Jetske’s Diary

Wat is ‘tijd’ toch een raar iets. Bij alle dingen waarvan je echt geniet, vliegt de tijd en als je verveelt, niet lekker in je vel zit of ergens eindeloos lang moet wachten, lijkt een uur wel dagen te duren. En dat terwijl het precies andersom zou moeten zijn! Afgelopen maand was ik bezig om een fotoboek te maken voor de zestiende verjaardag van mijn dochter Noa. Ook die zestien jaar zijn omgevlogen, en ik wilde haar graag laten zien dat we al ontzettend veel met elkaar hebben beleefd. Van haar eerste jaren weet ze natuurlijk niet veel meer, en ik merkte bij het zien van al die mooie herinneringen hoeveel ik zelf alweer vergeten was…

Op dat moment moest ik ook aan mijn bedrijf denken. Samen met mijn team heb ik de afgelopen tien jaar zo veel gedaan op het gebied van research, voorlichting en productontwikkeling. De meeste mensen hebben daar maar een heel klein gedeelte van gezien. En er gaat nog zoveel meer gebeuren! Over al die nieuwe en spannende dingen waarmee ik bezig ben, zou ik jullie eigenlijk veel meer willen vertellen. Niet zoals voor mijn dochter door middel van een fotoalbum, maar meer in de vorm van een dagboek met plaatjes. Ik kan niet wachten om jullie wat meer van mijn wereld te laten zien; volgens mij is er geen tijd meer te verliezen!

Magical no 7

17 mei 2019 | Voor wie het misschien gemist heeft, bijna een jaar geleden zette ik mijn handtekening onder het koopcontract van mijn nieuwe pand. Nog een paar maandjes, en dan mogen we verhuizen. Ik hoop in augustus. Maar ik kan bijna niet meer wachten. Het wordt zo bijzonder!

Ook dankzij Helly… Laat ik haar maar even mijn ‘guardian angel’ noemen. Want Helly bewaakte mijn nieuwe pand toen het nog leeg en te koop stond. We kenden elkaar niet, maar hoe mooi kan het lopen? Ze bleek een groot talent op het gebied van (re)styling van interieurs en huizen. Net als ik werd Helly bij binnenkomst al verliefd op ‘magical no 7’ zoals zij het altijd zegt. Ze wilde me dan ook graag helpen mijn nieuwe werkruimte in een passende stijl op te knappen.

Stapje voor stapje zijn we daar nu al een paar maanden mee bezig. En wat wordt het mooi! Het is ook zo’n bijzonder, monumentaal pand. Zeldzaam mooi, durf ik wel te zeggen. Want dit soort oude huizen zie je eigenlijk bijna niet meer in Rotterdam.  De stad werd natuurlijk grotendeels weggevaagd tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Maar dit is een van de kleine stukjes die bewaard bleven. Dat maakt het extra bijzonder om erin te werken. Samen met Helly ben ik druk aan het puzzelen hoe we het zo mooi mogelijk kunnen maken en inrichten, en dan natuurlijk wel in een stijl die bij de historische architectuur past. Het wordt vrouwelijk en elegant, maar veel natuurlijke materialen. Eigenlijk een beetje zoals ik ook probeer met mijn productlijn. O, had ik al gezegd dat ik bijna niet kan wachten tot straks alles klaar is;-)

Ondertussen in mijn
Skincare Centre ...

14 mei 2019 | Altijd een lekker begin van de dag  als ik de updates en berichten lees van mijn vaste huidtherapeuten in het Skincare Centre. Over mensen die we soms met alleen gericht advies of met een ander huidverzorgingsregime van vervelende klachten hebben kunnen afhelpen.

De laatste tijd zie ik ook regelmatig voor-en-na-foto’s in mijn mail van mensen die we met laser of peeling hebben behandeld. Heel gaaf als je ziet wat we daarmee kunnen. Dan weet ik weer waarom ik zo graag een eigen behandelcentrum wilde openen.

Ik ben enorm dankbaar dat er inmiddels zoveel mensen willen langskomen in Rotterdam. Het betekent alleen wel dat het inmiddels even kan duren voordat je aan de beurt bent. Niet alleen omdat we nu eenmaal een beperkt aantal plekjes hebben in de agenda, maar omdat we écht de tijd willen kunnen blijven nemen voor alle vragen en klachten. Of je nu komt voor een Persoonlijke Huidanalyse en advies, of voor onze peeling- of laserbehandelingen; voor mij blijft die aandacht en zorg gewoon het belangrijkste.

Samen met mijn team van huidtherapeuten ben ik ondertussen wel druk bezig om te kijken hoe we straks weer wat meer mensen kunnen helpen. Ik houd jullie op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

 

 

Mijn cadeautje
voor Moederdag

10 mei 2019 | Hebben jullie ze gezien, de kleine flesjes Body Cream die we afgelopen week als cadeautje hadden in de webshop speciaal voor Moederdag? Ik hoop het, want het was een limited edition en wat gingen ze hard. Veel sneller dan verwacht was ik door de hele voorraad heen. Ik kwam zelfs een beetje in paniek op kantoor met de vraag of ze toch ook nog wel een flesje voor mij achtergehouden hadden!

Misschien weten jullie nog dat je je voor de lancering van mijn nieuwe Body Cream kon aanmelden om het product al te uit te mogen proberen? Daarvoor was er een kleine productie gedraaid om twintig flesjes van 200 ml te vullen. Als je die nu naast de grote verpakking van 500 ml ziet, zijn het echt zulke leuke, schattige flesjes. Terwijl het eigenlijk helemaal geen ‘mini’s’ zijn. Ik denk dat 90% van de bodyproducten die je in de drogist koopt, allemaal dat maatje hebben namelijk.

Hoe dan ook, het leek me zo leuk om deze kleinere fles als cadeautje mee te sturen bij bestellingen. Volgens mij was het een succes en worden er zondag heel wat moeders blij gemaakt.

 

1300 aanmeldingen
voor mijn onderzoek!

6 mei 2019 | Nou, met het vinden van voldoende deelnemers voor ons onderzoek naar de rol van darmbacteriën bij huidklachten zit het wel goed… Ongelooflijk hoeveel aanmeldingen er binnenkwamen. Binnen no time kregen professor Venema en Lorenzo van Nistelrooij meer dan 1300 ingevulde formulieren terug bij de Universiteit Maastricht, met wie ik dit onderzoek samen doe.

Deze week hebben we alle mensen die zich aanmeldden, laten weten of ze geselecteerd zijn of niet. Er zijn nu twee onderzoeksgroepen gevormd. Een groep met acne, en een controlegroep met mensen zonder deze klachten. Bij het selecteren hebben we natuurlijk goed gekeken of er bijvoorbeeld geen andere huidaandoeningen spelen bij de deelnemers. Die mensen hebben we moeten uitsluiten, omdat dit de uitslag zou kunnen beïnvloeden.
De volgende stap voor de deelnemers is het invullen van twee vragenlijsten. We willen onder meer graag weten of mensen misschien buikklachten hebben, ook zijn we benieuwd naar hun eetpatroon. Daarna kunnen we dan door naar de volgende fase: het verzamelen van de ontlastingsmonsters, zodat we de samenstelling van de darmbacteriën kunnen analyseren. Maar zover is het nog niet. Voor nu wil ik in ieder geval al die mensen bedanken die de moeite hebben genomen zich aan te melden. En ook iedereen bedankt natuurlijk voor het delen van het bericht. Echt helemaal super!

Wie gaan
mijn nieuwe
product testen?

19 april 2019 |  Ik had het stiekem wel een beetje verwacht, maar toch was ik alsnog verrast door de vele enthousiaste reacties die ik kreeg voor het testen van mijn nieuwe product voor de huid met pigmentvlekken, acne- en rosaceaklachten. Meer dan ik had gehoopt!

Dat bevestigt voor mij maar weer dat er veel vraag is naar goede producten bij deze klachten. De selectie van de deelnemers is inmiddels gemaakt en iedereen die heeft gereageerd, krijgt uiterlijk vandaag een berichtje of hij wel of niet kan meedoen. Ik wil jullie in ieder geval enorm bedanken voor de leuke berichten. En ik zal hier uiteraard snel laten weten hoe de eerste ervaringen waren van de testgroep. Dat blijft natuurlijk het allerspannendst …!

Onderzoek
darmbacteriën
en de huid

16 april 2019 | Afgelopen zomer kreeg ik van Lorenzo van Nistelrooij, student Health Food Innovation Management aan de Universiteit Maastricht, een e-mailtje waar ik echt heel erg blij van werd! Hij had een theorie over de rol van de darmen bij het ontstaan van huidproblemen en zijn ideeën sloten echt exact aan bij mijn eigen gedachtes hierover. Even heel kort samengevat: door een disbalans of overgroei van bepaalde bacteriën in de darm, kan het lichaam zo ontregeld worden, dat er uiteindelijk huidproblemen als acne kunnen ontstaan.

Onderzoek

Na de eerste afspraak was het al snel duidelijk: hier moest verder onderzoek naar gedaan worden. Inmiddels zijn we in een superleuke en inspirerende samenwerking met de Universiteit Maastricht beland. Met hulp van Professor Koen Venema, die gespecialiseerd is in het microbioom van de darm en het onderzoek begeleidt, is de afgelopen maanden alles voor het onderzoek in gereedheid gebracht. Van het maken van een instructiefilmpje tot het samenstellen van de sample kit waarmee je je ontlasting op een makkelijke en hygiënische manier kunt verzamelen. Nu is het dan eindelijk zover, we kunnen met het onderzoek beginnen. Best spannend, want als het ons lukt om een relatie tussen de darmbewoners en huidklachten aan te tonen, kunnen we mensen met acne in de toekomst nog veel beter helpen. Bijvoorbeeld met voeding of probiotica. En dat is nodig, want het kan behoorlijk ellendig zijn als je acne hebt! Voor ons is het nu vooral belangrijk dat we voldoende proefpersonen vinden.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar mensen met acne, maar ook naar mensen zonder klachten. We willen namelijk de microbiota van de darm van mensen met acne  kunnen vergelijken met dat van mensen zonder huidproblemen. Buiten het feit dat je ons helpt, zit er ook nog wel wat leuks aan deelname vast. Je krijgt namelijk een mooie analyse opgestuurd van jouw eigen darmmicrobioom (en dat is best een kostbaar onderzoek) en je mag daarbij ook nog een huidproduct van mij uitzoeken. Je hoeft voor dit onderzoek trouwens niet naar ons toe te komen, het kan gewoon vanuit je eigen huis.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dit filmpje legt je in grote lijnen uit wat het onderzoek precies inhoudt:

Hier lees je nog veel meer over de opzet van onderzoek.
Hier kun je je aanmelden.

Wist je dat ik een paar jaar geleden samen met Wageningen University onderzoek heb gedaan naar het effect van probiotica bij huidaandoeningen?

Er komt een
nieuw product aan!

8 april 2019 | Wie mijn Instagramfeed in de gaten houdt, heeft al gezien dat er een nieuw product aan komt! Ik kan nog niet alles verklappen, maar het is een product speciaal voor de huid met acne- en rosaceaklachten en het werkt ook tegen pigmentvlekken. Vast een tipje van de sluier: een van de hoofdingrediënten wordt ook vaak door dermatologen voorgeschreven.

Helaas zitten die producten van de apotheek bomvol uitdrogende en irriterende ingrediënten zoals alcohol en propylene glycol, dus dat moest even helemaal anders. Ook heb ik aan mijn nieuwe product andere antibacteriële, kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten toegevoegd. En dat heeft een reden, want een ontstoken huid is nu eenmaal een hoofdkenmerk van acne en rosacea. Het was een enorme puzzel en ik ben er bijna drie jaar mee bezig geweest, maar alle onderzoeken zijn afgerond en de verpakkingen zijn vorige maand goedgekeurd en besteld. De levertijd is alleen zes maanden, pfff … In die tijd zou ik het product graag al willen laten gebruiken door een select groepje mensen. Zou jij het leuk vinden dit de komende twee maanden als allereerste uit te proberen? Aanmelden kan nog tot 19 april. En uiterlijk die dag  krijg je dan ook bericht of je bent geselecteerd of niet.

7 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Jeannine mei 3, 2019 (08:25)

  Hoi Jetske,
  Ik zou graag willen weten welke produkten er nog komen en waneer.Zit er dan ook een creme bij met spf erin zou fijn zijn.

  Mvgj

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee mei 9, 2019 (18:49)

   Zonnebrandcreme zit al wel in mijn productlijn 🙂

 • Yolanda mei 3, 2019 (09:18)

  Hoi Jetske,

  Altijd kijk ik met enthousiasme uit naar je nieuwe producten! Eindelijk een huidverzorgingslijn zonder onzin, waar je op kunt vertrouwen dat je geen producten met slechte ingrediënten koopt. Heel fijn!

  Gokje: Is het een product met Azelaïnezuur?

  Ben zeer benieuwd!

  Liefs,

  Yolanda

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee mei 9, 2019 (18:48)

   🙂

 • Jaap mei 10, 2019 (13:07)

  Laat me raden azelaïnezuur 😉

 • Cassandra mei 22, 2019 (15:41)

  Beste Jetske,

  Graag had ik nog wat informatie over een Uncover product, namelijk het Serum Vitamine A.
  Ik zou dit Serum graag gaan gebruiken, maar weet niet of het wel kan met mijn huid.
  Ik heb namelijk een combinatie van verschillende huidproblemen die het gebruik van cosmetica niet vanzelfsprekend maken. Zo heb ik last van rosacea, gist-acne en eczeem in mijn gezicht.
  Omwille van de rosacea en het eczeem is mij aangeraden om mijn gezicht enkel ’s avonds met een plantaardige olie (argan) en zuiver water te reiningen en ’s ochtends enkel een toner en zelfs geen water te gebruiken (dit om irritatie en uitdroging van de huid te beperken).
  Deze routine heeft er gelukkig voor gezorgd dat mijn huid veel kalmer is, maar probleemloos is ze nog zeker niet.
  De meeste cosmetica kan ik niet gebruiken omdat de gisten die de gist-acne veroorzaken zich voeden met ingrediënten uit cosmetica, en dit merk ik inderdaad direct door het verergeren van de acne. Helaas valt onder de producten die de gist-acne danig verergeren ook bijna alle zonnecreme, en de cremes die de acne niet zo zeer verergerden (producten met veel alcohol in), zijn helaas onbruikbaar omdat ze het eczeem en de rosacea weer helemaal laten opvlammen.
  Ik gebruik zonnecreme op zomerdagen die ik buiten doorbreng, maar dit verergerd de huidproblemen steevast. Dagelijkse zonnebescherming is dus gewoon onhaalbaar voor mij. Jammer genoeg.

  Nu is mijn vraag:
  Hoe lang na het aanbrengen kan vitamine A voor een reactie met de zon/daglicht zorgen? Als ik het ’s avonds aanbreng en de volgende ochtend mijn gezicht enkel met een toner reinig vallen er dan problemen te verwachten i.v.m. een reactie tussen de vitamine A en het zonlicht?
  Zou je gebruik van vitamine A in mijn specifieke geval aanbevelen?
  Ik zou het, indien mogelijk, gebruiken om fijne lijntjes en huidveroudering tegen te gaan, en omdat ik ergens hoop dat het op de langere duur misschien voor een sterkere huid kan zorgen.

  Alvast bedankt.
  Cassandra

 • Wendy mei 23, 2019 (18:38)

  Hallo Jetske,

  Al enkele jaren gebruik ik jouw producten naar volle tevredenheid en sluit ik mij volledig aan bij de vele positieve reacties over jouw producten en werk.
  Maar wat ik leuk vind om extra te vermelden is dat mijn jonge puberdochter ook zo blij is met jouw producten. Vroeger heb ik eindeloos geëxperimenteerd met allerlei producten wat een hoop huidleed veroorzaakte en een lege portemonnaie en dat blijft haar nu dankzij jou en de vele tips die jij geeft bespaard! Wij kijken dan ook enorm uit naar jouw nieuwe product omdat zij worstelt met puistjes en ik met rosacea dus ik hoop dat wij er beiden baat bij zullen hebben.
  Gaat het dit jaar nog lukken om te introduceren(i.v.m lange levertijd verpakkingen)? Wij hopen het wel…………wij volgen je op de voet.

  Hartelijke groeten van Wendy en Liz