• Huidboek

Mijn huidboek!

VERKRIJGBAAR VANAF 17 APRIL

Wat ben ik trots! Na veel schrijf en leeswerk, discussies over hoe het eruit zou moeten komen te zien, fotoshoots en toch maar weer aanpassen en het weer helemaal omgooien, is het nu gedrukt. Niets meer aan te veranderen. En wat is het mooi geworden!

Mijn boek! Dr Jetske’s huidboek

Wat wilde ik graag een boek schrijven over huidverzorging. Mijn hoofd zat zo vol met informatie; dat moest gewoon op papier. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en weet ik dat een boek schrijven doorbijten, afzien, de moed verliezen en toch maar weer doorgaan is. In de inleiding noemde ik dit boek mijn vijfde kind. Niet alleen duurde de zwangerschap veel langer dan die van haar vier voorgangers, ook de bevalling was een stuk zwaarder. Zo was het een bijna onmogelijke opgave de definitieve tekst af te geven; ik bleef maar het gevoel hebben dat het nog niet helemaal volledig was. Tot ik me op een mooie dag verzoende met het idee dat ik het los moest laten. En dat ik altijd nog een deel twee, drie en vier zou kunnen schrijven.

Veel leesplezier!

Groetjes, Jetske

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

PS Als je nog iets mist in dit boek, vragen hebt of nieuwsgierig bent naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging: je kunt altijd terecht op mijn blog.

Hoe kun je Dr. Jetske’s huidboek verkrijgen?

Let op! Vanaf 17 April verkrijgbaar.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan even een mailtje naar skincare@dr-jetskeultee.nl

Preview

Hoofdstuk 7: Boven de 40 Volg de vier richtlijnen en word stralend oud. (klik op de afbeelding om hem te vergroten en de tekst te kunnen lezen)

 

Huidboek

jetskes-huidboek_pagina86-87

jetskes-huidboek_pagina88-89

 

Meer belevenissen van Jetske:

lees je op haar blogs “Een stralend 2012“, “Pruttelende ketels en rookwolken boven de “uncover’ fabriek’, “Tegen rommel op de cosmeticamarkt’

Of bekijk Jetske in de uitzending van “van Elzen wacht op antwoord’

Gerelateerde Berichten

53 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Eva februari 7, 2014 (21:56)

  Ik heb veel littekens van acne. Heb al een paar keer dermabrasie gehad en een paar keer een peeling.

  Raad je dat nog eens aan of is dat niet goed voor je huid.

  Ik ben 50plus.

  Bedankt alvast.

  • author-avatar
   Jetske februari 19, 2014 (15:22)

   Beste Eva,

   Deze behandelingen kunnen inderdaad littekentjes iets minder zichtbaar maken maar ik zie eigenlijk betere resultaten met laser behandelingen. Je zou een keer een afspraak kunnen maken met Annelijn van Ierland, zij werkt in de Velthuiskliniek in Hilversum en weet veel van laserbehandelingen af.

   Groetjes Jetske

 • H. Willems december 18, 2013 (21:24)

  Ik vind het jammer dat iemand die arts is ook zijn / haar eigen producten verkoopt. Dit gaat ten koste van de geloofwaardigheid van uw informatie, zeker als U uw conclusies grotendeels baseert op de product informatie volgens de INCI methode. Immers, de beschrijving van de bestanddelen zegt helemaal niks over de hoeveelheid van het bestanddeel in het product. Ook het feit dat de INCI lijst uitgaat dat het meest belangrijke bestanddeel qua hoeveelheid het eerst genoemd wordt, zegt niks over de hoeveelheid van de andere genoemde bestanddelen. Sterker nog, als het product voor minder als 1 % aanwezig dan mogen deze ingrediënten in willekeurige volgorde op het eind genoemd worden. Maar je weet niet waar het einde begint omdat de hoeveelheid van het ingrediënt niet wordt vermeldt. Als parfum wordt vermeldt, dan weet je niet welk percentage dit deel uitmaakt van het eindproduct. Op basis hiervan is het niet altijd zinvol en verantwoordelijk om een uitspraak te doen om een product wel of niet aan te bevelen. Deze disclaimer mis ik in uw conclusies en zijn derhalve misleidend en zeer mogelijk onjuist.

  Het enige wat U kunt afleiden van de samenstelling van de bestanddelen (INCI) is of er een ingrediënt in zit waarvoor iemand allergisch kan zijn. En dat is dan ook de reden waarom de INCI lijst bedoeld is.

  Als onderzoekend arts vind ik uw product adviezen dan ook niet aan te bevelen omdat het onvoldoende is onderbouwd met wetenschappelijke feiten.

  De door U gecreëerde skinscare levert U levert wellicht een aardige commerciële bijdrage op, maar is wetenschappelijk niet onderbouwd.

  Dat uw naam niet als referentie wordt genoemd in relevante literatuur op dit gebied zegt misschien al genoeg…

  • author-avatar
   Jetske december 19, 2013 (11:26)

   Beste H. Willems,

   Bedankt voor dit vriendelijke commentaar. Alles wat u noemt is ook op mijn blog en in mijn boek te lezen, dus uw conclusie lijkt me ongegrond en voorbarig. Als u specifiek geïnteresseerd bent in mijn onderzoeksactiviteiten laat u mij dat dan vooral weten. Dan kan ik u uitgebreid informeren over de projecten waar ik mij bezig hou (in samenwerking o.a. met de universiteit Wageningen en Rotterdam waar ik overigens ook gepromoveerd ben). Misschien had u dat ook eerst kunnen doen?

   Groeten Jetske

 • José La Fleur september 1, 2013 (14:27)

  Beste Jetske,

  Ik heb sinds 5 jaar een eigen praktijk voor huidverbetering in Drachten. Ik kan mij helemaal vinden in jou visie op de huid.

  Ik zou je dan ook graag willen helpen om je boek te verkopen via Paypro. Paypro is een site waar affiliates je boek promoten en verkopen zodat ze een deel van de opbrengst ontvangen. Dit wordt allemaal gedaan met speciale linken zoals ik je nu doorstuur naar Paypro http://www.paypro.nl/?u=23810 . Je kan zo een veel groter publiek bereiken via bijvoorbeeld schoonheidsspecialistes die de link op hun site zetten en in hun nieuwsbrief zetten. Kijk maar of het uit kan.

  Mocht je hier serieus in geïnteresseerd zijn dan graag gebruik maken van deze affiliate link zodat je mij daar mee ook helpt. Zo helpen wij elkaar! http://www.paypro.nl/?u=23810

  Een stralende groet,

  Huidspecialist José La Fleur

 • Peter augustus 15, 2013 (11:32)

  @Helene

  Of Estee Lauder een goede creme is hangt ten eerste heel erg af van wat jouw huid specifiek nodig heeft. Daarnaast moet je echt elke product apart beoordelen op basis van de ingredienten, er kan veel verschil zitten tussen producten binnen een merk. De ingredienten van een aantal Laneche producten heb ik bekeken en er zit niet veel bijzonders in (wel parfum, propylene glycol en soms alcohol), en het lijkt mij niet dat ze huidverdikkend of iets dergelijks zouden zijn.

  Welke ingredienten jij nodig hebt hangt natuurlijk erg af van jouw huid, heb je een erg reactieve huid die geirriteerd is, dan moet je anti-inflammatoire stofjes zoeken, heb je een zonverouderde dikke huid, dan kun je veel baat hebben bij exfolianten en niacinamide etc. Kijk anders even op de site van uncover:

  http://www.uncover-skincare.nl/ken-de-feiten/ingredienten

  http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325

 • Helene augustus 15, 2013 (01:16)

  Hallo, ik heb een vraag is ik gebruik al jaren Estee lauder is dat eigenlijk een goede creme ?

  Ben 57 jaar en nu begin je de rimpels te zien in mijn wangen .

  De een zegt gezichts gymastiek doen en de andere zegt de nog duurder creme van Estee lauder gebruiken .

  Ik weet het niet meer vind het verschrikkelijk van die rimpels .

  Heb een gecombineerde huid weet jij iets voor mij .

  Een vriendin van mij gebruikt laneche creme daar word je huid dikker van zegt ze ?

  Heb jij een oplossing voor mijn probleem en welke creme raad jij mij aan

  Vriendelijke groeten Helene

 • Caroline augustus 12, 2013 (11:52)

  Beste Jetske,

  Ruim twee weken geleden heb ik jouw huidboek besteld. Helaas heb ik het nog niet ontvangen. Wanneer kan ik het verwachten? Ik kijk ernaar uit.

  Met vriendelijke groet,

  Caroline

 • Janna augustus 6, 2013 (19:40)

  Vandaag het Huidboek ontvangen.

  Bedankt !

 • Janna augustus 5, 2013 (21:35)

  Graag zou ik willen weten, wat de levertijd is van het huidboek ?

 • Marianne augustus 3, 2013 (20:31)

  Hallo Jetske

  Vanmiddag je boek ontvangen en helemaal gelezen. Wat een “eye -opener”. Ik heb in de afgelopen jaren heel veel geld geinvesteerd in dure producten met beperkt resultaat. Ga vanaf vandaag jouw producten proberen. Jammer dat ik pas op mijn 50e achter deze informatie kom. Liever laat dan nooit. Hartelijke groet, Marianne

 • Janna juli 31, 2013 (22:57)

  Hoe lang duurt de levertijd van het Huidboek ?

  Heb het ongeveer 10 dagen geleden besteld en betaald.

 • driessen juli 14, 2013 (13:21)

  heb een gebarsten huid op voorhoofd als ik er water over doe verbetert het het doet me veel verdriet heb zelfs zelfmoord neigingen zou u er een keer naar kunnen kijken of er iets aan te doen is maakt niet uit wat het kost als het maar verbetert gr twan driessen

 • Kylie juli 9, 2013 (23:57)

  is het boek ook als e-book te koop? Wat een top blog en site trouwens!

 • Merel juli 9, 2013 (15:20)

  Goedemiddag,

  Ik ben benieuwd of ik het boek ook in de boekhandel kan kopen. Ik hoor het graag!

  Groetjes,

  Merel

 • Peter juli 8, 2013 (12:35)

  @Delphine

  Je moet een goede moisturizer kopen, zonder irriterende stoffen en bij voorkeur met stoffen als niacinamide, panthenol, vitamine C. Deze kun je overdag, snachts en onder je ogen gebruiken. Bij een hele vette huid zou je de moisturizer kunnen laten staan en vervangen door een Toner (Tonic), zonder irriterende stoffen.

  Zie:

  http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325

  Overdag moet je na de moisturizer nog een aparte zonnebrandcreme aanbrengen. In de zonnebrandcreme zitten de zonnefilters, probreer in ieder geval het stofje oxybenzone (Benzophenone-3) te vermijden. Gebruik dan een halve theelepel voor je gezicht en optimaal zou je dit om de twee uur moeten smeren. Let hier ook goed op de irriterende stoffen, zoals parfum.

  Voorbeelden:

  http://jetskeultee.nl/hulp-bij-de-keuze-van-je-zonnebrandcreme/obj7777433

 • delphine juli 8, 2013 (12:25)

  hallo!

  ik heb juist je filmpje gezien, dat nachtcrème, dagcrème niet echt helpt, maar dan zeggen ze iets in het filmpje dat je iets wel onder je ogen, op de huid overdag en snacht kunt smeren. Maar wat is dit dan? een zonnefilter? heb je daar een merk van of iets waar ik dit kan gaan halen? een zonnefilter, bedoelen jullie dan een zonnecreme? Ik heb een zonnecreme van pascaud, maar zitten daar dan geen slechte stoffen in?

  en helpt dit echt voor de ogen? want als ik deze in mijn ogen krijg piekt het enorm.

  Kan je me anders een goed merk of naam geven die ik kan gaan halen?

  bedankt!

 • charlotte mei 22, 2013 (12:27)

  Ben blij dat deze site gevonden heb! ik sta soms wel uren te staren naar de achterkant van een verpakking.. en wil wel goede producten.

  Heb net ontdekt dat in de Dr organic aloe vera gel op de derde rij de slechte alcohol bevat.

  Ik ga je boek zeker kopen binnenkort.

 • Lisa mei 8, 2013 (09:59)

  staat er iets in over rosacea en keratosis pillaris?en een lijst met slechte ingredienten?maw is het even goed als uw website?

 • Silvia april 15, 2013 (22:39)

  Hoi Jetske,

  Vraagje…. Heb het boek gekocht heel interessant.

  Maar die vitamine a zuur creme bewaar je die nu in de koelkast? Of mag die ook gewoon op de badkamer bewaard blijven?

  Gr silvia

 • jacquelien april 11, 2013 (15:47)

  Ik heb gehoord over collageen banken weet jij of dit werkt.

 • author-avatar
  Jetske mei 23, 2012 (13:14)

  Fijn te horen Manon!

 • Lidy mei 23, 2012 (11:08)

  Dag Jetske,
  Heb inmiddels je boek in huis, complimenten, erg verhelderend!.

  Zo heb ik een vraag over deodorant en specifiek de deodorants die een aluminiumzout bevatten, zoals aluminium-chlorohydraat, -chloorhydroxide of -hydroxychloride. Zijn ze veilig in gebruik? Je hoort allerlei verhalen over kanker. Wat is daarvan waar?
  Daarnaast bevatten de meeste soorten deodorant s parfum, waar jij geen fan van bent, daarom ben ik een aluin stick gaan gebruiken als deodorant. Is dat wel veilig? Welke deodorant kun je aanbevelen?
  Alvast dank voor je reactie,
  Lidy

 • Sophie mei 14, 2012 (10:39)

  Jetske, nou en of! Ik heb hem in 1 adem uitgelezen, complimenten voor dit goede boek waar wetenschappelijke inzichten zijn vertaald voor de gewone lezer.

 • Manon mei 1, 2012 (12:27)

  Boek is top! Mijn vriendinnen wisten dat ook gelijk en super leuk cadeau!

 • author-avatar
  Jetske april 29, 2012 (22:58)

  En Sophie, ben je er nog steeds blij mee? 🙂

  groetjes Jetske

 • C Ernst april 25, 2012 (21:27)

  Jetske wat een PRACHTIG en DUIDELIJK boek. Ik heb nog geen tijd om mijn koffie leeg te drinken. Ik ga weer verder lezen. Groet Catja

 • Angela april 21, 2012 (21:16)

  Jetske, gisteren je boek ontvangen en (bijna) in een adem uitgelezen. Ookal ben ik enorm goed geinformeerd op jouw website toch biedt t boek nog meer informatie dan dat ik al wist. ontzettend goed geschreven en goed onderbouwd. heel veel nuttige tips en echt: na t lezen van je boek kop je geen enkele POT creme meer en zeker niet voor veel geld. Bedankt Jetske en veel succes met al t goede werk wat je doet en waar je ons deelgenoot van laat zijn.

 • Sophie april 20, 2012 (16:25)

  Gefeliciteerd met het boek, daar kun je heel trots op zijn! Gisteren lachte hij me toe vanuit de brievenbus, ik kan niet wachten om erin te beginnen.

  Groet,

  Sophie

 • author-avatar
  Jetske april 20, 2012 (09:57)

  Wow Soon, hier word ik helemaal blij van 🙂

 • Marielle Keukens april 18, 2012 (13:05)

  Beste Jetske,

  Wat is het isbn nummer van je boek, want dan ik het bij ons bij de boekhandel bestellen?! Alvast bedankt voor het lezen en beantwoorden van mijn mailtje aan jou!!

  Met vriendelijke groeten,

  Marielle Keukens
  mariellekeukens@home.nl

  P.S. Hopelijk, hoor ik gauw iets van je terug?! Doei!!

 • Rada april 18, 2012 (11:10)

  Hoi Jetske,

  bevat het boek ook informatie die hier nog niet staat?
  Ik denk dat het voornamelijk een kopie van de info hier is, omdat hier ook al vele onderwerpen besproken zijn.

  Groet,

  Rada

 • Soon april 13, 2012 (21:02)

  Ik ben heel benieuwd naar je boek!! Ga er zeker even naar kijken en wellicht kopen.

  Mijn complimenten voor je blog (wat een eye opener!!), je producten (de beste keus die ik ooit gemaakt heb op het gebied van huidverzorging, mijn huid heeft er nooit zo mooi, rustig en stralend uitgezien) en je klantenservice (deze week een aantal vragen gesteld, wat een snelle, persoonlijke, geduldige en complete reacties zeg!!).

  Groetjes Soon

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (16:48)

  Leuk Annelise! Laat me even weten wat je er van vindt….

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (16:33)

  Beste Dirk,

  Ik vond je bericht zo leuk dat ik m aan mijn man heb laten lezen! En hij maar klagen dat ik nooit de afwas doe…. 🙂

  groetjes en fijn weekend,

  Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (16:12)

  Dank je Chantal! Vind het zelf ook wel heel fijn dat het boek er nu echt is…..

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (16:03)

  Nou, dat heb ik in alle eerlijkheid helemaal niet bewust niet genoemd! De pijs wordt 24,95.

  groeten jetske

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (15:45)

  Beste Sandra,

  Mijn boek gaat 24,95 kosten.

  groetjes Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 13, 2012 (15:41)

  Super om te horen, Angela!

 • Antoinette april 13, 2012 (10:28)

  Beste Jetske,

  Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd!!!
  Ik kijk er echt naar uit en ga het boek zeker snel bestellen!

  Groeten,
  Antoinette

 • Dirk april 12, 2012 (20:33)

  Jetske, gefeliciteerd! Je hebt het meer dan verdiend en het is je gegund!
  Ik vind het sowieso bewonderingswaardig hoe je dit allemaal klaarspeelt.
  Een baan, kids, een huidverzorgingslijn, een blog waarop iedereen je aandacht eist en dan ook nog eens boek … !
  Ik ben al trots en tevreden als ik mezelf zover heb gekregen de afwas te doen!

 • Annelise april 12, 2012 (18:54)

  Gefeliciteerd!!!
  Het lijkt me een heel fijn boek en ik ga hem zeker bestellen. Je hebt me met deze site ook al zoveel geholpen, echt bedankt daarvoor!

 • Chantal april 11, 2012 (20:13)

  Gefeliciteerd!! Weer een mijlpaal.

 • Sandra april 11, 2012 (13:45)

  Ben ook erg benieuwd naar je boek!! Hoeveel gaat hij kosten?
  Gr.

 • Angela april 11, 2012 (13:24)

  Kijk er met veel interesse naar uit jetske! Je hebt al zoveel informatie gegeven op jouw website dat ik nieuwsgierig ben naar de inhoud van t boek. Chapeau dat je jouw kennis met ons wilt delen via zowel internet als t boek. gefeliciteerd.

 • Fimke april 11, 2012 (11:34)

  Wauw Jetske! Van harte gefeliciteerd!
  Natuurlijk mag je een beetje trots zijn, een beetje veel zelfs 🙂

 • author-avatar
  Jetske april 10, 2012 (23:18)

  Zeker weten Rik, er staat een heel hoofdstuk in over acne…

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 10, 2012 (23:13)

  Dank je Catja, ben ook best wel een beetje trots….

 • Sophia april 10, 2012 (21:56)

  Gefeliciteerd!
  Kan niet wachten!

 • author-avatar
  Jetske april 10, 2012 (21:49)

  Super leuk om te horen Maaike! En als je vragen hebt kan je altijd mailen he….

 • Maaike april 10, 2012 (19:16)

  Gefeliciteerd! Ik gebruik al 2 jaar naar volle tevredenheid je producten en heb net weer een nieuwe bestelling geplaatst…

  Ga vooral zo door..

  Groetjes Maaike

 • C Ernst april 10, 2012 (11:47)

  Eindelijk is het dan zover! Ik ben reuze benieuwd. PROFICIAT.

 • Rik april 10, 2012 (10:47)

  Fantastisch dat je boek klaar is! 🙂 Staan er ook dingen in over huidproblemen zoals bijvoorbeeld acne?

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!