Mijn verhaal volop in de media

Het artikel uit het AD is goed opgepikt in de media! Mijn verhaal is volop in het nieuws en online te lezen bij onder andere De Telegraaf, Nu.nl, Kassa en ook op verschillende Belgische sites.

Daarna werd ik gisteren nog eens gevraagd voor twélive interviews op de radio (Radio 1 en Radio Rijnmond) en vanochtend nog bij het radioprogramma Goedemorgen Nederland.

Helaas kan ik niet alle vragen die ik nu krijg in een keer beantwoorden, maar veel onderwerpen wil ik de komende tijd behandelen op mijn blog.

Groeten Jetske.

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Gerelateerde Berichten

2 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • author-avatar
  Jetske mei 6, 2009 (17:34)

  Beste Marjolein,

  Het zoeken naar de juiste producten is inderdaad niet al te gemakkelijk. U schrijft dat u 51 bent, ik zal wat uitleggen over de huid bij deze leeftijd. Tussen de 30 en 50 jaar gebeurt er veel met de huid, zoals een vermindering van het aantal antioxidanten met circa 35% (The new science of Perfect Skin, Daniel Yarosh). Antioxidanten zijn nodig om vrije radicalen die ontstaan door onder andere schade van buitenaf, zoals roken en blootstelling aan zon, tegen te gaan. Zonder antioxidanten beschadigen deze vrije radicalen zeer geleidelijk de cellen in de huid.
  Het vermogen van de huid om te herstellen na beschadiging (door bijvoorbeeld agressieve cosmetica, zon of airconditioning) vermindert met het ouder worden van de huid. De huid van een jong volwassene heeft tussen de 1 tot 3 dagen nodig om zich te herstellen, de huid van iemand rond 50 zo n 3 tot 6 dagen (Cosmeceuticals, Zoe Draelos).
  Verder gaat de celvernieuwing bij het ouder worden een stuk minder soepel. Je huid heeft veel meer moeite om dode huid cellen kwijt te raken en kan er hierdoor doffer en grauwer uit gaan zien. Verder neemt de talgklierproductie vanaf het 20e levensjaar elk 10 jaar af met 23%. De huid wordt dus een stuk droger.

  Wat kun je hieraan doen?
  Zorg dat de barrierefunctie van de huid zo min mogelijk verstoord wordt. Dit kan door voor milde producten zonder irriterende stoffen te kiezen. De eerste stap is het gebruiken van een milde cleanser. Deze hoeft niet duur te zijn, let er wel goed op dat het geen stoffen als alcohol, parfum, kleurstoffen en andere irriterende stoffenbevat. Let er op dat een cleanser geen Sodium Lauryl Sulfaat bevat. Als uw huid na gebruik van de cleanser trekkerig aanvoelt is het product niet goed.
  Beperk het vocht tekort door een goede vochtinbrengende creme te gebruiken. Deze creme bevat stoffen als bijvoorbeeld hyaluronzuur, niacinamide, glycerine, glycolic acid en siliconenachtige stoffen als dimethicone. Ook antioxidanten zijn belangrijk voor uw huid. Goede antioxidanten zijn Vitamine C + E (asorbic acid en tocopherol), Grapeseed, Q-10, hyaluronzuur, niacinamide, oat b glucan en endonuclease.
  Ook is het belangrijk voor de rijpere huid om de celvernieuwing te stimuleren, dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van collageen en elastine te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door een product met vitamine A- zuur te gebruiken (op recept verkrijgbaar).
  En niet te vergeten de zonnebrandcreme. Mijn advies is om te kijken naar zonnebrandcremes met ZNO of TIO (bij voorkeur niet in nanovorm) of Tinosorb. Wat betreft veiligheid kun je Oxybenzone beter vermijden. Koop liever geen zonnebrandproducten in sprayvorm, deze geven een minder goede bescherming en je krijgt eventuele schadelijke stoffen makkelijker in je luchtwegen.

  Wat betreft je vraag over de producten van HB Skin Control: De paar ingredienten die genoemd worden op hun site zijn werkzaam, maar dit is te weinig informatie om te bepalen of een product ook werkelijk goed is. Ik kan niet zien of er irriterende stoffen inzitten en of de werkzame stoffen er in voldoende hoge concentratie inzitten. Om hier echt iets over te kunnen zeggen is er een ingredientenlijst per afzonderlijk product nodig.
  Veel succes, groeten Jetske.

 • Marjolein mei 2, 2009 (16:49)

  Hai Jetske,

  Met grote interesse heb ik het AD-artikel over cremes gelezen. Het kwam als geroepen, want ik ben het zoeken naar het “ultieme” merk eigenlijk een beetje zat. Na jarenlang o.a. Dermalogica te hebben gebruikt, merk ik dat mijn huid eigenlijk droger, vochtarmer en trekkeriger is dan ooit; ik zoek nu een ander merk, maar welk???
  Ik ben een vrouw van 51 jaar en verzorg mijn huid altijd goed. Wel vermoed ik dus dat de cremes die ik aanschaf, veel te duur zijn en niet doen wat ze wel beloven! Zonde van het geld als ik het met goedkopere middelen kan stellen!
  Ken jij toevallig HB Skin Control? http://www.123hb.nl/2008/skincontrol/skininfo.html.
  Ik vraag me af of deze gezichtsverzorging goed is; het bevat anti-oxidanten.
  Welke cremes en reinigingsproducten beveel jij aan voor een vrouw van mijn leeftijd?

  Met vriendelijke groet,

  Marjolein

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!