• Inconvenient truth Skincare

De ‘inconvenient truth’ over skincare

Al jaren verdiep ik me in de huid en producten voor huidverzorging. Mijn ideaal is om mensen te helpen een gezonde en mooie huid te krijgen, door middel van een soort van ‘incovenient truth‘ over skincare.

Mijn interesse hierin is ooit begonnen met het zoeken voor geschikte producten voor mijn eigen huid. Dit bleek niet zo simpel te zijn. Ik ben in de wetenschappelijke literatuur gaan zoeken naar informatie over skincare en wat het werkelijk voor je huid kan doen. Welke ingrediënten werken? In welke condities werken ze? Een ingrediënt als vitamine C is erg instabiel en moet dus op een bepaalde manier verpakt worden. Bepaalde werkzame fruitzuren werken enkel in een bepaalde pH-waarde. Ook werkt vitamine C synergetisch met vitamine E, ze versterken elkaar dus. Erg interessant allemaal.

Telkens weer kom ik nieuwe, interessante informatie tegen. Schokkende en verbazingwekkende feiten. Maar ook bevestiging van mijn inzicht dat goede skincare veel doet voor de huid. Te veel om in een keer op te schrijven, te interessant om niets mee te doen!

Groeten Jetske

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees hier de blogs
de werkzaamheid van een crème’,
“de ideale crème?’
en
is een dure moisturizer beter?“.

Gerelateerde Berichten

3 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • author-avatar
  Jetske mei 8, 2009 (16:33)

  Beste Karolien Smits,
  Het geven van een goed advies is heel erg afhankelijk van het huidtype. Wat een goede creme is voor de een, is dit zeker niet voor de ander. Om u te kunnen helpen heb ik wat meer informatie nodig over uw huid; heeft u een droge, vette en/of gevoelige huid, en heeft u last van acne, pigment en/of rimpels.
  U kunt me dit mailen naar jetske@dr-jetskeultee.nl
  Groeten Jetske.

 • karolien smits april 30, 2009 (16:04)

  Hallo,
  Ik ben een vrouw van 44 jaar en op zoek naar goede huidverzorging voor mijn rijpe huid. Ik merk dat er hier geen merknamen gebruikt worden. Maar voor mij zou dit wel zeer zinvol zijn want ik zie door de bomen het bos niet. meer.
  Wie zou mij de goede huidverzorgingslijnen willen mailen zoals bovenstaande mail van de persoon die geen reclame wil maken.
  WIlt u mij misschien mailen?

  Met vr gr Karolien Smits

 • M. Hempel april 28, 2009 (16:59)

  Beste Jetske,
  Ook ik verdiep mij al jaren in cosmetische ingredieten naar aanleiding van een klant die een contactallergie opbouwde tegen Phenoxyethanol (chemische conserveerstof) Het is zeker een heel interessant onderwerp. Blij verrast was ik toen ik je artikel in het AB las. Hopelijk gaan mensen eens wat meer nadenken over hun smeergedrag. Wat mij wel opviel was dat de chemische conserveerstoffen (o.a. parabenen) niet vermeld staan bij de te vermijden stoffen. Het is herhaaldelijk aangetoond dat ze net als parfum steeds vaker contactallergie veroorzaken. Het is beter alle consverveerstoffen te vermijden.
  PS: er is wel een onafhankelijk boek over cosmetische ingredienten, “Iedereen heeft een huid” van Marieke Schutte.
  Gelukkig is er wel een fabrikant die alle allegenen vermijd en veel huididentieke ingredienten gebruikt. Consequent in elk product volgens Bionome kwaliteitsstandaard. Ik wil geen reclame maken maar ik en mijn klanten zijn er heel erg blij mee. Zonder deze fabrikant zou ik mijn vak niet meer kunnen/willen beoefenen.
  Bedankt voor de aandacht die je in de media vraagt voor dit belangrijke onderwerp. Iedereen heeft recht op eerlijke informatie en de INCI code is voor een leek niet te kraken dus is het noodzakelijk dat er duidelijkheid komt!

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!