• Azelaic Acid Serum

Mijn nieuwe Serum voor iedereen met een onrustige huid! Ik hoop dat ik er heel veel mensen mee kan helpen

Ik heb er afgelopen weken hier en daar al wel een beetje over verteld. Over de ontwikkeling van mijn nieuwe Serum. Een serum speciaal voor mensen met een onrustige huid. Al die mensen dus die last hebben (of maar blijven houden) van vervelende bultjes, ontstekingen en puistjes. Of van een huid die steeds rood ziet, gevoelig is of zelfs pijn doet. Dat kunnen pubers zijn, jonge moeders, ook heel veel mannen… Nou ja, geloof me, het is echt een heel grote groep! Dat bleek ook maar weer toen ik mijn oproep deed om deelnemers te vinden voor mijn onderzoek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik mijn nieuwe product vandaag kan lanceren. Want ik geloof zó in dit product en ik heb al zulke mooie resultaten gezien! Misschien zagen jullie al de eerste foto’s op Instagram? Ik hoop dat ik nog veel meer mensen kan helpen.

Een product dat meerdere oorzaken van een onrustige huid aanpakt, waarvoor je geen recept nodig hebt

Wat voor product heb ik nu precies ontwikkeld? Het gaat dus om een serum op basis van azelaïnezuur.  En wie de verpakking wat beter bestudeert, komt meer actieve stoffen tegen. Want mijn nieuwe Serum mag dan Azelaic Acid Serum heten, er zit dus niet alleen azelaic acid in. De combinatie van verschillende werkzame ingrediënten die ik heb gekozen, maakt het product juist zo krachtig. Samen zorgen de ingrediënten namelijk dat de belangrijkste boosdoeners van huidklachten worden aangepakt. Want juist bij klachten als acne en rosacea spelen vaak meerdere factoren een rol. Zoals een verhoogde talgproductie of een bepaalde bacterie in de huid. Maar ook een overgroei aan andere huidbewoners zoals gisten of demodexmijten kunnen de bron van ‘ellende’ zijn.

Bestaande behandelingen richten zich vaak op een van deze onruststokers. Zo worden antibiotica ingezet bij acne, parasietdodende middelen bij rosacea en gistremmers bij gistpuistjes. Dat is niet ideaal, want vaak is niet duidelijk waardoor het probleem nu eigenlijk veroorzaakt wordt en soms zijn er ook meerdere factoren in het spel. Daar komt nog eens bij dat die middelen ook veel nadelen hebben voor de huid. Ik wilde zo graag een product dat al deze factoren tegelijk kon aanpakken, maar dan zónder de bijwerkingen. Een werkzaam maar mild alternatief dat je iedere dag kunt gebruiken, waarvoor je niet naar de dokter hoeft.

En dat is denk ik goed gelukt!
Ik laat jullie verderop de eerste resultaten en reacties zien. Maar eerst nog even wat meer over alle ingrediënten die ik heb gekozen.

Om te beginnen: een milde, effectieve vorm van azelaïnezuur

De basis van mijn Serum wordt dus gevormd door azelaic acid, ofwel azelaïnezuur. Dat is op zich niets nieuws. De stof komt van nature voor in de huid en is ook te vinden in natuurlijke bronnen als tarwe, rogge en gerst. Azelaïnezuur werkt ontstekingsremmend, talgregulerend en als antioxidant. Ook houdt het de (over)groei van bepaalde bacteriën en andere huidbewoners tegen. Voor mijn Serum gebruik ik een heel milde, maar effectieve vorm van azelaïnezuur. Deze geeft niet de irritatie en uitdroging zoals de vorm die de dokter voorschrijft en alleen op recept verkrijgbaar is. Sterker nog: de vorm die ik heb gekozen, heeft een bewezen verzachtende en hydraterende werking. Onderzoek laat verder zien dat het ingrediënt ervoor zorgt dat de huid meer glans en frisheid kan krijgen.

Maar er is nog meer te vertellen over het ingrediënt. Azelaïnezuur heeft namelijk ook een oplichtend effect bij bepaalde pigmentvlekken. Het werkt vooral goed bij kleine huidverkleuringen die het gevolg zijn van een ontstekingsreactie, bijvoorbeeld na puistjes of wondjes. Deze vlekjes noemen we ook wel irritatiepigment of post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Je vindt azelaïnezuur trouwens terug op de ingrediëntenlijst onder de naam Potassium Azeloyl Diglycinate.

Ook voor dit serum heb ik zoethoutwortelextract gebruikt

Zoals jullie inmiddels weten, werk ik heel graag met zoethoutwortelextract. Het doet veel moois voor de huid, maar in dit geval heb ik het extra toegevoegd vanwege de kalmerende, herstellende en ontstekingsremmende werking.  Zoethoutwortel werkt bovendien ook antibacterieel en het helpt zelfs pigmentvlekken verminderen; precies wat de onrustige huid goed kan gebruiken. Ik heb een zeer werkzaam extract in het Serum gebruikt.

En een schimmeldodend stofje met een moeilijke naam

Piroctone Olamine is een stuk minder bekend denk ik. Dit stofje heeft een schimmeldodende werking. Een onrustige huid wordt soms namelijk veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van een gist (een soort schimmel). Dit zie je bijvoorbeeld bij gistpuistjes. Deze kleine bultjes verschijnen vaak op het voorhoofd en kunnen ook een beetje jeuken.
Maar ook bij bepaalde vormen van eczeem (seborroïsch eczeem) spelen gisten vermoedelijk een rol. Hoewel het daar niet specifiek voor ontwikkeld is, heb ik ook gezien dat eczeemklachten kunnen verbeteren door het gebruik van mijn Serum. Ik ben dan ook heel benieuwd naar ervaringen van mensen met deze klachten.

Verder lijkt het erop dat Piroctone Olamine de groei van demodexmijten remt. En een te veel aan die huidbewoners kan weer een rol spelen bij rosacea en acneklachten. Deze stof mocht kortom niet ontbreken in mijn nieuwe Serum.

Een extract uit de bast van de magnoliaboom

In het Serum zit verder nog een extract uit de bast van de magnoliaboom. Die stof heeft ook veel waardevolle eigenschappen voor de onrustige huid. Zo heeft het ingrediënt een antibacteriële werking; het is bijvoorbeeld effectief tegen C. acnes, de bacterie die betrokken is bij acneklachten. Maar het staat ook bekend om zijn antioxidantwerking.

Al deze stoffen samen zorgen er dus voor dat een onrustige huid rustiger wordt. Maar hoe ziet dit er nu in het echt uit? Want daar gaat het uiteindelijk om.

De eerste resultaten uit mijn onderzoek

Om je een goed beeld te geven wat mijn Serum kan doen bij verschillende huidklachten, heb ik een filmpje gemaakt van de resultaten van de eerste groep gebruikers uit mijn onderzoek. Hiervoor had ik in april een oproep geplaatst. We hebben toen uit ontzettend veel aanmeldingen twintig kandidaten uitgezocht. Al deze mensen hadden last van een onrustige huid – sommigen al heel lang. Bij de meesten ging het om rosaceaklachten. Maar er deed bijvoorbeeld ook een jongen van zeventien jaar mee aan ons onderzoek met acneklachten.

Enkele proefpersonen gebruikten trouwens wel producten van mij, maar sommigen helemaal niet. Dat maakte voor ons ook niet uit. Wij wilden namelijk graag weten of het toevoegen van alleen het Serum aan hun verzorgingsregime voor verschil kon zorgen in hun klachten. Dat bleek bij de meesten al na vier tot acht weken het geval! Kijk je mee wat het Serum voor hen heeft gedaan?

Nóg een reden om dit Serum op de markt te brengen

Wat ik als allerlaatste nog leuk vind om hier te vertellen, is dat ook mijn eigen dochters veel profijt hebben gehad van het Serum. Hun huid is echt zoveel rustiger geworden. Dat was voor mij nóg maar weer een reden om dit Serum gewoon snel op de markt te brengen. Want hoeveel pubers lopen niet rond met een huid met puistjes? Ik gebruik het Serum zelf trouwens ook als mijn huid een beetje onrustig is. Want welke leeftijd je ook hebt – je kunt je behoorlijk rot voelen over een slechte huid.

Benieuwd naar jullie ervaringen

Hoewel we natuurlijk uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de effectiviteit van dit product ben ik heel erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Dat geldt natuurlijk voor al mijn producten, maar misschien is dit wel het product waar ik het intensiefst mee bezig ben geweest, en waar ik stiekem ook het meest trots op ben. Het is echt super ellendig als je last hebt van een onrustige huid. Ik wilde mensen zo graag verder kunnen helpen. Dat kon ik al wel met mijn adviezen en goede basisverzorging, maar nog niet met een gericht product.

Ik kan nu vol vertrouwen zeggen dat ik dit wel heb. Een Serum dat uniek is in zijn samenstelling, met een werking waar ik voor honderd procent achter sta. Mijn Serum is natuurlijk wel onderdeel van een ‘geheel’. Houd ook aandacht voor voeding, leefstijl en natuurlijk je gewone dagelijkse basishuidverzorging zoals een milde reiniger en crème.

Dan kan ik nu alleen nog maar hopen  dat jullie net zo fan worden van mijn Azelaic Acid Serum als ik!

 

Gerelateerde Berichten

49 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Wendy Veltman september 19, 2019 (15:55)

  Hallo Jetske,

  Vanmiddag mail ontvangen dat jouw nieuwe serum er al is!
  Nog helemaal niet op gerekend dus de verrassing was groot.
  Ben zo blij dat het er nu al is dat ik het na het lezen van de mail direct heb besteld.
  Zodra het binnen is kunnen mijn tienerdochter(14) met puistjes/gist-puistjes en ik met rosacea het serum gaan uitproberen.
  Zeer benieuwd naar de resultaten en zal na enige tijd vertellen hoe het bevalt.

  Lieve groeten van Wendy Veltman

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (10:02)

   Hoi Wendy,

   Leuk om te lezen dat je het nieuwe serum direct hebt besteld! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden 🙂

 • Ester september 19, 2019 (21:01)

  Hallo Jetske,
  Ik las net je artikel over het nieuwe serum.
  Door de dermatoloog is vastgesteld dat Rosacea heb, maar ik heb geen ontstekingen alleen steeds een rode flush op kin, neus, wangen en voorhoofd.
  Helpt hier het azelaic acid serum ook voor?
  Groet Ester

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (10:29)

   Hoi Esther,

   Ook hier kan mijn nieuwe serum bij helpen 🙂

 • Sophia september 20, 2019 (13:43)

  Gelijk besteld!
  Ik ben zo blij dat jij met zo veel passie werkt aan prachtige producten die ook echt iets doen.
  Ik kan mijzelf een echte fangirl noemen 😉
  Sinds ik de blog/producten ontdekt heb (10jr geleden alweer) is mijn huid zo verbeterd. Dát heeft er weer voor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben en dus gelukkiger. Hoe leuk is dat!

  Ben heel benieuwd naar het serum.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (11:18)

   Hoi Sophia,

   Wat een leuk bericht, veel plezier met het nieuwe serum!

 • K september 20, 2019 (19:01)

  Beste Jetske,

  Ondertussen al enkele jaren een echte aanhanger van jouw producten!

  Ik zit momenteel in een prille zwangerschap en vroeg me af als het product ook hier goed zou gaan werken? Bij mijn eerste zwangerschap had ik namelijk een heel onrustige huid (heel ruw aanvoelend en vol met bultjes) en had daardoor een product gekregen van de dermatoloog. Helaas zorgde dit product voor heel wat witte vlekken op mijn beddengoed, en ik zou dit nu graag vermijden.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (12:21)

   Hoi,

   Gefeliciteerd met je zwangerschap 🙂 Je kunt het Serum gerust gebruiken. De milde vorm van azelaïnezuur werkt kalmerend, ontstekingsremmend en heeft een zuiverende werking.

 • Iris september 20, 2019 (19:29)

  Net besteld want was volledig waar ik naar op zoek was! Zo benieuwd!
  Ik gebruik momenteel al ivermectine voor mijn rosacea. Geeft goede resultaten (veel minder puistjes). Hopelijk zorgt het azelaïne zuur serum voor een nog beter effect (hoop op minder pigmentvlekjes door puistjes).

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 23, 2019 (12:33)

   Hoi Iris,

   Wat leuk dat je net besteld hebt en fijn dat ivermectine goed resultaat geeft. Wil je laten weten hoe het gaat met het gebruik van het nieuwe Serum?

   • Iris september 28, 2019 (12:01)

    Dag Jeske,

    Net een eerste keer jouw azelaic acid serum gebruikt. Dat lijk ik goed te verdragen. Ik krijg er geen irritatie van. Ik dacht jouw serum overdag te gebruiken en ivermectine ’s avonds. Mogen die 2 producten in 1 behandelingsplan gebruikt worden?

    Bedankt!

    Groetjes
    Iris

    • author-avatar
     dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:32)

     Hoi Iris,

     Leuk dat je bent begonnen met het nieuwe Serum. Je kunt het Serum gerust overdag gebruiken en Ivermectine in de avond. Wil je laten weten hoe het gaat?

 • A september 22, 2019 (13:00)

  De vraag is of het wondermiddel huidproblemen definitief laat weg blijven, want anders zit je vast aan een abonnement. Zal je uitleggen wat ik hiermee bedoel. Stel je hebt dit middel al een tijdje gesmeerd waarna je van plan bent om te stoppen vanwege je budget, laksheid etc. Maar dit kan wellicht niet, omdat de intentie hierachter is om het te blijven kopen. Ik denk er in ieder geval zo over.

  • Femke september 23, 2019 (11:57)

   Dat ‘probleem’ zal je bij elk huidproduct hebben helaas. Jetske geeft ook wel tips om je huid te verbeteren van binnenuit (gezond eten/drinken, etc.), maar als je van dit soort problemen af wilt komen en dat gaat niet door gezond eten en leven dan zal je dat toch moeten ‘bestrijden’ met producten aan de buitenkant.

   Ik merk wel dat na een aantal maanden gebruik van de producten van Uncover Skincare, ik minder hoef te gebruiken en zelfs af en toe een dagje kan overslaan. Dus de kans is groot dat je na een poosje minder product nodig hebt omdat je gehele huidstructuur verbetert.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 30, 2019 (13:52)

   Beste A,

   Ik snap de vraag heel goed. Het is inderdaad een ‘abonnement’. Want je moet het onderhouden. Net als met alle overige skincare producten. Daarnaast is het ook echt onderdeel van een ‘geheel’. Houd ook aandacht voor voeding, leefstijl en natuurlijk je gewone dagelijkse basishuidverzorging zoals een milde reiniger en crème.

 • Sanne de Vos september 22, 2019 (17:56)

  Hallo Jetske,

  Wat fijn dit serum!
  Ik lees je blog al een aantal jaar en gebruik ook zeker je producten waar ik erg blij van wordt. Een van de dingen die ik van je blog geleerd heb is om altijd te checken hoeveel van het werkzame ingredient er in een product zit. Dus vandaar deze vraag: Hoeveel procent Azelaine zuur zit er in het serum?
  Alvast bedankt voor het antwoord.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 24, 2019 (15:09)

   Hoi Sanne,

   Ik gebruik een geconcentreerde, afgeleide vorm van azelaïnezuur, waarvan uiteindelijk 5% in mijn formulering zit. Deze vorm van azelaïnezuur is effectief en mild.

 • Saskia september 23, 2019 (08:29)

  Verwacht je dat dit ook werkt tegen mee-eters? Salicylzuur haalt helaas niets uit 🙁
  Bedankt alvast!

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 30, 2019 (14:07)

   Hoi Saskia,

   Het kan zeker bijdragen aan een verbetering, vooral samen met de Cleanser en Exfoliant heb ik mooi resultaat gezien.

 • Femke september 23, 2019 (11:54)

  Ik ben hier zo benieuwd naar! Ik gebruik al een hele tijd jouw producten, en mijn huid is zoveel verbeterd! Ik had erg last van schilfers, eczeem en een vlekkerige huid; dat is allemaal verdwenen door Uncover Skincare! Mijn rimpels (ontstaan door het gebruik van veel hormooncreme) zijn ook al veel minder. Het enige waar ik nog mee worstel is een milde vorm van acné, dus ik hoop met het toevoegen van dit serum dit laatste ‘huidprobleem’ ook op te kunnen lossen! Morgen wordt ie bezorgd! 😀

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 27, 2019 (08:11)

   Hoi Femke,

   Fijn om te lezen dat je huid zo is verbeterd en hopelijk heb je binnenkort veel minder of geen last meer van acne 🙂

 • nadine september 23, 2019 (13:22)

  Dag Jetske,

  Ik ben in juni op bezoek geweest in jullie Skinkliniek. Ik heb toen het advies van Inge gekregen om azelaïnezuur te gaan smeren voor mijn roodheid. Dit heb ik toen via jullie apotheek op recept gekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het twee keer heb gebruikt en daarna niet meer omdat er een ontzettende droge huid en schilfers van kreeg. Mijn vraag is kan ik nu beter dit serum gebruiken ipv die creme? Of wat is beter? Ik heb het serum afgelopen zaterdag al binnengekregen.

  Groetjes, Nadine

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 26, 2019 (14:46)

   Hoi Nadine,

   Leuk om te lezen dat je het nieuwe serum al in huis hebt, je kunt het zeker proberen deze formulering is een stuk milder.
   Wil je laten weten hoe het gaat?

 • Hanneke september 23, 2019 (19:28)

  Ik gebruik ’s avonds het vitamine a zuur serum voor matige/ernstige acne. (Vitamine a-zuur van de huisarts was te heftig.) Mijn huid is verbeterd, maar nog wel onrustig. Kan ik dit er overdag bij gebruiken? Hoe zit het met uitdrogen van de huid met deze twee producten.gecombineerd? Ik heb naast acne ook snel een zeer geïrriteerde huid bij te veel heftige producten (soms ook eczeem). Daardoor is mijn acne zo moeilijk aan te pakken door de huisarts.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 24, 2019 (10:48)

   Beste Hanneke,
   Fijn dat je huid is verbeterd. Je kunt het Serum gerust gebruiken. De milde vorm van azelaïnezuur werkt kalmerend, ontstekingsremmend en heeft een zuiverende werking. De combinatie van beide Serums zal de huid niet uitdrogen. Laat je mij weten of je verbetering ziet?

 • Linda september 25, 2019 (15:28)

  Hoi Jetske,

  Ik vroeg me af in hoeverre de klachten in eerste instantie verergeren bij het gebruik van dit product? Kun je daar in het algemeen iets over zeggen?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee september 27, 2019 (09:51)

   Beste Linda,

   Mocht je last hebben van puistjes of bultjes kan dit in het begin iets toenemen als reactie op de actieve werkzame stoffen.

 • Eline september 26, 2019 (23:40)

  Hoi Jetske,
  Even een misschien rare vraag: ik heb af en toe last van koorstuitslag (herpes) net onder de rechterkant van mijn neus. De uitbraak is maximaal 2x per jaar (vaak na verkoudheid), het is een vrij lichte vorm met weinig blaasjes en het trekt steeds binnen een paar dagen weg. Toch is de huid op die plek doorlopend rood, waardoor mensen mij vaak vragen of ik verkouden ben. Het doet geen pijn, is niet gevoelig, maar ziet gewoon rood. Kan het dat de huid permanent beschadigd is of valt er iets aan te doen?
  Natuurlijk helpt concealer, maar ik ben eigenlijk niet zo’n make-up type en zou liever de oorzaak wat wegnemen. Vaseline helpt niet, jouw stappenplan werkt goed voor de rest van mijn gezicht maar op die plek.. 🙁
  Zou dit nieuwe serum ook hiertegen iets helpen of heb je nog een ander advies om die constante roodheid te verminderen?
  Alvast hartelijk dank, ook voor je mooie en informatieve site!
  Eline

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:20)

   Hoi Eline,

   Is het mogelijk een foto te sturen (genomen bij daglicht)? Aan de hand van de foto kunnen we je zo goed mogelijk verder adviseren. Het mailadres is: uncoverskincare@dr-jetskeultee.nl

 • a. september 27, 2019 (19:58)

  Hallo,

  Mag dit product ook op de huid rondom de ogen aangebracht worden?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (13:46)

   Hoi,
   Je kunt het Azelaic Acid Serum rond de ogen gebruiken tot daar waar je nog bot voelt.

 • D september 27, 2019 (22:35)

  Ik kan me ogen niet geloven, staat er nou echt 15 ml op het flesje? Volgens mij kan het flesje na een week de prullenbak in, aangezien er zo weinig in zit. Vind ik wel jammer aan de ene kant, had eerder 50 ml op zijn minst verwacht. Afgezien van de prijs…

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:26)

   Hoi,

   Wanneer je dagelijks drie pompjes gebruikt gaat het Serum ongeveer drie maanden mee 😉

 • Patricia september 29, 2019 (07:51)

  Hey Jetske,

  Moet je bij dit product ook 10 min. wachten voordat je de moisturizer aanbrengt?

  Groetjes Patricia

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (09:47)

   Hoi Patricia,

   Ook bij het nieuwe Serum is mijn advies om het in te laten trekken voordat je de Moisturizer aanbrengt.

 • A. september 29, 2019 (11:49)

  Hoe lang kan je ongeveer met het product doen bij het aanbevolen gebruik? 15 ml lijkt me niet veel, maar ik weet niet hoeveel product er aangeraden wordt per keer te gebruiken

 • Peter september 29, 2019 (14:00)

  Ik heb het Azelaic Acid serum ook gekocht. Wel duur voor maar 15mL. Maar hopelijk helpt het om de rode vlekjes in mijn hals en op mijn wangen die ontstaan door het scheren te verminderen.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (10:38)

   Hoi Peter,
   Laat je weten wat je van het nieuwe Serum vindt?

  • Cassandra oktober 7, 2019 (17:25)

   Hoi Peter,

   Heb je eventueel al eens overwogen om haren te laten weglaseren? Als je erg veel last hebt van scheren kan dit misschien een oplossing zijn?

   • Peter oktober 7, 2019 (19:28)

    Bedankt voor de tip. Heb al 7x een laser sessie gedaan met de Alexandrite/Yag-laser. Het is wel veel beter dan dat het was, maar het meeste groeit wel terug, en het is echt ontzettend duur.
    Heb ook wel verschillende scheerapparaten, droog/nat, verschillende scheercreme’s, met de haargroeirichting mee geprobeerd, maar echt helemaal mooi en rustig wordt het niet.
    Misschien kan Jetske nog eens een vervolg op haar blog over scheren maken.

 • Evelien oktober 1, 2019 (12:59)

  Ik merk bij het aanbrengen van het serum dat het licht wit schuimt op mijn huid. Is dat de bedoeling?

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 3, 2019 (10:02)

   Hoi Evelien,

   Dat klopt inderdaad, maar dit trekt ook snel weer weg.

 • Tekla oktober 3, 2019 (08:06)

  Mijn huid is over het algemeen best egaal maar begint al heel licht enkele tekenen van huidveroudering te vertonen (ik ben 28). Hele fijne lijntjes rondom mijn ogen en een heel lichte ‘frons’ tussen mijn wenkbrauwen. Wat ik echter storender vind is dat op de ‘appeltjes’ van mijn wangen pigmentvlekken en een paar gesprongen vaatjes zichtbaar zijn. De pigmentvlekken zijn volgens mij geen littekens van acné want daar heb ik nooit echt last van gehad, maar eerder afkomstig van de zon/huidveroudering. Ik gebruik al een jaar jouw toner en exfoliant en ben daar heel blij mee, maar de vlekjes worden niet minder. Ook smeer ik het niacinamide serum van The Ordinary (heb helaas nog niet het budget voor jouw moisturizer als dagelijkse crème). Om echt verschil te merken overweeg ik eenmalig de aanschaf van jouw nieuwe serum. Zou dat hierbij kunnen helpen denk je? Of kan ik dan beter voor het vitamine A-serum gaan? Of moet ik accepteren dat sommige pigmentvlekken gewoon blijvend zijn? Alvast bedankt! En ook bedankt überhaupt van je blog, ik heb er zooo ontzettend veel aan! 🙂

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (11:08)

   Hoi Tekla,
   Wat super leuk dat je mijn blog volgt!
   Het Azelaic Acid Serum is meer geschikt voor irritatie pigment. Het Vitamin A Serum adviseer ik voor pigmentvlekjes die ontstaan zijn door de zon. Bij hardnekkige pigmentvlekjes kun je ook nog denken aan een peeling of een laserbehandeling bij een huidtherapeut. Met de laser kan je gelijk de gesprongen vaatjes weg laten halen. Maak je overdag ook gebruik van een zonnebrandcrème? Voor persoonlijk advies mag je altijd contact opnemen met mijn klantenservice team die je graag helpen 😉

 • Veerle oktober 7, 2019 (17:22)

  Hoi Jetske,

  Ik heb het serum besteld, en het is binnen. Ik ben echt benieuwd wat voor resultaat het gebruik gaat geven 🙂

  Verder las ik nog dat het gebruik van talk voor kindjes af te raden is. Is dit (talk) dan ook een te vermijden ingrediënt in huidverzorging?
  Ik ben het al in verschillende (make-up)producten tegen gekomen, en trouwens ook vaak in vinylhandschoenen, die vaak gepoederd zijn (naar ik vermoed met talk; het staat er nooit echt op waarmee juist).

  Bedankt voor je antwoord en voor je (nieuwe) producten. Deze blog en jouw producten hebben voor mij echt al een verschil gemaakt!

  Groetjes,
  Veerle

 • M. oktober 9, 2019 (09:02)

  Ik gebruik nu de productenlijn: cleanser, toner, exfoliant, moisturizer één keer per dag. Pas het serum daarbij? Ik heb last van zwangerschapsacné.

  Hartelijke groet,
  M.

  • author-avatar
   dr. Jetske Ultee oktober 10, 2019 (13:13)

   Hoi,
   Het Azelaic Acid Serum kan helpen bij zwangerschapsacne en past prima bij de producten die je nu gebruikt. Behalve azelaïnezuur, bevat het Serum een extract van de magnoliabast. Deze stof werkt niet alleen als antioxidant, maar heeft ook een antibacterieel effect.
   Wil je een advies op maat. Er staat in de shop een handige tool waarmee je jouw eigen routine kunt samenstellen. https://www.uncover-skincare.nl/producten/extra-care/azelaic-acid-serum.html?popup=1