• Azelaic Acid Serum

Mijn nieuwe Serum voor iedereen met een onrustige huid! Ik hoop dat ik er heel veel mensen mee kan helpen

Ik heb er afgelopen weken hier en daar al wel een beetje over verteld. Over de ontwikkeling van mijn nieuwe Serum. Een serum speciaal voor mensen met een onrustige huid. Al die mensen dus die last hebben (of maar blijven houden) van vervelende bultjes, ontstekingen en puistjes. Of van een huid die steeds rood ziet, gevoelig is of zelfs pijn doet. Dat kunnen pubers zijn, jonge moeders, ook heel veel mannen… Nou ja, geloof me, het is echt een heel grote groep! Dat bleek ook maar weer toen ik mijn oproep deed om deelnemers te vinden voor mijn onderzoek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik mijn nieuwe product vandaag kan lanceren. Want ik geloof zó in dit product en ik heb al zulke mooie resultaten gezien! Misschien zagen jullie al de eerste foto’s op Instagram? Ik hoop dat ik nog veel meer mensen kan helpen.

Een product dat meerdere oorzaken van een onrustige huid aanpakt, waarvoor je geen recept nodig hebt

Wat voor product heb ik nu precies ontwikkeld? Het gaat dus om een serum op basis van azelaïnezuur.  En wie de verpakking wat beter bestudeert, komt meer actieve stoffen tegen. Want mijn nieuwe Serum mag dan Azelaic Acid Serum heten, er zit dus niet alleen azelaic acid in. De combinatie van verschillende werkzame ingrediënten die ik heb gekozen, maakt het product juist zo krachtig. Samen zorgen de ingrediënten namelijk dat de belangrijkste boosdoeners van huidklachten worden aangepakt. Want juist bij klachten als acne en rosacea spelen vaak meerdere factoren een rol. Zoals een verhoogde talgproductie of een bepaalde bacterie in de huid. Maar ook een overgroei aan andere huidbewoners zoals gisten of demodexmijten kunnen de bron van ‘ellende’ zijn.

Bestaande behandelingen richten zich vaak op een van deze onruststokers. Zo worden antibiotica ingezet bij acne, parasietdodende middelen bij rosacea en gistremmers bij gistpuistjes. Dat is niet ideaal, want vaak is niet duidelijk waardoor het probleem nu eigenlijk veroorzaakt wordt en soms zijn er ook meerdere factoren in het spel. Daar komt nog eens bij dat die middelen ook veel nadelen hebben voor de huid. Ik wilde zo graag een product dat al deze factoren tegelijk kon aanpakken, maar dan zónder de bijwerkingen. Een werkzaam maar mild alternatief dat je iedere dag kunt gebruiken, waarvoor je niet naar de dokter hoeft.

En dat is denk ik goed gelukt!
Ik laat jullie verderop de eerste resultaten en reacties zien. Maar eerst nog even wat meer over alle ingrediënten die ik heb gekozen.

Om te beginnen: een milde, effectieve vorm van azelaïnezuur

De basis van mijn Serum wordt dus gevormd door azelaic acid, ofwel azelaïnezuur. Dat is op zich niets nieuws. De stof komt van nature voor in de huid en is ook te vinden in natuurlijke bronnen als tarwe, rogge en gerst. Azelaïnezuur werkt ontstekingsremmend, talgregulerend en als antioxidant. Ook houdt het de (over)groei van bepaalde bacteriën en andere huidbewoners tegen. Voor mijn Serum gebruik ik een heel milde, maar effectieve vorm van azelaïnezuur. Deze geeft niet de irritatie en uitdroging zoals de vorm die de dokter voorschrijft en alleen op recept verkrijgbaar is. Sterker nog: de vorm die ik heb gekozen, heeft een bewezen verzachtende en hydraterende werking. Onderzoek laat verder zien dat het ingrediënt ervoor zorgt dat de huid meer glans en frisheid kan krijgen.

Maar er is nog meer te vertellen over het ingrediënt. Azelaïnezuur heeft namelijk ook een oplichtend effect bij bepaalde pigmentvlekken. Het werkt vooral goed bij kleine huidverkleuringen die het gevolg zijn van een ontstekingsreactie, bijvoorbeeld na puistjes of wondjes. Deze vlekjes noemen we ook wel irritatiepigment of post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Je vindt azelaïnezuur trouwens terug op de ingrediëntenlijst onder de naam Potassium Azeloyl Diglycinate.

Ook voor dit serum heb ik zoethoutwortelextract gebruikt

Zoals jullie inmiddels weten, werk ik heel graag met zoethoutwortelextract. Het doet veel moois voor de huid, maar in dit geval heb ik het extra toegevoegd vanwege de kalmerende, herstellende en ontstekingsremmende werking.  Zoethoutwortel werkt bovendien ook antibacterieel en het helpt zelfs pigmentvlekken verminderen; precies wat de onrustige huid goed kan gebruiken. Ik heb een zeer werkzaam extract in het Serum gebruikt.

En een schimmeldodend stofje met een moeilijke naam

Piroctone Olamine is een stuk minder bekend denk ik. Dit stofje heeft een schimmeldodende werking. Een onrustige huid wordt soms namelijk veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van een gist (een soort schimmel). Dit zie je bijvoorbeeld bij gistpuistjes. Deze kleine bultjes verschijnen vaak op het voorhoofd en kunnen ook een beetje jeuken.
Maar ook bij bepaalde vormen van eczeem (seborroïsch eczeem) spelen gisten vermoedelijk een rol. Hoewel het daar niet specifiek voor ontwikkeld is, heb ik ook gezien dat eczeemklachten kunnen verbeteren door het gebruik van mijn Serum. Ik ben dan ook heel benieuwd naar ervaringen van mensen met deze klachten.

Verder lijkt het erop dat Piroctone Olamine de groei van demodexmijten remt. En een te veel aan die huidbewoners kan weer een rol spelen bij rosacea en acneklachten. Deze stof mocht kortom niet ontbreken in mijn nieuwe Serum.

Een extract uit de bast van de magnoliaboom

In het Serum zit verder nog een extract uit de bast van de magnoliaboom. Die stof heeft ook veel waardevolle eigenschappen voor de onrustige huid. Zo heeft het ingrediënt een antibacteriële werking; het is bijvoorbeeld effectief tegen C. acnes, de bacterie die betrokken is bij acneklachten. Maar het staat ook bekend om zijn antioxidantwerking.

Al deze stoffen samen zorgen er dus voor dat een onrustige huid rustiger wordt. Maar hoe ziet dit er nu in het echt uit? Want daar gaat het uiteindelijk om.

De eerste resultaten uit mijn onderzoek

Om je een goed beeld te geven wat mijn Serum kan doen bij verschillende huidklachten, heb ik een filmpje gemaakt van de resultaten van de eerste groep gebruikers uit mijn onderzoek. Hiervoor had ik in april een oproep geplaatst. We hebben toen uit ontzettend veel aanmeldingen twintig kandidaten uitgezocht. Al deze mensen hadden last van een onrustige huid – sommigen al heel lang. Bij de meesten ging het om rosaceaklachten. Maar er deed bijvoorbeeld ook een jongen van zeventien jaar mee aan ons onderzoek met acneklachten.

Enkele proefpersonen gebruikten trouwens wel producten van mij, maar sommigen helemaal niet. Dat maakte voor ons ook niet uit. Wij wilden namelijk graag weten of het toevoegen van alleen het Serum aan hun verzorgingsregime voor verschil kon zorgen in hun klachten. Dat bleek bij de meesten al na vier tot acht weken het geval! Kijk je mee wat het Serum voor hen heeft gedaan?

Nóg een reden om dit Serum op de markt te brengen

Wat ik als allerlaatste nog leuk vind om hier te vertellen, is dat ook mijn eigen dochters veel profijt hebben gehad van het Serum. Hun huid is echt zoveel rustiger geworden. Dat was voor mij nóg maar weer een reden om dit Serum gewoon snel op de markt te brengen. Want hoeveel pubers lopen niet rond met een huid met puistjes? Ik gebruik het Serum zelf trouwens ook als mijn huid een beetje onrustig is. Want welke leeftijd je ook hebt – je kunt je behoorlijk rot voelen over een slechte huid.

Benieuwd naar jullie ervaringen

Hoewel we natuurlijk uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de effectiviteit van dit product ben ik heel erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Dat geldt natuurlijk voor al mijn producten, maar misschien is dit wel het product waar ik het intensiefst mee bezig ben geweest, en waar ik stiekem ook het meest trots op ben. Het is echt super ellendig als je last hebt van een onrustige huid. Ik wilde mensen zo graag verder kunnen helpen. Dat kon ik al wel met mijn adviezen en goede basisverzorging, maar nog niet met een gericht product.

Ik kan nu vol vertrouwen zeggen dat ik dit wel heb. Een Serum dat uniek is in zijn samenstelling, met een werking waar ik voor honderd procent achter sta. Mijn Serum is natuurlijk wel onderdeel van een ‘geheel’. Houd ook aandacht voor voeding, leefstijl en natuurlijk je gewone dagelijkse basishuidverzorging zoals een milde reiniger en crème.

Dan kan ik nu alleen nog maar hopen  dat jullie net zo fan worden van mijn Azelaic Acid Serum als ik!

 

Gerelateerde Berichten

107 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Kay april 7, 2021 (17:03)

  Beste Jetske,

  Hoeveel % azelaic acid zit er juist in het serum?

  Alvast bedankt!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee april 13, 2021 (09:16)

   Hoi Kay,

   Het Azelaic Acid Serum bevat 6.25% Potassium azeloyl diglycinate. Dit ingrediënt is een milde, maar effectieve vorm van azelaïnezuur.

 • Nienke januari 25, 2021 (12:02)

  Hallo Jetske,

  Een aantal jaar geleden is bij mij (lichte) rosacea vastgesteld.
  Ik heb ongeveer 2/3 maanden elke avond Soolantra/ivermectine gebruikt, maar dit gaf geen verschil en mijn huid leek juist onrustiger.
  Zou dit serum dan alsnog kunnen werken voor rosacea klachten?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 1, 2021 (12:11)

   Hoi Nienke,

   Jammer dat deze behandeling niet voor je heeft geholpen. Het kan soms best een zoektocht zijn naar welke behandeling en producten voor jou helpen. Mijn Azelaic Acid Serum kan ik je zeker adviseren. Misschien fijn om te weten dat je dit product 8 weken op proef hebt. Laat je weten hoe het gaat?

 • Ilja januari 14, 2021 (07:43)

  Hallo Jetske,

  Wordt de huid gevoeliger voor de zon door gebruik van het serum?

  Dank!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee januari 19, 2021 (10:31)

   Hoi Ilja,

   Je huid kan inderdaad iets gevoeliger worden voor de zon. Dagelijks een product met spf erbij gebruiken is een goede gewoonte.

 • John januari 10, 2021 (12:00)

  Beste Jetske, kan ik die serum gebruiken voor rode plekjes op mijn gezicht?
  Er is ook een rood plekje wat 5 jaar geleden behandeld is met stikstof, want het was/is actinische keratose.
  Ik vraag me ook af of dit beter gelaserd kan worden.
  Ik hoor graag van je!

  Vriendelijke groet.

  J.Jordan

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee januari 12, 2021 (14:09)

   Hoi John,

   Het Azelaic Acid Serum is zeker geschikt voor rode plekjes, probeer het gerust eens uit. Je hebt dit product 8 weken op proef.
   Wat betreft het plekje actinische keratose kun je het beste informeren bij je huisarts of dermatoloog.

 • Sharon mei 27, 2020 (09:09)

  Hallo,

  Ik heb een chronische ontsteking van de haarwortelzakjes ter hoogte van de hals. Hierdoor krijg ik rode bultjes, soms met pus. Na lang zoeken en testen, ontving ik Tetralysal in pilvorm. Omdat dit antibioticum toch nevenwerking met zich meebrengt en ik lees dat het azelaïnezuur een antibacteriële werking heeft. Vraag ik me af of dit serum deze medicatie kan vervangen. Bijjkomend, kan je het serum gebruiken in combinatie met vit C serum en een zonneproduct spf 30-50. Dank je, Sharon

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee juni 8, 2020 (10:50)

   Hoi Sharon,

   Wat vervelend dat je hier last van hebt. Je kunt het Azelaic Acid Serum gerust eens proberen. Test het eerst wel uit op een klein plekje om te zien hoe dit gaat. Wil je laten weten hoe het gaat? Je hebt het Serum in iedergeval 8 weken op proef 🙂

 • Klara mei 14, 2020 (18:12)

  Hallo, mag dit serum ook gebruikt worden op de hele jonge huid? ik heb een kindje van 16 maanden met eczeem of acne of keratosis pilaris of gistpuistjes op zijn wangetjes….al bij verschillende dermatologen geweest maar ze komen er niet uit wat het nou precies is…. heb al hormoon en antigist en ureum creme voor geschreven gekregen maar alle zonder een goed resultaat en ben ook huiverig om deze producten te blijven gebruiken. zou heel graag dit serum eens op een klein plekjes op zijn wangetje proberen maar hoor graag of jij dit veilig acht….alvast bedankt voor je rectie van een radeloze moeder

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee juni 8, 2020 (11:01)

   Hoi Klara,

   Ik adviseer het Azelaic Acid Serum nog niet te gebruiken wanneer je kindje 16 maanden is. Wat jammer dat de doktoren nog niet precies weten wat het is.
   Hebben ze misschien ook iets gezegd over het de tijd te geven? Heel vaak gaan dit soort huidklachten zelf weer weg bij baby’s.

 • christel mei 9, 2020 (20:57)

  Ik gebruik nu sinds een week de cleanser en toner voor de normale tot vette huid. Deze bevallen mij zeer goed. Ik heb ook de testers van de foundation geprobeerd. Een zeer aangename structuur heeft deze, juist of je zijde op je gelaat smeert ! Ik zou nu het Azelaic Acid serum willen bestellen omdat ik vrij veel last heb van onderhuidse ontstekingen en puistjes. Kan ik dit beginnen gebruiken als derde stap ?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee mei 15, 2020 (10:24)

   Hoi Christel,
   Fijn om te lezen dat de Cleanser en Toner goed bevallen en de Foundation aangenaam aanvoelt 🙂
   Je kunt gerust het Azelaic Acid Serum proberen bij een onrustige huid. Na de Cleanser en de Toner mag je het Serum aanbrengen en daarna eventueel een crème. Laat je weten hoe het gaat?

   • Christel juni 3, 2020 (21:28)

    Hey Jetske,

    Ik heb het Azelaic Acid Serum nu de derde week in gebruik. De eerst week heb ik het s avonds om de dag gebruikt, de tweede week twee dagen na mekaar dan een dag niet en dan weer twee dagen na mekaar. Vorig weekend ben ik dan begonnen met drie dagen na mekaar maar toen krijg ik op 1 dag een 6 tal onderhuidse puistjes zonder pus. Is dit normaal ? Ik heb nu terug 1 dag overgeslagen. Wat raad je mij aan qua frequentie ? Alvast dank

    • author-avatar
     dr. Jetske Ultee juni 22, 2020 (11:25)

     Hoi Christel,

     Het kan zijn dat je in het begin eerst iets meer klachten krijgt. Ik wil je adviseren toch nog even vol te houden. Probeer het Serum bijvoorbeeld om de dag te gebruiken. Laat je weten hoe het gaat?

 • L april 5, 2020 (15:27)

  Zou het serum ook kunnen helpen bij clownseczeem?
  Loop er nu al zo’n 3 maanden mee en niks lijkt te helpen. (geen makeup, cosmetica en dergelijke). Twijfel over huiarts bellen aangezien ikniet zit te wachten op hormoonzalf. Hoop dus dat dit serum ook evt. Zou kunnen helpen.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee april 17, 2020 (13:13)

   Hoi,

   Op dit moment doen wij hier nog onderzoek naar, zodra het onderzoek klaar is zal ik je op de hoogte brengen. Heb je ook geprobeerd even helemaal geen producten te gebruiken?
   Soms is cosmetica juist de oorzaak van clownseczeem. In de volgende blog heb ik hier nog wat meer over geschreven: https://www.uncover-skincare.nl/product-advies/clownseczeem

   • Evelien januari 28, 2021 (09:04)

    Is het onderzoek inmiddels al verder gevorderd? Ook ik heb last van Periorale Dermatitis. Ik ben er vrijwel helemaal vanaf door het volledig stoppen met alle producten en het gebruik van Metronidazol creme (op recept). Ik merk alleen dat ik erg gevoelig ben, en als ik iets anders gebruik dan mijn heel milde reiniger zonder enige actieve stof en een creme met zink, ik gelijk weer bultjes voel en zie komen. Online lees ik dat Azeliac Acid kan werken, ik vraag me af of dit serum dus zou passen?

    • author-avatar
     dr. Jetske Ultee februari 1, 2021 (12:43)

     Hoi Evelien,

     Inmiddels zijn er meerdere mensen waarbij het Azelaic Acid Serum zeker goed heeft geholpen. Mocht je het uit willen proberen, bouw het gebruik dan rustig op. Laat je weten hoe het gaat?

  • Ilja januari 6, 2021 (11:25)

   Hallo L, ik heb het idee dat Soolantra (Ivermectine) bij mij heeft gewerkt tegen clownseczeem. Hoop dat je hier iets aan hebt!

   • author-avatar
    dr. Jetske Ultee januari 14, 2021 (12:23)

    Hoi Ilja,

    Bedankt voor het delen van je ervaring 🙂

 • Els april 1, 2020 (16:02)

  Ik heb zojuist het serum aangeschaft en heb nog even een vraag. Ik wil ook gebruik maken van Soolantra en gebruik bovendien glycolzuur. Wat raadt u aan qua avond/ochtend aanbrengen voor de verschillende producten?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee april 2, 2020 (14:43)

   Hoi Els,

   Wat leuk dat je het serum gaat gebruiken 🙂 Het combineren van de producten met Soolantra is zeker mogelijk.
   Je kunt het beste contact opnemen met mijn klantenservice (uncoverskincare@dr-jetskeultee.nl) Zij helpen je graag met het vinden van een goede routine.

 • Samantha maart 1, 2020 (20:39)

  Dag Jetske,

  Ik ben 3 weken terug gestopt met het gebruik van roaccutane voor mijn acne. Mijn huid is stukken verbeterd ten opzichte van mijn heftige acne. Ik merk dat ik nog wat rode vlekjes van mijn acne heb overgehouden, en dat ik af en toe een bultje/puistje krijg. Is het het voor mij waard om te investeren in dit serum om van mijn rode vlekjes af te komen, of zou een exfoliant hier beter bij helpen?

  Groetjes,
  Samantha

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee maart 6, 2020 (14:19)

   Hoi Samantha,

   Wat fijn dat het beter gaat met je huid 🙂 Ik kan je inderdaad mijn nieuwe Azelaic Acid Serum adviseren. Dit Serum werkt goed tegen irritatiepigment en vermindert puistjes en bultjes.
   Laat je weten hoe het gaat?

 • Annemarie februari 28, 2020 (09:08)

  Beste Dr Ultee,

  Ik heb ooit het vit A serum gebruikt in dezelfde verpakking, maar het merendeel bleef steken in de lange spuit aan het einde. Ik heb het toen doorgegeven aan uw klantenservice, maar nu zie ik dezelfde verpakking. Jammer, want ik koop het daarom niet

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee maart 3, 2020 (09:26)

   Hoi Annemarie,
   Aan de binnenkant van de dop zit een inkeping zodat de pipet goed afgesloten wordt 🙂

 • Nathalie februari 7, 2020 (13:42)

  Hallo!
  Ik heb het serum besteld en 2u geleden op mijn huid aangebracht. Nu lijken mijn wangen roder te worden en voelen ze warm aan. Kan dit een reactie zijn op het serum? Alle andere producten die ik gebruik zijn van jouw lijn (gebruik ik al langer)

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee februari 7, 2020 (14:22)

   Hoi Nathalie,

   Ik wil je adviseren even te bellen met mijn klantenservice zodat we je meteen kunnen helpen 🙂 Het telefoonnummer is 010-4363276

 • Lejla januari 28, 2020 (19:58)

  Hoi Jetske,

  Wat een fantastische blog heb je en wat fijn dat je iedereen zo goed probeert te helpen! Ik heb al flink wat uren lezend doorgebracht 🙂
  Ik ben heel erg benieuwd wat jij vindt van Rose quartz rollers? Is het een hype of kan het wel degelijk effect hebben op je huid?

  Alvast bedankt

  Groetjes

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee januari 30, 2020 (14:31)

   Hoi Lejla,
   Leuk dat je mijn blog leest:) Ze zien er prachtig uit, de rollers van rozenkwarts. Ik begrijp dat ze populair zijn, zeker als je kijkt naar de vele mooie plaatjes van beautybloggers en influencers van over de gehele wereld over dit relatief nieuwe beauty item. Dat de rollers zorgen voor een betere doorbloeding, drainage, detox-effect of het opfrissen van de huid, daarbij plaats ik vraagtekens. Rozekwarts wordt binnen de traditionele geneeskunde omschreven als een reinigende en beschermende steen, die zorgt voor harmonie en evenwicht. Maar hiervoor bestaat eigenlijk geen bewijs, en voor de huid is het gebruik ook gewoon nog niet goed onderzocht. Ik denk dat de apparaatjes vooral zorgen voor een lekker gevoel op de huid. Helemáál lekker zal het zijn om de rollers eerst koud te leggen, in de koelkast bijvoorbeeld, en dan over je huid te bewegen.
   Een mooie glow na gebruik zoals wordt beloofd? Door de aanraking denk ik dat je huid wel een mooie kleurtje krijgt. Maar dit effect zal tijdelijk zijn. Wat mij betreft zijn er andere manieren om de huid te verbeteren 🙂

 • guido december 24, 2019 (09:15)

  hopelijk werkt deze link wel.

  https://www.puurmieke.nl/bakuchiol-30-ml.html?id=211140417&gclid=EAIaIQobChMI8o_58PjN5gIVQrDtCh2BbgmwEAQYASABEgI2GfD_BwE

  fijne feestdagen 😀

  • Peter januari 3, 2020 (12:42)

   De producent van Sytenol A (Bakuchiol) raadt wel aan om luchtdichte verpakkingen te gebruiken, dus zo’n pipetflesje lijkt mij niet heel goed. http://www.dksh.jp/data/docs/download/133725/ja_JP/Japan-PM-141127-Sytheon-Sytenol-A-Skin-care.pdf

  • Peter januari 3, 2020 (12:48)

   Een goed product met Bakuchiol trouwens kan bv het Highdroxy Retinaid Forte zijn, deze bevat 0.1% Retinaldehyde en 0.5% Bakuchiol, deze kost €59/30mL. Een andere goede optie is het Dr Sam Nightly Serum, deze bevat 0.2% Hydroxypinacolone Retinoate, 5% Azelaic Acid, 1% Bakuchiol en 10% Niacinamide, deze kost €45.80/30mL. Beide gebruiken airless verpakkingen.

   • Jessy februari 23, 2020 (13:52)

    Hoi Peter,
    Ik volg een beetje jouw reacties op vragen over de ingrediënten in oa The Ordinary. Hoe denk je daar nu eigenlijk over? Klopt het dat het allemaal niet goed bewaard en verpakt wordt en dat de werkzame stoffen dus niet meer stabiel zijn.
    En dus dat je het beter niet kan gebruiken? Zou jammer zijn, want kan mooie aanvulling zijn op de Uncover producten.
    Gesprek is al een tijdje geleden dus kan zijn dat jij dit allemaal niet meer leest:-)
    groeten Jes

    • Jessy februari 23, 2020 (15:13)

     groeten Jes

    • Peter februari 26, 2020 (20:02)

     Het hangt een beetje van de ingrediënten af, sommige producten van The Ordinary zijn prima. Maar bepaalde antioxidanten, peptides of retinol bijvoorbeeld is lastig. Echt veel stabiliteitsstudies zijn niet te vinden van de meeste stofjes, en bedrijven zullen dit ook niet delen. Als je in de literatuur zoekt naar het actieve stofje in Granactive Retinoid is er echt nog helemaal niks te vinden, behalve in combinatie met retinol, daarom zou ik die laten staan. Retinol, zou ik dan in ieder geval voor luchtdicht gaan, de optie bestaat, dus dan zou ik voor het zekere gaan, of nog beter voor Retinaldehyde. Ascorbine Zuur is eigenlijk alleen goed onderzocht in een in water opgeloste vorm. Het enige product dat ik heb kunnen vinden dat zegt iedere week een verse batch te maken is Geek&Gorgeous, dus dat zou een optie kunnen zijn. Van de vitamine C derivaten vind ik de data eigenlijk wel vrij mager om met zekerheid te zeggen dat die ook echt werken.

     • jessy maart 10, 2020 (21:08)

      Hoi Peter, dankje dat je mijn vraag hebt gevonden en hebt beantwoord!
      Welke producten raad je dan aan van The Ordinary? (dit ivm de flesjes die allemaal niet licht en lucht dicht zijn)
      Wat voor alternatief zou ik kunnen gebruiken voor het smeren van Tretenoine? Aangezien dat toch wel klein beetje irritatie geeft en er vaak alcohol in zit.
      Ik gebruik nu exfoilant en moisturizer van Uncover en wil graag iets meer toevoegen voor de rijpere huid;-)
      Dank alvast weer!

     • Peter maart 15, 2020 (17:42)

      The Lactic Acid, Azelaic Acid, Hyaluronic Acid+B5, NMF, Niacinamide, Alpha Arbutin, Matrixyl, Buffet+Copper Peptides zijn qua ingredienten op zich goed. Heb zelf alleen de Azelaic Acid en Niacinamide hiervan geprobeerd, maar vond ze niet heel fijn qua textuur/huidgevoel. Qua exfolianten vind ik Paula’s Choice en Uncover Skincare wel wat beter over het algemeen.

      Als alternatief voor Tretinoine vind ik Adapalene wel goed (verkrijgbaar via iherb onder merknaam Differin). Of evt Retinaldehyde of Retinol in een airless pompje, Highdroxy Retinaid Forte en Paula’s Choice 1% Retinol Booster zouden dan een optie kunnen zijn. Van Granactive Retinoid vind ik dat er nog te weinig studies zijn, het zit in het Dr Sam Nightly Serum dat ik gebruik, maar totdat er meer onderzoek is zou ik er niet een apart product voor aanschaffen. Hoop dat Jetske misschien bekend is met meer onderzoeken, en dit wil delen.

     • Jessy maart 17, 2020 (19:05)

      En voor die producten die je noemt van The Ordinary is de verpakking ook ok? Dus die hoeven niet lucht en lichtdicht verpakt te zijn ivm de werkzame stoffen die erin zitten?
      Ik zou Differin kunnen proberen, de prijs ziet er redelijk uit. Zit Retinoid in
      lees hier wel dat retinol beter vermeden kan worden of begrijp ik het verkeerd? Is de werking te vergelijken met bv het A serum van Uncover?
      De andere producten zijn qua kosten te vergelijken met A serum van Unncover, dan zou ik denk voor de laatste gaan…

      Blijft lastig als je er zelf niet echt veel verstand van hebt:-)

     • Peter maart 18, 2020 (15:06)

      Lactic acid, Niacinamide, Azelaic Acid etc hoeven niet in luchtdichte verpakking, dat is meer relevant voor vitamine A (uitzondering adapalene), C en bepaalde antioxidanten bijvoorbeeld. Azelaic Acid en peptides zijn voor zover ik weet voornamelijk instabiel bij een verkeerde pH (zuurgraad).

      Wat betreft vitamine A, de verzamelnaam is retinoïden, hieronder vallen verschillende stofjes. Van meest naar minst effectief: Retinoic Acid, Adapalene (Differin), Retinaldehyde, Retinyl Retinoate, Retinol (Paula’s Choice), Retinylpropionaat, Retinyl Palmitate. Wat Jetske gebruikt is Hydroxypinacolone Retinoate (Granactive Retinoid), hier is nog weinig onderzoek naar gedaan, dus lastig om te zeggen hoe effectief deze vorm is. Retinol is erg instabiel, daarom vind Jetske dat de kans dat het nog werkzaam is heel klein is.

      Je zou Dr Dray eens kunnen zien, zij legt het wel helder uit: https://www.youtube.com/watch?v=zq_F3gwwkSk&t=2m41s

     • Jessy maart 20, 2020 (12:05)

      Dankjewel voor al je informatie

     • jessy maart 23, 2020 (12:10)

      Mogen Buffet en Matrix trouwens ook gewon rond de ogen?
      Fijne dag

 • guido december 24, 2019 (09:15)

  hallo Jetske,
  ik gebruik inmiddels je hele stappenplan een tijd lang en dat bevalt goed!
  nu staat de vitamine a crème op mn lijstje, en kreeg een maand terug in een pakket een vitamine a serum van suits met Bakuchiol. zie hieronder een link naar het product. https://www.puurmieke.nl/bakuchiol-30-ml.htmlid=211140417&gclid=EAIaIQobChMIotS4zffN5gIVibPtCh2nwgo9EAQYASABEgL8MvD_BwE
  ik ben benieuwd naar jouw mening over dit product.
  mn vochtgehalte lijkt erg verbeterd te zijn, maar ik ben vorige maand ook voor het eerst begonnen met de cleanser voor de droge huid ipv de vette huid. dit daar kan het ook mee te maken hebben.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee december 31, 2019 (13:31)

   Hoi Guido,
   Wat leuk om te lezen dat de producten goed bevallen 🙂 Bakuchiol is zeker een ingrediënt om in de gaten te houden. Er zijn enkele veelbelovende studies te vinden. Uit deze studies blijkt oa dat bakuchiol rimpels kan verminderen en kan helpen tegen hyperpigmentatie. Ook blijkt uit een onderzoek dat bakuchiol minder huidirritatie veroorzaakt dan retinol.
   Wat wel een groot nadeel is, is dat er nog maar weinig onderzoek is gedaan naar bakuchiol. Zeker in vergelijking met retinol en tretinoïne. Er is een onderzoek dat bakuchiol vergelijkt met retinol. Hieruit blijkt dat het ongeveer even goed werkt. Maar let wel, bij deze studie wordt er 2x zo veel bakuchiol gebruikt dan retinol. Ook wordt tretinoïne niet vergeleken.

   Dus: Een grondstof om in de gaten te houden. Maar nog niet bewezen dat het even effectief is als retinol (en zeker niet even effectief als tretinoïne).

 • Ine december 21, 2019 (14:33)

  Hallo Jetske,

  Kan het serum ook helpen tegen rode vlekken op het voorhoofd door zon beschadiging?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee december 31, 2019 (12:37)

   Hoi Ine,
   Je mag een duidelijk foto sturen van je huid en de rode vlekken naar het mailadres: uncoverskincare@dr-jetskeultee.nl

 • Carmen december 15, 2019 (12:16)

  Hoi Jetske,

  Ik ben een student en m’n budget is niet zo heel erg groot en vind jouw serum dan toch wat te duur, maar ik wil wel graag azelaïnezuur gebruiken om puistjes te voorkomen en de rode vlekjes die zijn achtergebleven te behandelen. Overigens gebruik ik wel de cleanser en moisturiser van Uncover. Azelaïnezuur heb ik al eens eerder gebruikt op recept van de huisarts en dat hielp wel. Maar in de zalf van de apotheek zit propyleenglycol en dat smeer ik toch liever niet op m’n huid. Ik ben op zoek gegaan naar een wat goedkoper alternatief. Wat vind jij bijvoorbeeld van het product van paula’s choice met 10% azelaïnezuur?

  INGREDIËNTEN:
  Aqua, Azelaic Acid (skin brightener/antioxidant), C12-15 Alkyl Benzoate (texture-enhancing), Caprylic/Capric Triglyceride (hydration/skin replenishing), Methyl Glucose Sesquistearate (texture-enhancing), Glycerine (hydration/skin replenishing), Cetearyl Alcohol (texture-enhancing), Glyceryl Stearate (texture-enhancing), Dimethicone (hydration), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), enisonedA (skin-restoring), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Boerhavia Diffusa Root Extract (antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Bisabolol (skin-soothing), Cyclopentasiloxane (hydration), Xanthan Gum (texture-enhancing), Sclerotium Gum (texture-enhancing), Propanediol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Phenoxyethanol (preservative).

  Groetjes,
  Carmen

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee december 20, 2019 (12:51)

   Hoi Carmen,

   Wat leuk dat je de Cleanser en Moisturizer gebruikt. Het product van Paula’s Choice ziet er prima uit. Wel is het goed om te weten dat er in dit product gebruik gemaakt wordt van een andere vorm azelainezuur. In het product van Paula’s Choice zit Azelaic Acid, dit kan soms voor irritatie en of uitdroging zorgen. In mijn serum maak ik gebruik van Potassium Azeloyl Diglycinate. Dit is een zeer milde, effectieve vorm van azelaïnezuur en heeft een bewezen verzachtende en hydraterende werking.

  • Peter januari 3, 2020 (12:44)

   Als je graag Potassium Azeloyl Diglycinate wilt gebruiken, zou je ook voor het Geek&Georgeous serum kunnen kiezen. Deze bevat 20% van dit Azelaic Acid derivaat en kost €10.50 per 30 mL.

 • Bianca oktober 30, 2019 (09:34)

  Hoi Jetske,
  Daarnaast had ik trouwens nog een vraag, misschien een beetje een gekke vraag, maar als ik de toner gebruik dan spray ik altijd in mijn gezicht. Ik kan me voorstellen dat ik dit daardoor ook tweemaal per dag inadem. Gezien de hele discussie rondom talkpoeder vroeg ik mij af of zoiets geen kwaad kan… alvast bedankt voor je reactie!
  Groetjes,
  Bianca

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee november 5, 2019 (12:03)

   Hoi Bianca,

   In de Toner zitten geen schadelijke ingrediënten, je kunt het gerust zo blijven gebruiken 🙂

 • Bianca oktober 30, 2019 (09:30)

  Hoi Jetske, gefeliciteerd met je nieuwe product! Ik vroeg me af of dit ook helpt tegen erythemateuze rosacea, aangezien dit toch van onder(in) de huid komt in tegenstelling tot puistjes e.d. Ik hoor het graag van je!

 • Roy oktober 21, 2019 (19:56)

  Hoi Jetske,

  Sinds enige tijd gebruik ik je producten. Gisteren je nieuwe serum binnen gekregen en erg benieuwd. Ik gebruikte het vitamine A serum al enige tijd en volg sinds kort het 5 stappenplan. Ik heb alleen het idee als ik, nadat ik de exfoliant heb aangebracht en deze laat intrekken, hierna met het aanbrengen van het serum de exfoliant soort van er af haal. Dit terwijl ik het toch zeker 10 minuten laat intrekken.

  Ik hoop op een reactie!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 28, 2019 (09:15)

   Hoi Roy,

   Wanneer je dit idee hebt kun je bijvoorbeeld de Exfoliant in de ochtend gebruiken en de Serums om en om in de avond.

 • M. oktober 9, 2019 (09:02)

  Ik gebruik nu de productenlijn: cleanser, toner, exfoliant, moisturizer één keer per dag. Pas het serum daarbij? Ik heb last van zwangerschapsacné.

  Hartelijke groet,
  M.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (13:13)

   Hoi,
   Het Azelaic Acid Serum kan helpen bij zwangerschapsacne en past prima bij de producten die je nu gebruikt. Behalve azelaïnezuur, bevat het Serum een extract van de magnoliabast. Deze stof werkt niet alleen als antioxidant, maar heeft ook een antibacterieel effect.
   Wil je een advies op maat. Er staat in de shop een handige tool waarmee je jouw eigen routine kunt samenstellen. https://www.uncover-skincare.nl/producten/extra-care/azelaic-acid-serum.html?popup=1

 • Veerle oktober 7, 2019 (17:22)

  Hoi Jetske,

  Ik heb het serum besteld, en het is binnen. Ik ben echt benieuwd wat voor resultaat het gebruik gaat geven 🙂

  Verder las ik nog dat het gebruik van talk voor kindjes af te raden is. Is dit (talk) dan ook een te vermijden ingrediënt in huidverzorging?
  Ik ben het al in verschillende (make-up)producten tegen gekomen, en trouwens ook vaak in vinylhandschoenen, die vaak gepoederd zijn (naar ik vermoed met talk; het staat er nooit echt op waarmee juist).

  Bedankt voor je antwoord en voor je (nieuwe) producten. Deze blog en jouw producten hebben voor mij echt al een verschil gemaakt!

  Groetjes,
  Veerle

 • Tekla oktober 3, 2019 (08:06)

  Mijn huid is over het algemeen best egaal maar begint al heel licht enkele tekenen van huidveroudering te vertonen (ik ben 28). Hele fijne lijntjes rondom mijn ogen en een heel lichte ‘frons’ tussen mijn wenkbrauwen. Wat ik echter storender vind is dat op de ‘appeltjes’ van mijn wangen pigmentvlekken en een paar gesprongen vaatjes zichtbaar zijn. De pigmentvlekken zijn volgens mij geen littekens van acné want daar heb ik nooit echt last van gehad, maar eerder afkomstig van de zon/huidveroudering. Ik gebruik al een jaar jouw toner en exfoliant en ben daar heel blij mee, maar de vlekjes worden niet minder. Ook smeer ik het niacinamide serum van The Ordinary (heb helaas nog niet het budget voor jouw moisturizer als dagelijkse crème). Om echt verschil te merken overweeg ik eenmalig de aanschaf van jouw nieuwe serum. Zou dat hierbij kunnen helpen denk je? Of kan ik dan beter voor het vitamine A-serum gaan? Of moet ik accepteren dat sommige pigmentvlekken gewoon blijvend zijn? Alvast bedankt! En ook bedankt überhaupt van je blog, ik heb er zooo ontzettend veel aan! 🙂

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (11:08)

   Hoi Tekla,
   Wat super leuk dat je mijn blog volgt!
   Het Azelaic Acid Serum is meer geschikt voor irritatie pigment. Het Vitamin A Serum adviseer ik voor pigmentvlekjes die ontstaan zijn door de zon. Bij hardnekkige pigmentvlekjes kun je ook nog denken aan een peeling of een laserbehandeling bij een huidtherapeut. Met de laser kan je gelijk de gesprongen vaatjes weg laten halen. Maak je overdag ook gebruik van een zonnebrandcrème? Voor persoonlijk advies mag je altijd contact opnemen met mijn klantenservice team die je graag helpen 😉

 • Evelien oktober 1, 2019 (12:59)

  Ik merk bij het aanbrengen van het serum dat het licht wit schuimt op mijn huid. Is dat de bedoeling?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (10:02)

   Hoi Evelien,

   Dat klopt inderdaad, maar dit trekt ook snel weer weg.

 • Peter september 29, 2019 (14:00)

  Ik heb het Azelaic Acid serum ook gekocht. Wel duur voor maar 15mL. Maar hopelijk helpt het om de rode vlekjes in mijn hals en op mijn wangen die ontstaan door het scheren te verminderen.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (10:38)

   Hoi Peter,
   Laat je weten wat je van het nieuwe Serum vindt?

  • Cassandra oktober 7, 2019 (17:25)

   Hoi Peter,

   Heb je eventueel al eens overwogen om haren te laten weglaseren? Als je erg veel last hebt van scheren kan dit misschien een oplossing zijn?

   • Peter oktober 7, 2019 (19:28)

    Bedankt voor de tip. Heb al 7x een laser sessie gedaan met de Alexandrite/Yag-laser. Het is wel veel beter dan dat het was, maar het meeste groeit wel terug, en het is echt ontzettend duur.
    Heb ook wel verschillende scheerapparaten, droog/nat, verschillende scheercreme’s, met de haargroeirichting mee geprobeerd, maar echt helemaal mooi en rustig wordt het niet.
    Misschien kan Jetske nog eens een vervolg op haar blog over scheren maken.

 • A. september 29, 2019 (11:49)

  Hoe lang kan je ongeveer met het product doen bij het aanbevolen gebruik? 15 ml lijkt me niet veel, maar ik weet niet hoeveel product er aangeraden wordt per keer te gebruiken

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:50)

   Hoi,

   Wanneer je dagelijks drie pompjes gebruikt gaat het Serum ongeveer drie maanden mee.

   • A. oktober 22, 2019 (19:19)

    Hoi,
    Bedankt voor je reactie. Hopelijk kan ik het product binnenkort bestellen en uitproberen. Ik ben blij jouw producten tegen te zijn gekomen. De aanschaf ervan is iedere keer weer even slikken, maar ik vind het fijn om de theorie achter de (werkzame) ingrediënten te weten.

    • author-avatar
     dr. Jetske Ultee oktober 23, 2019 (10:21)

     Hoi,
     Fijn om te lezen, dat je blij bent met de producten. Het nieuwe Serum kan je weer bestellen! Veel plezier ermee 🙂

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (13:34)

   Hoi,
   Bij gebruik van drie pompjes gaat het product ongeveer drie maanden mee.
   https://www.uncover-skincare.nl/product-advies/mijn-nieuwe-azelaic-acid-serum-en-het-5-stappenplan/

 • Patricia september 29, 2019 (07:51)

  Hey Jetske,

  Moet je bij dit product ook 10 min. wachten voordat je de moisturizer aanbrengt?

  Groetjes Patricia

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:47)

   Hoi Patricia,

   Ook bij het nieuwe Serum is mijn advies om het in te laten trekken voordat je de Moisturizer aanbrengt.

 • D september 27, 2019 (22:35)

  Ik kan me ogen niet geloven, staat er nou echt 15 ml op het flesje? Volgens mij kan het flesje na een week de prullenbak in, aangezien er zo weinig in zit. Vind ik wel jammer aan de ene kant, had eerder 50 ml op zijn minst verwacht. Afgezien van de prijs…

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:26)

   Hoi,

   Wanneer je dagelijks drie pompjes gebruikt gaat het Serum ongeveer drie maanden mee 😉

 • a. september 27, 2019 (19:58)

  Hallo,

  Mag dit product ook op de huid rondom de ogen aangebracht worden?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (13:46)

   Hoi,
   Je kunt het Azelaic Acid Serum rond de ogen gebruiken tot daar waar je nog bot voelt.

 • Eline september 26, 2019 (23:40)

  Hoi Jetske,
  Even een misschien rare vraag: ik heb af en toe last van koorstuitslag (herpes) net onder de rechterkant van mijn neus. De uitbraak is maximaal 2x per jaar (vaak na verkoudheid), het is een vrij lichte vorm met weinig blaasjes en het trekt steeds binnen een paar dagen weg. Toch is de huid op die plek doorlopend rood, waardoor mensen mij vaak vragen of ik verkouden ben. Het doet geen pijn, is niet gevoelig, maar ziet gewoon rood. Kan het dat de huid permanent beschadigd is of valt er iets aan te doen?
  Natuurlijk helpt concealer, maar ik ben eigenlijk niet zo’n make-up type en zou liever de oorzaak wat wegnemen. Vaseline helpt niet, jouw stappenplan werkt goed voor de rest van mijn gezicht maar op die plek.. 🙁
  Zou dit nieuwe serum ook hiertegen iets helpen of heb je nog een ander advies om die constante roodheid te verminderen?
  Alvast hartelijk dank, ook voor je mooie en informatieve site!
  Eline

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:20)

   Hoi Eline,

   Is het mogelijk een foto te sturen (genomen bij daglicht)? Aan de hand van de foto kunnen we je zo goed mogelijk verder adviseren. Het mailadres is: uncoverskincare@dr-jetskeultee.nl

 • Linda september 25, 2019 (15:28)

  Hoi Jetske,

  Ik vroeg me af in hoeverre de klachten in eerste instantie verergeren bij het gebruik van dit product? Kun je daar in het algemeen iets over zeggen?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 27, 2019 (09:51)

   Beste Linda,

   Mocht je last hebben van puistjes of bultjes kan dit in het begin iets toenemen als reactie op de actieve werkzame stoffen.

 • Hanneke september 23, 2019 (19:28)

  Ik gebruik ’s avonds het vitamine a zuur serum voor matige/ernstige acne. (Vitamine a-zuur van de huisarts was te heftig.) Mijn huid is verbeterd, maar nog wel onrustig. Kan ik dit er overdag bij gebruiken? Hoe zit het met uitdrogen van de huid met deze twee producten.gecombineerd? Ik heb naast acne ook snel een zeer geïrriteerde huid bij te veel heftige producten (soms ook eczeem). Daardoor is mijn acne zo moeilijk aan te pakken door de huisarts.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 24, 2019 (10:48)

   Beste Hanneke,
   Fijn dat je huid is verbeterd. Je kunt het Serum gerust gebruiken. De milde vorm van azelaïnezuur werkt kalmerend, ontstekingsremmend en heeft een zuiverende werking. De combinatie van beide Serums zal de huid niet uitdrogen. Laat je mij weten of je verbetering ziet?

 • nadine september 23, 2019 (13:22)

  Dag Jetske,

  Ik ben in juni op bezoek geweest in jullie Skinkliniek. Ik heb toen het advies van Inge gekregen om azelaïnezuur te gaan smeren voor mijn roodheid. Dit heb ik toen via jullie apotheek op recept gekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het twee keer heb gebruikt en daarna niet meer omdat er een ontzettende droge huid en schilfers van kreeg. Mijn vraag is kan ik nu beter dit serum gebruiken ipv die creme? Of wat is beter? Ik heb het serum afgelopen zaterdag al binnengekregen.

  Groetjes, Nadine

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 26, 2019 (14:46)

   Hoi Nadine,

   Leuk om te lezen dat je het nieuwe serum al in huis hebt, je kunt het zeker proberen deze formulering is een stuk milder.
   Wil je laten weten hoe het gaat?

 • Femke september 23, 2019 (11:54)

  Ik ben hier zo benieuwd naar! Ik gebruik al een hele tijd jouw producten, en mijn huid is zoveel verbeterd! Ik had erg last van schilfers, eczeem en een vlekkerige huid; dat is allemaal verdwenen door Uncover Skincare! Mijn rimpels (ontstaan door het gebruik van veel hormooncreme) zijn ook al veel minder. Het enige waar ik nog mee worstel is een milde vorm van acné, dus ik hoop met het toevoegen van dit serum dit laatste ‘huidprobleem’ ook op te kunnen lossen! Morgen wordt ie bezorgd! 😀

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 27, 2019 (08:11)

   Hoi Femke,

   Fijn om te lezen dat je huid zo is verbeterd en hopelijk heb je binnenkort veel minder of geen last meer van acne 🙂

 • Saskia september 23, 2019 (08:29)

  Verwacht je dat dit ook werkt tegen mee-eters? Salicylzuur haalt helaas niets uit 🙁
  Bedankt alvast!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 30, 2019 (14:07)

   Hoi Saskia,

   Het kan zeker bijdragen aan een verbetering, vooral samen met de Cleanser en Exfoliant heb ik mooi resultaat gezien.

 • Sanne de Vos september 22, 2019 (17:56)

  Hallo Jetske,

  Wat fijn dit serum!
  Ik lees je blog al een aantal jaar en gebruik ook zeker je producten waar ik erg blij van wordt. Een van de dingen die ik van je blog geleerd heb is om altijd te checken hoeveel van het werkzame ingredient er in een product zit. Dus vandaar deze vraag: Hoeveel procent Azelaine zuur zit er in het serum?
  Alvast bedankt voor het antwoord.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 24, 2019 (15:09)

   Hoi Sanne,

   Ik gebruik een geconcentreerde, afgeleide vorm van azelaïnezuur, waarvan uiteindelijk 5% in mijn formulering zit. Deze vorm van azelaïnezuur is effectief en mild.

 • A september 22, 2019 (13:00)

  De vraag is of het wondermiddel huidproblemen definitief laat weg blijven, want anders zit je vast aan een abonnement. Zal je uitleggen wat ik hiermee bedoel. Stel je hebt dit middel al een tijdje gesmeerd waarna je van plan bent om te stoppen vanwege je budget, laksheid etc. Maar dit kan wellicht niet, omdat de intentie hierachter is om het te blijven kopen. Ik denk er in ieder geval zo over.

  • Femke september 23, 2019 (11:57)

   Dat ‘probleem’ zal je bij elk huidproduct hebben helaas. Jetske geeft ook wel tips om je huid te verbeteren van binnenuit (gezond eten/drinken, etc.), maar als je van dit soort problemen af wilt komen en dat gaat niet door gezond eten en leven dan zal je dat toch moeten ‘bestrijden’ met producten aan de buitenkant.

   Ik merk wel dat na een aantal maanden gebruik van de producten van Uncover Skincare, ik minder hoef te gebruiken en zelfs af en toe een dagje kan overslaan. Dus de kans is groot dat je na een poosje minder product nodig hebt omdat je gehele huidstructuur verbetert.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 30, 2019 (13:52)

   Beste A,

   Ik snap de vraag heel goed. Het is inderdaad een ‘abonnement’. Want je moet het onderhouden. Net als met alle overige skincare producten. Daarnaast is het ook echt onderdeel van een ‘geheel’. Houd ook aandacht voor voeding, leefstijl en natuurlijk je gewone dagelijkse basishuidverzorging zoals een milde reiniger en crème.

 • Iris september 20, 2019 (19:29)

  Net besteld want was volledig waar ik naar op zoek was! Zo benieuwd!
  Ik gebruik momenteel al ivermectine voor mijn rosacea. Geeft goede resultaten (veel minder puistjes). Hopelijk zorgt het azelaïne zuur serum voor een nog beter effect (hoop op minder pigmentvlekjes door puistjes).

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (12:33)

   Hoi Iris,

   Wat leuk dat je net besteld hebt en fijn dat ivermectine goed resultaat geeft. Wil je laten weten hoe het gaat met het gebruik van het nieuwe Serum?

   • Iris september 28, 2019 (12:01)

    Dag Jeske,

    Net een eerste keer jouw azelaic acid serum gebruikt. Dat lijk ik goed te verdragen. Ik krijg er geen irritatie van. Ik dacht jouw serum overdag te gebruiken en ivermectine ’s avonds. Mogen die 2 producten in 1 behandelingsplan gebruikt worden?

    Bedankt!

    Groetjes
    Iris

    • author-avatar
     dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:32)

     Hoi Iris,

     Leuk dat je bent begonnen met het nieuwe Serum. Je kunt het Serum gerust overdag gebruiken en Ivermectine in de avond. Wil je laten weten hoe het gaat?

 • K september 20, 2019 (19:01)

  Beste Jetske,

  Ondertussen al enkele jaren een echte aanhanger van jouw producten!

  Ik zit momenteel in een prille zwangerschap en vroeg me af als het product ook hier goed zou gaan werken? Bij mijn eerste zwangerschap had ik namelijk een heel onrustige huid (heel ruw aanvoelend en vol met bultjes) en had daardoor een product gekregen van de dermatoloog. Helaas zorgde dit product voor heel wat witte vlekken op mijn beddengoed, en ik zou dit nu graag vermijden.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (12:21)

   Hoi,

   Gefeliciteerd met je zwangerschap 🙂 Je kunt het Serum gerust gebruiken. De milde vorm van azelaïnezuur werkt kalmerend, ontstekingsremmend en heeft een zuiverende werking.

 • Sophia september 20, 2019 (13:43)

  Gelijk besteld!
  Ik ben zo blij dat jij met zo veel passie werkt aan prachtige producten die ook echt iets doen.
  Ik kan mijzelf een echte fangirl noemen 😉
  Sinds ik de blog/producten ontdekt heb (10jr geleden alweer) is mijn huid zo verbeterd. Dát heeft er weer voor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben en dus gelukkiger. Hoe leuk is dat!

  Ben heel benieuwd naar het serum.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (11:18)

   Hoi Sophia,

   Wat een leuk bericht, veel plezier met het nieuwe serum!

 • Ester september 19, 2019 (21:01)

  Hallo Jetske,
  Ik las net je artikel over het nieuwe serum.
  Door de dermatoloog is vastgesteld dat Rosacea heb, maar ik heb geen ontstekingen alleen steeds een rode flush op kin, neus, wangen en voorhoofd.
  Helpt hier het azelaic acid serum ook voor?
  Groet Ester

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (10:29)

   Hoi Esther,

   Ook hier kan mijn nieuwe serum bij helpen 🙂

 • Wendy Veltman september 19, 2019 (15:55)

  Hallo Jetske,

  Vanmiddag mail ontvangen dat jouw nieuwe serum er al is!
  Nog helemaal niet op gerekend dus de verrassing was groot.
  Ben zo blij dat het er nu al is dat ik het na het lezen van de mail direct heb besteld.
  Zodra het binnen is kunnen mijn tienerdochter(14) met puistjes/gist-puistjes en ik met rosacea het serum gaan uitproberen.
  Zeer benieuwd naar de resultaten en zal na enige tijd vertellen hoe het bevalt.

  Lieve groeten van Wendy Veltman

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (10:02)

   Hoi Wendy,

   Leuk om te lezen dat je het nieuwe serum direct hebt besteld! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden 🙂

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!