• Moisturizer

Moisturizer: stap 4 naar een mooie huid

Voor de meerderheid van de mensen is het gebruik van een moisturizer een noodzaak. In mijn stappenplan is dit de vierde stap, de stap vóór de zonnebrandcrème. Sommige moisturizers bevatten een SPF, maar over het algemeen vind ik het verstandiger om hiervoor een apart product te gebruiken. Ik zal dit later op mijn blog toelichten.

Het ideale stappenplan

  1. Cleanser
  2. Toner
  3. Exfoliant
  4. Moisturizer
  5. Zonnebrandcrème

Waarom een moisturizer?

Over geen enkel product bestaat zoveel verwarring als over de moisturizer. Gezien het enorme aanbod is het kiezen van een geschikt product een lastige aangelegenheid. De belangrijkste misvatting die er bestaat, is dat een moisturizer in staat zou zijn rimpels weg te halen. Die hoop kun je beter laten varen! Een goede moisturizer kan wel de fijne lijntjes (zeker als de huid erg droog is) minder zichtbaar maken. In veel gevallen zal je op het moment dat je stopt met het gebruik van dit product de lijntjes weer gaan zien. Overigens geen reden tot teleurstelling, want goede moisturizers doen veel andere nuttige dingen.
Zoals de naam al zegt, is de belangrijkste functie van de moisturizer zorgen voor voldoende vocht in de huid. Dat gaat op twee manieren;

  1. Een moisturizer zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal is. Hierdoor raakt de huid minder snel vocht kwijt.
  2. Een moisturizer brengt stoffen in de huid die vocht vasthouden (dit zijn deeltjes die werken als een spons).

Bekijk hier mijn moisturizers

Maar moisturizers kunnen nog meer…

Doordat goede moisturizers in staat zijn de barrièrefunctie van de huid te herstellen, heb je minder kans op huidproblemen. Denk hierbij bv aan irritatie van de huid, rosacea of eczeem. Daarbij kunnen actieve ingrediënten in moisturizers een onrustige huid kalmeren (de zogeheten anti-inflammatoire stoffen), een doffe huid weer laten stralen en de huid ook nog eens gladder en egaler maken.

En vergeet niet dat regelmatig gebruik van een moisturizer (bij voorkeur in combinatie met gebruik van een zonnebrandcrème) tekenen van huidveroudering kan vertragen! Al met al reden genoeg om op zoek te gaan naar een goed product… Wat overigens scheelt is dat je niet hoeft te gaan speuren naar een aparte dag-, nacht- of oogcrème. Ik beschreef al eerder op mijn blog dat het prima is om hiervoor één product te gebruiken.

Er is nog veel meer te vertellen over de moisturizer. Morgen ga ik hier verder op in (moisturizer 2).

Groeten Jetske.

 

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Kijk voor productadvies op de blog “hulp bij de keuze van je moisturizer“.
Lees ook de blogs “een gezonde huid’
“niet iedere crème is voor elke huid even ideaal’,
het recept voor een mooie huid” en
een must” (wat te doen bij een droge huid).

Gerelateerde Berichten

20 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!