• Happy gut = happy skin | Deel 4

Happy food deel 4: Vezels en gefermenteerd voedsel

Part 4 … we hebben het nog steeds over happy food. En vandaag wil ik aandacht voor vezels en gefermenteerde producten. Twee superbelangrijke ‘ingrediënten’ voor een happy gut.

Darmbewoners en depressies

Vezels en gefermenteerde producten kunnen zorgen voor een grotere diversiteit aan darmbewoners. En in steeds meer studies komt naar voren hoe gunstig dit is voor onze algehele gezondheid. Dat geldt ook voor ons humeur😊. Er zijn zelfs onderzoeken die een verband laten zien tussen de diversiteit van onze darmbewoners en depressies. Door onze steriele manier van eten en leven, maar ook door het gebruik van geneesmiddelen als antibiotica, neemt de diversiteit van onze darmbewoners helaas af. Het goede nieuws: met voeding kunnen we proberen de balans goed te onderhouden.

Dus wat kunnen we eten?

Om een grotere verscheidenheid aan darmbewoners te krijgen, is het goed om voldoende vezels binnen te krijgen.  Daarvoor eet je lekker veel groente, fruit, noten, zaden en peulvruchten. Bij gefermenteerd voedsel kun je denken aan zuurkool of kimchi, maar ook drankjes als kombucha, water- of melkkefir. Zet dit soort producten eens wat vaker op je menu!
Laten jullie mij ondertussen weten wat jullie ervaring is met gefermenteerd voedsel voor je huid of je humeur? En komen jullie aan genoeg vezels? Ik ben heel benieuwd 😊

More happy food? 

Meer happy food? Lees mijn blog over voeding waar je blij van wordt. Grote kans dat ook je huid daar happy van wordt. De volgende post gaat trouwens het ‘toedienen’ van meer bacteriën in de vorm van probiotica. Want dat is natuurlijk ook een manier om ‘meer darmbewoners’ te krijgen …

Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!