In de media over zonbescherming

Afgelopen week hadden we een paar dagen vrij en ik had me helemaal verheugd op een vakantie in eigen land gevuld met picknicks, zeil- en fietstochtjes en afsluitend een lekkere BBQ op het strand. Dat bleek toch even anders uit te pakken! Die fietstocht kwam er wel, maar dan met kaplaarzen en zuidwesters aan en onder luid protest van de kinderen…

Toch zou statistisch gezien dat mooie weer er echt wel een keer aan moeten komen. Omdat ik inmiddels behoorlijk wanhopig word, doe ik wat de schrijver van ”the Secret” me heeft geadviseerd. Ik ga vandaag gewoon op pad met zonnebrandcrème en zonnebril en plaats op mijn blog een artikel waarin ik wat vertel over zonbescherming (radar+ magazine van deze maand)…

En nu maar wachten op het mooie weer!

Petje op Radar artikel

(Het artikel opent in een nieuw venster als je erop klikt. Klik nogmaals op de afbeelding om de tekst te vergroten).

Groetjes, Jetske

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees ook de blogs:
De do’s en don’ts van veilig zonnen op een rij“,
Je huidverzorging mee op reis“,
De strijd tegen rimpels; no time to waste“,
Bruin voor een prikkie“,
Ouder achter glas!” en
De zon en cosmetica. Niet altijd een goede combinatie“.

Gerelateerde Berichten

16 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Nancy juni 1, 2012 (09:54)

  Hallo Marrie,

  Misschien vind je hier het antwoord op je vraag over SPF 15.

  De do s en don ts van veilig zonnen op een rij. (staat onder het onderwerp zon ).

  Mvg,
  Nancy

 • Myrna mei 31, 2012 (14:40)

  Beste Jetske,
  Als fanatiek gebruiker van biologische cosmetica was ik al lang op zoek naar een fatsoenlijke zonnebrandcreme die niet de gebruikelijke witte waas achterlaat. Nu heb ik Lovea bio gevonden en ik ben hier heel enthousiast over. Geen witte waas en toch een biologisch product. Misschien een tip voor anderen die ook zoeken naar een gezonde zonnebrandcreme.
  Vriendelijke groet,
  Myrna

 • Nancy mei 31, 2012 (14:32)

  Hoi Jetske,

  Ten eerste bedankt voor je website!

  Ik ben al lang op zoek naar een natuurlijke zonnebrand creme, maar zijn natuurlijke ingredienten per definitie ook wel goed/beter?

  Ik heb er een gevonden: Marie Veronique SPF 30 Moisturizer

  Active Ingredient: 20% non-nano zinc oxide Camellia sinensis (green & white tea), non-nano zinc oxide, Simmondsia chinensis (jojoba oil), Prunus armeniaca (apricot kernel oil), Limnanthes alba (meadowfoam seed oil), Helianthus annuus (sunflower oil), emu oil, Tocopherol (Vitamin E), vegetable glycerin, Elaesis guineensis (red palm oil), Rubus idaeus (red raspberry seed oil), lecithin, potassium sorbate, allantoin, Cosmocil CQ*, xanthan gum, mica, Hippophae rhamnoides (sea buckthorn oil), Calodendrum Capense (yangu oil), Rosemarinus officinalis (rosemary oleoresin), pearl powder, Daucus carota (carrot seed) essential oil, Cistus incanus (cistus) essential oil, Lonicera japonica (honeysuckle), Helichrysum italicum (helichrysum) essential oil, iron oxides, Spirulina platensis (spirulina) (medium tint only).

  Met vriendelijke groet,
  Nancy

 • bart mei 21, 2012 (13:36)

  niet

 • its me mei 21, 2012 (13:35)

  wel!

 • bart mei 21, 2012 (13:34)

  nee

 • Anoniem mei 20, 2012 (15:43)

  Marrie, kijk naar de artikel “Een alternatief voor een facelift “daar bij de reacties kan je vinden het antwoord voor je vraag over de dermaroller

 • Marrie mei 17, 2012 (09:30)

  http://www.rosenbergdermaroller.nl/
  Wat is uw mening over de dermaroller?

 • Marja toet mei 16, 2012 (14:07)

  Beste Jetske,

  Ik gebruik jou producten en ben zeer tevreden.
  Welke zonnebeschermer kan ik het beste gebruiken voor de rest van mijn lichaam?

  Vriendelijke groet,
  Marja Toet

 • Anoniem mei 15, 2012 (15:02)

  Hoi Jetske, Ten eerst wil ik je bedanken voor je blog , ik ben zo blij met alle die goede informatie . Ik heb je dagcreme en exfoliant glycoolzuur besteld en ik ben tot nu toe tevreden, de exfoliant gebruik ik om de dag, wil niet elke dag gebruiken, ik wil niet dat het op gaat !dus mijn vraag is kan ik de exfoliant combineren met een ander exfoliant zoals die van clinice ,dus een avond van undercover en de andere avond clinique ?? en kan de exfoliant gebruik worden romdom de ogen??

  Alvast bedank

 • Marianne mei 14, 2012 (21:22)

  Heerlijk die zon met mate, maar wat heb ik mij vroeger druk gemaakt dat sommige leraren (leraressen vooral!) op de basisschool van mijn dochter dwangmatig naar buiten moesten als het even mooi weer was. Zaten die kinderen daar in de zon, want er was altijd te weinig schaduw voor iedereen en daar was het dan weer snel te koud. Kwam dochterlief weer verhit thuis. En ik was de zeurkous 😉

 • Marloes mei 13, 2012 (11:13)

  Hoi Jetske,

  Misschien een beetje vreemde vraag, maar geeft de computer ook schadelijke straling af die zorgt voor huidveroudering? Dit hoorde ik laast en vroeg me af of het klopte!

  Groeten,
  Marloes Nibbeling

 • Marrie mei 12, 2012 (09:43)

  Goedemorgen dr. Jetske,

  Kan een dagcreme met SPF15 de huid voldoende beschermen tegen de zon?
  En kan een dagcreme met SPF ook als nachtcreme gebruikt worden?
  Alvast bedankt voor je reactie.

 • Carola mei 11, 2012 (15:33)

  Dag Jetske!

  Het is niet te geloven maar ik gebruik nu de producten net 2 dagen en mijn huid is nu al ZO opgeknapt!! Heel glanzend en gezond. Zelfs mijn vriendinnen valt het op! Goh wat zie je er goed uit, krijg ik te horen.
  Terwijl mijn huid dof en bleek en niet egaal was. Het lijkt wel een wonder middel. Ik ben gelijk met alles begonnen. s ochtends en s avonds gebruik ik alle producten dus nu 3 x gedaan. Het is zo n opknapper. Ik ben een roodharige vrouw van 37 en heb dus een droge en lichte huid. Niet heel supergevoelig maar wel sensitief voor producten wanneer het niet het juiste middel is.
  Een minpuntje…. ik heb echt te weinig samples om de tijd van de naleveringen te overbruggen. Het gaat om de cleanser en de toner.
  Verder: SUPER tevreden dus!!! DANK!

 • nina mei 11, 2012 (10:44)

  Beste Jetske,

  Er is een nieuw merk zonnebrandcreme op de markt waarvan de fabrikant claimt dat je de hele dag beschermd bent doordat ze gebruik maken van de Lyphazome-technology . Ik kan me voorstellen dat het onzin is, maar weet jij er meer over?
  http://www.vision-sun.nl/zonbescherming.html

  Groetjes, Nina

 • Bram mei 10, 2012 (18:14)

  Beste Jetske,

  Ik was een tijdje geleden opzoek naar een goed zonnebrand en heb mede dankzij uw website mijn perfecte zonnebrand gevonden van het merk Louis Widmer.

  Nu zag ik laats een advertentie van Lancaster waarin een zonnebrand gepromoot werd met bescherming tegen uva + uvb + infraroodstraling. Ik weet niet zo goed wat ik moet denken van de bescherming tegen infraroodstralling???
  http://www.multivu.com/assets/53804/documents/53804-NL-original.pdf

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!