‘Het was een heel proces, maar dit is ‘m, mijn nieuwe Body Cream!’

Het blijft iedere keer weer een spannend moment. Als dan een nieuw product van ‘de band rolt’ waaraan je zo lang hebt gesleuteld en geschaafd. Ik denk dat het drie jaar geleden is dat ik begon na te denken over het ontwikkelen van een bodycrème. En zoals dat eigenlijk bij al mijn producten is gegaan, ontstond die wens omdat ik er zelf behoefte aan had. Milde, ongeparfumeerde producten voor het lichaam kon ik nog wel vinden, maar een crème of lotion met een goede combinatie van voldoende antioxidanten, kalmerende en barrièreherstellende stoffen, dat bleek zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. En dus besloot ik zelf zo’n product te ontwikkelen. Met een stevig wensenlijstje. Ik wist wat ik wilde, maar kon dat ook gemaakt worden …?

Mijn wensenlijstje

> Veilige ingrediënten

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat alle ingrediënten veilig zijn. Zeker bij een body cream: je smeert er tenslotte een heleboel van. Maar de gebruikte stoffen moeten niet alleen veilig zijn voor jouw lichaam, ook voor de natuur. Natuurlijk spoel je het product niet regelrecht via de gootsteen in het milieu. Wél kan er altijd nog crème op je huid zitten wanneer je gaat douchen of wanneer je je handen wast. En dat kan dan in de afvoer belanden. Het is kortom ook belangrijk dat een product helemaal biologisch afbreekbaar is.


> Werkzame stoffen

Dagelijks krijg ik nieuwsbrieven binnen met de laatste ontdekkingen op het gebied van huidverzorging. En daar kijk ik goed naar, want wie weet zit er een keer een pareltje bij. Maar helaas is de insteek bijna altijd commercieel. Het is heel makkelijk je te laten meeslepen in de mooiste verhalen, want echt waar, als je alle claims en beloftes moet geloven, dan zou er geen rimpeltje of pukkel meer op de wereld bestaan.
Ik kies zelf liever voor stoffen waarnaar al heel veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan, en waarvan we zeker weten dat ze ook op de lange termijn veilig zijn. Interessant vind ik verder stabielere en effectievere varianten van bestaande ingrediënten. Daar maak ik wel graag gebruik van.

Voor de Body Cream viel mijn keuze al snel op de bekende en heel goed onderzochte stoffen niacinamide en zoethoutwortel. Deze ingrediënten zijn stabiel en over de positieve effecten op de huid bestaat eigenlijk geen enkele twijfel meer. Niet voor niets gebruik ik deze stoffen dan ook vanaf dag één in mijn gezichtsverzorgingslijn. Ik heb zo veel mooie resultaten gezien bij mensen, dat ik deze ingrediënten echt heel graag in mijn lichaamsverzorging wilde. Maar dat was nog niet zo vanzelfsprekend.

Zoethoutwortel in de pure vorm (dus geen extract) is extreem duur. Daarom gebruiken fabrikanten het niet erg graag in hun producten. Ik ben er dus best een beetje trots op dat het gewoon in een voldoende hoge concentratie in mijn bodycrème zit. En doordat ik mijn producten direct verkoop aan de klant, heb ik mijn halveliterfles toch betaalbaar kunnen houden. En dat is ook niet onbelangrijk voor een lichaamsproduct.


> Parfumvrij

Ik had nog meer wensen en eisen. Mijn Body Cream moest bijvoorbeeld zo mild zijn, dat het zelfs voor de gevoelige kinderhuid kon worden gebruikt. Uiteraard parfumvrij dus, maar ik wilde ook dat mijn crème neutraal zou ruiken. Ik kan je verzekeren dat dit nog lang niet meeviel om voor elkaar te krijgen, want veel ingrediënten hebben van nature een niet zo fijne geur. Plantaardige oliën bijvoorbeeld.

Wie mijn blog volgt, weet dat ik erg fan ben van stoffen als abyssinian oil en camellia japonica seed oil. Maar versie na versie die we uitprobeerden met deze oliën, bleef steeds die ietwat muffige geur houden. Nu ben ik zelf wel gewend aan hoe pure plantaardige oliën ruiken, maar mijn team, en vooral mijn kritische dochters, vonden dit echt storend. Wat bovendien nog meespeelde was het risico op oxidatie; onder ongunstige omstandigheden kan dit al binnen een jaar gebeuren. Nu bewaar ik mijn oliën zelf altijd kort en gekoeld, maar zouden mensen die mijn product kopen dat ook doen? En een bodylotion met een geoxideerde olie is dan weer niet zo fijn voor je huid … Terug dus naar goede, stabiele en betrouwbare alternatieven die ik ook gebruik in de rest van mijn verzorgingslijn.


> Huidgevoel

Nadat ik een goede basis had ontwikkeld, moest er natuurlijk ook gewerkt worden aan de consistentie. Ik wilde een rijk, maar niet-plakkerig product (wie heeft er tegenwoordig nog tijd om ’s ochtends eerst een crème een half uur te laten intrekken voordat je je kleren kunt aantrekken). Én de huid moest gewoon superzacht aanvoelen. Echt waar, je moest eens weten hoeveel samples we hebben langs zien komen. Gelukkig bleef mijn gezin en het ‘testteam’ geduldig smeren en helpen. Gelukkig, want het luistert zo nauw hoe de verhoudingen zijn van ingrediënten in een crème om echt dat juiste huidgevoel te krijgen.


En dan de laboratoriumtests

Met het door mij goedgekeurde product moesten vervolgens extern een heleboel tests gedaan worden. Stabiliteitstests om te beginnen; blijft het product lang genoeg werkzaam en stabiel, zelfs bij lage en hoge temperaturen? Er moesten ook compatibiliteitstests gedaan worden. Hoe reageert het product op de gekozen verpakking? En dat moet dan weer bekeken worden bij verschillende temperaturen en gedurende een aantal maanden.

Dan waren er ook nog de challengetests. Ik werk met zo min mogelijk bewaarstoffen, maar is dat voldoende om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen bij besmetting van het product? Er moesten natuurlijk ook uitgebreide veiligheidsdossiers gemaakt worden, waarbij elk gebruikt ingrediënt apart de revue passeert. En last but not least hebben we een Duits laboratorium nog uit laten zoeken hoe een grote groep mensen met een overgevoelige huid (bijvoorbeeld met cosmetica-allergie of eczeem) op het product reageerde. Een test waarvoor het product óók met vlag en wimpel slaagde!


Maar tot slot door jullie …

Afgelopen jaar in december deed ik een oproepje aan jullie wie mijn nieuwe bodyproduct zou willen testen. Nou, dat heb ik geweten. Maar liefst 7.500 aanmeldingen kwamen binnen. Het was echt heel overweldigend. Sta je dan met je twintig testflesjes. Als ik dat had geweten …

Na zo’n zes tot acht weken smeren kwamen de eerste beoordelingen binnen van de testers; spannend! Wat nu als ze er helemaal niet blij mee waren? Stel nu dat wat ik fijn en belangrijk vind, helemaal niet overeenkomt met wat jullie allemaal willen? Het was een heel gemixte groep ook. Er zaten moeders met jonge kinderen bij, vrouwen in verwachting, heren met psoriasis en een heel droge, gevoelige, jeukerige huid, mensen met eczeem, met keratosis pilaris …
Maar gelukkig, wat waren de reacties positief! En wat was het gaaf om te horen dat sommige mensen in een best korte periode van smeren al echt verbetering merkten aan hun huid. Ook bleek de eerste indruk van mijn product bij iedereen hetzelfde, namelijk een rijk, niet-plakkerig en geurneutrale crème. Mocht je benieuwd zijn naar de reacties, bij de productpagina zijn inmiddels al wat reviews te lezen van de testers.

Het is al met al een lang, maar ontzettend leuk, leerzaam en spannend proces geweest. Met een resultaat waar ik best heel trots op ben. Je begrijpt dat ik niet kan wachten om terug te horen wat jullie van mijn Body Cream vinden! Laat je het me weten?

 

Lieve groetjes,

Jetske

Onderzoekarts cosmetische dermatologie

 

Lees ook de blog:

Mijn eigen Body Cream, alles wat je moet weten over mijn nieuwe product

Gerelateerde Berichten

41 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Bianca juli 16, 2019 (09:12)

  Beste Jetske,

  Ik ben, als ik het zo lees, net als alle andere gebruikers van de bodycreme ontzettend tevreden over het product. Dat had ik niet verwacht omdat ik een erg droge huid heb. Ik heb daarom een re-order geplaatst die vandaag bij mij wordt bezorgd. Top service btw, mijn complimenten voor de service en de productlijn.

  Ik heb wel een practische vraag: Komt er ook een refill verpakking (met een dop) van de bodycreme? Met een op de fles passende dop kan er nog aardig wat crème uit de fles als je deze ondersteboven laat staan. Het pompje zou wellicht kunnen worden hergebruikt op de nieuwe fles.

  Ben benieuwd.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee juli 17, 2019 (10:56)

   Hoi Bianca, fijn om te lezen dat je tevreden bent met de Body Cream en de mooie complimenten. Dank je voor je idee over de refill voor de Body Cream, we nemen het mee 😉

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee juli 18, 2019 (13:38)

   Hoi Bianca,

   Leuk om te lezen, dat je zo tevreden bent met de Body Cream! Bedankt voor je idee over een refill. Ik zal het in overweging nemen 🙂

 • Natalie april 19, 2019 (21:39)

  Bedankt voor je advies! Ik heb nog nooit aan olie gedacht voor haar, maar dat smeert in ieder geval wel lekker. Dus dat ga ik proberen! Wat me wel opvalt is dat ze het maar heel even vindt prikken, dus ik verwacht dat ze het over een tijdje wel gewoon gebruiken. Maar ik vind jouw creme echt de fijnste die ik ken. En ik ken er een hoop 😉
  Bedankt!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee april 25, 2019 (11:13)

   Hoi Natalie, fijn dat de olie goed gaat en bedankt voor je lieve reactie. Veel smeerplezier!

 • Natalie april 15, 2019 (11:09)

  Beste Jetske,
  Voor mijn dochter met gevoelige huid en eczeem plekken heb ik de body cream besteld.
  Hij smeert heerlijk uit, voelt niet vet en ik vind hem zelf erg fijn om te gebruiken.
  Mijn dochtertje klaagt echter dat hij toch prikt op de plekken waar haar huid heel droog is (nog geen echt eczeem, maar wel de voorloper ervan).
  Dat is wel jammer, want ik ben juist op zoek naar iets dat makkelijk smeert (en dus niet die hele dikke vette zalven met vaseline ed), maar wat ook niet prikt.
  Wat adviseer jij: even doorsmeren met jouw creme om te zien of het wegtrekt? Of toch een andere creme zoeken die niet prikt?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee april 19, 2019 (13:07)

   Beste Natalie, leuk om te lezen dat je mijn Body Cream fijn vindt in het gebruik. Wanneer je dochtertje de creme vindt prikken zou ik willen adviseren om iets anders te smeren. Een mooi alternatief is pure jojobaolie. Wanneer haar huid is hersteld kan ze op een later moment de Body Cream weer eens proberen.

 • samantha april 14, 2019 (12:08)

  Hoi Jetske,
  Wat een geweldige blog heeft u! Ik heb deze week voor het eerst wat producten van u besteld (gezicht producten) en vind de moisturizer heel fijn. En trouwens, de sample foundation was geweldig! Heel zacht en je voelt niet eens dat er iets op je gezicht is (ik gebruik nooit foundation omdat ik er niet tegen kan om iets op mijn gezicht te voelen). Dus die ga ik hopelijk gauw bestellen! Nou had ik een vraagje. Wij hebben 4 kinderen en ik heb een goede bodylotion voor ze nodig. U begrijpt dat dit snel opgaat omdat ze het elke dag gebruiken (en samen zijn we met zn zessen). Uw bodylotion klinkt geweldig maar is toch vrij prijzig (als ik alles bij elkaar bestel). Heeft u ook tips voor wat betaalbare bodylotions? Harstikke bedankt voor uw hulp! Fijne dag verder! Samantha

 • Jessica maart 28, 2019 (21:51)

  Hoi Jetske,

  Een half jaar geleden ben ik gestopt met de pil. Nu is mijn lichaam en haar vreselijl droog geworden. Ik ben voor mijn lichaam op zoek naar een milde bodycreme. Is dit een goeie om uit te proberen of adviseer je iets anders? groetjes jessica

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee april 4, 2019 (11:23)

   Hoi Jessica,
   Jazeker 🙂 Dit is een super fijne Body Cream die de huid hydrateert en verzacht.

 • Sanne maart 1, 2019 (06:00)

  Hoi Jetske,

  Is de bodycream ook een goede optie om te gebruiken als handcreme?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee maart 1, 2019 (10:05)

   Hoi Sanne,
   Jazeker 🙂

 • Daniëlle februari 28, 2019 (09:28)

  Hoi Jetske,

  Nou de bodycream is hier ook goedgekeurd hoor. Heb zelf last van lichte eczeem en de bodycream verzacht het heel erg. En wat een fijne grote fles. Mijn hele gezin gebruikt het. Erg blij mee!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee maart 1, 2019 (09:54)

   Hoi Daniëlle,
   Super! Veel plezier met de Body Cream 🙂

 • Yvonne februari 27, 2019 (08:16)

  Beste Jetske en alle onderzoekers,
  Net als alle andere producten super. Dit is echt een aanvulling en een aanrader voor andere. Mijn huid reageert zeer snel op producten met parfum en alle andere stoffen die hier in zitten. Ik ben al Fan je gezichtslijn en de bodycream maakt het nu af. Ik wens jullie allemaal veel succes met het verder ontwikkelen van mooie producten. Lieve groet, Yvonne

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 27, 2019 (11:24)

   Hoi Yvonne,
   Fijn om te lezen de nieuwe Body Cream en de andere producten goed bevallen. Dank je voor de complimenten 🙂

 • Francien februari 19, 2019 (12:49)

  Hoi Jetske,

  Je Body Cream meteen besteld en ben ontzettend blij mee. Smeert lekker uit en plakt niet. Huid voelt lekker zacht. Had ook niet anders verwacht Geweldige producten allemaal.. Bedankt voor deze cream en natuurlijk al je andere producten. gebruik ze met plezier.. Veel succes met je verdere ontwikkelingen..
  liefs Francien

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 19, 2019 (14:54)

   Hoi Francien, wat leuk om te lezen dat de Body Cream een succces is. Dank je voor de complimenten 🙂

 • Peter februari 17, 2019 (12:30)

  Kunnen jullie ook een overzicht geven van alle onderzoeken die tot nu toe gedaan zijn naar Hydroxypinacolone Retinoate? Als ik zoek op “picolinic acid-substituted esters van 9-cis retinoic acid” dan krijg je een paar artikelen over MDI-301, maar dat is echt een ander stofje dan Hydroxypinacolone Retinoate (MDI-101). Het lijkt mij toch echt te vroeg om te weten of HPR effectief is en hoe stabiel het is. Estee Lauder heeft vorig jaar wel een onderzoek gedaan naar HPR, Tom Mammone zegt “HPR is very stable. That is the beauty of it”, dus wellicht zijn pipet flesjes mogelijk toch oke?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee maart 4, 2019 (07:51)

   Ik zal je een een paar artikelen mailen. Naar de stabiliteit van HPR is inderdaad onderzoek gedaan. Het is zeker veel stabieler maar nog steeds gaat de werking onder invloed van zuurstof binnen enkele maanden (en bij warmte nog veel sneller) flink achteruit. Het moet dus echt goed verpakt worden! Wij willen er binnenkort ook zelf een onderzoek naar gaan doen.

   • Peter maart 11, 2019 (16:28)

    Ik ben wel benieuwd naar de studies 😉

  • Emma maart 14, 2019 (09:31)

   Peter refereer jij met de opmerking over pipetflesjes naar de flesjes van The Ordinary?

   • Peter maart 15, 2019 (13:10)

    @Emma
    In het algemeen zijn producten waarin Hydroxypinacolone Retionate wordt gebruikt eigenlijk altijd niet luchtdicht verpakt, waaronder ook de HPR en Retinol producten van The Ordinary. De producent van HPR raadt aan om het luchtdicht te verpakken, en aanvullende antioxidanten te gebruiken voor de stabiliteit. Maar ik vind het zo raar waarom merken dat niet doen, en natuurlijk is de vraag hoe goed bewezen is dat het effectief is. Er is vorig jaar 1 artikel van Estee Lauder verschenen, maar de rest is allemaal in combinatie met retinol, en er is alleen gekeken hoe goed het werkt voor een huid met acne. Dus ben heel benieuwd of Jetkse wellicht andere onderzoeken kent.

    • Emma april 2, 2019 (08:21)

     @Peter Snap ik. Ik vind het vitamine A verhaal het meest ingewikkelde verhaal van allemaal. 😉 De voordelen van vitamine C en niacinamide zijn duidelijk en de toepassing is simpel, en gebruik ik beide al jaren. Derivaten van vitamine A krijg ik niet in een ‘blijvend’ ritme, omdat me nog steeds niet duidelijk is waar ik goed aan doe. (Gevoelige huid met neiging tot rosacea, en een schoonheidsspecialiste die het afraadt.)
     En als de producent juist aanraadt het luchtdicht te verpakken en het gebeurt niet (kosten?) is het inderdaad de vraag hoe goed het dan uiteindelijk alsnog werkt.

 • Veerle februari 15, 2019 (14:59)

  Hoi Jetske,

  Gisteren de Body Cream besteld. Ik ben zo blij dat hij er is! Gefeliciteerd!
  Hoe bewaar ik hem het beste? In de koelkast of op kamertemperatuur?
  En voor de Body Cream uit was, gebruikte ik een bodylotion die geen irriterende ingrediënten bevatte, maar volgens mij ook niet echt goede ingrediënten zoals bv. antioxidanten. Om dit te compenseren gebruikte ik voor ik de bodylotion smeerde een toner op mijn lichaam (goede tip van deze blog 🙂 ). Is dat nog nuttig nu ik de Body Cream ga gebruiken? Of zitten daar al genoeg antioxidanten in?

  Groetjes,
  Veerle

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 19, 2019 (15:13)

   Hoi Veerle,
   Wat leuk dat je de Body Cream besteld hebt! Laat je mij weten wat je ervan vindt? De Body Cream hoeft niet bewaard te worden in de koelkast. Mocht je er een op voorraad hebben, die je voorlopig nog even niet gebruikt, zorg dan dat deze op een redelijke constante temperatuur in het donker staat. Liever niet in de vensterbank, maar bijvoorbeeld in een kast. Heb je niet zo’n opbergplek, dan is de koelkast toch een beter idee. De Body Cream bevat voldoende antioxidanten o.a. niacinamide en zoethoutwortel. Misschien kun je eens ervaren hoe je de deze ervaart zonder gebruik te maken van de Toner 🙂

   • Veerle februari 20, 2019 (21:06)

    Hoi Jetske,

    Enkele dagen geleden kwam de Body Cream toe. Ik ben hem meteen gaan gebruiken en ben er heel tevreden over.
    De huid voelt zacht na gebruik van de Body Cream. Verder smeert de creme vlot, en heeft ze een neutrale, aangename geur, maar wat ik misschien nog wel het belangrijkste vind aan een bodylotion is dat ze mild is voor de huid én dat er toch ‘goede ingrediënten’ zoals antioxidanten inzitten die de huid helpen beschermen en versterken. Ik ben dus heel blij met de Body Cream! 🙂

    Groetjes,
    Veerle

    • author-avatar
     dr. Jetske Ultee februari 28, 2019 (10:28)

     Hoi Veerle,
     Fijn om te lezen dat je er blij mee bent!

 • Seyhan februari 13, 2019 (21:04)

  Dag Jetske,
  Ik gebruik sinds enkele maanden je producten voor het gezicht en ik ben zeer tevreden. Vorige week heb ik de bodycream besteld en vandaag heb ik ze voor de eerste keer gebruikt. Ik vond het goed uitsmeren, niet te lopend maar ook niet te vettig. Het trekt snel in. Mijn huid ziet er ook goed uit. Het feit dat er geen parfum in zit, is ook een aangenaam aspect. Mijn eerste indruk is dus zeker positief. Ik heb geen probleemhuid, enkel na het douchen een ietwat droge huid, maar ik ga deze bodycream met plezier gebruiken. Hartelijk dank voor al je harde werk, en dit geweldig product !

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 15, 2019 (14:20)

   Hoi Seyhan,
   Leuk om te lezen, dat je zo tevreden bent met de Body Cream 🙂

 • Katrien februari 13, 2019 (15:45)

  Hoi Jetske,

  Gefeliciteerd met je nieuwe bodycreme! Ik kan bijna niet wachten om hem uit te proberen 🙂 Ik ben zo blij met je producten en zeker ook met alle informatie die ik op deze blog gevonden heb! Er is zoveel dat ik hier te weten ben gekomen. Echt fantastich!
  Wat ik mij nog afvroeg: Is er ergens een lijst die je kunt raadplegen om te zien of bepaalde planten fototoxisch werken? Ik heb hier zelf al naar gezocht, maar elke lijst is weer wat anders…
  Ik neem acaciavezels als voedingssupplement. Weet jij of dat fototoxisch kan werken?

  Groetjes,
  Katrien

 • Jeannette februari 13, 2019 (15:02)

  Hallo Jetske,
  Vorige week kon ik je bodycreme al bestellen en dat heb ik ook meteen gedaan.
  Ik gebruik je producten al jaren en heb daar nu deze creme aan toegevoegd. En deze is wederom geweldig! Hij smeert goed, trekt snel in en laat je huid heerlijk aanvoelen. Ik ben fan, net zoals van de rest van je producten.
  Liefs, Jeannette

 • sonja huirne februari 13, 2019 (13:08)

  Hallo Jetske,
  zoals beloofd een eerste reactie op de nieuwe bodycreme. Nu geplaats onder de juiste heading.

  zaterdag de brievenbus nauwlettend in het oog gehouden en s’middags was het pakketje met de nieuwe body creme er! Gebruik het nu 4 dagen en ben weer enthousiast. Ben letterlijk in weer/wind buiten om mijn grote boefjes uit te laten, en dat ‘extra’ inpakken komt mijn huid niet ten goede.
  Nu, voor het eerst is 1x smeren per dag voldoende en mijn huid ‘drinkt’ de bodycreme bijna. Heel blij, heb een grote tube (duurder dan Uncover bodycreme staan, die mogen ze van mj voortaan houden).
  Huid is minder gevoelig, voelt zachter en het soms overgevoelige reageren op wol of denim lijkt ook minder te worden.
  Last but not least, zoals je al beloofde, het trekt lekker snel in, hoef niet eerst een half uur rond te lopen. Douchen, insmeren, tanden poetsen en aankleden. Scheelt ook tijd ?

  Lieve Jetske, veel dank voor alle onderzoek en het afleveren van een perfect product! En uiteraard ook dank aan team en dochters, voor de kritische houding en het geduld. Voor mij het wachten waard geweest.
  Nog een vraag, heb tot en met October de Uncover Suncare SPF30 gesmeerd, vanaf maart staat deze terug op de dagelijkse verzorging. De flacon had ik koel weggezet, pas in september geopend. Deze mag ik dan verder gebruiken?
  Veel liefs en nu al benieuwd welk product je van idee naar realiteit brengt ?
  Sonja

 • Anoniem februari 13, 2019 (12:44)

  Beste Jetske en team, ik heb vorige week jouw body cream besteld en ik ben m nu enkele dagen aan het gebruiken. De hoge verwachtingen die ik had heeft deze cream met vlag en wimpel overtroffen!! Wat een geweldig product is dit weer net zoals de andere producten! Het smeert goed uit, plakt niet en ik heb ook het idee dat het echt goed voedt. Mijn huid knapt er echt al heel erg van op. Ik hoop dat je in de toekomst nog veel meer fantastische producten gaat maken. Ik ben fan!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 15, 2019 (14:00)

   Hallo,
   Wat fijn dat de Body Cream zo goed bevalt 🙂

 • A. februari 13, 2019 (11:16)

  Ow wat leuk! En wat een eindeloos geduld moet je dan hebben….. tenenkrommend op de bank wachten op testresultaten …dan van de één en dan weer van de ander….. pffffff. Ik kan mij die opgewonden kriebel als het is gelukt, zo goed indenken. Gefeliciteerd aan het team!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 15, 2019 (13:53)

   Hallo,
   Dankjewel 🙂

 • Nadine februari 13, 2019 (10:09)

  Hoi Jetske,

  Ik gebruik al je producten en vorige week je bodycream besteld. Wederom top! Heerlijke creme, plakt niet, smeert goed en mijn huid voel zijdezacht! Ik ben zo blij met jouw eerlijke adviezen en geweldige producten, petje af! Kan niet wachten tot je nog veel meer producten gaat ontwikkelen!

  Groetjes, Nadine

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 15, 2019 (13:59)

   Hoi Nadine,
   Erg leuk om te lezen. Heel veel plezier met alle producten 🙂

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!