• Rode bieten

Helpt rodebietensap tegen puistjes?

Als ik een huidtrend tegenkom op internet, dan duik ik het liefste gelijk de literatuur in om te kijken of er misschien een kern van waarheid in zit. Dit keer: rodebietensap als antipuistjesmiddel. Als je dit sapje elke dag drinkt zou je na een aantal weken van al je ontstekingen af zijn. Werkt dat echt?

Nog geen bewijs

Hoewel ik er wel veel positieve verhalen over heb gehoord, is er eigenlijk (nog) geen hard bewijs voor de werking van bietensap. Er zijn namelijk geen studies die de effecten van rodebietensap of bietensupplementen op huidklachten onderzoeken.

Wel veel antioxidanten

Maar ik zou de rode biet niet meteen afschrijven, want ze hebben een sterke antioxidantwerking. Dat kun je al zien aan die mooie, dieprode kleur. De verantwoordelijke daarvoor is het stofje betanine, dat ontstekingsremmend kan werken. Verder zitten er in rode bieten behoorlijk veel vezels en ook nog eens bijna alle vitamines en mineralen (wel in kleine hoeveelheden, maar toch …).

Nadeel van rodebietensap

Rode bieten zijn geen wondermiddel, helaas ook niet tegen puistjes, maar ze zijn wél een fijne groente voor je huid. Ik zou dan trouwens kiezen voor de hele rode biet en niet voor het drankje, want met rodebietensap mis je de vezels en krijg je ongemerkt veel suikers binnen. En dat is helaas dan net weer wat minder goed voor je huid …

Gerelateerde Berichten

1 Reactie

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Nadine juli 26, 2021 (11:50)

  Hoi Jetske,

  Ik ben benieuwd hoe jij denkt over het bezoek aan een schoonheidsspecialiste. Ik bezoek jullie skincare centre al voor mijn huid (laserbehandeling en melkzuur) en ben hier erg tevreden over en gebruik al jouw producten. Daarnaast ga ik ook nog ongeveer 3/4 keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste. Is dat dan nog nodig of eigenlijk niet? Ik was benieuwd of je zelf ook naar de schoonheidsspecialiste gaat?
  Ik doe het vooral voor het uitduwen van puistjes en het eventueel gerstekorrels omdat jullie dit niet doen in jullie skincare. Maar omdat zij andere producten gebruik ga ik hier niet vaak heen.

  Ben erg benieuwd naar jouw mening!

  Groetjes, Nadine

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!