• Kopje thee

Antioxidanten in groene thee

Het is geen verrassing dat ik nogal kritisch ben ten aanzien van de producten die ik op mijn gezicht en lichaam smeer. Maar aangezien een mooie huid niet alleen van buiten maar ook van binnen komt, besteed ik daarbij ook de nodige aandacht aan mijn voeding.

Zo geniet ik elke dag van mijn kopje verse groene thee. Het smaakt me nog eens extra lekker als ik denk aan al die top-antioxidanten die mijn huid beschermen tegen zonschade! Zelf drink ik mijn thee graag zonder suiker maar voor de liefhebbers van een kopje zoete groene thee heb ik een interessant weetje…

Uit een recent onderzoek blijkt dat de toevoeging van melk, suiker of honing bij de thee de werking van de oh-zo-goede antioxidanten juist teniet doet. Nogal een domper voor je gezonde thee-momentje!
In dezelfde studie is er ook gekeken naar wat het nieuwe zoetstof “stevia’ doet met het antioxidanten niveau in groene thee. Wat blijkt… De werking van de antioxidanten in thee wordt niet beïnvloedt door stevia!

Mocht je de hype rondom stevia gemist hebben.. Stevia is een plantje dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika en wordt daar al eeuwenlang gebruikt in kruidenmengsels en in hun voeding. Stevia is in de westerse wereld voornamelijk bekend als zoetstof vanwege de enorm zoete smaak.

Dus, vervang de melk, suiker of honing door stevia en geniet lekker van je kopje antioxidanten! Wel even checken of je echte stevia koopt overigens, want door sommige producenten worden we weer fijn bij de neus genomen…

Groetjes, Jetske

 

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Gerelateerde Berichten

66 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Tim september 4, 2015 (19:08)

  beste lezers matcha groene thee is het effectiefst de meeste reguliere groene thee is van lagere kwaliteit matcha thee poeder wordt van het hele thee blad gemaakt hierdoor gaan alle gezonde antioxidanten mee bij het juiste process worden de thee blaadjes gestoomt niet geroostert tot het vermalen wordt tot fijn groen poeder de orac waarde ligt erg hoog 1 kopje matcha green tea staat gelijk aan 10 kopjes thee reguliere kopjes groene thee de pickwick en lipton bevatten het minst door dat de blaadjes in de zakjes geroosterd worden drink je het voor je huid en gezondheid neem dan pure matcha groene thee poeder combineer het met een goede huidverzorging van uncover skincare paulas choice en neutral bad en douche producten eet een algemeen goed en gezond voedingspatroon en je huid is je belangrijk nu en later ,)

 • Jude maart 3, 2015 (20:44)

  Hoi Jetske

  Ik krijg meteen zin in een kopje thee 🙂

  Wilde meteen groene thee kopen na het lezen van dit artikel. Kan je een thee adviseren, ik zag in de winkel door het bos de bonen niet meer.

  • author-avatar
   Jetske april 23, 2015 (15:45)

   Beste Jude,

   Het beste kan je kiezen voor thee die zo min mogelijk bewerkt is. Bijvoorbeeld losse thee die je dan zelf in een theebol of zakje doet. Bij o.a. Simon Lévelt hebben ze veel verschillende soorten losse thee.

   Groetjes Jetske

 • INGE februari 7, 2015 (14:09)

  HALLO MANON,

  IK HEB EEN VRAAG AAN JIJ: WAAR KOOP IK DE MATCHA THEE?

  GROETJES VAN INGE

 • Manon oktober 14, 2014 (11:38)

  Hoi Jetske,

  Als je van groene thee houdt dan kan ik je matcha thee echt aanbevelen. De groene thee die hier verkocht wordt is vaak al maanden oud tegen de tijd dat jij het in je kopje heet water doet, zelfs de duurdere soort van speciaalzaken. Matcha thee is groene thee die direct na de oogst ingevroren wordt en vervolgens tot poeder gemalen. Het gehalte aan “goede stoffen” is hierdoor veel hoger dan in de groene thee zakjes. Matcha thee meng je met kokend water en het is heerlijk er warme amandelmelk of rijstmelk aan toe te voegen met eventueel een beetje stevia of gewenste zoetstof.

  Groetjes,

  Manon

  • author-avatar
   Jetske november 19, 2014 (15:30)

   Beste Manon,

   Bedankt voor de tip! 🙂

   Groetjes Jetske

 • Susan augustus 27, 2014 (23:10)

  Bedankt, smaakt mijn rooibos thee morgen nog lekkerder 🙂

 • Kat augustus 26, 2014 (15:11)

  Beste Jetske,

  Bedankt voor je antwoord! Ik heb de ECGC besteld. Is het goed om het te combineren met de producten uit je verzorgingslijn (waar ik trouwens erg tevreden van ben), of is het beter apart te gebruiken?

  En ik las dat je ECGC ook als een soort voedingssupplement kunt innemen. Is dat ook nuttig? Even goed als thee drinken?

  Groetjes Kat

  • Jetske oktober 2, 2014 (13:24)

   Beste Kat,

   Helaas kan ik niet vinden of ECGC als supplement dezelfde werking zal hebben als groene thee. Daar durf ik dus geen uitspraak over te doen… Je kan de ECGC mengen met de moisturizer maar je moet het dan wil direct opsmeren. ECGC is zeer instabiel helaas.

   Groetjes Jetske

 • Wanda augustus 18, 2014 (11:23)

  Nog een thee vraagje: in Japan is het gebruikelijk om eerst iets zoets te eten en dan pas de groene (matcha) thee (puur) te drinken. Hierdoor meng je de smaak in de mond zelf (en maar een beetje) ipv in je kopje. Zou dat helpen om de negetieve effecten van de opgeloste suiker tegen te gaan?

  Ik verwacht eigenlijk niet echt dat hier een antwoord op is, maar wil wel even een gedachte ballletje hierover op gooien. Het is nl toch een andere manier van naar voedsel kijken.

  • Jetske augustus 26, 2014 (15:10)

   Beste Wanda,

   Ik ben benieuwd of iemand hier iets meer over weet :-)!

   Groetjes Jetske

 • Susan augustus 11, 2014 (23:03)

  Wat interessant wat er op uw blog te lezen is!

  Goh, er wordt hier zoveel over groene thee geschreven maar ik dacht dat juist rooibos thee zo gezond was? Heb ik het mis?

  • Jetske augustus 26, 2014 (14:22)

   Beste Susan,

   Uit onderzoeken naar groene thee blijkt inderdaad dat het veel voor je huid kan doen. Helaas is het ook moeilijk in cosmetica te verwerken. Uit onderzoek blijkt ook dat Rooibos positieve eigenschappen bevat. Het biedt bijvoorbeeld bescherming tegen vrije radicalen die ontstaan door bv zonblootstelling en vervuiling http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24466326. Je kunt dus zeker ook genieten van een lekker kopje Rooibos thee :-)!

   Groetjes Jetske

 • Kat augustus 6, 2014 (16:50)

  Beste Jetske,

  Wat een boeiend artikel. Ik heb echt al veel bijgeleerd.

  Zelf drink ik ook vaak thee, maar ik vroeg me af, als je thee wilt gebruiken voor op je huid, hoelang nadat je hem gezet hebt blijft hij dan nog goed ? Ik vraag dit omdat ik heb gelezen dat antioxidanten snel hun waarde verliezen na blootstelling aan licht/lucht.

  Heb je hier enig idee van?

  Groetjes, Kat

  • Jetske augustus 11, 2014 (11:12)

   Beste Kat,

   Dat hangt er van af hoe je de thee bewaart. Verpak je het luchtdicht of niet? Doe je dit niet dan zal het oxidatieproces vrijwel direct al starten. Het is dus het verstandigst groene thee extract altijd ‘vers’ te gebruiken en niet te bewaren. Je kunt ook mijn reactie aan Isa onder de blog Groene Thee eens teruglezen.

   Groetjes Jetske

 • Tugba juli 7, 2014 (10:48)

  Beste Jetske,

  Ik heb een lichte huid (bleek) mijn grote porieen zijn zijtbaar op mijn wang. Ik ben 22 jaar. En ben heel onzeker over mijn huid het lijkt oud als je het van dichtbij bekijkt ook heb ik gerstenkorrels. Ik heb veel goede gehoord over de ipl laser behandelingen. Ik zou graag bij u langskomen voor advies. Hoe kan ik dat doen? Is 1 laser behandeling effectief? Gr tugba

  • author-avatar
   Jetske juli 9, 2014 (17:20)

   Beste Tugba,

   Helaas geef ik geen consulten. En ik ben bang dat IPL niks kan doen tegen je vergrote poriën en gerstekorrels. Soms kan een peeling in combinatie met nd:YAG laser wel helpen. De fractional CO2 laser kan een grovere huidstructuur wat zachter maken. In deze blog kun je ook lezen wat je kan doen tegen gerstekorrels: http://jetskeultee.nl/gerstekorrels/obj7777483.

   Groetjes, Jetske

 • diana juni 4, 2014 (20:34)

  En witte thee is nog veel gezonder dan groene thee, en ook erg lekker

 • Twan april 8, 2014 (19:54)

  Groene thee bevat veel antioxidanten, maar hoeveel antioxidanten worden er in het water opgenomen wanneer je een paar keer met je thee zakje dipt?

  Groene thee bevat daarnaast ook cafeïne, cafeïne is niet goed voor je huid, dus hoe goed is uiteindelijk een kopje groene thee voor je huid?

  • author-avatar
   Jetske april 14, 2014 (14:49)

   Beste Twan,

   Het blijkt uit onderzoek dat cafeïne veel goede eigenschappen heeft, het kan bijvoorbeeld zonschade beperken. Het kan dus zeker veel voor je huid doen!

   Groetjes Jetske

   • Peter april 14, 2014 (20:36)

    Beste Twan,

    Wellicht is het leuk om het volgende artikel eens te lezen, hierin is een aanzetje gedaan naar het onderzoeken hoeveel antioxidanten verschillende theesoorten bevatten en hoeveel invloed de manier van theezetten heeft op de hoeveelheid antioxidanten. Op pubmed staat overigens veel onderzoek over de goede eigenschappen van cafeïne, waaronder het beperken van zonschade.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23459297

 • Paula van Lingen april 1, 2014 (09:02)

  Als je stevia in je thee wil, koop dan losse blaadjes of poeder. Dit is het zuivere kruid. Veel stevia producten zit maar weinig stevia in.

  De Japanse groene thee is het beste volgens R.Beliveau (eten tegen kanker). Deze heeft de meeste catechinen. De losse thee 8-10 minten laten trekken en drie kopen per dag drinken voor beste resultaat.

 • Samia maart 28, 2014 (23:38)

  @Caroline, bedankt voor je reactie.

  Daarom heb ik ook gekozen voor de kids versie, omdat ik liever geen chemische filters gebruik. Louis Widmer Sun Protection ( parfum vrij ) en de kids versie.

  Ik hoop dat Jetske een antwoord kan geven betreft de lipsomale zonnebrand, ben ook benieuwd!

 • Samia maart 28, 2014 (00:55)

  @ Caroline, ik heb deze vraag of je de Louis Widmer Kids Skin Protection Cream UV ook op het gezicht kan gebruiken voor volwassenen op de ” keuze van zonnebrandcreme” geplaatst.

  maar tot op heden geen antwoord

  Ik ben namelijk ook benieuwd naar het antwoord, omdat deze creme milder is en minder chemische stoffen bevat. Wel zit er Titanium Dioxide in ( nano ) en dat nano weet ik juist niet of dat wel of niet goed is )

  • Caroline maart 28, 2014 (08:26)

   @Samia, de kids versie v louis widmer kan je volgens mij prima op je gezicht gebruiken. Nano wordt voornamelijk afgeraden als de zonnebrand in sprayvorm komt aangezien je de nanodeeltjes dan in kan ademen. Mijn vraag ging over de all day 15 va Louis widmer, dat is een liposomale zonnebrand m chemische filters, ik vroeg me af of dat voor je gezicht ok is, weet iemand dat?

 • J maart 20, 2014 (18:55)

  Ik heb 3berichten geplaatst maar krijg hier geen enkele reactie op terug.Op de blog van huid en haar.

 • Brigitta maart 12, 2014 (18:06)

  @Caroline, ok dat wist ik niet, ik ging van het lijstje uit hier bij productadvies op haar blog, dus sorry dan heb ik niets gezegd 🙂

 • Caroline maart 12, 2014 (13:51)

  @brigitta, jetske raad deze ook aan als alternatief voor de kids versie.. Dus ik vroeg me af of deze dan ook op het gezicht te gebruiken is ivm de liposomen technologie. Verder is hij wel ok qua ingredienten, er zit wel alcohol in maar dit staat vrij laag en er zit propyl alcohol in, geen idee of dit goed of slecht is.

 • Brigitta maart 12, 2014 (07:18)

  @Caroline, door Jetske wordt in haar productadvies deze geadviseerd:Louis Widmer Kids Skin Protection Cream UV, dus dat is een heel andere creme en dus andere samenstelling 😉 of is die creme door een ander aangeraden?

 • Caroline maart 11, 2014 (18:46)

  Hoi Jetske, de Louis widmer zonnecreme all day spf 15 wordt aangeraden. Dit is een liposomale zonnecreme met chemische filters. Ik vroeg mij af of dit slecht is om op het gezicht te gebruiken, aangezien de filters dan misschien dieper de huid in dringen.

 • Marielle maart 10, 2014 (19:24)

  ik gebruik 2 tot 3 X per week een exfoliant (eerst een toner met salicilzuur en daarna een vloeibare gel met glycolzuur) maar ik gebruik ook 2 tot 3X per week zelfbruiner nu gebruik ik de zelbruiner die dagen dat ik geen exfolierende producten gebruik omdat ik bang ben dat dat niet samen gaat. Maar binnekort ga ik meer zelfbruinen en misschien ook vaker exfolieren en daarom vroeg ik mij dus af of dat je een zelfbruiner mag aanbrengen na de exfoliant.

 • Lydia maart 8, 2014 (21:39)

  ik drink de groene thee van Zonnatura op advies van een vriendin die een orthomoleculaire studie doet.

 • Lydia maart 8, 2014 (21:37)

  Marielle, ik heb zowel de Professional spf 30 als de Essentials Complete spf 15 van Olaz ook een tijd uitgeprobeerd. Van beide ging ik glimmen. In vergelijking met deze crèmes ziet de Suncover tamelijk mat uit op mijn gezicht; zelfs met de Olaz 7 Effects eronder soms. Maar of hij ook goed is voor een acné gevoelige huid, weet ik niet. Ik heb zelf namelijk geen last van puistjes of andere onzuiverheden ondanks dat ik enorm kan glimmen in de zomer. Groet.

  • Marielle maart 9, 2014 (18:19)

   ik doe er altijd een poeder over heen. Nu die van Catrice de transparante losse poeder (op basis van aluminium) en dan ziet mijn gezicht er mat uit en gaat het niet glimmen (daarvoor gebruikte ik altijd die van Essence die is nog meer mat dan die van Catrice ik kon die van Essence zelfs over een (hele) vette creme doen en mijn gezicht was mat zelfs na uren nog altijd mat die van Essence is jammer genoeg uit het assortiment gegaan daarmee dat ik nu die van Catrice gebruik. Door deze poeder kan ik nu creme s gebruiken die ik vroeger niet zou kunnen gebruiken omdat ze anders te vettig zijn.

   • Lydia maart 10, 2014 (13:10)

    dat is een goede tip marielle!

  • Marielle maart 9, 2014 (18:19)

   ik doe er altijd een poeder over heen. Nu die van Catrice de transparante losse poeder (op basis van aluminium) en dan ziet mijn gezicht er mat uit en gaat het niet glimmen (daarvoor gebruikte ik altijd die van Essence die is nog meer mat dan die van Catrice ik kon die van Essence zelfs over een (hele) vette creme doen en mijn gezicht was mat zelfs na uren nog altijd mat die van Essence is jammer genoeg uit het assortiment gegaan daarmee dat ik nu die van Catrice gebruik. Door deze poeder kan ik nu creme s gebruiken die ik vroeger niet zou kunnen gebruiken omdat ze anders te vettig zijn.

 • Marielle maart 7, 2014 (23:35)

  Aan Lydia,

  kan je van de Suncover makkelijk een halve theelepel aanbrengen dan zonder dat je gezicht er (erg) van gaat glimmen? En verstopt ie ook de porien niet?

  Ik heb namelijk een vette,gevoelige huid en acne gevoelige huid en een zonnecreme voor mijn gezicht vinden is best moeielijk. Momenteel gebruik ik Olaz Professional anti-verouderings dagcreme met spf30 hij is echt heel goed maar zo duur momenteel smeer ik hem maar 1X per dag op voor in de zomer is dit echt veel te duur als ik hem 2 of 3X per dag moet smeren online kost ie 38 euro. Ik gebruik ook Olaz Essentials complete gevoelige huid spf 15 ook heel fijn maar voor in de zomer is ie wat te vet en de spf is niet hoog genoeg.

  • Peter maart 8, 2014 (16:18)

   @Marielle

   Waar je ook naar zou kunnen kijken is een zonnebrand met Zinc Oxide. Dit is erg geschikt voor een gevoelige vette huid, en als je niet zo goed reageert op andere (chemische) zonnefilters.

 • Marielle maart 7, 2014 (23:23)

  volgens Test Aankoop is de beste groene thee van kwaliteit die van Aldi en de slechtste die van Lipton.

 • Rada maart 6, 2014 (21:42)

  @Myrthe: Pickwick is ruis. Dat zijn restjes van de bladeren en dat is goedkoop. Het is geen echte thee meer en qua vitamines heb je er niets aan. Kies voor het merk OFC, ook biologisch. (de Tuinen/Natuurwinkel)

 • Lise Anne maart 5, 2014 (19:28)

  Hallo Jetske,

  Heerlijk lekker aan de groene thee 🙂 ben er dol op!

  Sinds een aantal weken ben ik overgestapt op de uncover productlijn. Het bevalt me ontzettend goed! Geen irritaties en een hele opknapbeurt voor mijn huid!

  Ik heb er wel een vraagje over. Het pompje van de suncare is tijdens de verzending een beetje beschadigd . Het zit er een beetje scheef op en af en toe pompt hij iets moeilijker. Verder geen probleem maar ik vraag me af omdat het airless verpakt is dit uitmaakt voor de houdbaarheid van het product?

  Echt een superblog heb je! Een redmiddel voor de mensen die door de bomen het bos niet meer zien in cosmeticaland!

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (13:47)

   Beste Lise Anne,

   Fijn om te lezen :-). Voor vragen over de producten kan je contact opnemen met mijn collega’s via info@uncover-skincare.nl. Ik zie dat dit inmiddels al is opgepakt!

   Groetjes Jetske

   • Lise Anne maart 16, 2014 (10:06)

    Inderdaad super service!

 • Judith maart 4, 2014 (21:33)

  Nu houd ik gewoon van mijn thee zoals die is. Maar er voor de mensen die stevia zouden willen gebruiken… de laatste tijd zijn er ook weer een aantal onderzoeken zijn gedaan naar stevia en beweren dat het toch niet ongevaarlijk zoetstofje zou zijn als dat wij dachten. Ik weet er het merendeel niet van, maar ik zou toch even op onderzoek uitgaan als ik een zoete-thee-liefhebber was.

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (13:37)

   Beste Judith,

   Zelf ben ik de onderzoeksdatabase ingedoken en er zijn (nog) geen onderzoeken die bewijzen dat stevia een negatieve invloed heeft op de gezondheid. Mocht er meer bekend zijn dan laat ik dit uiteraard aan jullie weten :-).

   Groetjes Jetske

 • Lydia maart 3, 2014 (15:17)

  de Suncover zonnebrandcrème van Jetske Ultee is voor zowel lichaam als gezicht. Ik heb een vette gezichtshuid maar ben er erg tevreden over (ook betaalbaar).

 • Danielle maart 3, 2014 (12:18)

  Hallo Caroline,

  Als je voor een goede zonnebrandcreme kiest zal deze je huid niet verstoppen . Kies voor een zonnebrandcreme die speciaal bedoeld is voor het gezicht. De crèmes die je op het lichaam smeert, bevatten oliën. Dit zal de kans op een onrustige huid vergroten.

  Danielle

  Huid- en oedeemtherapeut

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (12:13)

   Beste Danielle,

   Het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst van een product te bekijken. Vaak verschillen producten qua samenstelling niet veel, maar is de naam wel anders (bijv. dag- nacht- oogcrème). Het komt ook vaak voor dat een zonnebrandcrème voor het lichaam dezelfde ingrediënten bevat als voor het gezicht. De suncare van Uncover Skincare is wel speciaal voor het gezicht omdat het werkzame ingrediënten (zoals vitamine E en cafeïne) bevat.

   Groetjes Jetske

 • Caroline maart 1, 2014 (14:07)

  Hoi Jetske, wat een super leuk en informatief blog is dit zeg! Ik heb er al veel van opgestoken en inmiddels gebruik ik ook jouw moisturizer en suncare. Erg fijne producten. Nu moet ik zeggen dat mijn huid op het moment wel wat onrustig is, kan dit komen doordat ik de moisturizer misschien te vaak gebruik? Misschien moet mijn huid nog wat wennen aan de sterke goede ingredienten. Ook heb ik een vraag over de zonnebrand, als je in de zomer in principe elke twee uur moet bijsmeren is het dan niet zo dat aan het eind vd dag je zo n dikke lasg zonnecreme op je gezicht hebt dat,dat je porien verstopt? Alvast bedankt voor je antwoord.. btw.. Ik ben gek op groene thee! 🙂

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (12:12)

   Beste Caroline,

   Fijn om te lezen dat de producten bevallen. De hoge concentratie werkzame ingrediënten zorgt ervoor dat de huid moet wennen. Puistjes kunnen in het begin even verergeren. Dit zien we ook gebeuren na een peeling met een hogere concentratie glycolzuur of salicylzuur.

   Hoe vaak gebruik je de moisturizer op dit moment? Je kunt het in het begin bijvoorbeeld een keer per dag gebruiken i.p.v. twee keer. Je poriën zullen niet verstoppen door het gebruik van de suncare :-).

   Groetjes Jetske

   • Caroline maart 14, 2014 (16:36)

    Hoi Jetske, bedankt voor je antwoord! Inmiddels gebruik ik de moisturizer dagelijks en ik vind hem echt super. Mijn huid is niet meer onrustig en ook ben ik begonnen met de exfoliant voor de vette huid. Ik twijfel alleen nog wat nou het beste voor mij werkt om overdag te gebruiken. Ik heb ook jou suncare spf 15 maar in combinatie met de moisturizer wordt mijn huid echt te glimmend en voelt t ook niet zo lekker. Nu heb ik ook de louis widmer all day spf 15 en deze trekt iets meer in, maar voelt juist weer wat te droog, en ik weet niet of deze wel zo goed is voor op het gezicht. Eigenlijk wil ik het liefst jouw suncare gebruiken ivm de goede ingredienten. Is het dan een idee om deze direct over de toner te gebruiken? Ik gebruik nu de toner van paula s choice, de skin balancing met niacinamide. En moet je dan de toner eerst laten drogen of kan je de suncare ook op je nog vochtige gezicht aanbrengen? Groetjes Caroline

    • author-avatar
     Jetske maart 26, 2014 (13:26)

     Beste Caroline,

     Fijn om te lezen dat je tevreden bent over de moisturizer . Als je de combinatie moisturizer + suncare te vet vindt, kan je de suncare ’s ochtends na de toner aanbrengen. De moisturizer kan je dan in de avond gebruiken. Ik zou je willen adviseren de toner eerst in te laten trekken voordat je de suncare aanbrengt.

     Groetjes Jetske

     • Len ruissen april 1, 2014 (12:49)

      Hallo Jetske,

      Ik gebruik jouw crèmes al vanaf het begin. Ze zijn uitstekend en zelfs op de carribean is jouw suncare 15 voldoende. Ik gebruik hem gewoon ,net als thuis, in de ochtend en als ik de zon in ga smeer ik hem weer als ik gezwommen heb. Maar nooit meer dan drie keer per dag. Is niet nodig, bij mij althans.

     • author-avatar
      Jetske april 7, 2014 (16:58)

      Beste Len,

      Wat fijn om je enthousiaste reactie te lezen :-)!

      Groetjes Jetske

 • Brechtje maart 1, 2014 (12:41)

  volgens het voedingscentrum is er qua gezondheidswaarde weinig verschil tussen zwarte en groene thee. Voedingscentrum.nl

  • Marianne juni 16, 2014 (11:32)

   tja … het voedingscentrum zegt wel meer waar ik zo mijn vragen bij heb. Ze beargumenteren ook vrijwel niet.

 • Elly maart 1, 2014 (12:35)

  Jetske; stevia ondergaat allerlei chemische processen, waardoor ik mij afvraag of dat nou wel zo gezond is. En trouwens- over smaak valt niet te twisten, maar ik vind het niet lekker!

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (12:10)

   Beste Elly,

   Op dit moment zijn er te weinig onderzoeken die de invloed van stevia op de gezondheid hebben onderzocht. Ik kan hier helaas geen goede uitspraak over doen. Mocht er meer bekend zijn laat ik dit natuurlijk weten :-). En in alle eerlijkheid vind ik het ook niet zo lekker maar ik drink normaal gesproken mijn thee/koffie ook zonder suiker. Ik heb wel een tijdje een steviaplantje gehad, dan knipte ik de steviablaadjes fijn samen met muntblaadjes en deed ik dat in de yoghurt. Smaakte prima!

   Groetjes Jetske

  • Marianne juni 16, 2014 (11:31)

   Hoi Elly, stevia heeft inderdaad een zeer specifieke smaak. Ik gebruik de vloeibare vorm dan ook echt druppelsgewijs. Tegenwoordig is ook het blad in gedroogde vorm te koop. Dat wil ik binnenkort gaan uitproberen.

   gr Marianne

  • José juli 19, 2014 (13:38)

   De stevia in de winkel heeft inderdaad chemische processen ondergaan. Kristalliseren is niet oké. Ik ben er erg ziek van geworden. Echter, in het tuincentrum heb ik steviaplanten gekocht en in de tuin gezet. Vandaag is het 34 graden. Ik heb de blaadjes geplukt en die liggen nu in de zon op een tuintafel te drogen. Vanavond. De oogst in een potje doen en als ik thee zet er even een thee-ei met een klein blaadje stevia erin doen. Kan ook door de taart enz. Gebruikt worden.

 • Nanty maart 1, 2014 (12:12)

  Losse Longjing thee uit China (in verschillende kwaliteit niveaus te verkrijgen.

  Let wel, gekookt water eerst laten afkoelen tot 80-90 gr, anders krijgt de thee een bittere smaak. Tip: bij de toko kun je porseleinen mokken met daarin filters van porselein kopen. Je kunt daarin de thee doen en telkens weer opnieuw opgieten. Zo doen ze het ook in Shanghai.

  • Gerda juni 12, 2014 (20:48)

   Groene Thee. Je mag misschien geen reclame maken echter ik bestel de groene thee via internet. http://www.chinesegroenethee.nl

   Dit zijn groene theebladeren in droge vorm waar je een kop of zes met 2 theelepels groene thee kunt zetten. Niet bitter maar gewoon heerlijk. En heb je de 6x op 1 dag niet gehaald, gewoon de theebladeren s avonds in de koelkast en de volgende dag opnieuw je kop thee zetten. Veel plezier

 • Myrthe maart 1, 2014 (09:57)

  Hallo Jetske, goed om te weten dat het toevoegen van suiker of honing geen goed plan is! Welke groene thee raad je aan? Niet die van een merk als Pickwick, neem ik aan.

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (12:07)

   Beste Myrthe,

   Hier heb ik me (nog) niet in verdiept! Als jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag.

   Groetjes Jetske

  • Richelle augustus 31, 2015 (14:47)

   Ik gebruik de groen thee (puur) van Zonnatura. Meer informatie kun je hier vinden:

   https://zonnatura.nl/producten/groene-thee-puur/

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!