• Happy gut = happy skin | Deel 1

Happy Food, voeding waar je huid ook blij van wordt (deel 1)

Happy food, alleen de titel maakt al vrolijk, vind je niet? Er is veel te vertellen over dit onderwerp. Zo veel, dat ik besloten heb om er een serie van te maken. Het zijn zelfs vijf delen geworden! Maar laat ik bij het begin beginnen …  

Goed in je vel zitten

Happy gut = happy skin. Daar geloof ik echt in na het lezen van vele wetenschappelijke studies. Dat idee heeft alles te maken met het lijntje tussen je darmen, je huid en je brein. En eigenlijk loopt dat lijntje in alle richtingen door je lichaam. Genoeg voorbeelden. Zo zijn er heel wat mensen met huidklachten die zich niet lekker in hun vel voelen zitten; die soms zelfs écht ongelukkig zijn. Dat is misschien ook niet zo gek in een wereld waarin veel draait om mooie plaatjes en schoonheidsidealen. Aan de andere kant kan dat ongelukkige gevoel ook te maken hebben met interne processen in je lichaam. Want ook voeding en je darmen hebben invloed op hoe je je voelt.

Kijkje in de mediterrane keuken

Nu kun je natuurlijk meteen denken aan die doos bonbons waarvan je instant happy wordt. Of een grote zak frites, een doos taartjes of zak chips. Maar ik heb het even niet over dat soort guilty pleasures. Ik heb het juist over voeding die op lange termijn iets goeds met je doet. Ik noem het voor nu even gelukseten. En dan kom ik automatisch uit in de mediterrane keuken. Bij een dieet dus met veel vis, mooie groentes, heerlijke tomaten en olijfolie. Ofwel: een dieet met veel omega 3-vetzuren, vitamine D, antioxidanten en voedingsvezels. Krijg je al trek? Mooi, want ik ga je daar de komende weken heel veel over vertellen. En ik heb ook receptjes.

Vette vis en zuurkool

Ik houd het trouwens niet alleen bij de mediterrane keuken, ik ‘vlieg’ ook even door naar een bordje vette vis zoals ze dat in de Scandinavische landen maken. En we gaan het verder nog hebben over zuurkool en andere gefermenteerde producten. Kortom: stay tuned! Want ik geloof dat dit ook weer kan helpen voor een mooie huid.

 

Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!