• Dr. Jetske Ultee

Interview FD persoonlijk

In juni werd ik gevraagd voor een interview voor het FD persoonlijk. Normaal gesproken gaat het over producten, ingrediënten of Uncover..

Maar voor dit interview werden er meer persoonlijke vragen gesteld (waar ik eigenlijk totaal niet op voorbereid was). Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje met zweet op mijn voorhoofd uitgekeken heb naar het resultaat… Het is uiteindelijk heel mooi geworden en daarom wil ik het graag met jullie delen! Klik hieronder op de afbeeldingen om het volledige artikel te lezen.

 

Interview FD persoonlijk

Interview FD persoonlijk

Interview FD persoonlijk
Dit artikel is verschenen in Het Financieele Dagblad Persoonlijk van 13 juli 2013.
Fotografie: Marie Cecile Thijs
www.mariececilethijs.com

Groetjes, Jetske

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

129 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Marielle september 25, 2013 (18:26)

  @L

  Dat over Mercilon wist ik nog niet. Een lichte pil is een pil met zo min mogelijk hormonen en bijwerkingen dat word vooral voorgeschreven aan meisjes die juist beginnen met de pil zoals ik nu 6 jaar geleden maar ondertussen neem ik nog altijd Mercilon.

  http://www.mijnanticonceptie.nl/ik-wil-starten-met-de-pil/ik-wil-een-lichte-pil

 • L. september 24, 2013 (18:06)

  Mercilon hoort bij de zogenaamde 3e generatie anticonceptiepillen. Ik las onlangs een artikel van de Nederandse Publieke Omroep van januari 2013: In de richtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) staat al jarenlang dat huisartsen een pil van de tweede generatie moeten voorschrijven. Een ruime meerderheid van de Nederlandse vrouwen die de pil slikken, neemt er dan ook een van de tweede generatie . Alle anticonceptiepillen geven een klein risico op trombose. Bij de 2e generatie pillen zou dit risico lager zijn. Ik vroeg me af wat jij met lichte pil bedoelde Marielle.

  L.

 • Marielle september 23, 2013 (18:33)

  @Jetske

  Bedankt voor je antwoord! Maar zou dit echt door de pil kunnen komen? Ik neem een ligte pil de naam is Mercilon. Ik neem deze al van toen ik 14 jaar was (voorgeschreven omdat ik hevige pijn had van mijn menstruatie). Ik heb nooit een andere pil genomen wel eens tijdelijk een andere omdat Mercilon verouderd was volgens de dokter maar daarna schreef ie gewoon altijd weer Mercilon voor.

  Groetjes Marielle

  • author-avatar
   Jetske oktober 23, 2013 (15:17)

   Beste Marielle,

   Nee, het is minder waarschijnlijk dat dit door mercilon veroorzaakt is. De pil die het meeste kans geeft op melasma is de Diane -35.

   Groetjes Jetske

 • author-avatar
  Jetske september 18, 2013 (14:44)

  @ Marielle

  Beste Marielle,

  Wat vervelend om te lezen dat je zo’n last hebt van pigmentvlekken. Vermoedelijk heb jij last van melasma. Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd en dit wordt niet zoals de naam suggereert alleen door zwangerschap veroorzaakt maar is tevens gerelateerd aan pilgebruik. De diane-35 is bijvoorbeeld een pil die melasma kan veroorzaken. Melasma wordt snel zichtbaar door blootstelling aan de zon, zorg dus dat je je huid heel erg goed beschermt met een hoge factor. Ook kun je met je huisarts overleggen of een andere manier van anticonceptie voor jou wellicht geschikter is. Omdat je schrijft dat de plekken lijken op blauwe plekken, zijn dit waarschijnlijk dieper gelegen melasma. Deze zijn helaas niet vatbaar voor behandelingen en alleen met cosmetische crèmes te verdoezelen. Heel erg vervelend! Je kunt ook contact opnemen met het SNIP (Sectie Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen). Veel succes!

  Groetjes Jetske

 • Marielle september 5, 2013 (18:23)

  De pigmentvlekken blijven maar komen bij mij ondanks ik mij zo goed mogelijk probeer te beschermen. Ik heb pigmentvlekken van ik denk tussen 0,5 en 1 cm dat is toch niet normaal? Ik moet nog 22 jaar worden. De grootste pigmentvlekken die ik heb gekregen zijn om mijn armen en zijn nog maar daar van deze zomer. Ze lijken op blauwe plekken maar het zijn geen blauwe plekken. Ik vind dat best angstaanjagend. Gisteren stond ik op het heetst van de dag op mijn bus te wachten er was geen schaduw en ik heb daar 1,5 uur gestaan zonder bescherming. Toen ik thuis kwam had ik hevige hoofdpijn. Mijn pigmentvlekken zijn groter geworden. Mijn armen lijken wel op die van een vrouw van rond de 40 jaar.

 • Marielle september 3, 2013 (18:45)

  @Wies dan had ik een andere van Olaz. Ik had deze:

  http://www.olaz.nl/skin-care-products/total-effects/TE%20Dagcreme%20bescherming%20gevoelige%20huid%20(met%20SPF%2015)?pid=5013965972362

 • Wies september 3, 2013 (16:51)

  @ Jetske

  Beste Jetske, Bedankt voor de tips! Ik ga benzoylperioxide ook eens overdag smeren en ik ga s nachts gewoon door met salicyzuur als exfoliant. Ik hoop dat ik er geen last meer van krijg en anders toch maar eens kijken naar een dermatoloog..

  Groetjes

 • Wies september 3, 2013 (16:46)

  @ Marielle Ik heb even de ingrediëntenlijst nagespeurd maar er staat geen cacao op. Bedankt, voor het meedenken!

 • author-avatar
  Jetske september 3, 2013 (11:04)

  @ Wies

  Beste Wies,

  De exfoliant en benzoylperoxide kan je naast elkaar gebruiken. De exfoliant (en benzoylperoxide) kan je op het aangedane gebied aanbrengen: puisten doen er ongeveer twee weken over om naar boven te komen. Als je de exfoliant op het hele gebied aanbrengt voorkom je daarmee het ontstaan van nieuwe puisten. De benzoylperoxide kan je bv overdag aanbrengen en de salicylzuur ’s avonds (of andersom). Je kunt beide producten ook tegelijk op de huid aanbrengen, maar houd er rekening mee dat dit de werking van het salicylzuur iets kan verminderen. Gebruik wel altijd ook een goede moisturizer en denk er aan dat benzoylperoxide je beddengoed wat kan bleken.

  Mocht het erger worden en je hebt er erg last van, maak dan een afspraak met de dermatoloog. Wellicht dat antibiotica of vitamine A zuur wat meer voor je kan betekenen!

  Groetjes Jetske

 • Peter september 2, 2013 (19:34)

  @Marielle

  Welk ingredient bedoel je met cacao?

 • Marielle september 2, 2013 (19:02)

  @Wies ik had ook eens een dagcreme van Olaz gebruikt ook een pomp flacon en ook parfumvrij en ik kreeg daar echt onderhuidse ontstekingen van. Ik weet niet zeker of het die is die jij gebruikt. In de ingredientenlijst zit cacao. Na wat onderzoek op internet vond ik dat cacao comedogeen is (verstopt de poerien). Waar mijn huid wel goed op reageerd is Olaz Essentials complete parfumvrij spf15 maar die zit wel in een pot.

 • Daphne september 1, 2013 (22:14)

  @ Wies

  Ja zeker heb je mijn vraag zo beantwoord! Dank je wel!

 • Wies augustus 31, 2013 (19:46)

  Beste Jetske, wat fijn om je reactie te lezen en heel erg bedankt voor je uitleg. Ik weet nu eindelijk waar het vandaan komt en ik ben heel gevoelig voor hormonen, dus dan denk ik dat het inderdaad zoals jij zegt een vorm van cysteuze acne is. Ik was er al bang voor dat dit lastig te behandelen is omdat de producten die ik gebruik vrij weinig uithalen. Logisch, want het ligt onderhuids.

  Ik gebruik al een dik jaar alleen maar producten die jij aanraadt. Ik had heel erg last van acne op mijn wangen /kaken en ik was hier zo onzeker over. Mijn huid is nu ontzettend opgeknapt, echt een wereld van verschil dus mijn dank daarvoor. Ik heb nu alleen af en toe nog last van acne maar dit is in de hand te houden.

  Ik gebruik de volgende producten: The Body Shop Aloe Gentle Facial Wash of als ik last heb van acne Paula’s Choise Moisture Boost One Step Face Cleanser, The Body Shop Aloe Calming Toner, Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel exfoliant, Olaz total effects 7 in 1 dagcreme parfumvrij, Suncover spf 30 en Benzoylperiozxide 5%.

  S ’nachts gebruik ik salicyzuur vrijwel alleen op de plekken waar ik af en toe last heb van acne en daaroverheen doe ik Benzoylperioxide als ik erge acne heb. Is dit goed of kan ik de producten beter los van elkaar gebruiken?

  De afgelopen twee maanden heb ik ongeveer vier keer cysteuze acne gehad, dus vier keer een ontsteking in m’n gezicht. De laatste is nu net na drie weken bijna weg getrokken. Tja, moet je dan naar een dermatoloog..?

  Groet

 • Wies augustus 31, 2013 (18:30)

  @ Daphne

  Dankje! Ik ben hier altijd erg nieuwsgierig naar geweest.

  Vanuit mijn opleiding heb ik altijd heel erg mee gekregen dat alles wetenschappelijk onderbouwd moet worden. De Gezondheidsraad kan daarbij onder andere als betrouwbare bron worden gebruikt. De Gezondheidsraad is vrij conservatief en voorzichtig in haar aanbevelingen en dat hoort vind ik ook zo voor een orgaan dat de volksgezondheid dient te beschermen. De informatie die in het document van 2006 staat is absoluut niet achterhaald of stokoud. De richtlijnen kunnen niet elk jaar veranderen omdat er eerst voldoende wetenschappelijk onderzoek naar iets moet zijn verricht. Evidence Based is daarbij heel belangrijk! Heb ik hiermee je vraag beantwoord?

 • Laura augustus 31, 2013 (17:40)

  dank je voor je antwoord!!

 • L. augustus 31, 2013 (17:38)

  Renate, naar wat ik begrepen heb van een kennis die zich daar volop mee bezig houdt, zit het prijsverschil hem in de kwaliteit van de samenstelling van de vitaminepil/de -capsule (logisch eigenlijk). Net zoals bij cremes, zo legde zij uit, worden ook bij vitaminepreparaten mindere en betere stoffen gebruikt. Zoals er in sommige cremes stoffen zitten die minder goed zijn op de huid, zo zitten er in die pillen ook stoffen die minder goed voor inname zijn. Zo dacht ik altijd dat Davitamon wel goed zou zijn, gezien de reclames. Zij zegt echter dat dit tegenvalt en dat haar leraar bij de opleiding aangeeft dat, wanneer je niet voor de (relatief) dure merken (Orthica bijv.) wilt gaan, je het best de vitamines van de Hema kunt nemen. Maar dat is hoe het mij verteld is; ik heb me er zelf nooit in verdiept.

  L.

 • Daphne augustus 30, 2013 (13:23)

  @ Brechtje

  Bedankt voor het doorgeven van deze interessante website!

 • Brechtje augustus 30, 2013 (13:14)

  een website met veel wetenschappelijke info over voeding is Waren wel en wee.nl.

 • Brechtje augustus 30, 2013 (13:08)

  On topic, over dr. Swaab (We zijn ons brein): een tegenargument is dat we nog lang niet alles weten over de werking van de hersenen. Zo weten we niet of de kleinste deeltjes van moleculen -de quarks – ook niet uit nog kleinere deeltjes bestaan. Een tijdlang dacht men dat atomen de kleinste deeltjes waren, nu is men dus bekend met quarks. De tak van de natuurwetenschap die de kennis rond de kleinste deeltjes onderzoekt is de quantummechanica. Op het niveau van atomen en kleiner, zijn de deeltjes geen vaste materie, maar pakketjes van onderdelen die ten opzichte van elkaar in een soort golfbeweging bewegen. Een wetenschapper op dit gebied, dr. Stuart Hammeroth, heeft een theorie ontwikkeld die bewustzijn buiten het lichaam kan verklaren. Deze theorie moet overigens nog wel verder uitgewerkt en bewezen worden.

  Wat verder lastig is bij mensen als dr. Swaab, en ook bij zijn tegenpool dr. Lommel (Eindeloos bewustzijn), is dat ze zich buiten hun eigen vakgebied geven en soms daardoor onjuist bewijsmateriaal aanhalen.

 • Brechtje augustus 30, 2013 (12:39)

  op YouTube staan veel instructiefilmpjes over het (eenvoudig) zelf maken van een vitamine c-serum. Bijvoorbeeld: nigella4me anti aging secrets.

 • author-avatar
  Jetske augustus 30, 2013 (11:22)

  @ Laura

  Beste Laura,

  Dat de hals van je slaapshirt geel wordt is niet zo gek: vitamine C is niet erg stabiel en oxideert onder invloed van zuurstof en licht. Vaak al voordat het wat kan doen op de huid. Bovendien is deze vitamine C oplossing waarschijnlijk erg zuur en kan je huid irriteren. Vandaar dat in onze moisturizers een vitamine C derivaat gebruikt wordt dat stabieler is: Sodium Ascorbyl Palmitaat. Dit is eveneens een poeder. Dit derivaat is wateroplosbaar en kan dus toegevoegd worden aan een crème (met water als buitenfase) of water. Ook kan het product best een complexerende stof voor metaalionen bevatten, om degradatie door metaalionen te voorkomen.

  Je ziet dus dat het niet zo makkelijk is zelf een crème te maken (met bijvoorbeeld als toevoeging vitamine C). Factoren als de juiste vorm vitamine C, stabiliteit, pH-waarde en de aanwezigheid van andere ingrediënten zorgen hiervoor.

  Groetjes Jetske

 • author-avatar
  Jetske augustus 30, 2013 (11:20)

  @ Sara

  Beste Sara,

  Die pleister kunnen inderdaad wel een beetje helpen, maar slechts heel tijdelijk. Verder zou je in theorie het ontstaan van fronsrimpels, als je er altijd mee zou lopen, deels kunnen voorkomen; je krijgt een fronsrimpel namelijk door vaak fronsen. Als de huid niet “kreukelt” dan zullen de rimpels daar ook niet ontstaan (of in ieder geval niet zo diep). Dat is ook de reden dat botox kan voorkomen dat je fronsrimpels krijgt, fronsen lukt immers niet meer. Alleen ’s nachts frownies aanbrengen is niet voldoende, normaal gesproken frons je juist overdag. Het lijkt me overigens ook geen aanrader om door het leven te gaan met een stuk tape op je gezicht! Een alternatief voor die dure pleisters is stevig medisch tape.

 • author-avatar
  Jetske augustus 30, 2013 (11:14)

  @ Daphne

  Beste Daphne,

  Ik gebruik de shampoo van Neutral 🙂

 • Daphne augustus 30, 2013 (11:03)

  @ Jetske

  Wat interessant! Ik kijk uit naar jouw samenvatting van Nutrition and skin en ik ben ook erg benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek relatie voedingsstoffen – bescherming tegen zonschade!

  Ik blijf je volgen! 🙂

 • author-avatar
  Jetske augustus 30, 2013 (10:57)

  @ Iedereen

  Super interessant onderwerp! Ben me overigens nu net door het boek “nutrition and skin” (http://www.springer.com/medicine/dermatology/book/978-3-642-12263-7) heen aan het worstelen. Als ik het uit heb zal ik in een nieuwe blog een en ander samenvatten. Wat mij wel al duidelijk is dat het geweldig complexe materie is en het niet eenvoudig is conclusies te trekken uit de verrichte onderzoeken. Overigens gaan we zeer waarschijnlijk al op korte termijn starten met onderzoek naar de relatie tussen voedingsstoffen en de bescherming tegen zonschade. Ik zal jullie op de hoogte houden!

  Willen jullie al wat meer weten over dit onderwerp lees dan even de blog: http://jetskeultee.nl/nutricosmetics/obj7777403. Graag wil ik jullie ook vragen reacties te plaatsen met betrekking tot de blog waarop jullie reageren. Dan houden we de blog helder en overzichtelijk! Voor andere vragen die je niet op mijn blog kunt vinden, stuur gerust een e-mail naar jetske@dr-jetskeultee.nl. Bedankt voor jullie begrip.

  Groetjes Jetske

  • Daphne oktober 30, 2013 (19:07)

   @ Jetske

   Heb je het boek Nutrition and skin al uit? Ik ben erg benieuwd naar jouw samenvatting en conclusies en kijk uit naar jouw post daarover!

  • Marjon maart 23, 2014 (14:25)

   Hallo Jetske, Ik ben ook heel nieuwsgierig naar dit onderwerp. Heb je de blog al geschreven?

   • author-avatar
    Jetske april 14, 2014 (13:49)

    Beste Marjon,

    Het is erg complexe materie waar ik me goed in moet verdiepen. Er staat zeker al wat op papier maar wanneer de blog klaar is kan ik helaas nog niet zeggen ;-).

    Groetjes Jetske

 • Daphne augustus 29, 2013 (20:58)

  @ Lidy

  Bedankt voor je tip over die website. Erg interessant! Ik heb me ook direct ingeschreven voor de nieuwsbrief 🙂

 • Lidy augustus 29, 2013 (20:41)

  @renate, @daphne, over voeding en gezondheid gesproken, als jullie het interessant vinden kijk eens op de sie van Rineke Dijkinga. Ze heeft een boek geschreven weten van (h)eerlijk eten.

  2 markante uitspraken:

  De beste dokter staat in de keuken (chinees gezegde)

  Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding (Hippocrates)

 • Daphne augustus 29, 2013 (15:28)

  @ Renate

  Omdat De Voedselzandloper gaat over langer jong blijven en dit ook invloed heeft op de huid, wil ik hier toch nog een keer ingaan op dat boek en reageren op Renates bovenstaande commentaar.

  Ja, ik weet dat Verburgh beweert dat hij zijn beweringen staaft met grote of meerdere wetenschappelijke onderzoeken die in de gerenommeerde bladen staan. Echter moet ik zeggen dat ik in het boek soms ook stellingen aantrof die in mijn beleving wel wat meer onderbouwing mochten krijgen. Zoals de bewering dat noten weliswaar veel kilocalorieën bevatten maar je er toch niet dik van wordt … ? Hij haalt geen onderzoek(en) aan waaruit dat zou blijken?

  Ook ben ik wat verbaasd over zijn conclusie dat je vooral best veel havermout(pap) eet en geen pasta, ook geen volkoren. Want pasta zou een te hoge glycemische index (GI) hebben. Echter, volgens zijn eigen schemaatje in het boek heeft volkorenpasta een GI van 50. Twee pagina s verder beweert Verburgh dat havermout een GI heeft van 55. Tsja, daar had ik dan toch graag nog wel wat meer onderbouwing gezien, niet?

  Dat vind ik wel het lastige van adviezen over gezond eten om langer gezond te blijven en een mooie huid te behouden/krijgen. Want wat is nu gezonde voeding? Daar zijn ze , de deskundigen, het toch totaal nog niet over eens?! Als de een antwoordt krijg je toch een ander antwoord dan wanneer de ander antwoordt. Moeten wij consumenten en veelal leken er maar vanuit gaan dat de deskundigen het eigenlijk zelf ook niet weten? Of liefst hun eigen stokpaardjes berijden?

  En ja, ik ben ervan overtuigd dat sommige voedingsadviezen, ook gegeven vanuit overheden, zijn ingegeven vanuit commerciële belangen zoals boterbergen en wijnplassen. Het gevaarlijke en kwalijke daarvan vind ik dat je daar als consument geen enkel zicht in hebt.

  Totdat ik deze website ontdekte was ik er trouwens van overtuigd dat je vitamines niet op je huid moet smeren maar moet opeten om er iets aan te hebben. Dat is toch ook jarenlang geroepen door sceptici? En eerlijk gezegd vind ik het nog steeds apart dat vitamines die je niet eet maar op je huid smeert, hun werk daar doen.

 • Renate augustus 29, 2013 (14:29)

  Ha die Daphne,

  Ik weet dat, dat het omstreden is. Maar dat neemt niet weg dat hij zijn boek heeft gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. En dan niet eentje ofzo, maar echt velen, die ook gepubliceerd zijn ijn bv. the Lancet, Science etc. Als je die commentaren leest en daarna er weer onderzoek naar doet, blijkt in mijn ogen dan, dat er veel commentaar is vanuit overheden en instanties die bang zijn geld te verliezen. Als mensen gaan eten volgens de Voedselzandlopen, zal er veel minder graan( denk aan de enorme maisproductie, die weer voor veevoer dient), zuivel( denk aan: boterberg, melkplas) en vlees( denk aan de boeren etc wereldwijd) geconsumeerd worden. En al helemaal geen snoep en chips etc. dus ja, ik snap de tegenstand.

  En daarbij neem ik elk onderzoek en dieetboek wel met een korrel zout hoor, je komt er als gewone burger toch nooit achter wat nou precies waarheid is helaas.

  Gewoon eten waarbij je je goed voelt toch|?

 • Daphne augustus 29, 2013 (13:55)

  @ Renate

  Ik heb vorige week toevallig ook op deze website over De Voedselzandloper geschreven! 😉 De schrijver (arts en onderzoeker) is met zijn boek overigens wel omstreden, hoor.

  Zie eventueel mijn opmerkingen (die vooral slaan op huidveroudering) bij http://jetskeultee.nl/de-strijd-tegen-rimpels-no-time-to-waste/obj7777486#comment-41066

  http://jetskeultee.nl/de-strijd-tegen-rimpels-no-time-to-waste/obj7777486#comment-41075

  http://jetskeultee.nl/mijn-nieuwe-non-profit-zonnebrandcreme-en-de-zoncampagne-smeer-je-in/obj7784463#comment-41091

  http://jetskeultee.nl/met-huid-en-haar/obj7777512#comment-41299

  Hier vind je commentaar van de Universiteit van Antwerpen op De Voedselzandloper: http://www.hln.be/hln/nl/1265/Onderwijs/article/detail/1498963/2012/09/11/UA-De-Voedselzandloper-is-gevaarlijk-boek.dhtml

 • Renate augustus 29, 2013 (11:33)

  En voor J wb vitamines: na onderzoek ben ik uitgekomen op de multivitamine van de Action, supergoedkoop en echt ales zit erin in goeie verhoudingen. Daarnaast slik ik zelf nog zink, magnesium, vit. B en C ( ik ben een roker).

  Ik vraag bij altijd af waarom er zoveel prijsverschil zit in vitaminepillen, weet iemand dat?

 • Renate augustus 29, 2013 (11:23)

  Even over voeding: kennen jullie het boek de Voedselzandloper? Daarin staat eigenlijk alles wat je wilt weten over voedng nowadays. Ik zou zeker niet af gaan op de overbekende en zeer verouderde schijf van vijf van de overheid. De overheid wordt sterk beinvloed door de vlees- , zuivel- en graanindustrie, waardoor de overheid nog steeds aanraadt om veel vlees, zuivel en graan te eten, wat helemaal niet zo goed is voor je lichaam. Zuivel heb je niet nodig, daar de calcium in bv. melk niet of nauwelijks kan worden opgenomen door ons lichaam.

  Echter, in kaas zit vitamine K wat wel nodig is. ook eieren zijn oke. Wij zijn het enige zoogdier wat op volwasen leefdtijd melk drinkt van een ander zoogdier . Verder: vlees is niet zo erg, mits bv. maar een paar keer per week hoogstens 50 gram.

  Maar goed, ik kan het niet beter uitleggen dan de schrijver zelf: Kris Verburgh.

  Misschien dat het jullie helpt met de huidproblemen?

 • author-avatar
  Jetske augustus 29, 2013 (09:56)

  @ Wies

  Beste Wies,

  Wat vervelend dat je zo’n last hebt van deze ontstekingen. Het is altijd lastig om op afstand te beoordelen, maar vermoedelijk heb jij een vorm cysteuze acne. Jouw talgklieren zijn dan heel gevoelig voor (mannelijk) hormoon en kunnen ineens onderhuids een grote hoeveelheid talg aanmaken. Doordat het talg niet goed naar buiten kan ontploft het zakje met de talg. Door de bacteriën die in de talg zitten en door jouw eigen lichaamsreactie krijg je een diepe onderhuidse ontsteking die helaas ook snel littekens geeft. Vervelend genoeg is deze vorm van acne lastig te behandelen en vaak sterk hormonaal bepaald. De producten die je gebruikt zijn erg geschikt bij acne, maar het is daarbij ook belangrijk ze op de juiste manier te gebruiken. Andere producten, zoals een cleanser, zijn ook belangrijk. Mag ik vragen hoe je de producten op dit moment gebruikt? Zelfs als je de goede producten voor jouw huid gebruikt, zal je waarschijnlijk niet goed van dit probleem afkomen. De cosmetica ingrediënten helpen wel maar hebben moeite in de buurt te komen van de diepe ontstekingen/verstoppingen. Als je er erg veel last van hebt kan een dermatoloog meer voor je betekenen, hij kan bijvoorbeeld antibiotica voorschrijven.

  Succes! Groetjes Jetske

 • Laura augustus 29, 2013 (09:13)

  Beste Jetske,

  Wat een fijne blog om te lezen! Naar aanleiding hiervan heb ik vitamine c poeder gekocht en meng ik die nu door mijn nachtcreme om te kijken hoe het bevalt: ongeveer een grote theelepel poeder per keer. Maar sinds ik dat doe zegt mijn vriend dat mijn huid s ochtends erg vies ruikt en mijn slaapshirt wordt geel bij de hals. Is dit normaal, of doe ik iets niet goed? Is dit een belend probleem bij producten waar al vitamine c in zit, zoals je eigen productlijn? Ik wil geen rimpels, maar ook niet vies ruiken :).

 • Daphne augustus 28, 2013 (23:14)

  @ Wies

  Ik bedoel natuurlijk niet Voedingsraad maar Gezondheidsraad …

 • Daphne augustus 28, 2013 (23:10)

  @ Wies

  Fijn dat jij vanuit jouw expertise ook je licht laat schijnen op voeding/vitamines in relatie tot huid en haar.

  Als jij schrijft dat de Richtlijnen van de Voedingsraad goed zijn, welke richtlijnen bedoel je dan? Ik vind op internet een document uit 2006. Is er een recentere richtlijn? Want 7 jaar oud is in de wetenschap wel haast stokoud en ongetwijfeld achterhaald/aangevuld. Alvast bedankt voor je reactie!

 • Wies augustus 28, 2013 (21:33)

  Misschien dat ik hiet wat informatie over kan geven aangezien ik over een jaar ben afgestudeerd als dietist/voedingskundige.

  Gevarieerd en gezond eten is erg belangrijk voor alles en dit kun je zeker zien aan je huid/haar/nagels. Ik slik zelf een paar keer per week vitamine B-complex, ook omdat ik vegetarier ben. Dit is elke dag niet nodig als je een voeding gebruikt volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad en een teveel aan vitamines is ook niet goed voor je lichaam (hypervitaminose). Kijk goed naar wat voor producten je gebruikt in je voeding. Te veel vet en bewerkte producten zijn zeker niet goed voor de huid!

 • Peter augustus 28, 2013 (20:19)

  Met voeding kun je het jezelf behoorlijk lastig maken. Er bestaat bijvoorbeeld het histamine beperkend dieet, zuur-base dieet, rauw eten dieet en het caloriebeperkend dieet waarbij je producten eet met een laag glycemische lading. Als je alles perfect zou willen doen volgens die theorien wordt je gek. Paprika mag niet volgens het histamine dieet, wel volgens het zuur base. Brood mag dan wel weer volgens het histamine dieet maar niet volgens het zuur base. Bovendien heeft brood relatief weer een hoge glycemische index. Vlees is dan ook weer lastig, zeker als je bovenop de dieten ook nog vegetarisch bent natuurlijk. Ik weet niet wat dan nog wel mag, komkommer ofzo, maar ja daar haal je de schijf van 5 weer niet mee. Ik denk dat als je de richtlijnen van het voedingscentrum zo n beetje volgt dat dat het beste is, gevarieerd gezond en niet te veel producten met een hoge glycemische lading. Als je dat doet komen tekorten niet vaak voor. Maar ik ben geen dietist, dus ben ook wel benieuwd of jetske hier ooit nog een leuke blog over maakt.

 • Wies augustus 28, 2013 (19:59)

  @ Marielle Super bedankt voor de tips. Ik ga vanavond nog de groene thee tonic proberen.

  Ik gebruik al ongeveer een jaar dezelfde huidverzorgingsproducten (alles aangeraden door Jetske) en deze bevallen mij erg goed. Ik ga wel wat rustiger aan doen met exfolieren. Ik heb de laatste maanden ook veel stress gehad en dit valt duidelijk te zien aan mijn huid. Ik heb gelijk weer puistjes op mijn wangen, kaak en kin. Echt balen! Maar ja, soms kun je nou eenmaal niks aan stress doen..

  Heeft iemand nog tips voor een goede zelfbruinende creme? Ik zie er als ik bleek ben zo ongezond uit..

 • Daphne augustus 28, 2013 (19:53)

  @ J

  Nou ja, zo n multivitamine is niet specifiek voor huid en haar. Heel veel weet ik er ook niet van maar ik heb wel eens begrepen dat een tekort aan biotine (een B-vitamine) huidproblemen kan geven dus dat wordt wel geslikt voor verbetering. En ik denk dat anti-oxidanten in het bloed (dus bijvoorbeeld de vitamines E en C) ook zullen helpen om de vrije radicalen te verwerken die zonnestraling in je huid veroorzaakt. Maar als je heel specifiek wilt weten welke vitamines verbetering zouden kunnen geven voor je huid en haar, dan denk ik dat je toch moet wachten op een reactie van Jetske. Het zou wel eens meer mensen kunnen interesseren en zou dus een interessant antwoord kunnen zijn of misschien een apart artikel van Jetske met daarin ook welke voeding een positief effect op de probleemhuid zou kunnen hebben -ik verwacht dat hier toch wel iets van bekend is in de wetenschap (en Peter stipte hierboven natuurlijk ook al wat aan).

 • J augustus 28, 2013 (18:43)

  daphne is deze multievitamine ook geschikt voor haren want daar wou ik ook juist voor hebben.Maar natuurlijk ook voor de huid.Ik gebruik nooit geen multievitamine vandaar ook dat ik vraag voor een goed advies.

 • Peter augustus 28, 2013 (18:01)

  @J

  Ik sluit me aan bij Daphne.

 • Daphne augustus 28, 2013 (17:35)

  @ J

  Wat belangrijk is bij een multivitamine is dat de samenstelling evenwichtig is. Dus probeer een merk te vinden dat in één tablet ongeveer evenveel procent van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van alle vitaminen en mineralen heeft. Een voorbeeld is Dagravit.

 • J augustus 28, 2013 (17:24)

  oké Peter maar kun je mij ook een naam noemen van de multievitamine.Die werken voor huid en haar dat was eigenlijk wat ik wou weten de naam van het voedingsupplenten welke zeker goed zijn.

 • Peter augustus 28, 2013 (17:17)

  @J

  Zelf slik ik in ieder geval vitamine D. Wanneer ik een tijdje vegetarisch heb gegeten neem ik wel eens een AH Multi Alles in 1 Zwanger Zijn. Hier zit wat extra ijzer en vitamine b12 in. Eigenlijk hoef je alleen naar de B vitamines, vitamine C, D, E, Selenium, Zink, Omega 3 en, afhankelijk hoeveel zuivel je neemt, Calcium te kijken. Sommigen zeggen vitamine K, maar ik vind het niet duidelijk genoeg dat dat noodzakelijk is. Bovendien is er eigenlijk niet echt een adh en max. Van de rest krijg je niet snel een tekort, maar om nauwkeuriger te zijn, de kans dat je tekorten hebt is sowieso eigenlijk al klein. Biotine wordt altijd wel in relatie gezien tot je haar (http://jetskeultee.nl/met-huid-en-haar/obj7777512). Overdoseren zou ik in ieder geval niet doen. Er is ooit in de jaren 60 vaak naar de relatie zink en acne gekeken, waarbij bleek dat er bij mensen met acne vaker een lager zinkgehalte werd gevonden. Nooit is het gezien als een behandelmethode, toch zijn er mensen geweest die veel zink in gingen nemen en daardoor toxische verschijnselen kregen. Kortom een multivitamine, plus bv omega 3 en vitamine D zou je kunnen overwegen, maar waarschijnlijk heb je het niet echt nodig. Je kunt beter kiezen voor het eten van wat meer gezonde dingen.

 • J augustus 28, 2013 (16:20)

  hedankt Peter ik heb hem inmiddels al gevonden.Wat ik wel graag zou willen weten.Weet je toevallig ook welke voedingsupplementen goed zijn voor huid en haren.Je hebt hier zoveel keuze in ik dacht misschien weet jij hier ook iets vanaf welke goed zijn.

 • Peter augustus 28, 2013 (16:14)

  http://jetskeultee.nl/met-huid-en-haar/obj7777512

 • J augustus 28, 2013 (15:20)

  kan iemand mij vertellen waar ik de blog kan vinden van huid & haar.Ik de site niet vinden.Als iemand mij zou kunnen vertellen waaronder ik moet zoeken.

 • J augustus 28, 2013 (13:26)

  sara waar heb je gelezen dat de site gaat veranderen ik zie het nergens staan.Wat gaat er allemaal veranderen dan met de site of weet je dit niet.

 • sara augustus 28, 2013 (13:21)

  oh over dat botox.. ik erger mij ook aan mijn fronsrimpel (en ik ben 25!!!) botox is op dit moment te duur voor mij maar wat ik als alternatief heb zijn antirimpel pleisters. ze worden verkocht als frownies en ook die zijm ontichelijk duur voor een stukje plakkend kraftpapier dus doe het nu zelf met iets anders. denk dat ze zo duur zijn vanwege patenten enzo want ik hen geen budgetversie kunnen vinden. ik ben nog niet lang genoeg bezig om te oordelen of het werkt (plak het snachts op mijn rimpel) maar ik dacht ik geef het als tip en ben wel benieuwd wat jij hiervan vind. volgens de producent leer je zo je rimpels te ontspannen waardoor je na maandenlange ge ruik een eefect krijgt dat vergelijkbaar is met botox.

 • sara augustus 28, 2013 (13:16)

  hoi jetske ik leea dat de cite verbouwd gaat worden. wat prettig zou zijn is een forum waarin lezers elkaar kunnen helpen op specifieke onderwerpen of producten maar wil je AUB niet de info van je cite halem na het verbouwen? zo ja wil je dat dan laten weten want dan moet ik een en ander gaan kopieren en plakken zodat ik later kan teruglezen. ik raadpleeg namelijk altijd jouw cite als ik.iets ga kopen vooral de zoekfunctie heeft mij vaak geholpen.. wat daar alleen verbeterd kan worden: als ik nu een woord intik dan krijg ik de pagina waarop dat woors voorkomt maar wat dan irritant is dat de info in een reactie staat en dan moet ik dus 200 reacties lezen voor ik het kan vinden! verder echt je blog is als een bijbel voor mij en ik begrip heel goed dat je geen tijd hebt om op iedereen te reageren je bemt immers geen fulltime blogger maar een onderzoeksarts

 • Marielle augustus 27, 2013 (19:01)

  @Wies wat mij toen ook goed geholpen heeft is groene thee. Maak sterke groene thee (bijvoorbeeld een zakje thee (die van Aldi komt als beste uit een test van TestAankoop) in een klein kopje dat je voor 1/3 vult met heet maar niet kokend water als dit is afgekoeld breng je het met een wattenschijfje aan wat over blijft kan ook als mond water gebruiken).

  Je kan ook enkele capsulles niacinamide (vitamine b3) en of panthenol (vit. b5) bij je tonic doen hiervan knapt je huid ook op.

 • Marielle augustus 27, 2013 (18:55)

  @Wies dit probleem had ik vorige lente en zomer. Ik was toen wat nieuwe verzorgingsproducten aan het uitproberen en vond ze toch niet goed werken en probeerde weer andere daar kreeg ik dan nog meer puistjes van en probeerde nog weer andere. Ook had ik in de lente best veel stress en van mijn huid te zien nog meer stress.

  Ik kan je aanraden van doe zo weinig mogelijk met je huid en gebruik producten met zo min mogelijk chemicalien. Gebruik ze minimum een maand voor dat je weer andere gaat gebruiken. Misschien moet je ook eens een tijdje geen exfolierende producten meer gebruiken want dat kan ook best zwaar zijn voor je huid.

 • Wies augustus 27, 2013 (18:36)

  Ik heb soms last van een enorme onderhuidse ontsteking(?).Het lijkt op een kleine buil/bobbel en ligt onderhuids. Dit doet best zeer en het ziet er erg lelijk uit. Het erge nog: niks helpt! Ik smeer met salicyzuur, benzoylperioxide en een asprine plaatselijk als masker maar niks lijkt te helpen. Het krimpt heel geleidelijk en na anderhalve week is er pas niks meer van te zien. De laatste die ik gehad heb was pas na 3 weken niet meer zichtbaar. Weet iemand misschien wat dit is en wat ik hier mee kan doen?

 • Marielle augustus 27, 2013 (17:45)

  Ik heb vandaag Zarqa Pure skin cream gekocht.

  De ingredienten kan je hier lezen:

  http://www.writing-temptations.net/?p=1760

  Ik ga er al vanavon mee starten. Ik hoop dat mijn huid hiermee wat tot rust komt.

 • Peter augustus 26, 2013 (18:57)

  @Marielle

  Dan gaat het dus om de hyaluronzuur, want vanaf phenoxyethanol is het natuurlijk conservering ed. Je zou het als een soort serum onder je moisturizer kunnen gebruiken, ik denk dat het wel wat plakkerig is als je het zo als moisturizer gebruikt. Weet je iets over de concentratie sodium hyaluronate?

 • Marielle augustus 26, 2013 (18:48)

  Wat vind je hier van Peter?

  AQUA (WATER) · GLYCERIN · SODIUM HYALURONATE · PHENOXYETHANOL · TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE · ETHYLHEXYLGLYCERIN · CITRIC ACID.

  Dit is Balea Hyaluron Booster.

 • Peter augustus 26, 2013 (18:38)

  J, bij de link staan al zo n 12 producten. Bij de meeste producten boven de 50 euro vind ik, voornamelijk als je de prijs meeneemt, de moisturizer van Uncover de beste keuze. Jetske heeft bij productadvies ook al 7 alternatieven genoemd en je kunt kijken bij paulas choice. De Total Effects heeft in zijn prijsklasse (in de aanbieding 10 euro), ten opzichte van andere producten hoge concentraties actieve stofjes, dus een hele goede budgetoptie. Misschien dat ik nog wel eens meer plaats, maar de laatste tijd heb ik wat minder tijd om onderzoeken te lezen en producten te zoeken, dus het kan nog wel een tijdje duren.

 • J augustus 26, 2013 (17:22)

  peter alvast bedankt voor je advies.Wou je het lijstje met produkten ook op de site zetten als je het klaar hebt.weet je van boven de 50 euro ook nog produkten die je kunt aanraden of zeg je Oil of OilazTotalEffect is ook goed.

 • Peter augustus 26, 2013 (16:41)

  @J

  In ieder geval heeft Uncover 4% niacinamide, waarschijnlijk Olaz Total Effect parfumvrij ook. Ook CeraVe heeft wel goede producten met niacinamide. Ik weet niet wat je uit wilt geven, maar er zijn een heleboel producten boven de 50 euro met deze stofjes. Hier heb ik wat producten genoemd: http://jetskeultee.nl/salicylzuur/obj7784526#comment-41162. Ik ben zelf nog een lijstje aan het maken met producten met actieve stofjes die niet zo duur zijn, maar het is een lastige zoektocht, omdat alleen de dure merken concentraties vrijgeven. Sorry dat ik je voorlopig niet verder dan dit kan helpen. Als we samen allemaal zoeken komen we een heel eind :-), de kleine goede merken zijn soms lastig te vinden. Ik zoek ook wel eens wat op http://www.cosmetic-ingredients.net/, maar ondanks de 650 merken op die site, heb ik nog niet iets gevonden wat op alle fronten goed is, bovendien is die site volgens mij wat verouderd en staan er voornamelijk amerikaanse producten. De salicylzuur kun je bij Paulas Choice kopen, vitamine a zuur moet op recept.

 • J augustus 26, 2013 (16:24)

  peter je kunt zo niet zeggen waar deze stoffen inzitten van produkten of een produkt.Dat zou een stuk makkelijker zijn voor mij ik kom er zo ook niet uit wat ik dan zou moeten kiezen.Als je zou kunnen aangeven in welk produkt een paar van deze stoffen zitten die in ieder geval hun werk goed.Waarmee je goede resultaten bereikt van de huid.Alvast bedankt.

 • Peter augustus 26, 2013 (16:00)

  @J

  Producten zou ik zo niet durven noemen (die van Uncover zijn goed en die bij productadvies natuurlijk).

  Goede stofjes zijn Vitamin C, Niacinamide, Licorice Extract, Kojic Acid, Hexylresorcinol, 4-Ethoxybenzaldehyde, Green thee extract, Quercetin, Panthenol, Allantoin, Lipoic Acid, Ubiquinone, Idebenone etc.

  Toch zal het lastig zijn grove porien weg te smeren. Lees ook: http://jetskeultee.nl/grote-porien-blijven-grote-porien/obj7777437. Het beste is exfolianten te gebruiken, zoals salicylzuur en vitamine a zuur. Pigment gaat het beste weg met een laser behandeling, verder is zonbescherming erg belangrijk om verergering te voorkomen. Van bovenstaande stofjes zijn er ook een aantal die hyperpigmentatie verminderen.

 • J augustus 26, 2013 (15:15)

  kan iemand mij helpen met bovenstaand bericht wat ik heb geplaatst.Wacht nog steeds op een antwoord of goede ervaring van produkten of tips.Als iemand mij hiermee kan helpen al ats bedankt.

 • J augustus 25, 2013 (21:28)

  ik heb grove poriën en wat last van acne en wat pigment.Ik zou heel graag goed advies of tips willen hebben.Als iemand goede ervaring heeft met produkten die hier tegen helpen.Als iemand weet welke produkten zeker aan te raden zijn.Dan zou ik dit graag willen weten.

 • J augustus 24, 2013 (17:28)

  van welke produkten is bekend dat ze poriën verfijnd en materend werken.Ik heb al zoveel gebruikt ik zou graag willen weten welke produkten goede resultaten mee bereikt worden.Als je een paar merken kunt noemen die zeker goed zijn.

 • Peter augustus 24, 2013 (17:00)

  @j

  De neutral face producten zijn prettige en goede producten. Er zitten geen actieve stofjes in die bij pigmentvlekken zouden kunnen helpen, in principe ook niet iets tegen acne en vergrote porien. Door de simpelheid van de producten zou het kunnen dat je huid beter tot rust komt, geen irriterende stofjes is natuurlijk ook heel belangrijk, maar zoek je echt iets met actieve stofjes die antioxidant of een anti-inflammatoire werking hebben dan moet je denk ik toch even verder zoeken. In de reiniger hoeven natuurlijk geen actieve stofjes te zitten, die moet alleen mild reinigen.

 • j augustus 24, 2013 (15:54)

  heeft iemand ervaring met de nieuwe neutralgezichtsverzorging.Hierbij zit geen exfoliant het is wel parfum en alcoholvrij.Als iemand hier goede ervaring mee heeft.Ik heb zelf last van wat acne en wat pigment.Ik zoek iets wat matteert en poriën verfijnd.Als iemand tips heeft of produkten weet waarvan goede resulten te zien zijn dan zou ik dit graag horen.Ik heb zelf al zoveel gebruikt.

 • Brechtje augustus 23, 2013 (13:11)

  De losse minerale poeder van de bodyshop is wel goed, met spf 25 voor uvb.

 • Brechtje augustus 23, 2013 (13:07)

  Hum, heb de ingrediënten van de bodyshop-poeder nog eens bekeken en ben nu minder positief: het eerste ingrediënt is propylene glycol dicaprylate, dat is toch allergeen? Verder zit er nog zonnefilter ethylhexyl methoxycinnamate in. Weet zo niet meer of dit een goeie of slechte was, beschermt wel tegen uva dacht ik.

 • Brechtje augustus 23, 2013 (12:53)

  @Annette74. De bodyshop.nl (ingrediënten aldaar) heeft een minerale poeder/poeder foundation, met (minerale) spf. (beschermt wel voornamelijk tegen uvb, minder tegen uva).

 • Annette74 augustus 23, 2013 (10:48)

  Marielle, bedankt voor de tip! Ik zal eens op zoek gaan want een hele dag glimvrij zijn klinkt erg aanlokkelijk.

 • Peter augustus 22, 2013 (21:40)

  @Marielle

  Niacinamide is redelijk stabiel, daar heb je niet de problemen zoals je die hebt met vitamine c, maar omdat je met je vingers in het potje komt is het niet heel hygienisch. De Nivea creme bevat Methylisothiazolinone, plus de zonnefilters, dus niet helemaal de perfecte nachtcreme. Je moet het misschien even proberen, maar dan kun je denk ik beter bijvoorbeeld de Neutral of Dermolin Creme kopen. Dat je huid s nachts een beetje glimt is niet zo erg.

 • Marielle augustus 22, 2013 (19:00)

  @ Peter

  Ik ga hem niet meer gebruiken dan voor overdag vanwege de te lage SPF. In de plaats ga ik Olaz essentialq complete voor de gevoelige huid (zonder parfum) met spf 15 gebruiken die is qua structuur een beetje hetzelfde als de Nivea for men sensitive creme. Zo jammer dat ie in een pot zit. Hij heeft als 4de ingredient niacinamide ik hoop maar dat dit hierdoor niet gaat oxideren en zo vrije radicalen gaat vormen.

  Ik heb van Olaz een pompflacon is gebruikt ook zonder parfum met spf 15 ook denk ik die was qua structuur wel fijn iets vetter dan de Olaz essentials complete maar ik kreeg er pijnlijke onderhuidse ontstekingen van, toen ben ik ingredienten gaan opzoeken die de porien zouden kunnen verstoppen en er zat oa cacao in dat de porien dus verstopt heel jammer. Ik vind het ook erg jammer dat veel creme s van Olaz te vet zijn voor mijn vette huid en als ik dan 1 heb die goed is qua structuur dan verstopt ie mijn porien of heeft hij parfum waar ik allergisch op reageer. Vooral op parfum in Olaz producten bij andere merken vaak niet.

  Zou ik die Nivea for men gezichtscreme dan als nachtcreme kunnen gebruiken of is dat te belastend voor de huid omdat er spf in zit?

 • Marielle augustus 22, 2013 (18:43)

  han Anette74 je moet eens de transparante loose powder van Essence gebruiken dat is echt DE oplossing voor vette en zeer vette huid. Ik heb er ondertussen al 5 opgemaakt of zo vanaf april of mei. Het is een poeder die alluminum bevat en hierdoor ga je zo goed als niet meer van glimmen ook een plus punt je gaat er amper nog van zweten in je gezicht. Hij is zo fijn ik wou echt dat ik hem al jaren geleden had ontdekt! Ik was altijd bang van de zomer omdat ik een mega vet gezicht kreeg en mega veel ging zweten met verstopte porien tot gevolg en nu totaal geen last meer van! En ik heb al mega veel soorten poeder getest in mijn leven (en ben nog maar 21). Als je een gezichtscreme hebt aangebracht die te vet is voor je huid breng je gewoon wat meer poeder er van op en dan is je huid nog matter en langer mat.

 • Paulette augustus 22, 2013 (16:44)

  Beste Jetske, super leuk je reactie. Daar kan ik ook iets mee. Ga zeker kijken naar de merken die je aangeeft. Maar inderdaad nog fijner zou het zijn als jijzelf met een make-up lijn komt :).

  Dank en groetjes, Paulette

 • Annette74 augustus 22, 2013 (15:21)

  zou er ook een spf filter in een tonic/toner verwerkt kunnen worden? Mijn zeer vette huid wordt altijd zo glimmend van creme s…

 • Peter augustus 21, 2013 (23:23)

  @Marielle

  Inderdaad, dat is de uitzondering, in de Nivea For Men Sensitive Gezichtscreme en in de reiniger zit geen parfum.

  Creme:

  Aqua, Glycerin, Cyclomethicone, Cetylm Alcohol, Distarch Phosphate, Dimethicone, Isopropyl, Palmitate, Glyceryl Stearate Citrate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butyrospermum Parkii Butter, Octocrylene, Chamomilla Recutita Flower Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Maltodextrin, Sodium Carbomer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Methylisothiazolinone.

  Face Wash:

  Aqua, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Carbomer, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Sodium Methyl Cocyl Taurate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Xanthan Gum, Benzophenone-4, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben

  Jetske had de Nivea face wash eerst ook bij productadvies staan, maar heeft hem volgens mij vanwege benzophenone-4 weer weggehaald. De SPF van de creme is 6, te laag dus. De producten bij productadvies zijn inderdaad vaak wat aan de dure kant.

 • Marielle augustus 21, 2013 (18:41)

  Bedankt Peter!

  Ik gebruik heel graag For Men gezichtsproducten omdat die zo ligt zijn en zo goed geabsorbeerd worden door mijn huid.

  Nivea For Men heeft ook gezichtsproducten zonder parfum. Vorig jaar gebruikte ik (in de winter) de Nivea for men gezichtscreme van de Sensitive lijn zonder parfum hij heeft ook spf maar ik denk een beetje een verwaarloosbare spf stond geen getal op. Hiervan is mijn huid echt enorm opgeknapt want vorige zomer/ herfst was mijn huid er echt slecht aan toe. Ik weet de ingredienten niet meer maar kan zijn dat ik de verpakking nog terug vind. Ik hou vaak de doosjes bij van producten die echt goed zijn voor mijn huid (ja rare gewoonte ik weet het) dan post ik de ingredientenlijst zeker! Voor vriesweer is hij wel te ligt voor mijn vette huid maar voor temperaturen van ongeveer 5 a 10 graden ideaal. Bij temperaturen van rond de 0 en kouder gebruik ik altijd Kruidvat Ultra Sensitive dagcreme (zonder parfum) met spf 15. Hij zit wel in een pot maar ik denk Peter dat jij deze ook heel fijn zal vinden met je droge huid maar dan wel bij wat warmere temperaturen misschien in oktober als de UV index wat lager is.

  Die artikels van Jetske had ik al gelezen maar er staan vaak dure producten bij en producten waar dat ik moeielijk kan aangeraken.

 • Anne G. augustus 21, 2013 (02:07)

  @Jetske

  Ik heb een gemengde huid. Mijn t-zone is vettig (waarvan mijn neus heel erg vettig word gedurende dag) en mijn wangen normaal tot droog. Ik heb een hele poos ge experimenteert met welke concentratie salicylzuur heb beste werkt. Ik begon met de 1% (van Uncover) vanwege mijn acne op mijn kin en deze leek wat te doen, maar niet voldoende. Ik was in die periode helemaal over gegaan op Uncover producten. Achteraf denk ik dat ik wat te ongeduldig was en ging ik druk opzoek en heb ik een gedeelte Paula s Choice producten ingeslagen. Gezien een schoonheidsspecialiste ooit tegen mij zei dat ik best een dikke verhoorde laag heb dacht ik dat de 2% gel van Paula s Choice mijn “holy grail” moest zijn. Nu zit ik ruim een half jaar aan de 2% (ik gebruik hem alleen op de tzone gezien mijn wangen rosacea gevoelig zijn) en mijn huid heeft soms periodes waarin het er heel goed uit ziet en dan weer totaal niet (gepaard met flinke ontstekingen ect.). Het was soms zelfs zo erg dat ik een tube bezoylperoxide had gekocht om het een beetje onder controle te krijgen. Nu zit ik ruim 4 maanden in het buitenland (Oost kust Amerika, het is warm en vochtig) en mijn huid is beter geworden. Toch heb ik steeds rode plekjes die lijken op helende puistjes maar waarvan ik denk dat het misschien een teken is dat ik een te hoge concentratie gebruik. Ik zit te twijfelen om terug te gaan naar de 1% en ook de rest van de Uncover lijn. Ook zit ik te twijfelen om ipv de cleanser voor de normale tot vette huid, de andere te nemen voor de normale tot droge. De puistjes blijven namelijk maar terug keren op mijn kin en rondom mijn mond ipv de rest van mijn gezicht. Kan je mij misschien een goede tip geven? of een beetje sturen? Dat zou heel fijn zijn.

 • Peter augustus 20, 2013 (20:50)

  @Marielle

  Je hoeft echt niet perse producten te kopen die for men zijn. Evenmin hoef je producten te kopen voor een bepaalde leeftijdsklasse. Je moet eerst goed je huidtype bepalen en kijken wat je huid nodig heeft. Is hij vet of juist droog, heb je last van acne, of juist een geirriteerde huid en dan moet je kijken naar de ingredienten. Eigenlijk bevatten bijna alle producten van Nivea en Loreal for Men parfum, dus die producten kun je beter niet nemen. Alhoewel je er misschien niet direct last van hebt, is parfum wel een stof wat je beter kunt vermijden. Over de lange termijn is het zeker niet goed voor je huid, bovendien is het eigenlijk zo n “black box” van ingredienten (je weet nooit exact welke geurstoffen zijn gebruikt) dat dat al een reden is het niet te kiezen (je wilt wel weten wat je smeert). Aparte oogrollers zijn niet nodig.

  Minerale olie is theoretisch helemaal geen probleem en is juist echt een ontzettend goed hydraterend stofje, ook is het erg zuiver waardoor het een lage kans op huidreacties geeft. Toch ervaar ik in de praktijk dat er soms mensen zijn die producten met hoge concentraties minerale olie niet verdragen (en dan bedoel ik mbt verergering van acne). Dat moet je echt zelf even proberen, de kans is groot dat je er geen last van hebt. Lees anders ook nog even: http://jetskeultee.nl/minerale-olie-in-je-cosmetica-wat-je-echt-moet-weten/obj7777535

  Snel even kijkend naar het product van Olaz zie ik zo niet iets heel schokkends, maar ik vraag me wel direct af of het uberhaupt wel geschikt is voor jouw huidtype. Ik heb het product eens geprobeerd, omdat er op internet zoveel verhalen de ronde gaan dat het product zo fijn is. Ik vond het qua textuur wel oke, maar ik heb een droge huid, als jij iets lichters zoekt kun je misschien beter naar iets anders kijken.

  Bij productadvies heeft Jetske wat dingen neergezet, maar er zijn natuurlijk veel meer goede producten: http://jetskeultee.nl/hulp-bij-de-keuze-van-je-moisturizer/obj7777444. Als je iets vind wat prettig is, kun je altijd de ingredienten even posten, dan kunnen we kijken of het goed is. In eerste instantie kun je al even letten op de ingredienten die Jetske hier heeft neergezet: http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325, waarschijnlijk had je dat al gelezen neem ik aan.

 • Marielle augustus 20, 2013 (19:22)

  Ik ben nog op zoek naar een fijne moisturizer (voor in de avond) die niet te zwaar is en de porien niet verstopt. Een tijdje geleden heb ik Nivea for men sensitive after shave balm gebruikt waar mijn huid wel goed op reageerd aleen deze heeft parfum ik stoor mij een beetje aan die mannelijke geur bij mezelf 🙂

  Nu gebruik ik L oréal for men hydra sensitive met 4 mineralen ook geparfumeerd maar mijn huid reageerd er prima op en lijkt wat egalr te worden, hieronder gebruik ik Biocura ampullen met niacinamide (zeer hoog in de ingredientenlijst) jammer maar deze heeft ook parfum maar mijn huid reageerd er heel goed op. Ik heb al veel goede ervaringen gehad met producten For Men. Zo heb ik een hele fijne oofroller ontdekt bij Aldi ook for men zonder parfum en met heel erg hoog in de ingredientenlijst 2 of 3de plaats niacinamide. En er zitten ook enorm veel andere goede stoffen in mijn huid regeerd erg erg goed op!

  Ik zat er aan te denken van de Olaz beauty fluid sensitive te gaan gebruiken met volgende ingredienten:

  Aqua, Glycerin, Sorbitan Stearate, Dimethicone, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Cetyl Ricinoleate, Sucrose Cocoate, Alanine, Arginine, Betaine, Glutamic Acid, Glycine, Lysine, Proline, Serine, Sorbitol, Threonine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethiconol, Carbomer, Myristic Acid, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sodium PCA, Glyceryl Hydroxystearate, Steareth-100, Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Phenoxyethanol.

  Ik ben alleen bang dat ik door de aardolie die er in zit verstopte porien zal krijgen en pijnlijke ontstekingen

 • Daphne augustus 20, 2013 (18:36)

  @ Peter

  Nou, Peter, zo te lezen waardeert Jetske het inderdaad dat je onze vragen hebt beantwoord! In elk geval doe ik het en zeker weten dat anderen ook blij geweest zijn met jouw reacties.

  En ik vind het fijn dat Jetske ook weer meedoet . Ben benieuwd wat haar volgende onderwerp zal zijn …

 • Peter augustus 20, 2013 (18:20)

  @Jetske

  Fijn dat je terug bent en weer wat reacties hebt geplaatst. Heb het zelf ontzettend druk met mijn werk op het moment, dus helaas kan ik niet de vragen van iedereen beantwoorden. Maar hopelijk vind je het wel fijn dat ik de afgelopen tijd hier en daar op wat vragen heb gereageerd, het is natuurlijk wel goed dat de blog levend blijft.

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (10:08)

  @ Allemaal, Bedankt voor alle leuke reacties op het interview! Ik ben zelf ook erg blij met het resultaat. Zoals jullie inderdaad hebben gelezen ben ik op wereldreis geweest en daarom ook even niet actief geweest op de blog. Ik ben erg blij met de hulp van mijn fanatieke bloglezers zoals Peter die veel van jullie vragen heeft kunnen beantwoorden.

 • Daphne augustus 20, 2013 (10:06)

  @ Jetske

  Wat fijn dat je met ons hebt gedeeld welke make-up je gebruikt! Dank je wel!

  Ben ik erg veeleisend als ik je ook nog vraag welke shampoo je gebruikt? Daar zoeken ook nog meer mensen naar op jouw blog …

  Alvast bedankt voor je reactie!

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (10:06)

  @ MR, Ik vind het jammer om te horen dat je geen vertrouwen meer hebt in het gebruik van actieve ingrediënten. Zoals ik ook altijd verkondigd heb kan je met cosmetische ingrediënten helemaal niets doen aan bestaande rimpels; huidverzorgingsproducten zijn bedoeld om je huid gezond, egaal en stralend te houden. Bovendien kan je met goede huidverzorgingsproducten de kans op het krijgen van huidkanker en huidveroudering vertragen. Stoor je je aan een bepaalde rimpel dan kan je dat met botox of restylane oplossen, veel verstandiger dan duizenden euro’s uitgeven aan antirimpelcrèmes die niets doen en met een beetje pech huidveroudering zelfs versnellen. Ik stoorde mij aan mijn fronsrimpel en wilde niet dat deze dieper zou worden, daarom gebruik ik daar botox. Botox zorgt er namelijk ook voor dat die rimpel in de toekomst niet erger wordt. Niemand hoeft van mij aan de “vulmiddelen”, maar als je je echt stoort aan een specifieke rimpel dan is botox een prima en veilige oplossing. Altijd in combinatie met goede huidverzorgingsproducten natuurlijk!

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (10:05)

  @ Gwen & Peter, Bedankt voor je complimenten 🙂 Ik ben het helemaal met je eens Peter, bedankt voor het uitzoeken. Meer over serums vind je ook in deze blog: http://jetskeultee.nl/wat-is-een-serum/obj7777487.

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (10:04)

  @Karin de Waard, Leuk om te horen dat je mijn boek hebt gelezen en interesse hebt om met mijn producten te werken. Op dit moment zijn de producten alleen via de webshop en in de vestigingen van de Velthuisklinieken te koop. Als dit in de toekomst nog gaat veranderen zal ik je hier natuurlijk van op de hoogte stellen!

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (10:03)

  @Estee, Bedankt voor je complimenten 🙂 We zijn op dit moment hard bezig met de nieuwe website voor Sunwiser maar als we hier mee klaar zijn staat ‘make-over’ op de agenda voor mijn weblog! Bedankt voor je feedback, dit zal ik zeker mee gaan nemen.

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (09:58)

  @Edwin, Daphne, Peter en Carina

  Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Peter en Carina, bedankt voor het reageren. Slakkenslijm.. Daar moeten wel heel harde bewijzen voor komen voordat ik me daaraan ga wagen 😉

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (09:53)

  @Alisha Je kunt een exfoliant zowel ’s morgens als ’s avonds aanbrengen. Wat het meest geschikt is, is weer afhankelijk van de producten die je dagelijks gebruikt. Gebruik je vitamine A zuur of hydroquinone (’s avonds) dan kan je het beste overdag de exfoliant op de huid aanbrengen, gebruik je dit niet dan is verstandig om de exfoliant s avonds te gebruiken.

 • author-avatar
  Jetske augustus 20, 2013 (09:52)

  @Paulette Wat leuk om te horen, Paulette! Dat van die make-up is inderdaad lastig; het valt niet mee om goede foundations/poeders te vinden zonder irriterende ingrediënten. Ik heb een behoorlijk gevoelige huid en krijg snel last van make-up producten en ben daarom nu ook zelf aan het kijken of ik make-up producten kan ontwikkelen die aan al mijn eisen voldoen. Ik reageer goed op de foundation van Paula Begoun, dus die gebruik ik in de winter. In de zomer smeer ik vaak alleen mijn moisturizer en zonnebrandcrème op mijn gezicht. Wat betreft de andere make-up producten wissel ik wat af. Ik ben wel fan van de oogschaduw en lipgloss van Benefit (en gewoon omdat ik ze mooi vind, niet zozeer om de ingrediënten), en ik gebruik in de regel mascara en oogpotlood van L’óreal of Maybelline. De laatste producten vervang ik altijd na zo’n twee maanden omdat ik snel geïrriteerde ogen krijg. Wist je trouwens dat de make-up producten van L’óreal, Lancome en Maybelline vaak identiek zijn? Scheelt je een hoop geld als je op zoek gaat naar “body doubles” 🙂

 • keeke augustus 19, 2013 (15:40)

  daphne tja ik zou ook wel een fijne shampoo willen. Ik heb nu een hele dure maar die bevalt me ook weer niet!! Groet

 • keeke augustus 19, 2013 (15:34)

  mieke je moet eens kijken bij Beautyjournaal! Groet

 • Ineke augustus 18, 2013 (20:57)

  @ Peter, wat vind jij van dit product?

  Ingrediënten

  Huideigen Ceramidecomplex, Gemodificeerde Aluminium Silicaten, Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cocoglycerides, Cetyl Alcohol,

  Isopropyl Myristate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Alkaline aarde

  mineralen geoptimaliseerd voor de behandeling van contacteczeem.

  Het heet Dermalex. En wat vind je van de nieuwe creme van Neutral? Ik weet dat er amper werkzame stoffen als vitamine C en E en niacinamide in zitten, amper… ik bedoel gewoon niet in zitten. Maar mijn huid is momenteel een ramp en ik vermoed dat het van SPF komt, onderhuidse ontstekingen, puistjes enz. Ik gebruik SPF van Avene, factor 50. Zonder parfum, zonder rommel kort gezegd. Ik krijg dit overigens van alle SPF s, heb LRP gebruikt en Bioderma, allemaal puistjes, ontstekingen enz. Verder gebruik ik alles parfumvrij en vrij van alle stoffen die Jetske noemt. Cleanser van LRP (toleriane), toner van Decubal. Makeup, (foundation, al jaar en dag dezelfde, nooit puisten, samenstelling is niet gewijzigd van de foundation). Help please, als je nog tips hebt. En wat vind je van de Clarasonic?

 • Daphne augustus 18, 2013 (20:03)

  @ Keeke

  Het is inderdaad geweldig (leerzaam) dat Peter hier zo vaak reageert met heel nuttige bijdrages. En natuurlijk heeft Jetske op haar website ook al heel veel leerzaams en nuttigs uiteengezet. Mijn huid is er veel beter van geworden en ik had niet eens zo n probleemhuid.

  Niettemin vind ik het wel jammer dat Jetske niet meer op vragen in gaat. Er zijn immers ook onderwerpen waar bijvoorbeeld Peter met vraagtekens blijft zitten. Ik blijf daarom hopen dat Jetske wellicht in elk geval in een nieuw artikel wil ingaan op de openstaande vragen, zoals bij zonnefilters en welke shampoo Jetske zelf gebruikt.

 • keeke augustus 18, 2013 (18:57)

  Helaas worden vragen niet meer beantwoord door Jetske, maar wij zijn ook allemaal verwend door haar. Iedereen weet o.a. wel wat goed of slecht is voor de huid dat heeft Jetske iedere keer weer vermeld. En alle vragen komen op hetzelfde neer. Wat is goed en wat is slecht? Je kunt alle ingrediënten gewoon zelf opzoeken. Wat voor de een een goed product is werkt voor de ander weer niet. En rimpels gaan door creme echt niet weg. Dan moeten we echt wel aan de botox!!!

  Paula Begoun schrijft ook dat alleen botox werkt. Maar ik durf het in ieder geval niet te gebruiken. En, mag een mens ook gewoon oud worden met rimpeltjes???

  Dus ik blijf gewoon lekker smeren anders is mijn huid te droog. Wat doen jullie allemaal om het een beetje glad te houden.

  Peter leuk dat je zo vaak reageert, want het is wel leuk om de site een beetje levendig te houden Groet.

 • Peter augustus 18, 2013 (16:54)

  @Gwen

  Zie reactie van 15 augustus. Ik denk niet dat Jetske nog reageert helaas.

 • Gwen augustus 18, 2013 (11:22)

  Beste Jetske,

  Wat een leuk interview. Knap hoe je alles weet te combineren.

  Heb een vraag over een nieuw (upcoming) merk Radical . Het merk wordt geroemd om de werkbare stoffen die in de producten verwerkt zouden zijn. In het serum van het merk zijn onderstaande ingredienten verwerkt. Zou jij je reactie hierop willen geven? Bij voorbaat dank!

  Groet,

  Gwen

  Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caprylic / Capric Triglyceride, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Glycerin, Coffea Arabica (Coffee) Leaf / Seed Extract, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Ceteareth-20, Dimethicone, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Propylene Glycol, Quercetin, Leuconostoc / Radish Root Ferment Filtrate, Tripeptide-10 Citrulline, Tripeptide-1, Phenoxyethanol, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Ethoxydiglycol, Pentylene Glycol, Sodium Pca, Urea, Triethanolamine, Allantoin, Hydrolyzed Elastin, Soluble Collagen, Carbomer, Hydroxyethyl Acrylate / Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Extract, Parfum (Fragrance), Squalane, Hydrolyzed Soy Extract, Tetrasodium Edta, Ethylhexylglycerin, Trehalose, Polyquaternium-51, Tocopheryl Acetate, Potassium Sorbate, Polysorbate 60, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Sodium Benzoate, Lecithin, Camellia Sinensis Leaf, Ascorbic Acid, Sorbitan Isostearate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropionate, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool

 • Mr augustus 15, 2013 (21:51)

  Oke, dit is mijn mening en je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ik vind het zo zonde dat zo n knappe jonge vrouw al aan de botox zit! Daarnaast vind ik dat het niet echt vertrouwen geeft in het gebruik van actieve ingrediënten , dat jijzelf na al die jaren onderzoek naar actieve ingrediënten en gelezen hebt wat ze allemaal kunnen doen, alsnog het gevoel hebt dat je botox moet gebruiken.

  Ik weet niet of het allemaal terecht is wat ik zeg, maar zo voelt het wel een beetje.

 • Peter augustus 15, 2013 (12:05)

  @Gwen

  Het product bevat een redelijk aantal hele goede stofjes, zoals grape seed, coffea arabica, quercetin, tripeptides, allantoin en sodium hyaluronate. Maar ook propylene glycol, triethanolamine en geurstoffen (parfum, benzyl salicylate, lilial, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, lyral, limonene, linalool). Bovendien is het een serum en zal er waarschijnlijk relatief veel water en aloe vera gebruikt zijn ten koste van de andere actieve stofjes. Het is ook een redelijk duur product (239 euro per 50 mL).

 • mieke augustus 15, 2013 (10:22)

  Hey Jetske, ik heb 1 jaar huidtherapie gestudeerd en daar heb ik geleerd dat je haar en nagels ongeveer dezelfde opbouw hebben als je huid. Kun je een keer wat informatie geven over bijvoorbeeld zonnebrand voor je haar? Ik wil namelijk niet elke dag een hoed/pet/sjaal op. Erg leuk interview trouwens.

 • Gwen augustus 14, 2013 (23:43)

  Beste Jetske,

  Wat een leuk interview. Knap hoe je alles weet te combineren.

  Heb een vraag over een nieuw (upcoming) merk Radical . Het merk wordt geroemd om de werkbare stoffen die in de producten verwerkt zouden zijn. In het serum van het merk zijn onderstaande ingredienten verwerkt. Zou jij je reactie hierop willen geven? Bij voorbaat dank!

  Groet,

  Gwen

  Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caprylic / Capric Triglyceride, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Glycerin, Coffea Arabica (Coffee) Leaf / Seed Extract, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Ceteareth-20, Dimethicone, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Propylene Glycol, Quercetin, Leuconostoc / Radish Root Ferment Filtrate, Tripeptide-10 Citrulline, Tripeptide-1, Phenoxyethanol, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Ethoxydiglycol, Pentylene Glycol, Sodium Pca, Urea, Triethanolamine, Allantoin, Hydrolyzed Elastin, Soluble Collagen, Carbomer, Hydroxyethyl Acrylate / Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Extract, Parfum (Fragrance), Squalane, Hydrolyzed Soy Extract, Tetrasodium Edta, Ethylhexylglycerin, Trehalose, Polyquaternium-51, Tocopheryl Acetate, Potassium Sorbate, Polysorbate 60, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Sodium Benzoate, Lecithin, Camellia Sinensis Leaf, Ascorbic Acid, Sorbitan Isostearate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropionate, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool

 • Brechtje augustus 13, 2013 (00:32)

  @Wilma. Precies: de gulden middenweg en zo.

 • Wilma augustus 12, 2013 (22:44)

  Oeps, gisterenavond een half glas wijn op. Was blijkbaar al te veel! Zal me maar niet te druk maken over die paar rimpeltjes!

 • Wilma augustus 11, 2013 (23:15)

  Ik zal maar eens op beautyblogs gaan kijken voor oudere dames (50 tot 70). Als die er niet zijn, begin ik er zelf maar een. Maar ja, Hoe moet dat?

  Moet ik dan zelf ook een creme ontwikkelen. Of toch maar bij mijn Vaseline blijven. Want sommigen vinden mij er toch nog jong uitzie! Of zouden ze dat zeggen om mij te behagen? Ik weet het niet meer.

  Help!!!

 • Brechtje augustus 11, 2013 (14:51)

  misschien voorbeelden zoeken van mooi ouder worden? Bijvoorbeeld Diane von Furstenburg

 • Daphne augustus 10, 2013 (22:17)

  @ Wilma

  Eerlijk gezegd is mijn antwoord op jouw vraag: “Ja!”

  Ik geloof dat Jetske een paar jaar jonger is dan ik en ondanks dat ik er zeker niet oud uitzie voor mijn leeftijd, ziet Jetske er vele malen jonger uit. En die zit dan al aan de Botox … tsja … zucht …

 • Wilma augustus 10, 2013 (22:07)

  Als Jetske met die mooi huid al Botox gebruikt, wat moet ik dan op mijn leeftijd van 66 wel niet Dubbele porties gebruiken?! Heb ik dan al die jaren voor niets al mijn geld uitgegeven aan die dure producten. Ik durf nu al bijna niet meer in de spiegel te kijken, bang die die zegt dat ik nodig ook aan de Botox moet. Hebben jullie ook van die gedachten?

  Groet, Wilma

 • Peter augustus 10, 2013 (13:02)

  @Helena

  Het zijn prima producten, maar bevatten niet veel actieve stoffen in de vorm van antioxidanten of kalmerende stoffen. Je moet het echt zien als hele basic producten.

  (http://jetskeultee.nl/met-huid-en-haar/obj7777512 reactie van 9 juni)

 • Helena augustus 10, 2013 (10:17)

  Hoi Jetske,

  Wat vind jij van de nieuwe Neutral Face producten?

  X

 • sara augustus 4, 2013 (00:23)

  en wat een onzin over het danwel niet reageren.. als ze daar tijd voor had had ze toch geen tijd om uberhaupt onderzoek te doen dus dan konden we in eerste instantie geen vragen stellen want ze heeft geen onderzoel en geen lijn. Dat zijn keuzes maken gelukkig is veel info op de blog te vinden. Hoopt dat iemand mij nog volgt.. nogmaals groet

 • sara augustus 4, 2013 (00:10)

  wat een mooie en inspirerend interview! Bij dat stuk over Maxima moest ik lachen en als mooie afsluiter: “evidence based”, prachtig. Heb veel geleerd van jou en moet het toch kwijt, dat ik denk dat jij geen botox nodig hebt 🙂 Groetjes!

 • karin de waard juli 31, 2013 (14:15)

  Hallo jetske,

  heb net je boek uitgelezen, en als schoonheidsspecialiste ben erg geïnteresseerd in jouw producten en visie. heb de zonbeschermingsproducten ook aangeschaft om die aan mijn klanten te kunnen verkopen,ook uiteraard op de non-profit wijze. Zou graag ook met jouw producten in de salon willen gaan werken.

  Is dat misschien ook iets wat mogelijk zou kunnen zijn of nog kan worden ?

  In iedere geval dank je voor alle tips en adviezen hier ga ik zeker mee verder.

 • estee juli 29, 2013 (14:14)

  Heb het artikel gelezen Jetske in het FD. Mooi interview. Je zet je ook kwetsbaar neer. Chapeau!

  Over de ingrediënten welke echt wat doen voor je huid is uitvoerig door Jetske geschreven op deze site, in haar huidboek en worden immers verwerkt in haar eigen productlijn (zoals vitamine c, niaciminide, etc).

  Er bestaat absoluut geen middel tegen het gladstrijken van rimpels. Wel zijn er genoeg goede producten (lees goede ingrediënten) die de huid kunnen verbeteren waardoor rimpels optisch minder zichtbaar zijn (hyaluronzuur bijv).

  Dat Jetske minder actief is in haar reacties is begrijpelijk gezien haar drukke leven. Wel jammer dat dit niet wordt ingevuld middels bijv. een forum op deze site zodat lezers elkaar kunnen informeren. Nu kan dat natuurlijk ook maar minder overzichtelijk.

  Uitdaging om site meer te updaten!!!

  In ieder geval Jetske zet je de consument en de industrie tot nadenken wat wel en niet goed is voor je huid. Valse beloftes doe je niet ten opzichte van veel fabrikanten. Keep on the good work!

 • nana juli 28, 2013 (14:28)

  mensen relax! miss is ze nu op wereldreis…en dat ze nu dus niet zoveel “online” is…. vakantie heet dat je werk ff loslaten en genieten.

 • Peter juli 27, 2013 (21:04)

  @Carina

  Precies, goede tip. Het lijkt me niet verstandig zo n abbonement aan te gaan, waar je vervolgens misschien niet meer van af komt. Er zijn studies de laten zien dat slakkengel huidherstel stimuleert. Echter vind ik dat er weinig studies zijn gedaan, waarbij een moisturizer gedurende een langere periode bij een grote groep mensen daadwerkelijk op hun gezicht is gesmeerd. Maar je kunt het natuurlijk proberen, persoonlijk geef ik de voorkeur aan de good-old ingredienten zoals vitamine c, allantoine, panthenol, niacinamide etc. Misschien iets minder spectaculair qua naam, maar wel voldoende goed opgezette studies.

 • Carina juli 27, 2013 (20:55)

  @Edwin, ik ben het met Daphne eens, mocht je iets dergelijks willen proberen kun je de slakkencreme van De Tuinen proberen, die komt aardig overeen qua ingredienten. Slakkengel is wel goed voor huidherstel en bij een probleemhuid maar echt rimpels aanpakken kan het niet.

 • Peter juli 27, 2013 (20:33)

  @Edwin & Daphne

  Niet een heel bijzonder product lijkt mij. Het unieke zou de slakkenslijm moeten zijn, maar daar geloof ik niet zo in. Honderden sites die wonderen beloven, maar vrij weinig goed wetenschappelijk bewijs. Er zit nog wel Aloe Vera, Shea Butter en Vitamine E in, dat zijn redelijke ingredienten, maar daarmee zul je geen rimpels wegsmeren. Daarnaast kan niet iedereen tegen Aloe Vera. Je mist goede antioxidanten en barriereherstellende stoffen.

 • Daphne juli 27, 2013 (18:21)

  @ Edwin

  Ik heb even via Google gezocht en kwam deze ingrediënten tegen van de Total Skin Revolution:

  Aqua, Paraffinum Liquidum, Aloe Barbadensis, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Isohexadecane, Propylene Glycol, Sodium Cetearyl Sulfate, Butyrospermum Parkii Butter, Snail Secretion Filtrate, Tocopheryl Acetate, Parfum, Stearic Acid, Dimethicone, Tocopherol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone

  (zie eventueel http://www.totalskinrevolution.com/voorwaarden/product_informatie.html). Voor zo ver ik kan zien zitten er ook wel minder goede ingrediënten in, zoals Parfum, Citronellol en Propylene Glycol. Waarschijnlijk kan Peter het product beter beoordelen (of Jetske natuurlijk maar die post helaas nog zelden).

  Als ik de homepage van de website bekijk dan wekt het product bij mij weinig vertrouwen want die wemelt van de spelfouten. Sowieso is er weinig werk van de website gemaakt. Het komt op mij een beetje over alsof hier een paar mensen snel en makkelijk geld willen verdienen.

  Je kunt een proefflesje aanvragen en dat kost € 4,99. Daarna krijg je vervolgzendingen, 3x 30 ml voor € 79,99. http://www.totalskinrevolution.com/

 • edwin juli 27, 2013 (18:10)

  Hallo, ik heb gelezen dat het product “Total skin revolution” een soort wondermiddel zou zijn. Je rimpels verdwijnen bijna als sneeuw voor de zon, (dat lijkt mij te mooi om waar te zijn) maar goed ik zou toch graag hier willen vragen of er ervaringen zijn met dit product? Ik hoop een reactie hierop te krijgen. Bedankt alvast!

 • Alisha juli 27, 2013 (15:05)

  Hoi Jetske,

  Ik heb een vraag die niet echt aan het bovenstaande artikel gerelateerd is, maar vroeg me af of je hem toch kon beantwoorden.

  Ik heb een extreem vette huid, met acne. Nu wil ik na de zomer een nieuwe primer uitproberen met 2 % BHA. Ik vraag me alleen af in hoeverre mijn SPF mij dan nog blijft beschermen. Ik breng de SPF onder de primer aan, maar wordt mijn huid dan nog steeds goed genoeg beschermt ook al zit er BHA over de SPF heen?

  Ik kan geen SPF over de primer aanbrengen, al zou dat waarschijnlijk het beste zijn, omdat de primer juist voor een matte huid zorgt.

  Alvast bedankt !

 • Paulette juli 27, 2013 (11:46)

  Beste Anne, dank voor je bericht. Ga daar eens kijken. Ikzelf vindt Jetske haar lippenstift kleuren zo mooi en zou dolgraag merk en kleur willen weten.

  Maar inderdaad zoals Brigitta al schrijft, reactie s worden steeds minder.

  Wie weet horen we toch weer iets terug.

 • Renate juli 26, 2013 (12:03)

  Wat leuk om nu iets over jou persoonlijk te weten, Jetske! En ik benijd jouw leven, gezin, wereldreis, gave baan!

  Renate

 • Paulette juli 26, 2013 (11:44)

  Beste Jetske,

  Sinds een interview bij het programma Radar volg ik je. En ben ik ook producten gaan gebruiken.

  Jammer vindt ik het alleen dat ik al diverse malen gevraagd heb welk merk make-up je gebruikt. Want ook dat zal toch wel van invloed zijn op de conditie van onze huid?

  Goed interview trouwens in FD, open en eerlijk.

  Blijf hopen op een reactie op mijn vraag

  Succes verder en ook met je wereldreis.

  Groetjes,

  Paulette

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!