetjes onder invloed van de zon weer zullen terugkomen. Je moet je huid dus blijvend beschermen tegen de zon met een zonnefilter en stoffen als vitamine C.

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske augustus 30, 2011 (18:08)

  Beste Kim en Martijn,

  Tja, een dilemma is het zeker. Het is echt een heel lastig onderwerp…. Zoals je waarschijnlijk ook op mijn blog hebt kunnen lezen ben ik geen fan van oxybenzone; er zijn inderdaad wat aanwijzingen dat het zowel fototoxisch als hormoonverstorend kan werken. Maar of het ook bij mensen echt nadelige verschijnselen kan geven en in welke hoeveelheden dan weet eigenlijk niemand. Dat er geen “acuut” gevaar is, is duidelijk. Het feit dat het in Nederland goedgekeurd is als cosmetisch ingredient zegt wat dat betreft genoeg. Wat we zeker weten is dat oxybenzone gemakkelijk door het bloed opgenomen wordt; dat is voor mij dan ook een belangrijke reden te kiezen voor filters die dit nadeel niet hebben. Ondanks dat ben ik van mening dat niet beschermen altijd slechter is dan wel beschermen. Zeker ook in het geval van jullie dochter, die een erg lichte huid heeft.

  Wat ik zou doen als ik jullie was, is zeker doorgaan met het beschermen van de huid van jullie dochter (vind het namelijk juist fantastisch dat jullie dat zo doen) maar kies dan (schrik niet) voor een wat lagere factor. Wat veel mensen niet weten is dat een SPF 15 zo n 93% van de stralen tegen houdt, bij een SPF 30 is dit 97% en geen enkele filter beschermt de huid voor 100% tegen de zonnestralen. Hoe hoger de SPF factor, hoe beter het product beschermt, maar het verschil tussen een SPF 15, 30 en 50 is dus niet heel groot. Bij veel mensen is gebruik van een SPF 15 zelfs voldoende. Overigens neemt onder de SPF15 de bescherming heel erg af…. Ondanks de beperkte extra bescherming bevat een hele hoge factor een aanzienlijk hogere concentratie zonnefilters. Het is zelfs zo dat in dergelijke producten bepaalde goede filters niet gebruikt kunnen worden omdat ze of te duur zijn (in hoge concentraties) of niet in staat zijn die laatste paar procent te “halen” . Bovendien voelen zonnebrandcremes met een hele hoge beschermingsfactor vaak onprettig aan. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat er met producten met een hele hoge SPF juist weer minder gesmeerd wordt!

  Op mijn blog staan een aantal goede zonnebrandcremes genoemd (http://jetskeultee.nl/2010/07/16/hulp-bij-de-keuze-van-je-zonnebrandcreme/). Ik zou voor jullie dochter wel in ieder geval een SFP 30 kiezen. Het allerbelangrijkst blijft inderdaad dat het product op de juiste manier wordt opgebracht. En helaas is “de school” vaak niet erg bereid is in lunchpauzes ed bij te smeren en dat is toch echt noodzakelijk voor een goede bescherming. Het beste is om je kinderen al jong te leren zich zelf in te smeren.

  Veel succes en voel je absoluut niet ongerust over het feit dat je tot nu toe producten met oxybenzone hebt gebruikt. Zo n vaart loopt het echt niet!

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske augustus 31, 2011 (14:21)

  Beste Elisabeth,

  Dat van dat stoppen met roken is helemaal super!!! Je kan je huid geen groter plezier doen…..
  Wat betreft de vitamine D opname bij dagelijks gebruik van een zonnebrandcreme, wil ik je graag verwijzen naar een stukje wat ik geschreven heb voor beautyscene. http://www.beautyscene.nl/p/37362/de_waarheid_over_vitamine_d_-_door_dr._jetske_ultee. Hier staat eigenlijk alles uitgelegd. Als er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag van je,

  groeten Jetske

 • Rebecca oktober 9, 2011 (21:53)

  Hallo Jetske,

  Eerst even compliment voor alle geweldige informatie op je site. Ik zou graag je advies willen vragen over huidverzorging omdat ik graag goede produkten voor mijn leeftijd en huidconditie wil gebruiken. Ik ben 32 en heb volgens mij een droge/vochtarme huid, ik ben bekend met seborrhoisch eczeem (zeer mild tussen de wenkbrauwen en m.n. tijdens de winter roodheid met lichte schilvering onder de neus).

  Voor mijn droge en soms snel schilferende huid (voorhoofd en wangen/naast de neus) probeerde ik op advies Clarins anti soif serum met als resultaat geen schilfertjes en trekkerig gevoel meer. Ik heb hierbij de multi active jour van clarins gebruikt, maar begreep dat je soms met cremes moet wisselen om je huid niet lui te maken. Ik twijfel nu of ik Youth surge van Clinique zal gaan kopen ter afwisseling. Mijn vraag: kun je serums en cremes van verschillende merken samen gebruiken (dan kies ik wel voor een dag/nachtcreme van hetzelfde merk)?

  Mijn wangen (onder de ogen/naast de neus) zijn vaak rood (geen adertjes) zeker na het douchen heb ik rode vlekken in mijn gezicht. Zou dit nog van betekenis kunnen zijn bij het zoeken naar een juiste creme? Zou Clinique super resque antioxidant voor de nacht misschien een goed produkt voor mij kunnen zijn?

  Alvast hartelijk dank voor je reactie!
  Groeten Rebecca

 • Rachelle oktober 12, 2011 (14:17)

  Hoi Jitske,

  Wat is een goede lippenbalsem met SPF en verzorging?

 • Maria Schulp oktober 14, 2011 (17:01)

  Jetske, ken je het merk Dercut?
  Op de verpakking staat dat het verzorgdend is en ontstekingen voorkomt.
  Het is na openen een half jaar houdbaar. Koel bewaren.
  Het komt uit Duitsland, ik ken het via een vriendin die het via een hom. arts kreeg voorgeschreven.
  De tube Pflegesalbe bevat de volgende stoffen:
  Aqua purifata, mittelkettige Triglyceride, aqua hamamelis cort. emulgierender Cetylstearylalkohol Typ. A Ph Eur, Cetylpalmitat, Ph. Eur.,Glycerinum, Ph. Eur

  Is alleen de alcohol denat schadelijk in producten?

  Een laatste vraag.
  Ken je in de buurt van Amersfoort een goed adres voor het verwijderen van rode vaatjes als gevolg van couperose.
  Of zeg je, kom maar naar de Velthuiskliniek, dan kan ik wellicht meteen overleggen over de ruimte die er in mijn bovenste oogleden is ontstaan.

  Alvast dank voor je reactie.

 • Jane oktober 18, 2011 (12:21)

  Dag Jetske,
  Het litteken die door een plastische ingreep aan mijn borsten is ontstaan, is nu breed en donker gekleurd. Het is plat, jeukt niet maar wel heel opvallend en lelijk.

  Hoe kan ik de donkere kleur laten opbleken?

  Graag hoor ik van je.

 • tirza oktober 27, 2011 (17:02)

  Beste Jetske,

  Je blog is echt fantastisch! Ik heb veel huidproblemen en merk nu sinds twee maanden geleidelijke verbetering in de conditie van mijn huid door de goede en eerlijke adviezen die op je blog staan. Bedankt.

 • author-avatar
  Jetske oktober 31, 2011 (17:59)

  Dankje Rebecca! Het is geen probleem om producten van verschillende merken naast elkaar te gebruiken. Belangrijker is dat je goede producten gebruikt. En het komt vaak voor dat product A van een merk prima is, terwijl ik product B juist totaal niet aan zou raden…

  Je huid wordt niet lui als je een creme langere tijd gebruikt. Wat wel voor kan komen is dat een creme je huid irriteert en dat je het idee hebt dat je dus moet blijven smeren om haar gehydrateert te houden. Om er echt achter te komen hoe je huid is, kun je eens een paar dagen helemaal niets gebruiken. Is je huid echt heel erg droog, breng dan enkel een dun laagje lanette creme aan. Dit is een echte basiscreme en verkrijgbaar bij de apotheek.
  Als je een goede creme hebt gevonden, kun je deze overigens gerust overdag en s nachts aanbrengen. Er is geen verschil tussen een dag en nachtcreme.

  Bepaalde stoffen zijn erg geschikt bij een eczeemhuid, zoals niacinamide maar ook kalmerende stoffen zijn prima en omdat je huid erg droog is zijn hydraterende stoffen. Belangrijk voor jou is om ervoor te zorgen dat je barrierefunctie weer optimaal kan werken. De schilfertjes zullen dan waarschijnlijk wat verminderen. Eventueel kan een product op basis van salicylzuur je hier ook bij helpen, maar omdat je eczeem hebt en je huid gevoelig is zou ik dit pas proberen als je huid rustiger is geworden. Test het dan wel eerst heel voorzichtig uit en bouw het rustig op.

  Je het product van clinique prima kunnen proberen. Ook kun je eens kijken bij de producten van Uncover Skincare. Deze heb ik zelf ontwikkeld en hier zitten bovenstaande stoffen in hoge concentraties in. Gebruik in ieder geval milde producten!

  Als ik je nog kan helpen, laat maar weten!
  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske oktober 31, 2011 (18:14)

  Beste Rachelle,

  Voor een goede lippenbalsem geldt eigenlijk hetzelfde als voor goede huidverzorging; zoek een product zonder irriterende stoffen. Voor dit product geldt dat je het makkelijk binnenkrijgt; zitten er fysische zonnefilters in (zink oxide of titanium dioxide) en laten deze geen wit laagje achter op je huid? Dan wordt er gebruik gemaakt van nano-technologie. Wat het effect op lange termijn is als het in je huid doordringt is niet bekend. Liever niet in een lippenbalsum dus!

  Voor advies voor een lippenbalsem kun je eens kijken op de site van de EWG.

  Succes! Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske november 4, 2011 (17:45)

  Hallo Maria,

  Alcohol Denat is inderdaad zeker niet een van mijn favoriete ingredienten in huidverzorging… Hier kun je meer over lezen in mijn blog alcohol in huidverzorgingsproducten; liever niet .

  De huidtherapeuten bij de Velthuis Kliniek werken onder supervisie van Dr. Peter Velthuis en mij en zij kunnen je zeker goed helpen bij de behandeling van couperose. Wil je toch graag in Amersfoort gaan, let er dan goed op dat de huidtherapeut werkt onder supervisie van een dermatoloog en dat ze goede lasers gebruiken. Bij de VHK werken we onder andere met de Nd:YAG laser. Ze kunnen je zeker ook advies geven over de oogleden. Je zou hiervoor eens een afspraak kunnen maken met Dr. Laura Moojen Zaal of Dr. Peter Velthuis.

  Verzorgende stoffen kunnen allerlei stoffen zijn, zoals stoffen die ervoor zorgen dat de barrierefunctie gezond wordt en blijft, maar ook hydraterende of kalmerende stoffen kunnen verzorgend zijn. Ligt maar net aan je huidtype… Ontstekingsremmende stoffen zijn bijvoorbeeld salicylzuur, maar ook bijvoorbeeld panthenol, aloe vera en allantoine werken kalmerend. De INCI lijst die je hebt meegestuurd is niet de standaard INCI lijst maar de ingredientenlijst in het duits met opmerkingen erbij. Staat er niet een standaard ingredientenlijst op de verpakking?

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske november 8, 2011 (11:18)

  Beste Jane,

  Na een borst ingreep zullen er altijd littekens overblijven. In het begin kunnen de littekens heel vurig van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden ze witter en vallen ze minder op. Belangrijk om deze het eerste jaar goed uit de zon te houden.
  Voor meer informatie over littekens wil ik je graag verwijzen naar de blog geef littekens geen kans . Hier kun je meer lezen over wat er te doen is (en wat niet) aan littekens… Als het al meer dan een jaar geleden is kan je soms door middel van laserbehandeling de pigmentatie verminderen. Als je dat zou willen dan zou ik je adviseren om eens bij Annelijn van Ierland langs te gaan. Zij werkt bij de Velthuiskliniek in de vestigingen Rotterdam en Hilversum.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske november 16, 2011 (18:11)

  Wat leuk om te horen Tirza! Dank je wel…..

  groeten Jetske

 • SP december 6, 2011 (16:06)

  Hoi Jetske,
  Even een algemene vraag, heb je voor een huidtherapeut een verwijsbriefje nodig van de huisarts? En kun je daar ook naar toe als je je huidconditie wilt verbeteren zonder direct ingrijpende ingrepen of behandelingen?

 • author-avatar
  Jetske december 23, 2011 (18:16)

  Nee hoor dat is niet nodig, je kunt zo een afspraak maken. Bij de huidtherapeuten van de Veltthuiskliniek kan je inderdaad ook terecht als je je huid wilt verbeteren zonder ingrijpende behandelingen.

  groeten en fijne feestdagen,

  Jetske

 • Laura december 30, 2011 (14:28)

  Hoi Jetske,
  Ik wordt echt GEK van mijn huid. Ik ben 14 jaar en heb al 3 jaar last van puistjes. Soms gaat het een periode wat beter, maar dan weer slechter en zit ik weer helemaal onder. Ik kan wel huilen soms en wil het liefst met een zak over mijn hoofd naar buiten. Ik heb al zo veel geprobeerd; benzoylperoxide, tea tree, young face, etc. Maar ben nog niks tegen gekomen wat echt helpt. Nu heb ik een nachtje geslapen zonder iets aan mijn gezicht te doen (behalve goed wassen onder de douche natuurlijk) en eigenlijk voelt het nu al veel beter, maar ik ben bang dat als ik dit nog een paar nachtjes doe dat het uiteindelijk weer erger wordt. Ik heb ook een droge huid maar ik ben bang dat als ik creme gebruik dat er dan weer puistjes ontstaan.
  Nouja, ik hoop dat je advies voor me hebt wat ik het beste kan doen!

 • Caroline januari 24, 2012 (21:17)

  Dag Jetske,
  Wauw, wat was ik onder de indruk toen ik je site/blog ontdekte. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste in Belgie en probeer mijn klanten ook te wijzen op het belang van een goede huidverzorging. Ik tracht mij zoveel mogelijk bij te scholen op het vlak van huidverbetering, maar jammer genoeg lopen we hier in Belgie wat achter op dat vlak.
  Ik werk momenteel met het merk Hannah en volg daar ook de bijscholingen en workshops. Men beweert daar dat dit een merk is die heel hoge, kwalitatieve werkstoffen bevat om de huid aan te zetten zichzelf te herstellen. Nu weet ik wel dat ieder cosmeticamerk dit beweert, daarom wou ik uw mening hierover horen. Ik geef hieronder de INCI van enkele meest gebruikte producten mee. Ik vraag misschien veel, maar toch had ik graag uw objectieve mening hierover gehoord. Indien u nog verdere tips, lectuur, cursussen, merken (om in het instituut te gebruiken), technieken, … kan aanbevelen, hoor ik graag van u.
  Alvast heel erg bedankt voor de moeite en tijd die u hierin wil steken.

  cleansing milk: Aqua, Paraffinum Liquidum, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol,
  PEG-40 Castor Oil, Persea Gratissima Oil, Propylene Glycol, Carbomer, Dimethicone, Sodium Cetearyl Sulfate,
  Ceteareth-12, Parfum, Cucumis Sativus Juice, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol,
  Benzyl Alcohol, Glucose, Tilia Cordata Flower Extract, Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl
  Methylpropional, Benzyl Benzoate, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Chamomilla Recutita
  Flower Extract, Sorbitol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

  sensitive skin lotion: Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aloe Barbadensis Flower Extract, Hamamelis Virginiana
  Extract, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Alcohol Denat., Cucumis Sativus Juice, Benzoic Acid, Parfum, Dehydroacetic
  Acid, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Bisabolol, Tetrasodium EDTA, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide,
  Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Linalool, Sodium Benzoate,
  Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Potassium Sorbate

  Enzymatic skin peeling: Aqua, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sorbitol, Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol, Polyacrylamide, Triethanolamine,
  Propylene Glycol, C13-14 Isoparaffin, Propylparaben, Hydrolized Soya Protein, Parfum, Ethylhexylglycerin, Laureth-7,
  Benzyl Alcohol, Hamamelis Virginiana Extract, Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional,
  Benzyl Benzoate, , Linalool, Lecithin, Tocopherol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alcohol Denat.,
  Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Methylparaben, Potassium Sorbate

  Glycolic gel 6%: Aqua, Glycolic acid, Chitosan

  Vitamin complex (spray): Aqua, Alcohol Denat., Betaine, Glycerin, PEG-35 Castor Oil, Ethylhexylglycerin, PEG-40 Hydrogenated
  Castor Oil, VP/VA Copolymer, Aesculus Hippocastanum Extract, Parfum, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Polysorbate
  20, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Calcium
  Pantothenate, Inositol, Linoleic acid, Retinyl Palmitate, Benzyl Benzoate, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene
  Carboxaldehyde, Biotin, Citric Acid

  24h skin balancing cream: Aqua, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Palmitate, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Glyceryl Stearate, Ethylhexyl
  Stearate, PEG-20 Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Flower
  Extract, Phenoxyethanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Betaine, Ceteareth-20, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Panthenol,
  Allantoin, Parfum, Helianthus Annuus Seed Oil, Dimethicone, Ethylhexylglycerin, Bisabolol, Calendula, Officinalis Flower
  Extract, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Sodium Hydroxide, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Lecithin, Coumarin, Ascorbyl
  Palmitate, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hyaluronate, Benzyl Benzoate,
  Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Glyceryl Oleate, Daucus Carota Sativa Root Extract, Citric
  Acid, Beta-Carotene

  Met vriendelijke groeten, Caroline.

 • Jill januari 27, 2012 (08:46)

  Beste Jetske,

  Vind het super dat ik je blog ontdekt heb, ik lees er elke week wel even op en heb al veel van je informatie gebruikt. Bedankt dat je zo veel met ons wilt delen.

  Ik ben zelf 29 jaar en ik merk dat mijn huid al wat achteruit gaat. Ik wil dat mijn huid zo lang mogelijk mooi blijft, maar heb de laatste paar maanden steeds last van puisten en hierdoor ook littekentjes. Ik ben vanaf mei 2011 gestopt met roken, drink elke dag zeker een liter water en volg je stappenplan voor een mooie huid op.
  Ik zou graag eens Collageen Licht therapie willen proberen, maar ik vraag me af of er al echt wat bekend is over de werking hiervan. Een kuur zou ervoor zorgen dat je huid meer collageen gaat aanmaken en het zou ook goed werken tegen puisten/acne. Ook zou het helpen tegen eczeem en andere huidaandoeningen. Ben jij bekend met deze Collageen Licht Therapie en denk jij dat dit zou kunnen helpen? Ik hoor het graag van je.

  Hartelijke groet,

  Jill

 • author-avatar
  Jetske januari 30, 2012 (18:48)

  Beste Laura,

  Wat een ramp kunnen die puistjes zijn! En iedereen maar zeggen dat het er bij hoort… Als je me even je adres mailt dan kan ik je wat samples sturen van producten die je misschien wat kunnen helpen. En ben ja al eens bij de dokter geweest?

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske maart 7, 2012 (17:56)

  Beste Jill,

  Ik zou je adviseren om dan met vitamine A zuur te gaan smeren. Dat kost je een stuk minder, werkt huidverbeterend en helpt ook nog tegen je puistjes!

  groeten Jetske

 • Denise maart 8, 2012 (15:39)

  Hallo Jetske,

  Als 24-jarige heb ik al enkele jaren veel gezichtsproblemen (van kleine vlekjes tot een vlekkerig, schilferig en brandend gezicht) welke vrijwel constant aanwezig zijn. Ook loop ik al jaren bij de dermatoloog en heb ik veel antibitica en cremes gebruikt welke uiteindelijk vaak weinig tot geen resultaat opleverden, de klachten kwamen terug. De dermatoloog vermoedt rosacea gecombineerd met eczeem, mijn hoofdhuid vertoont psoriasiseczeem waarvoor ik Xamiol gebruik. Ook is laatst gebleken dat ik allergisch voor parfum ben. Ik gebruik dan ook zo min mogelijk producten waar dit in zit, maar ook andere agressieve stoffen vermijd ik. Verder blijk ik allergisch voor nickel en rubber, maar niet voor voedingsstoffen en dergelijke.

  Graag wil ik jouw advies betreffende gezichtsverzorging, want hier kom ik maar niet uit. Ik heb al veel geprobeerd. Ik ben al bij de schoonheidsspecialist geweest die het had over grove porien op de t-zone, Deze zijn ook zichtbaar, ik heb ook mee-eters op mijn neus. De droge punten liggen aan de buitenkant van mijn wangen richting de haargrens. Het geheel klinkt als een combineerde huid, maar aangezien ik ook vaak last van schilfering en trekkingen (niet na het douchen of het gebruik van reinigingsmelk) heb twijfel ik of ik niet een creme voor de droge huid moet kiezen, ook gezien de rosacea? Aan de andere kant heb ik het idee dat deze te vet voor mijn huid is, aangezien er vaak een vettige waas op mijn gezicht verschijnt en deze blijft glimmen, waardoor uitslag etc. erger wordt. Ik vind mezelf dan echt 5 jaar ouder lijken. Ik hoop echt dat je mij enige tips kunt geven en kunt adviseren welk stappenplan van jouw productenlijn het beste bij mij aansluit?

  Met vriendelijke groet,
  Denise

 • Eric maart 21, 2012 (23:13)

  Beste Jetske,

  Al mijn hele leven heb ik last van Keratosis Pilaris. Nu ben ik er met een beetje zelfonderzoek achter gekomen dat hier toch het een en ander aan gedaan kan worden om de symptomen te verminderen.
  Een van deze middelen is het exfolieeren van mijn huid middels cremes met glycolzuur en Salycilzuur.
  Nu is mijn vraag of jij misschien wat tips hebt wat betreft welke creme ik zou moeten halen voor mijn aandoening en/of andere behandelingen kan adviseren.
  Alvast bedankt voor je hulp!

  Met vriendelijke groet,

  Eric

 • author-avatar
  Jetske maart 27, 2012 (13:44)

  Hi Caroline,

  Er staat ondertussen inderdaad al heel wat op mijn blog! Leuk te lezen dat je er wat hebt. Stoffen die je huidbarriere gezond maken en houden zijn bijvoorbeeld niacinamide en panthenol, maar ook Cetyl Steareate, cholesterol en Ceramiden. Kijk of je deze stoffen wat hoger in de ingredientenlijst vermeld ziet staan. Dat geeft vaak al een goede indicatie.
  Stoffen die met reden in mijn lijstje van te mijden ingredienten staan en die ik in meerdere producten terugzie zijn bijvoorbeeld parfum, propylene glycol (als hoog op de INCI genoemd), alchol denat, benzyl alcohol maar ook geurstoffen als linalool en citronellol zijn voor mij een reden een product niet te gebruiken. De balancing cream bevat ook zeker enkele werkzame stoffen als vitamine E, aloe vera, jojoba, panthenol en allantoine. Wat de concentraties hiervan precies zijn kun je natuurlijk altijd even navragen bij de fabrikant.

  Succes en goed om te lezen dat je je bewust bezig houdt met huidverzorging!
  Groeten Jetske

 • anne april 7, 2012 (12:59)

  beste Jetske,

  Met veel interesse lees ik voor het eerst je blog. Ik ben 33, heb al heel wat fijne lijntjes en een droge huid. Ik heb een paar vragen. Ten eerste lees ik over de exfoliants. Heb je wat tips voor mij, wat betreft producten? Ik zou niet weten waar ik moet zoeken? En ten tweede: ben ik nog te jong voor die vitamine a creme? Ik denk niet dat mijn huisarts dat mij voor gaat schrijven. Wat zou ik kunnen doen?

  Met vriendelijke groet, en bedankt voor alle informatie op je website!

  Anne

 • author-avatar
  Jetske april 8, 2012 (09:01)

  Beste Denise,

  Wat vervelend voor je! Ik vermoed dat je last hebt van seborrhoisch eczeem. De dermatoloog kan inderdaad medicijnen/zalfjes voorschrijven die helpen tegen deze huidaandoening, maar seborrhoisch eczeem is niet eenvoudig te behandelen. Het is altijd even goed uitproberen wat voor jouw huid het beste werkt. Een goede en milde huidverzorging is essentieel voor jouw huid. Ik advsieer je de huidanalsyse te doen op mijn blog of via http://www.uncover-skincare.nl. Je krijgt dan een uitgebreid advies. Met name niacinamide is voor jouw huid heel erg geschikt omdat het de barrierefunctie versterkt. Ook kalmerende ingredienten zijn belangrijk. Een optie zou het gebruik van salicylzuur kunnen zijn, maar bouw het gebruik wel heel rustig op. Verder zou ik je aanraden om eens een voedingdagboekje te gaan bijhouden; het zou kunnen zijn dat je op bepaalde voedingsmiddelen reageert. Als je samples wilt ontvangen van geschikte producten moet je me maar even mailen.

  vriendelijke groeten,

  Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 9, 2012 (22:57)

  Beste Eric,

  Het is een beetje afhankelijk van de plek die je wilt gaan behandelen. Als de keratosis pilaris in je gezicht zit, dan moet je een lagere concentratie gebruiken dan wanneer het op je lichaam zit. Als het op je lichaam zit dan kan je salicylzuur gewoon bij de apotheek halen, voor je gezicht zou ik kiezen voor een product met salicylzuur waar nog wat kalmerende en hydraterende stoffen aan toegevoegd zijn. Mijn ervaring is dat salicylzuur beter werkt dan glycolzuur….

  groeten Jetske

 • Pamela april 10, 2012 (23:04)

  Beste Jetske,
  Allereerst, wat een fijne site met goede informatie over huidproducten! Ik had een vraagje: Ik heb sinds mijn puberteit last van puistjes. Nu ben ik 22 en het grootste gedeelte van mijn huid ziet er prima uit maar op mijn kin blijf ik maar last houden van zowel puistjes als onderhuidse ontstekingen met bijbehorende littekens. Ik heb van de huisarts al antibiotica gehad en dat hielp goed, maar dat kan ik niet blijven slikken. Ik heb samples besteld van je huidverzorgingsproducten en ik ben erg benieuwd of ze gaan helpen. Ik vroeg mij af of het ook verstandig is om vitamine A zuur aan de huisarts te vragen omdat je schrijft dat het kan helpen bij puistjes? En heeft u wellicht nog andere tips om mijn puistjes op mijn kin aan te pakken?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Pamela

 • yvonne toet april 12, 2012 (17:00)

  Hey Jetske

  Ik gebruik al een tijdje producten van Hannah en zou van jou graag willen weten of die wel goed zijn . Hier voor gebruikte ik La Prairie maar dat werd me te duur en achteraf misschien helemaal niet goed.
  Ik ben echt benieuwd naar jou boek ,en ga het ook zeker kopen .

  Groetjes Yvonne

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (16:52)

  Beste Yvonne,

  Als je me de ingredienten mailt van de producten die je gebruikt dan kan ik je er meer over vertellen! En wat leuk dat je mijn boek wilt gaan lezen; laat maar even horen wat je ervan vindt…

  groeten Jetske

 • Rachella april 15, 2012 (15:42)

  Hoi Jetske,

  Kun je mij een goede concealer aviseren tegen donkere kringen? Ik wil graag een product gebruiken wat niet irriterend gaat werken.
  Alvast bedankt,

  Rachella

 • yvonne toet april 15, 2012 (16:29)

  Hey Jetske

  Ik heb een tube vitamine A creme van me huisarts gekregen ,en wil die nu gaan gebruiken . ik heb zelf even gekeken naar de ingredienten van Hannah maar daar zit alcohol in en is geparfumeerd dus is denk ik niet dat het slim is om dat met de vitamine A creme te gebruiken. Ik ga nu over op jou produkten dan weet ik tenminsten zeker dat ik goed bezig ben . Moet ik dan SPF 30 smeren of is 15 genoeg ? en mag ik dan ook die exfoliant salicylzuur gebruiken ? Nog 2 nachtjes en dan heb ik je boek.

  Groetjes Yvonne

 • Elegance april 24, 2012 (13:30)

  Hallo Jetske,
  Ik heb een fruit lysing gebruikt en mijn huid was na die tijd erg geiriteerd.
  Dit duurde ongeveer een dag.Welke van de ingredienten is w.s. de oorzaak?
  : aqua,decyl oleate,cetearyl,alcohol/ceteareth-20,silica,lactic acid,pumice,sorbitol,azulene,bisabolol,methylparabenen,propylparabenen,phenoxyethanol.

  Alvast bedankt!

 • Manon april 27, 2012 (07:33)

  Beste jetske, ik ben je boek aan het lezen, erg blij mee. Tevens ook 4 vriendinnen aan het boek 🙂 Toch paar vraagjes. Ik heb al de Producten voor mij van uncover in huis! Echter heb ik het idee dat mijn huid zo droog is dat hij meer nodig heeft. Heb jij tips? Dan vroeg ik me af of ik nog meer kan smeren ? Zijn er nog aanvullingen die ik kan kopen bovenop deze reeks? Kan ik nog meer doen? Ik ben 39 en begin nu langzaam wat rimpeltjes te krijgen. Dan vroeg ik me ook af of er een cream is met genoeg retinol dat het werkt en wat is een goed product met vitamine a zuur? Al vast heel veel dank, manon

 • Nadine april 27, 2012 (12:53)

  Beste Jetske,

  Dank voor alle informatie op deze site. Ik gebruik inmiddels sinds 2 weken de producten van uncover skincare, afgestemd op mijn huidtype: de cleanser, toner en exfoliant voor de normale/vette huid en moisteroiser normale/droge huid. Dit bevalt me super goed, ik vind het erg fijne producten en heb het gevoel dat mijn huid het hier goed op doet, ook rond mijn ogen.
  Alleen ik zit een beetje met de zonbescherming. Daar ik echt heel gevoelig ben voor pigment (melasma) gebruik ik dagelijks de Chanel UV essentiel PA50+++. Dit doe ik al een aantal jaren en het bevalt me erg goed. Met behulp hiervan en microdermabrasie behandelingen, ziet mijn huid er nu rustig uit. En dat houd ik graag zo.
  Ik heb andere producten geprobeerd, maar ze bevallen me niet goed: of ze zijn te dik/vettig, gaan glimmen of verstoppen mijn porien waardoor alles dichtslaat. Een mooie makeup eroverheen zetten, kun je dan helemaal wel vergeten. Of ze laten toch teveel licht door (ook bij regelmatig aanbrengen) waardoor de vlekjes toch weer verergeren.
  Nu is mijn vraag: is het product dat ik gebruik wel goed voor mijn huid?
  Ik stuur de ingredientenlijst in mijn volgende mailtje.
  Hartelijke groeten, Nadine

 • Nadine april 27, 2012 (12:56)

  Beste Jetske,
  Hierbij de ingredientenlijst van de Chanel UV essentiel 50PA+++.
  Alvast bedankt voor je reactie! Het is best een hele waslijst… 🙂

  cyclopentaxiloxane, zinc oxide (19%) , aqua, ethylhexyl methoxynamate (7.5%), alchohol denat, isonyl isonanoate, dipropyleneglcol,glycerin, neopenthyl glycol dicaprate, polymethilsilsesquioxane, polymethile methacrylate, dimeticone, triethoxycaprylylsilane, PEG-9polydimethylsiloxethl dimethicone, propylene glycol, thocopheryi acetate, butyleneglycol, parfum, hydrolyzed wheat protein, mannitol, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymere, methylparabean, glycogen, panax ginseng root extract, aesculus hippocastanum eed exract, tilia cordata wood extract, trimethoxycaprylylsilane, sodium citrate, sodium hyaluronate, chlorphenesin, Faex,bht, peg -40 hydrogenated castor oil, glycyrrhiza glabra extract, phenoxyethanol, calcium panthothenate, biotin, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, titanium dioxide.

 • Esther mei 8, 2012 (23:09)

  Hallo Jetske,

  Een vraagje over de vitamine a-zuren. Mijn man heeft erg veel last van beginnende rimpels, terwijl hij nog vrij jong is. Nu heeft iemand ons gewezen op vitamine a-zuren. Bij wie kan ik hiervoor terecht? En hoe zit dit met de kosten/vergoeding van dit product.
  Alvast erg bedankt voor uw reactie.

 • author-avatar
  Jetske mei 10, 2012 (11:13)

  Beste Pamela,

  Je zou eens een een exfoliant op basis van salicylzuur kunnen proberen. Een exfoliant verwijdert in eerste instantie dode huidcellen, maar de exfoliant salicylzuur dringt daarbij diep in de porien waardoor het kan helpen bij acne. Een product met vitamine C kan ook helpen. Lees hierover meer op een eerdere blog die ik geschreven heb:
  http://jetskeultee.nl/2011/09/16/de-cosmetische-behandeling-bij-acne/

  Vitamine A zuur is inderdaad ook een creme die werkzaam is tegen acne. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Succes ermee.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske mei 10, 2012 (11:14)

  Beste Rachella,

  Wat voor je huidverzorging geldt, geldt ook voor je make-up. Belangrijk is dat het product geen irriterende ingredienten, zoals parfum en alcohol, bevat. Lees hierover meer op mijn blog:
  http://jetskeultee.nl/2009/05/01/te-mijden-ingredienten/

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske mei 10, 2012 (11:22)

  Beste Anne,

  Deze twee onderwerpen heb ik al eerder behandeld op mijn blog. Je kan er meer over lezen via de volgende links:
  http://www.jetskeultee.nl/productadvies/ en http://jetskeultee.nl/2009/11/27/vitamine-a-retinoiden/

  Groeten Jetske

 • Baukje de Jong mei 13, 2012 (18:15)

  Dag Jetske
  Ik wil graag jouw advies . Ik gebruik nu een duur merk van de schoonheidsspecialist : Mila d` Opiz . Iedere keer vraag ik mij af of dit echt beter is dan een goedkoper merk . De plant effekt serum is b.v. 30 ml voor 80 euro. Deze raadt ze me aan veel te gebruiken omdat mijn huid vochtarm is . De dure cremes zitten gewoon in potjes . Ken jij dit merk en is het de prijs waard ? Geef me ook jouw advies welke produkten jij me zou aanraden te gebruiken . Ik ben een vrouw van 57 jaar en heb een vochtarme huid . En natuurlijk heb ik lijntjes rond de mond en wordt het allemaal wat slapper . Alleen voor het reinigen gebruik ik een ander merk en dat is : physiologische reiniging van La Roche-Posay . Is die goed voor mijn vochtarme huid ? Ik wacht jouw mening en advies af . Alvast bedankt en vriendelijke groet Baukje

 • Baukje de Jong mei 20, 2012 (08:12)

  Dag Jetske
  Ik wil graag jouw advies . Ik gebruik nu een duur merk van de schoonheidsspecialist : Mila d` Opiz . Iedere keer vraag ik mij af of dit echt beter is dan een goedkoper merk . De plant effekt serum is b.v. 30 ml voor 80 euro. Deze raadt ze me aan veel te gebruiken omdat mijn huid vochtarm is . De dure cremes zitten gewoon in potjes . Ken jij dit merk en is het de prijs waard ? Geef me ook jouw advies welke produkten jij me zou aanraden te gebruiken . Ik ben een vrouw van 57 jaar en heb een vochtarme huid . En natuurlijk heb ik lijntjes rond de mond en wordt het allemaal wat slapper . Alleen voor het reinigen gebruik ik een ander merk en dat is : physiologische reiniging van La Roche-Posay . Is die goed voor mijn vochtarme huid ? Ik wacht jouw mening en advies af . Alvast bedankt en vriendelijke groet Baukje

 • Elsbeth mei 22, 2012 (13:29)

  Beste Jetske,
  Vorige week heb ik jouw boek aangeschaft en in een ruk uitgelezen.
  Een geweldig boek en heel verhelderend!
  Natuurlijk heb ik direct voor mijn eigen huid alles op een rij gezet en nieuwe producten besteld.
  M.b.t. de exfoliant is me alleen iets nog niet duidelijk. Ik ben 53 jaar en volgens de test heb ik een normale tot droge huid. Ik heb net de Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant besteld, maar kom er net achter dat op de site van Paula deze bestemd is voor een normale huid, terwijl jij aangeeft dat deze het beste gebruikt kan worden bij een verouderde of droge huid. Wat is nu wijsheid in deze? Kan ik nu beter een andere exfoliant aanschaffen?

 • author-avatar
  Jetske mei 23, 2012 (13:22)

  Beste Manon,

  In het begin kan het zijn dat je huid zich moet aanpassen aan de hoge concentraties werkzame stoffen en je huid tijdelijk wat droger wordt. Je zult zien dat dat zich snel zal gaan normaliseren; je hebt dan minder creme nodig en je hoeft minder van het product te smeren. In die eerste fase kan je eventueel een beetje bijsmeren met wat gewone vaseline. Dit verstopt de porien niet, maar houdt wel heel goed vocht vast. Ik heb de moisturizer van Uncover niet vetter willen maken, omdat dat de werkzaamheid van de actieve ingredienten zou beinvloeden. Bepaalde stoffen kunnen dan minder goed in de huid dringen…

  groeten Jetske

 • Marieke mei 28, 2012 (19:55)

  Beste Jetske

  Ik heb al jaren last van melasma. Ik probeer de zon zoveel mogelijk te vermijden. Vandaag eventjes in de zon gezeten en weer nieuwe kleine plekjes zichbaar. Meestal leg ik wat handdoeken over mijn hoofd als ik van de zon wil genieten.
  Nu heb ik dus een al wat bruiner lichaam maar mijn gezicht is erg bleek. Nu las ik een tijdje geleden ergens dat zelfbruiners voor het gezicht ook melasma kunnen uitlokken? Weet jij of dit klopt? Ik durf het niet te gebruiken als ik niet zeker ben dat het 100% onschadelijk is mbt mijn melasma.
  Groetjes,
  Marieke

 • jolanda juni 15, 2012 (23:03)

  hoi jestke,

  Ik heb al jaren last van pigmentvlekken. Boven mijn mond heb een vlek gehad (snor) maar die heb ik kunnen verwijderen met cosmelan creme en die is niet meer teruggekomen.
  Helaas heb ik nu sinds 1 jaar pigmentvlekken op de lijn van de zonnebril, onder de ogen aan twee kanten. Ook dit heb geprobeerd met cosmelan te behandelen. De vlekken zijn wel minder geworden, maar gaan niet weg. Aan 1 kant heb ik nu zelf een aantal zichtbare adertjes. Ik ben van schrik met de cosmelan creme gestopt sinds 1 maand.
  Heeft u enige tips wat te doen? De schoonheidsspecialist raade mij aan om te wachten tot september en dan miscchien te laseren. Ik ben behoorlijk angstig voor laseren.
  Kunt u mij een professioneel arts/dermatoloog aanbevelen om naar mijn vlekken en adertjes te kijken en te behandelen.
  Bij voorbaat dank.

  groetjes
  jolanda

 • jolanda juni 16, 2012 (21:27)

  oh ja, vitamine e olie (van solgar) schijnt de pigment vlekken en de rode plekjes iets te kalmeren. Raadt u aan hiermee door te gaan?

 • jolanda juni 17, 2012 (09:25)

  sorry voor mijn vele berichtjes op mijn blog, maar raad je ook aan om cocosolie op je gezicht te smeren?
  heel erg bedankt!

 • sophie juli 28, 2012 (14:26)

  Ik heb een vrij droge huid, maar veel last van onderhuidse ontstekingen op mijn kin. Iedere keer komen ze terug op dezelfde plaats. Wat kan ik hiervoor het beste gebruiken? Salicylzuur? Op mijn wangen heb ik pigmentvlekken, graag zou ik ook hier wat aan doen. Ik ben bang dat mijn huid droog wordt van salicyl. Zou je me misschien advies kunnen geven? Is het ook mogelijk wat proefjes te bestellen.

  Mvg Sophie.

 • annebella juli 28, 2012 (22:28)

  Beste Jetske

  ik ben bruin van kleur.
  heb een pigmentvlek precies op mijn bovenlip.
  dit kreeg ik na een wond dat toen ik als kind open krabde.
  ik heb mijn research gedaan en besloot een pigmentbehandeling te laten doen met laser – lichtflits, mijn laserspecialiste gaf mij een test-shot en ik kwam dus in aanmerking voor de behandeling en zo waren we van start gegaan met de behandeling . het werd in het begin lichter en mijn huid reageerde heel goed tegen de laser want het werd niet donker of geirriteerd.
  maar nu werkt het niet meer omdat de pigment in mijn lederhuid zit.
  mijn laserspacialiste gaf aan dat ze me een laser peeling(resurfacing) wil geven in combinatie met de lichtflits om de pigmentvlek tegen te gaan..(kan dit wel? is dit in de dermatologische wereld wel mogelijk?)

  ik ben hier niet echt blij mee want na een wond krijgen wij bruine mensen hyperpigmentatie..

  dus vroeg ik me af of het mogelijk is dat nadat de huid genezen is.. en nog roze van kleur is oftwel wit achtig.. of je er een blekende creme erop kan smeren om pigmentvorming tegenaan te gaan..

  graag wil ik u reactie hierop

  alvast hartelijk bedankt

  groetjes annabella

 • Nence juli 28, 2012 (22:46)

  Hoi Jetske,

  Ik heb al vanaf mijn geboorte last van hyperpigmentatie bij mijn geslachtsorgaan en dus ook rondom mijn lies. Ook een beetje bij mijn billen. Ik ben hindostaan van afkomst. Ik ben bij de dermatoloog geweest.
  En ik heb treitinoine creme en nog andere cremes tegen ontstekingen gehad en ook nog ureumzalf. Tot nu toe is nog steeds niks gelukt. Ik weet er geen raad mee. Kun jij mij svp helpen. Ik ben bang dat ik binnenkort bleekmiddel ga kopen. Mijn moeder zei ook dat ik met de geboorte al had.
  Ik weet niet hoe lang ik het precies heb. En ook bij mijn oksel maar lang niet zo erg.

 • annebella juli 28, 2012 (22:51)

  Beste jolanda,

  dat vlekje dat je boven je mond had, zat het pigmentvlek in je lederhuid of je opperhuid? pigmenten in het lederhuid zijn moeilijk te behandelen , ik heb ook cosmelan gegoogled maar is het zo dat je het ergens kan kopen of moet je het door een specialiste laten doen?

  ik ben alle cremetjes zo zat en alles lijkt me zo hopeloos want niets heeft bij mij goed geholpen..

  ik hoop wat van je te ontvangen.

  groetjes annebella

 • author-avatar
  Jetske september 4, 2012 (15:21)

  Beste Baukje,

  Helaas ken ik dit merk niet. Zonder ingredientenlijst kan ik er verder ook niet veel over zeggen. Uiteraard kan je de ingredientenlijst zelf checken met behulp van eerdere blogs die ik geschreven heb over dit onderwerp:
  http://jetskeultee.nl/2010/03/26/de-zoektocht-naar-cosmetica-de-ingredientenlijst/
  http://jetskeultee.nl/2009/05/01/te-mijden-ingredienten/

  http://jetskeultee.nl/2009/06/16/antioxidanten-in-cosmeticaproducten/
  Ook heb ik eerder een blog geschreven over een vochtarme huid: http://jetskeultee.nl/2011/07/08/een-vochtarme-huid-en-hydraterende-stoffen/. Hier vind je ook ingredienten die geschikt zijn voor een vochtarme huid.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske september 13, 2012 (10:52)

  Hallo Nadine,

  Zoals je zelf misschien ook hebt gezien bevat je product zowel parfum als alcohol denat. Deze stoffen kunnen de huid juist irriteren en daarmee verouderen. Niet ideaal dus.

  Groetjes Jetske

 • Ryan september 17, 2012 (11:40)

  Beste Jetske,

  Ik ben een man van surinaamse afkomst, normaal bruine huid. Echter, door dat ik weleens aan puistjes ga zitten, ontstaand er ontstekkingsvlekjes, of te wel donkere vlekjes. Wat is daar tegen te doen eigenlijk? Hoe kan het proces voor een nieuwe huid, en vervagen van de littekens versneld worden?

 • author-avatar
  Jetske september 19, 2012 (11:23)

  Beste Esther,

  Vitamine A zuur is een medicijn en alleen verkrijgbaar met een recept. Je zou aan je huisarts kunnen vragen om een recept. Normaal gesproken betaal je niet meer dan Euro 20,-, maar dit is voor elke apotheek verschillend.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske oktober 2, 2012 (14:41)

  Beste Jolanda,

  Bij de behandeling van pigmentvlekken is het belangrijk eerst te bekijken om welke soort het gaat. Voor deze informatie verwijs ik je graag naar eerdere blog die ik over dit onderwerp geschreven heb: http://jetskeultee.nl/2009/11/04/verschillende-soorten-pigment/ en de site van Uncover Skincare:
  http://www.uncover-skincare.nl/ken-de-feiten-huidproblemen-pigmentatie.aspx. Bij pigmentatie is het sowieso erg belangrijk om elke dag een zonnebrandcreme met ten minste een SPF15 te gebruiken. Succes!

  Groeten Jetske

 • Jana oktober 3, 2012 (14:44)

  Beste Jetske,

  Ik heb de hele leven onzuivere huid, ik ben 55 jaar.
  Ik heb jouw hulp nodig, wil graag bij jou op consult.
  Wat kost dat en wat moet ik doen?

  Gtoetjes,
  Jana

 • Beauty oktober 7, 2012 (20:09)

  Hallo,

  Ik ga binnenkort mijn eigen schoonheidssalon openen en ben benieuwd of uw producten ook beschikbaar zijn voor schoonheidsspecialisten? Ik ben zelf erg enthousiast over uw producten maar zou dat ook graag in mijn salon willen gaan gebruiken. Vandaar mijn vraag.

  Mochten uw producten niet voor schoonheidsspecialisten zijn heeft u dan misschien een goede tip voor een goed merk voor mijn schoonheidssalon?

  Vr. gr. S.

 • Wilma oktober 13, 2012 (00:13)

  Beste Jetske,

  Zojuist heb ik je producten besteld en ben zeer benieuwd naar de resultaten. Ik heb je boek in 1x uit gelezen, zo fijn ergens informatie vandaan te halen wat geen verkooppraatje is! Mijn complimenten!

  Ik heb een dermaroller en vroeg me af of dit goed is voor mijn huid? Ik gebruik deze niet zo vaak, als ik deze gebruik dan gebruik ik daarna een serum of creme die veel voedingsstoffen bevat. Is dit bevorderlijk voor mijn huid of juist schadelijk? Ik heb namelijk ook ergens gelezen dat je huid hier juist slapper van kan worden.

  Groetjes Wilma.

 • Liliane oktober 26, 2012 (19:56)

  Beste Jetske,

  Ik hoor aldoor dat Acid A creme in de koelkast bewaard dient te worden. Waarom staat er dan op de Acid A vit dat het juist niet in de koelkast bewaard moet worden?? Wat is juist?

  Alvast hartelijk dank voor de reactie,

  met vriendelijke groet,

  Liliane

 • Tamara oktober 27, 2012 (03:04)

  Hallo Jetske,

  Ik heb een vraag, ik heb namelijk keratosis pilaris en hoewel ik weet dat dit waarschijnlijk nooit weg zal gaan was het na vakantie op Turkije voor een hele week weg. Ik heb dat vaker gehoord en vroeg me af wat het verband was tussen op vakantie gaan en het weggaan van de bultjes. Kun je me dit vertellen? Misschien kan ik er zo iets meer controle op hebben.

  Groetjes Tamara

 • Ruth november 2, 2012 (17:02)

  Hallo Jetske!

  Ik vroeg me af of je bekend was met dr. baumann producten en wat je mening hierover is.

  Alvast bedankt !!
  Ruth

 • kevin november 17, 2012 (23:22)

  Beste Jetske,

  Ik heb last van een erg droge schilverige hoofdhuid (alleen in mijn gezicht dus) en daarnaast ook altijd last van roos. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar ik heb het idee dat ik allergisch ben voor producten met Parfum, ik krijg bijvoorbeeld al hoofdpijn als ik een Douglas of een andere parfumerie zaak inloop door die lucht.

  Mijn vraag is of het te testen is een parfum allergie en welke producten ik het beste kan gebruiken.

  Alvast bedankt!

 • Irene januari 7, 2013 (21:21)

  Beste Jetske,

  Ik heb veel last van clownseczeem en in jou stuk over huidirritaties schrijf je dat het wellicht zou kunnen liggen aan het verkeerd gebruik van cosmetica. Je raad aan een periode helemaal te stoppen met cosmetica, om het daarna opnieuw te gaan gebruiken, maar dan goed. Ik vroeg mij alleen af. Wat is een periode (een maand of een half jaar?) En wat zijn goede cosmetica producten?

  Groetjes Irene

 • Ingrid Houtkamp januari 11, 2013 (09:49)

  Hoi Jetske,

  Graag zou ik van je willen weten of je bekend bent met het merk Sisley en dr Brand. Het zijn vrij kostbare producten en wil weten of ze ook goed zijn. Misschien heb je nog een tip voor een vrouw van 50?

  Ik hoor het graag van je,
  groeten,
  Ingrid

 • Astrid januari 29, 2013 (21:06)

  Beste Jetske,

  Wat een geweldig boek is Dr. Jetskes s Huidboek!!! Ik heb het in een weekend uitgelezen en er is mij een hoop duidelijk geworden. Ik ben er erg blij mee.
  Wat fijn dat je alles zo duidelijk hebt opgeschreven!

  Gelijk grote opruiming gehouden in mijn badkamer met creme s e.d.
  Sinds een week gebruik ik al jouw producten. Het voelt goed! Alleen mijn ogen moeten wat wennen maar dan smeer ik af en toe wat vaseline erbij in de ooghoeken.

  Verder zou ik graag nog wat vragen willen stellen, ik hoop dat je tijd hebt hierop te antwoorden. Alvast bedankt!

  1. Kan ik met de Uncover skincare cleanser ook mijn (oog)make up afhalen? Of is het beter hier een apart product voor aan te schaffen?

  2. Gebruik je de Uncover skincare toner ook rondom de ogen? Of de oogzone vermijden?

  3. Smeer je de Uncover skincare moisturizer alleen onder de ogen en gezicht of gewoon ook boven en rondom de ogen?

  4. Is het handig om glycolzuur en salicylzuur af te wisselen om de dag? Of alleen voor de kin salicylzuur en de rest van het gezicht salicylzuur.

  5. Ik lees in jouw huidboek dat de nieuwste zonnefilters Mexoryl en tinosorb heel goed zijn maar volgens mij zitten ze niet in de Uncover skincare. Hoe dat zo?

  6. In zomerse dagen is het waarschijnlijk wel aan te raden de Uncover skincare meerdere malen per dag op de huid aan te brengen en met veel zon een speciaal creme met hogere factor?

  7. Wat voor zeep of douchegel zou jij aanraden voor het lichaam onder de douche? (ik zie dat je deze vraag inmiddels op de bloq staat! 🙂

  9. Welke deodorant? Ik heb een erg gevoelige huid en kan bijna tegen geen enkele deodorant. (het liefste gebruik ik anti-perspirant zodat ik geen gele vlekken door zweet in evt. witte shirts krijg, wat ik vroeger nooit had!)

  9. Verder ben ik nu op zoek naar goede make-up (foundation voor als ik uit ga) mascara, oogschaduw en blusher.
  Ik ben er inmiddels al achter dat Dr. Hauschka een heleboel agressieve ingredienten bevat.

  10. Volgens mij is Clinique voor make up tot nu toe het beste wat ik heb kunnen vinden?

  11. Wat raad jij aan? Wat gebruik je zelf?

  12. Het is denk ik beter na de Uncover skincare moisturizer en suncare geen foundation meer te gebruiken en dit te beperken voor een avondje uit?

  Ik heb gekeken naar een foundation en blusher van Clinique en heb een foto van de ingredientenlijst gemaakt maar ik kan het hier niet bijvoegen. Dus ik zal het uittypen. In de hoop dat je naar de ingredientenlijst wilt kijken of jij denkt dat het okay is om te gebruiken.

  Alvast hartelijk dank voor de reactie!!

  Hartelijke groet,

  Astrid

 • Wilma Veenstra februari 24, 2013 (15:52)

  Hallo Jetske,

  Graag zou ik van je willen weten hoe je over het anti-aging pilletje Imedeen denkt, gebruik dit al zeker 20 jaar.
  Doordat ik je huidboek heb gelezen en nu sinds enige tijd ook de uncover skincare produkten gebruik ben ik me aan het afvragen of Imedeen geen fabeltje is.

  met vriendelijke groet,
  Wilma Veenstra

 • hans verheijden februari 28, 2013 (16:24)

  hallo dr jetske

  mijn vrouw gebruikt de uncover producten zijndeze ook geschikt
  voor de mannen huid daar de mannen huid wat dikker is

 • Sanne maart 22, 2013 (19:34)

  Dag Jetske,

  Mijn naam is Sanne en ik ben 22 jaar oud. Vroeger heb ik erg veel in de zon gelegen (vanaf mijn 13e tot mijn 19e in de zomervakanties en soms in de voorjaarsvakantie), omdat ik toen helaas nog niet bewust was van de schadelijke invloeden van de zon. Ik heb me wel altijd ingesmeerd, maar ben soms ook verbrand. Tot nu toe heb ik nog geen rimpels of fijne lijntjes gelukkig, hooguit wat lichte pigmentvlekjes op mijn gezicht en hals die bijna onzichtbaar zijn. Mijn vraag is of ik nu misschien eerder ouderdomstekenen krijg omdat ik zo stom ben geweest om onder de 18 jaar veel in de zon te liggen? Mijn huid ziet er verder prima uit, dus ik denk als ik het vanaf nu heel goed bescherm dan zit het wel goed. Maar misschien ben ik al wel te laat en krijg ik alsnog eerder rimpels. Mijn moeder heeft overigens nog weinig rimpels op haar 53ste.
  Met groet,
  Sanne

 • Michel Buitelaar april 3, 2013 (15:17)

  Geachte mevrouw Ultee,

  Via deze weg zou ik graag 1 exemplaar van Jetske s huidboek willen bestellen. Wil je bij de verzending rekening houden met de boekhandelskorting? Ik hoop je zo voldoende geinformeerd te hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Michel Buitelaar

  Blz boekhandel Buitelaar

  De Hovel 21

  5051 NP Goirle

  0135301122

 • Marloes april 9, 2013 (21:24)

  Beste Jetske,

  Houdt u ook spreekuren of iets dergelijks? Ik vindt het namelijk moeilijk t omschrijven wat voor acne ik precies heb (heb het ook op mijn rug) en vindt het wel fijn als er iemand naar kijkt.

  Groetjes Marloes

 • Femke april 10, 2013 (14:12)

  Beste Jetske,

  Ik kan helaas geen informatie terugvinden over gezichtsverzorging tijdens en na een chemokuur. Ik ben 36 jaar en onderga op dit moment een chemokuur. Ik merk dat mijn huid hier heel erg onder te lijden heeft en gebruik inmiddels goed hydraterende en verzorgende (age smart) producten van Dermalogica. Toch vraag ik mij af wat ik nog meer kan doen om de snelgroeiende rimpeltjes en pigmentvlekken tegen te gaan in deze periode.

  Ik hoor erg graag van je.

  Groeten, Femke

 • Annet april 19, 2013 (23:18)

  Hallo Jetske,

  Help….een vermoeden??na gebruik van tee tree oil op mijn gezicht een heftige reaktie. Gezicht erg gezwollen rood en open (vocht blaasjes) allergie reaktie? ook erge jeuk. Zelf cardiflor creme gekocht. Huisarts heeft een hormoon zalf gegeven.Kan zo n reaktie kwaad?moet ik iets doen? Ik ben erg geschrokken. Nooit eerder gevoelig geweest. Makkelijke huid!

  Ik ben een vrouw van 59 jaar.

  Het zou fijn zijn je mening te horen/advies.

  Alvast dank, Annet

 • anneke april 21, 2013 (15:27)

  Hallo Jetske,

  Met veel interesse ben ik je web-site aan het uitpluizen en heb ik je boek gekocht. Erg interessant om te volgen en soms ook shocking hoe mensen voor de gek worden gehouden.

  Ik ben andere huidverzorging gaan kopen nav wat ik gelezen heb. Ik heb nu de reiniging en lotion van de bodyshop, de aloe vera lijn. Deze voelt heel prettig. Daarnaast heb ik de dagcreme van oil of olaz gekocht total effects zonder parfum, die jij aanraadt. Ik merk dat de crème prettig voelt, maar ik heb het idee dat ik er pukkeltjes van krijg? Zou dat kunnen of verbeeld ik me dit..? Misschien is de crème te rijk voor mijn huid? Wat zou ik dan beter kunnen nemen? Ik ben 33 jaar en heb een normaal tot vette huid [de huidanalyse gedaan op je site] met name de t-zone is wat vetter dan de rest en heb sowieso af en toe nog wel eens last van een puistje. Ik heb nog geen rimpels, enkele fijne lijntjes. Wel is mijn huid wat meer verslapt de afgelopen jaren en heb ik een enkel pigmentvlekje.

  Verder vroeg ik mezelf af als ik de exfoliator zou gaan gebruiken van jouw verzorgingslijn en de dag crème van oil of olaz en de reiniging van de bodyshop… kan dit allemaal goed samen, aangezien het van 3 verschillende lijnen is? Het liefst zou ik de hele lijn van jouw verzorgingslijn kopen, maar qua kosten moet ik andere keuzes maken.. Dus wil het zo goed mogelijk doen, zonder financieel in de knoei te komen.

  Zou jij mijn vragen kunnen beantwoorden… al weet ik dat je waarschijnlijk ontzettend druk bent;)

  Groetjes Anneke

 • Marielle van den Berg mei 3, 2013 (13:19)

  Beste dr. Ultree,

  Ik heb al vaak gebruik gemaakt van uw site en wil u alvorens mijn vraag te stellen bedanken voor alle goede informatie die hierop te vinden is.

  Ik ben een aantal jaren geleden geopereerd aan een basaalcelcarcinoom, waarschijnlijk ontstaan als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon in mijn jongste kinderjaren.

  In die tijd was er helaas weinig kennis over de risico s van de zon (ik ben inmiddels 49 jaar).

  Ook heb ik veel pigmentschade opgelopen o.a. in mijn gezicht en vooral ook in de halslijn.

  Om deze reden is een goede zonbescherming middels kleding, zonne hoeden maar ook zonnecremes, voor mij erg belangrijk. Een probleem hierbij is dat de chemische filters in zonnecrèmes vaak hardnekkige gele verkleuringen in kleding achterlaten, die er ook na veelvuldig wassen niet meer uitgaan (de filter avobenzone heeft dit heel erg). Ik ben daarom al jaren op zoek naar een goede crème ter bescherming van met name de pigmentvlekken in mijn hals die geen verkleuring op kragen van blousen, t-shirts e.d. achterlaat (voor mijn gezicht gebruik ik wel crèmes met chemische filters en heb ik goede ervaringen met verschillende merken zoals Widmer en Eucerin).

  Ik gebruik tot dusverre hiervoor zogenaamde kids crèmes gebaseerd op zink en titanium, waar geen chemische filters en andere onnodige toevoegingen in zitten zoals parfum.

  Een voorbeeld hiervan is Ultrasun reflex 30 voor kinderen. Hoewel hier geen chemische filters in zitten, bevatten veel van deze crèmes echter wel alcoholsoorten die de pigmentatie die ik juist probeer te verminderen eerder als gevolg van dit ingrediënt versterken.

  Mijn vraag is of u mij een advies kan geven over een zonnecreme gebaseerd op minerale filtering echter zonder alcohol of varianten hiervan zoals propylene glycol. Dit ingrediënt bijvoorbeeld verergert bij mij de donkere plekken. De zogenaamde harde alcoholen en ethanolsoorten zijn hierbij het ergste.

  Ik heb al heel wat speurwerk op internet verricht en ook voor informatie gebeld met fabrikanten. Ik heb echter tot dusverre nog geen creme kunnen vinden zonder alcoholsoorten

  Ik dank u bij voorbaat voor uw tijd en moeite.

  Met vriendelijke groet.

  Marielle van den Berg

  email: jos.pc2.smeets@hetnet.nl

 • monique van Trier mei 7, 2013 (22:56)

  Heb sinds kort de cleaner,toner,exfoiliant,moisterizer en zonnecreme spf15 p mijn wastafel staan die erg goed bevallen, nu heb ik de vitamine a zuur, tretinoine 0,02 mg bij de huisarts gehaald maar weet niet wat ik s avonds nu moet smeren! Eerst cleane dan de toner en dan exfoiliant ,vitaminen A zuur en moisterizer? Of moet dan de exfoiliant s morgens? Het lijkt me erg veel? Graag wacht ik op je antwoord.

  Met vriendelijke groet Monique van Trier

 • Brigitte juni 23, 2013 (17:15)

  Hallo Jetske,

  Dringend een hulplijn nodig!

  Sinds ik nu zes jaar geleden chemo heb gehad, reageert mijn huid vaak op verzorgingsprodukten met jeuk, prikkelend gevoel en regelmatig bultjes met een wit vocht in die ook weleens durven ontsteken. Verder heb ik de laatste tijd ook wel last van zwarte puntjes en huidschilfers op neus, voorhoofd en kin.

  Mijn huid voelt na reiniging trekkerig aan, met dagcreme is dit dadelijk verholpen, maar in de loop van de dag komt er dan weer een vettiger laagje op mijn gelaat.

  Ik heb onlangs je website ontdekt en enkele sampeltjes aangevraagd en gekregen, nl. De cleanser, toner en moisturizer voor de normaal tot droge huid, de exfolient met salicylzuur en de zonnebescherming factor 15.

  Mijn ervaring : na cleanser en toner een droge trekkerige huid, na 2 dagen gebruik van de exfolient meer huidschilfers (of is dit normaal , want het is natuurlijk wel de bedoeling dat de schilfers verdwijnen), de mosturizer voelt super aan maar in de loop van de dag weer een vettig laagje op gelaat en de zonnecreme heb ik 1 maal gebruikt boven de moisturizer en 1x zonder eerst de moisturizer.

  Ik zou graag de produkten kopen, maar weet niet goed wat ik van het bovenstaande moet denken en/of ik producten voor de vette huid moet proberen. Bij de huidanalyse op je site varieert het van normaal tot droog, tot normaal tot gecombineerd en gevoelig. Ik ben 55.

  Ik zou eerst heel graag je mening en advies kennen. Alvast bedankt!

  Groetjes,

  Brigitte

 • Gerda juni 24, 2013 (19:55)

  Hallo Jetske wat een goede en eerlijke site heb jij zeg ik wil graag jou producten bestellen maar kan niet via de huisarts aan de vit A zuur komen ,kan ik dat dan eventueel bij jou bestellen ik ben 58 jaar en heb veel rimpels en een gevoelige vochtarme huid volgens de huidanalyse, ik heb dan ook nog maar 1 nier en een darm ziekte alvast bedankt

 • Peter juni 25, 2013 (11:48)

  @Gerda

  Volgens mij mogen ze bij de Velthuiskliniek dat wel voorschrijven. Je kunt altijd daar eens naar toe bellen. Het is natuurlijk ook niet zonder reden dat niet elke huisarts vitamine a zuur snel voorschrijft, het is best een heftig goedje. Zwangere vrouwen mogen het niet smeren bv, omdat het invloed heeft op de ontwikkeling van de foetus. Ook wordt het teruggevonden in de moedermelk. Sommige mensen hebben het idee dat het ook haaruitval veroorzaakt. Er zijn weinig studies die dat duidelijk melden, maar soms wordt het zijdelings genoemd. Niet echt verontrustend lijkt mij, maar je kunt er rekening mee houden.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8018303

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15955085

 • clara juni 26, 2013 (09:49)

  Hallo,

  Kan iemand mij een merk opgeven wat ook echt helpt om pigmentvlekken in het gezicht te verwijderen.

  Bijvoorbaat dank.

 • lizzy juni 29, 2013 (21:37)

  Hallo Jetske,

  Ik heb een vraag over pukkels. Sinds 3 maanden ben ik gestopt met de pil en mijn huid is hierdoor erg vet geworden. Ik heb last van een snel glimmende huid en kleine talgbultjes op mijn kin, wangen en lans de haarlijn. Mijn huid is toch ook gevoelig want ik reageer op verschillende producten en merken. Ook krijg ik snel littekens van pukkeltjes. Ik gebruik op dit moment producten van het merk Kiehls. Op aanraden een vriendin heb ik de exfoliant salicylzuur en een reiniger van uncover aangeschaft en ga deze nu proberen. Heeft u misschien nog tips hoe ik mijn huid weer rustig kan krijgen?

  Alvast bedankt!

 • Anja juli 4, 2013 (21:56)

  Hoi Jetske,

  Sinds kort heb ik een make up allergie. Het enige wat ik op dit moment gebruik is dagcreme (merk Harmonie) oogpotlood en mascara. Zodra ik oogschaduw, poeder, rouge, foundation, zonnebrandcreme of concealer gebruik, is het mis en ontstaan er rode jeukerige vlekken rondom ogen en in mijn hals. Wat zou het ingrediënt kunnen zijn waar ik zo heftig op reageer? En welk merk zou ik wel kunnen gebruiken?

  Alvast bedankt voor het antwoord.

  Hartelijke groet van Anja

 • Daphne juli 4, 2013 (22:26)

  @ Anja

  Je zou elders op de blog van Jetske kunnen kijken en dan de door haar genoemde irriterende ingrediënten kunnen leggen naast de ingrediëntenlijstjes van je producten waarop je thans slecht reageert. Zie onder meer http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325.

  Veel succes!

 • Lalouchi juli 6, 2013 (17:45)

  Beste Jedske Ultee

  Im mij zoektocht naar het beste zonnebrand producten, ben ik u tegengekomen. Ik zou graag een aantal vragen willen stellen. Sinds kort ben ik achter gekomen dat ik huidaandoening keratosis pilaris heb, zo ver ik weet bestaat er nog geen genees middel om deze verschrikkelijke irritante huid aandoening te bestrijden. Heeft u hier ervaring mee, ik hoor graag u advies.

  De tweede vraag aangaande zonnebrandolie, ik heb een huid type drie/vier, ik heb verschillende manieren geprobeerd om in de zon bruiner te worden. Ik ga dit jaar naar Marrakech en zou graag van u willen weten welke product ik nou mee moet nemen. Ik wil extra bruin worden zonder plamuur middel (zelfbruiners). Ik heb Nivea zonneolie geprobeerd factor 10 en 20 ik heb wel eens olijf olie met citroensap geprobeerd en dat doe ik nooit meer hierdoor verbrand je levend.

  Graag hoor ik van u het best product dat bij mij pa, ik hoop op een product dat makkelijk te verkrijgen is

  Heel veel groeten vanuit het mooiste stad van Europa (Utrecht).

 • Daphne juli 7, 2013 (08:13)

  @ Lalouchi

  Jetske heeft eerder over de huidaandoening keratosis pilaris geschreven, zie onder meer http://jetskeultee.nl/rode-bultjes-op-je-huid-keratosis-pilaris/obj7777484

  Tsja, en dan jouw andere vraag, over met welk zonnebrandmiddel je zo bruin mogelijk kunt worden … Dat is niet erg in de stijl van Jetske. De modetrend om zo bruin mogelijk te worden is erg slecht voor je huid. Zie onder meer http://jetskeultee.nl/bescherm-je-tegen-de-zon-smeer-beter/obj7777527

 • Merc juli 14, 2013 (22:55)

  Hallo Jetske,

  Sinds een paar weken heb ik uit het niks allemaal kleine bultjes/pukkeltjes op mijn voorhoofd en langs mijn haar grens.

  Het jeukt en beetje en het is rood!

  Nu las ik een stukje over pityrosporum folliculitis, en ik herken eigenlijk alles met wat ik heb.

  Mijn vraag is wat kan ik nou het beste gebruiken voor mijn huid, voor de duidelijkheid ik heb hiervoor eigenlijk nooit last gehad van pukkeltjes of erge acne wel is mijn huid erg vettig.

  Ik hoor graag van je,

  Groetjes Merc

 • marieke juli 17, 2013 (13:17)

  Dag Jetske,

  Ik was benieuwd naar je mening omtrent hyalonzuur capsules met collageen.

  Is dit aan te raden te slikken of kun je beter smeren met een creme met hyalonzuur?

  Alvast dank voor je antwoord.

  Mvg,

  Marieke

 • Annette Bok augustus 25, 2013 (14:04)

  Beste mevrouw Ultee,

  Ik heb veel last van pigmentvlekken en een rijpere huid, en wilde daarom graag een volledige set van uw productenlijn aanschaffen via de website. Ik heb besloten om dit de doen via uw huidanalyseprogramma, om er zeker van te zijn dat ik de juiste producten aan zou schaffen. Na het invullen van de test kwam er een set van vijf producten uit, waaronder een zonnebrandcreme factor 15 á €34,95. Ik heb deze producten direct besteld.

  Gisteren zat ik met mijn dochter aan tafel, en bood haar aan om mijn zonnebrandcreme te gebruiken, aangezien het zonnig was. Een paar maanden geleden heb ik uw huidboek aangeschaft, en mijn dochter was één van de velen die ik uitvoerig verteld heb over de adviezen die ik in uw boek heb gelezen. Toen ik haar de zonnebrandcreme gaf wees zij me er al snel op dat ik volgens uw boek factor 30 had moeten kopen, aangezien mijn last van pigmentatie. Ik geloofde haar in eerste instantie niet omdat de huidanalyse factor 15 adviseerde, en heb op uw website nogmaals nagekeken of dit klopte. Uw website bevestigde wat mijn dochter zei, namelijk dat factor 30 het meest geschikt is.

  Ik ben teleurgesteld om te ontdekken dat de zonnebrandcreme die mij werd aanbevolen door uw huidanalyseprogramma niet aansluit op uw advies in uw boek en het advies op uw website. Inmiddels heb ik de zonnebrandcreme al in gebruik gehad, nu achteraf blijkt dat mijn zonnebrandcreme niet sterk genoeg is. Ik heb een vrij beperkt budget, en hoopte via uw analyseprogramma direct de juist huidverzorgingsproducten aan te kunnen schaffen.

  Aangezien dit misverstand een ongelukkig gevolg is van een programmeerfout op uw website, hoop ik dat u bereid bent om met een passende oplossing te komen. Ik dacht hierbij zelf aan vervanging van de zonnebrandcreme voor het product dat u wel aanbeveelt in uw boek en op uw website voor mensen met mijn huid. Aangezien de zonnebrandcreme F30 is €5 duurder is dan de F15 versie, maak ik in dat geval de extra kosten graag aan u over. Mocht u instemmen met deze oplossing, dan ben ik uiteraard bereid eveneens om de zonnebrandcreme factor 15 aan u terug te sturen.

  Met vriendelijke groeten,

  Annette Bok

 • Daphne augustus 25, 2013 (16:08)

  @ Annet

  Misschien kun je beter direct contact zoeken met Uncover? Deze website is, denk ik, toch meer om te informeren. Uncover voor verkoop van de producten ontwikkeld door Jetske en wellicht krijg je daar eerder een reactie op je verzoek. Hopelijk gaan ze er coulant mee om want dit is toch wel zuur: zo n duur product en dan door een fout in de huidanalyse een miskoop 🙁 Succes!

  http://www.uncover-skincare.nl/contact

 • denise december 12, 2013 (19:24)

  hallo jetske,

  wat een fijne site!! ik wil me huid graag goed verzorgen

  en gezond houden. een aantal jaar terug las ik al ergens iets van Greenpeace over allerlei giftige stoffen die aanwezig zijn in make up en verzorgingsproducten. nu ik ineens hoorde dat bijvoorbeeld oxybenzone slecht is ben ik geschrokken omdat ik altijd zonnebrand gebruik met inderdaad oxybenzone…. hierdoor ben ik weer gaan zoeken op internet en de site van Greenpeace speciaal over deze dingen (lichaam zonder gif) bestaat niet meer. gelukkig kwam ik op uw site wat leer ik hier veel van zeg!!!! ik vind het super dat u al deze kennis met ons deelt, groetjes denise

  • author-avatar
   Jetske december 20, 2013 (16:05)

   Beste Denise,

   Fijn om te lezen dat je zoveel hebt aan mijn blog. Oxybenzone is inderdaad een ingrediënt dat (die verwijst naar de woorden, dat naar het) ik adviseer te vermijden, eerder schreef ik er ook een blog over: http://jetskeultee.nl/oxybenzone-benzophenone-3/obj7777432.

   Groetjes Jetske

 • daphne januari 30, 2014 (12:25)

  Hallo Jetske,

  Ik heb een hele gevoelig huid vooral nu in de winter heb ik last van rode vlekken soms met jeuk en soms ook droog.

  Nou had ik laatst eczeem waarvoor ik behandeld ben. had daar hormoonzalf voor waar ik geen voorstander van ben maar voor een week vond ik het prima.

  helemaal weg gaat het niet mijn huid is wel minder droog maar de rode geïrriteerde vlekken hou ik.

  Het gekke is dat mijn huid soms heel droog kan zin maar ook gedeeltes vet zo heb ik ook ineens sinds paar veel last van puistjes rondom mijn mond.

  (terwijl ik die nooit had vanaf mijn 13de tot mijn 23ste)

  Lees veel op jou site en ben daardoor op mijn producten gaan letten.

  Reiniging van de bodyshop de aloe vera.

  moisturizer van Uncover skincare voor de droge huid en de factor 30 dagelijks (want heb een erg bleke huid en al beetje last van pigment)

  doe niet aan scrubben maskers etc.

  en toch houd ik de puisten en rode onrustige huid.

  Wel gebruik ik op het gebied van mijn puisten benzoylperoxide.

  Wat doe ik nog verkeerd? Vooral nu in deze periode heb ik veel last.

  Zijn er andere producten die ik zou kunnen gebruiken voor zowel het puisten probleem als de rode onrustige huid?

  groetjes,

  Daphne

  • Peter januari 31, 2014 (19:23)

   @Daphne

   Misschien kun je nog eens een andere reiniger proberen. Een waterafspoelbare reinigingsmelk kan bijvoorbeeld ook (http://jetskeultee.nl/hulp-bij-de-keuze-van-je-cleanser/obj7777451). De reiniger van The Body Shop is in vergelijking meer ontvettend en kan daardoor je huidbarriere iets meer aantasten. Hierdoor kan je huid uitdrogen en als reactie daarop meer talg aan gaan maken waardoor het soms juist vettig voelt. Het zou verder kunnen zijn dat de onrustige huid niet goed verbeterd door het gebruik van de zonnebrand en de benzoylperoxide. Je zou eens een tijdje de zonnebrand kunnen laten staan en dan alleen de moisturizer smeren, deze is meer kalmerend en herstelt de huidbarriere. De benzoylperoxide zou ik alleen gebruiken als je echt veel last van puistjes hebt, is het redelijk beperkt dan kun je eens salicylzuur proberen dit is wat milder voor de huid.

  • author-avatar
   Jetske februari 10, 2014 (09:46)

   Beste Daphne,

   Wat vervelend dat je last hebt van een rode onrustige huid. Het kan even duren voordat je huid is opgeknapt. Ik zou je niet met zekerheid kunnen zeggen of je last hebt van acne, omdat je schrijft dat de bultjes rondom de mond zitten zou het ook om periorale dermatitis kunnen gaan. Als je hiervoor benzoylperoxide gaat gebruiken dan zal dit niet verminderen en misschien zelfs verergeren.

   Ik zou je willen adviseren om contact op te nemen met een dermatoloog. Hij of zij kan naar je huid kijken en een passend advies geven.

   Groetjes Jetske

   • Peter februari 10, 2014 (19:23)

    Als het om periorale dermatitis gaat, zou het moeten zijn ontstaan ná het gebruik van de hormoonzalf. Een dermatoloog schrijft geen hormoonzalf voor bij periorale dermatitis. Inderdaad is het dus verstandig om langs de dermatoloog te gaan, zonder het te hebben gezien is het lastig advies geven.

    • author-avatar
     Jetske februari 19, 2014 (15:33)

     Beste Peter,

     Het kan inderdaad ook veroorzaakt worden of verergeren door het gebruik van corticosteroiden. Wat ook vaak gebeurd is dat er ten onrechte bij periorale dermatitis corticosteroiden voorgeschreven worden, waardoor je vervolgens in een viscieuze circel terecht komt.

     Groetjes Jetske

 • Daphne februari 1, 2014 (10:37)

  Bedankt voor je snelle reactie.

  Wel zit ik met 1 ding.

  Ik wil eigenlijk wel dagelijks zonnefactor blijven gebruiken.

  Zou dit echt de boosdoener kunnen zijn? Ik heb de xonnefactor van uncover skincare.

  Mijn huid word daar niet geirriteerd van het enige is dst ik meer puisten heb maar if dat zeker door de creme komt.

  Groetjes,

  Daphne

  • Peter februari 1, 2014 (14:00)

   @Daphne

   Dagelijks een zonnebrand smeren is natuurlijk erg belangrijk, maar een zonnebrand veroorzaakt relatief wat vaker huidreacties dan een moisturizer. In je verhaal vertel je dat je een gevoelige, droge, jeukende en onrustige huid hebt, en dat je eczeem hebt (gehad). In dat geval is het erg belangrijk kalmerende en huidbarriere herstellende stofjes te gebruiken. Hierbij kun je denken aan niacinamide, allantoine, zoethoutwortel of panthenol bijvoorbeeld. In de periode van april tot oktober is de UV index veel hoger en daarmee is het gebruik van een zonnebrand dan ook belangrijker dan nu in de winter. Ik denk niet dat de zonnebrandcreme de oorzaak is van de huidproblemen, echter kan het goed zijn te proberen of je huid zich beter herstelt als je het een tijdje laat staan. Is je huid heel droog dan zou je s avonds eens een keer een laagje vaseline over de moisturizer kunnen smeren.

   (Hormoonzalf kan bij sommige huidaandoeningen de situate veroorzaken/verergeren, zoals bij periorale dermatitis, maar ik neem aan dat de dermatoloog wel de juiste medicatie heeft voorgeschreven.)

 • Theresa januari 10, 2015 (14:35)

  Hallo Jetske,

  Na een tijdje weggeweest te zijn heb ik weer een nieuwe voorraad producten aangeschaft. Surfende over het internet ben ik toch weer geschrokken wat men over de diverse ingredienten die Uncover gebruikt te zeggen heeft. Via http://www.beautytruth.com en http://www.heelnatuurlijk.nl wordt er gewaarschuwd voor enkele ingredienten die o.a. kankerverwekkend zijn. Wat nu te doen? Heeft Uncover deze informatie ook beschikbaar en gecheckt? Ik zou uw producten willen blijven gebruiken omdat zij zeker mijn huid er beter uit laten zien, maar er beter uitzien is natuurlijk ondergeschikt aan mijn gezondheid. Hopelijk kunt u mij meer duidelijkheid geven.

  • author-avatar
   Jetske maart 30, 2015 (14:30)

   Beste Theresa,

   De producten van Uncover Skincare bevatten uiteraard veilige ingrediënten en er zijn helaas een hoop indianenverhalen op het internet te vinden. Om welke ingrediënten gaat het? Ik kan uiteraard wat meer informatie voor je opzoeken over deze ingrediënten.

   Groetjes Jetske

 • Kim januari 10, 2015 (21:51)

  Hi Jeske,

  Ik heb een vraag over Derma forte Eczeem creme.

  Heb ook gelezen over ingredienten, maar er staat alleen dit in de bijsluiter: “actief ingredient FertineX technology, based on oxygen donating complex”.

  Mijn kirds heeft last van eczeem op een paar delen van lichaam.

  Heeft ook corticoiden zalf hiervoor, maar ik wil graag weten over die creme; hoe werkt die? En kun je die echt vaak gebruiken en langdurig zonder bijwerkingen?

  Werkt de creme goed voor vaak voorkomende eczeem?

  Of het is alleen maar een soort vettige creme die de huid vochtig doet blijven als een soort body lotion?

  Graag jou advies, want die creme is redelijk prijzig om te testen.

  Mvg,

  Kim

  • author-avatar
   Jetske maart 30, 2015 (14:30)

   Beste Kim,

   Wat vervelend dat je kind last heeft van eczeem. Let ook goed op de uitlokkende factoren zoals vaak douchen of in bad, producten met irriterende ingrediënten (zoals parfum), maar ook wasmiddel en wasverzachter kunnen problemen veroorzaken. Hormoonzalven worden vaak voorgeschreven in de behandeling van eczeem. Corticosteroïden remmen o.a. de celdeling. Bij langdurig gebruik kunnen er bijwerkingen optreden. Ik zou je willen adviseren dit te overleggen met de behandelend arts.
   Over de Derma Forte eczeem crème kan ik helaas niets over zeggen zonder ingrediëntenlijst.

   Groetjes Jetske

 • Raheleh juni 3, 2015 (20:47)

  Beste Dr. Jetske,

  Ik heb in je blog gelezen dat alleen vitamine A tegen rimpel werkt.

  In de producten van Obagi is vitamine A toegevoegd. Zijn deze producten veilig en goed tegen rimpels?

  Wat is je mening over Obagi producten?

  Ik heb altijd crème la mer gebruikt maar ik voel nu dat ik mijn huid iets extra moet geven en beschermen.

  Ik hoor het graag van je.

  Met warme groeten

  Raheleh

  • author-avatar
   Jetske oktober 15, 2015 (15:15)

   Beste Raheleh,

   Ik weet dat Obagi vitamine A verwerkt in de producten. Helaas kan ik niets over een product zonder ingrediëntenlijst. Binnen een merk kunnen producten ook verschillen.
   Als je je huid wilt beschermen gebruik dan elke dag een zonnebrandcrème: ongeveer 90% van de huidveroudering ontstaat namelijk door de zon.

   Groetjes Jetske

 • Laila tahiri augustus 23, 2015 (11:53)

  Beste Jetske

  Welke behandelingen zijn goed tegenhuidveroudering, fijne lijntjes en poriën.

  Raadt u de rode lichttherapie aan ? Zo niet welke behandelingen zijn beter

  Bedankt

  LAila

  • author-avatar
   Jetske oktober 9, 2015 (15:30)

   Beste Laila,

   Waar ik zelf een voorstander van ben is een peeling met bijvoorbeeld glycolzuur. Of als de huid wat meer lijntjes vertoont en/of grove poriën is een behandeling met de gefractioneerde laser ook een optie. Rood lichttherapie zou ik niet willen aanraden. Hierdoor kunnen namelijk vrije radicalen ontstaan; deze kunnen huidveroudering juist versnellen.

   Groetjes Jetske

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!