• Dr. Jetske Ultee

Mijn eigen blog over huidverzorging

Vandaag, op 20 april, gaat mijn eigen blog over huidverzorging online. Echt super om naar https://www.dr-jetskeultee.nl/jetskeultee/ te gaan en inderdaad je eigen site te zien.

Ik merk dat er veel behoefte is aan goede skincare, maar ook aan informatie hierover. Iedereen met wie ik spreek en mijn verhaal vertel wil meer weten. Maar ook mensen die via via mijn verhalen hebben gehoord, spreken me aan.

Op deze blog vertel ik je mijn bevindingen over skincare en over het avontuur eromheen.

Groeten Jetske

 

16 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Peter september 4, 2013 (19:46)

  @Jolanda

  Expressierimpels zul je niet tegenhouden met een moisturizer, dan zul je toch echt eerder aan dingen als botox moeten denken. Of als het je lukt minder fronzen bijv 😉 Toch kan je met de juiste huidverzorging de vorming van fijne lijntjes wel wat vertragen en natuurlijk een mooie egale huid houden. Een zonnebrandcreme is daarin eigenlijk het allerbelangrijkste.

 • jolanda september 4, 2013 (15:18)

  helaas heb ik nog geen antwoordt gehad op mijn bovengenoemde reactie? groetjes. Jolanda

 • author-avatar
  Jetske september 3, 2013 (11:01)

  @ Margo

  Beste Margo,

  Bij pigmentvlekken is het belangrijkste wat je kunt doen altijd een zonnebrandcrème gebruiken. Daarnaast is goed om te weten om wat voor soort pigmentvlek het gaat. Uit onderzoek blijkt dat butyl-resorcinol bijvoorbeeld kan helpen bij melasma http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883392/ . Er is dan wel gebruik gemaakt van een concentratie van 0,1%. Of dit aan het product toegevoegd is weet ik niet. Het is daarbij zeer de vraag of dit ingrediënt zijn werkzaamheid in een pot zal behouden, over het algemeen is dat niet het geval. De ingrediënten en concentraties werkzame stoffen van dit product van Eucerin ken ik helaas niet en kan er dus niks over zeggen. Je kunt altijd een e-mail sturen naar jetske@dr-jetskeultee.nl met de ingrediëntenlijst en deze kunnen we dan even doornemen.

  Groetjes Jetske

 • margo augustus 31, 2013 (16:05)

  goedemiddag Jetske,

  Ik gebruik jou producten nu geruime tijd en ben erg tevreden.

  Ook de zonnecreme voor gezicht en lichaam vind ik heel prettig.

  Nu heb ik een vraag over de stof butyl-resorcinol, die Eucerin gebruikt in hun producten die pigmentvlekken verminderen. Het zit wel in een pot.

  Is dit een veilige stof en is dit goed te gebruiken in cominatie met jouw creme, waar vooral de vitamine c het werk tegen pigmentvlekken doet.

 • Jolanda de Berg augustus 5, 2013 (20:08)

  Hallo Jetske. Mijn vraag is ik gebruik nu de toner en de moisturizer van u merk. Mijn leeftijd is 43 jaar. Ik heb af en toe acne en grove porien op mijn neus. Ik gebruik u merk nog niet zo lang. Dus ik ben benieuwd. Hoe zit het met een huid rimpels? Gelukkig heb ik die nog niet. Maar ik wil het natuurlijk wel tegen houden. Wat is daar u antwoordt op? Met vriendelijke groeten, Jolanda

 • Marja mei 26, 2013 (13:40)

  Beste Jetske, heb je site gevonden, geweldig, duidelijk en heel leerzaam. Ik weet hoe belangrijk collageen is en dat je het verliest. (55 jr) nu wil ik dat graag toevoegen. Hebben collageen injecties echt zin? Heb 1 product gevonden die zegt echt collageen toe te voegen (triple helix ontward in 3 strengen) van QMS. Wat is jouw mening hierover. Ik hoor graag jouw advies hierover.

  Alvast bedankt voor je tijd,

  Groet Marja

 • Carolien december 3, 2012 (16:06)

  Is dit serieus of onzin?
  http://dailyconsumerreports.net/beauty/nl/1/?c1=3&c2=1&c3=
  Ben heel benieuwd!

  Groet,

  Carolien

 • author-avatar
  Jetske september 13, 2012 (10:05)

  Hallo Chris,

  Scrubben is helemaal niet zo goed. De korrelige scrubs beschadigen het beschermlaagje van je huid, waardoor je gemakkelijker ontstekingen krijgt. En dit werkt inderdaad veroudering in de hand. Exfolieren is wel belangrijk, maar dit doe je het beste met fruitzuren: glycolzuur (AHA, voor de droge huid) of salicylzuur (BHA, voor de vette en/of gevoelige huid). Lees er meer over op deze blog:http://jetskeultee.nl/2010/02/26/het-geheim-van-een-goede-exfoliant-is-glycolzuur-of-salicylzuur/.

  Groeten, Jetske

 • Hanna augustus 25, 2012 (22:34)

  Beste Jetske,

  Mijn complimenten voor je fantastische website! Jouw professioneel advies is voor velen een prachtig geschenk.

  Ik had een vraag over een serum die je voor je wimpers gebruikt en vroeg me af of jij daar wat meer van af wist. Het belooft namelijk dat je wimpers er langer en voller van worden. Het gaat om het merk Revitalash. De ingredientenlijst heb ik hieronder geplaatst. Ik vroeg mij voornamelijk af of het niet schadelijk is om deze op langere termijn te gebruiken. Ik hoop dat je mij advies kunt geven.

  Alvast hartelijk dank voor je tijd.

  ater/Aqua/Eau, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Panax Ginseng Root Extract, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Biotin, Camellia Oleifera Leaf Extract, Swertia Japonica Extract, Biotinyl Tripeptide-1, Octapeptide-2, Calendula Officinalis Flower Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Protein, Phenoxyethanol, Chlorophenesin, Glycerin, Cellulose Gum, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Phosphoric Acid, Disodium Phosphate

 • Marijke juli 28, 2012 (16:55)

  Geachte jetske, ik heb uw website gevonden dankzij gezond nu en met interesse gelezen. Klopt het dat de maskertjes die door ieder merk aanbevolen worden niet nodig zijn als uw producten gebruikt worden. Verder wordt er veel gesproken over het drinken van water is dit zin of onzin.

 • pype juni 19, 2012 (17:48)

  beste jetske ,heb na veel en intensief scrubben groefjes boven en onder mond.Ook diepere rimpels.hoe kan dat nu?Dacht dat het juist goed was? komt dit nog goed? Met beleefde groeten. Chris

 • Cheryl april 7, 2012 (08:13)

  Beste Jetske,

  In de eerste plaats wil ik jou heel hartelijk bedanken, want wat jouw producten voor mijn doen is werkelijk ongelooflijk!

  Ik ben een vrouw van 42 en heb sinds mijn 11e last van (af en toe een behoorlijk ernstige mate van) acne. Dit zit bij ons in de familie. Ik ben er in mijn leven drie keer mee naar verschillende huisartsen geweest, maar die namen dat steeds niet zo serieus waardoor ik helaas nooit ben doorverwezen naar een dermatoloog. Nu heb ik dus behoorlijk wat littekentjes in de vorm van putjes op voornamelijk mijn voorhoofd.

  Sinds vijf weken gebruik ik jouw hele Uncoverproductlijn, na eerst die online diagnose te hebben gedaan. Wat er sindsdien met mijn huid gebeurd is, is een wonder! Het eerste dat is sindsdien doe als ik uit bed ben is kijken hoe mijn huid eruit ziet en ik zie hem nog steeds met de dag verbeteren! Ik heb sinds mijn tiende niet meer zo n gladde huid gehad en ook de teint wordt steeds egaler. Door het lezen van je blog heb ik ontdekt dat ik niet alleen acne had, maar ook rosacea. Die acne is nu helemaal gestopt door een combinatie van jouw producten en een tube benzoylperoxide die ik smeerde op de aangedane plekken (een tip uit een van jouw blogartikelen) en ook de rosacea is bijna verdwenen. Ik kan het zelf, na 20 jaar huidproblemen, nog steeds niet geloven en anderen uit mijn omgeving ook niet en ik promoot sindsdien jouw producten bij iedereen die ik tegenkom met vergelijkbare problemen, omdat het helemaal niet nodig blijkt om die huidproblemen te hebben. Afijn, je begrijpt dat je er een ambassadrice bij hebt.

  En dan nu mijn betrekkelijke luxeprobleem: nu mijn huid zo glad en egaal is, ergeren mij des te meer de putjes (littekens) die ik vooral op mijn voorhoofd heb. Ik ben niet toe aan operatieve verwijdering ofzo, maar vroeg me af of jij misschien een concrete merknaam van een matterende poeder hebt, die ik kan gebruiken. Tot nu toe durf ik niet zo goed om zomaar iets te gebruiken, omdat ik bang ben dat al het goede werk van de afgelopen vijf weken teniet wordt gedaan doordat die cosmetica misschien slecht combineren met de stoffen uit jouw productlijn.

  Hartelijke (en dankbare) groet, Cheryl

 • author-avatar
  Jetske februari 28, 2012 (14:58)

  Hi Rashmi, je vraag heb ik beantwoord op de blog zo n droge huid… .
  groeten Jetske

 • Rashmi januari 15, 2012 (15:16)

  Hallo Jetske,

  Ik gebruik sinds kort de dagcream anti-age van Zarqa. Ik vroeg me af wat jij vindt van dit product als je kijkt naar de ingredienten. Het product bevat geen parfum en daarnaast bevat het de volgende werkstoffen:

  Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Decyl Oleate, Dicaprylyl Ether, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Octocrylene, Arachidyl Alcohol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetyl Alcohol, Betaine, Butyrospermum Parkii Butter, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Arachidyl Glucoside, Cetearyl Glucoside, Sodium Ascorbate, Tocopherol,
  Retinol, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Allantoin, Maris Sal ( Dead Sea Salt), Phenoxyethanol, Sodium Polyacrylate, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, CI 19140.

  Alvast bedankt!

  Groeten, Rashmi

 • Mischa Selis april 27, 2009 (20:17)

  Hallo Jetske,

  Zelf ben ik psychiater en met interesse lees ik je weblog! Mag ik vragen hoe je je weblog gemaakt hebt of hebt laten maken?

  Vriendelijke groet,

  Mischa

 • Anoniem april 21, 2009 (09:33)

  Gefeliciteerd Jetske! Ga je zeker volgen.

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!