• Huidverzorging op reis

Nooit op reis zonder…

Het wordt me vaak gevraagd: wat neem jij mee op reis aan beautyproducten? Laatst nog, door de redactie van Jan. Voor wie het artikel gemist heeft: ik houd het simpel en efficiënt. Ik ga sowieso geen dag de deur uit zonder mijn flesje zonnebrandcrème, lippenbalsem en wat make-up om mijn gezicht bij te werken. Voor op reis heb ik dan een paar extra favorieten.

1. Zonnebrandcrème

Het beschermen van mijn huid tegen de zon is voor mij als tandenpoetsen. Ik heb dus altijd en overal een flesje zonnebrandcrème van mijn eigen merk binnen handbereik. In deze tijd van het jaar gebruik ik de SPF 30 voor mijn gezicht. En op reizen naar de zon gaan natuurlijk ook mijn eigen ontwikkelde literflessen mee voor het gehele gezin.

2. Lippenbalsem

Vooral tijdens de vakantie heb ik een lippenbalsem in de aanslag. Dat begint al in het vliegtuig, waar de extreem droge lucht en schommelende temperaturen je huid, en ook je lippen dus, flink kunnen uitdrogen. Zelf gebruik ik hiervoor gewoon een tubetje vaseline. Een beetje vaseline op je huid is sowieso lekker wanneer je huid droog of trekkerig aanvoelt. Een product met plantaardige oliën zoals jojoba of shea is ook goed. Met lippenbalsems moet je trouwens altijd even goed kijken naar de ingrediëntenlijst. Vermijd liever alles met een smaakje of een geurtje. Lavendel, menthol, alcohol of eucalyptus kun je ook beter laten staan. Deze stoffen drogen de huid alleen maar verder uit, waardoor je jezelf in een vicieuze cirkel smeert.

3. Jojoba, kukui en abyssinian


Om de sterk uitdrogende effecten van airco’s, zon, zee en zwembadwater te trotseren, heb ik naast mijn eigen moisturizer eigenlijk altijd wel een flesje pure jojoba-olie mee. Dit product werkt niet alleen hydraterend, maar ook ontstekingsremmend en beschermt tegen de schadelijke effecten van uv-straling. Wie mij een beetje volgt, weet dat ik ook enorm fan van het vrij onbekende abbyssinian olie. Deze eveneens 100 procent plantaardige olie, uit Ethiopië, houdt de droge huid gehydrateerd, trekt goed in en plakt niet. Een andere favoriet is kukui olie. Ik gebruik een olie vaak al voordat ik in het vliegtuig stap, zodat ik niet met een droge, vlekkerige huid op mijn bestemming aankom.

4. Conditioner en (haar)olie

Met conditioner alleen red ik het vaak niet op een zonnige bestemming, waar ik regelmatig in het water dobber en ook vaker dan anders mijn haren droogföhn. Ook daarom zorg ik altijd dat ik een flesje plantaardige olie bij me heb. Ik gebruik het als haarmasker, maar ook om mijn lichaam mee in te vetten. Ja, zelfs om mijn make-up van mijn ogen te verwijderen. En wist je trouwens dat je een conditioner ook prima als scheercrème kunt inzetten? Travel light, zullen we maar zeggen. Om die reden giet ik ook vaak grote flessen, zoals mijn eigen cleanser en toner, over in kleinere lege verpakkingen. Want die gaan natuurlijk sowieso mee.

Groetjes, Jetske

Onderzoeksarts cosmetische dermatologie

 

LEES OOK:

Je huidverzorging mee op reis

Meer over plantaardige oliën

Gerelateerde Berichten

30 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Erna Mulder augustus 29, 2016 (18:00)

  Dag Jetske,

  Sinds ik je produkten gebruik en je adviesen opvolg heb ik veel minder last van eczeem. Daar ben ik erg blij mee.

  Naar aanleiding van het bovenstaande blog ben ik op zoek gegaan naar abyssinian olie. Helaas kan ik deze olie nergens vinden. Kun je vertellen waar jij zuivere abyssinian olie koopt?

  Bij Holland & Barrett ( voorheen De Tuinen ) heb ik Abyssinian Oil Aroma Facial Concentrate gevonden. Een flesje van 30 ml kost 29,99 euro.

  De ingrediënten: prunus amygdalus dulcis (sweet almond oil), crambe abyssinca (abyssinian oil), coco caprylate (coconut oil), olea euopaca ( olive oil), avena sativa (oat oil), limnanthes alba (meadowfoan oil), rosa canina (rosehip oil), calendula officinalis (calendula oil), rubus idaeus ( raspberry seed oil), tocopherol ( vitamine e), cymbopogon martini (palmarosa) pelargonium graveolens ( rose geranium), rosa centifolia (rose absolute), michelia alba ( magnolia), juniperus virginiana (cederwood), citrus aurantium amara ( petitgrain), limonene, linalool, geraniol, citral, citronellol, eugenol, farnesol.

  Wat vind je van dit produkt?

  Graag hoor ik van je.

  Hartelijke groet,

  Erna

  • author-avatar
   Jetske september 19, 2016 (14:30)

   Beste Erna,

   Wat fijn dat je door mijn adviezen en producten minder last hebt van eczeem!
   Abyssinian olie kan je bestellen via de volgende link: http://www.lotioncrafter.com/abyssinian-oil.html.
   Persoonlijk gebruik ik liever altijd een zuivere olie. Geen toevoegingen, m.u.v. antioxidanten.
   De abyssinian oil bevat naast andere oliën, ook geurstoffen als limonene, geraniol, citral, eugenol en farnesol.
   Deze stoffen kunnen de huid irriteren.

   Groetjes Jetske               

 • Hanneke augustus 8, 2016 (23:02)

  Ik neem vrijwel hetzelfde mee. Ook Uncover SPF30, jojobaolie en vaseline. Helaas krijg ik acne van jojobaolie op mijn rug, dus ik gebruik het niet op mijn lijf. Ik gebruik het wel als oogmake up remover. Dat gaat prima.

  Iemand alternatieven voor jojoba olie? Ik vind insmeren mrt een olie wel fijn en makkelijk! 🙂

  • Maris augustus 13, 2016 (11:55)

   kukui olie misschien ? Of argan olie ? Ooh er is zoveel keuze aan verschillende plantaardige oliën !

  • Marielle augustus 19, 2016 (20:41)

   jamaican oil!

 • Mieke Wismeijer augustus 7, 2016 (12:36)

  Hoi Jetske,

  Ik gebruik jou producten met zoveel plezier en het is geweldig om te zien hoe fijn ze zijn voor de huid. Echter in de winter kan mijn huid iets extra gebruiken en heb jou tip om jojobaolie over jou moisturizer te doen gedaan echter stond ik de volgende ochtend op met diepe vouwen in mijn kin en wang! Wanneer ik de jojobaolie overdag zou gebruiken kan ik daar dan de spf creme overheen doen?

  Ben fan van je blogs en je super waardevolle tips en adviezen.

  Groetjes van Mieke

  • author-avatar
   Jetske augustus 12, 2016 (15:15)

   Beste Mieke,

   Wat leuk om je enthousiaste reactie over mijn producten te lezen :-)!
   Komen de vouwen in je gezicht misschien doordat je verkeerd gelegen hebt? Merkte je verder nog iets anders aan je huid, bijv. roodheid/schilfertjes/jeuk?

   Groetjes Jetske               

 • Do juli 30, 2016 (16:57)

  Dag Jetske,

  Mag ik nog vragen waar je een klein tubetje vaseline kunt krijgen? Ik kan ze namelijk nergens vinden , helaas

  Groetjes Do

 • Laurien juli 24, 2016 (12:55)

  Om verder te gaan op de vraag van Do:

  Mag je je toner wel overgieten in een kleiner flesje? Wat met de antioxidanten die in aanraking komen met zuurstof en hun werking?

  • Peter juli 24, 2016 (16:41)

   De dop van de toners kan je er gewoon afschroeven. De toners zijn niet airless verpakt (door het pompje pomp je zuurstof het flesje in), maar bevatten ook geen anti-oxidanten. Niacinamide is onder de juiste ph-waarde verder heel stabiel. Dus als je een steriel flesje gebruikt zou je het over kunnen gieten.

   • Do juli 24, 2016 (19:17)

    Verhip Peter……bloos….. je hebt helemaal gelijk…. Bedankt voor je snelle antwoord op de vraag! Weer wat wijzer.

    Mag ik jou nog een persoonlijke vraag stellen? Welke moisturizer gebruik jij?

    • Do juli 24, 2016 (19:19)

     nog even een vraag…. mag de verpakking voor een toner doorzichtig zijn als je hem wil overgieten in een ander flesje?

     • Peter juli 25, 2016 (17:39)

      Ik gebruik de Uncover Moisturizer voor de vette huid normaal gesproken, maar die voor de droge huid vind ik ook prettig, die is net wat minder “pittig” en smeert prettiger uit vind ik.

      Daarnaast heb ik ook wel wat goedkopere opties gebruikt als ik alleen wat hydratatie nodig had, bv de Eucerin Ultra Sensitive Cremes, Bepanthen Eczeemcreme, Ectoin Eczeemcreme, Neutral Face Creme/Zwitsal Gevoelig Huidje Creme (nagenoeg zelfde), Avene Xeracalm Cream.

     • Do juli 27, 2016 (19:50)

      Dank je voor de tips.

      Wat is jou ervaring met de Oil of olaz, het lijkt wel of die iets vettiger is. Door Uncover heb ik niet zo n rood gezicht meer als voorheen maar af en toe een goedkopere variant lijkt mij ook wel prettig om te gebruiken….

   • Laurien juli 25, 2016 (15:01)

    Zijn betaglucan, citric acid of zoethoutwordtelextract dan geen anti-oxydanten (wel volgens het zonbeschermingsboekje van Jetske)?

    Ik dacht begrepen te hebben dat een Toner juist veel extra goede ingrediënten aan je huidverzorging kon toevoegen (waaronder voornamelijk anti-oxydanten).

    Geldt de nood aan airless verpakking dan slechts voor enkele antioxydanten of hoe moet ik dat zien? Want ik had ook graag geweten of overgieten ok is bij andere toners ( Paula s choice, clinicque, … )

    Alvast bedankt

    • Peter juli 25, 2016 (17:15)

     Klopt, veel andere stoffen hebben ook een anti-oxidant functie. Maar niet alle stoffen zijn zo instabiel dat ze persé airless verpakt zouden moeten worden, ascorbine zuur, retinol en tocopherol bijvoorbeeld kunnen eigenlijk niet zonder airless verpakking. Terwijl niacinamide redelijk stabiel blijft, zolang de pH waarde optimaal blijft. Bij voorkeur laat je het wel in de originele verpakking, daarvan is getest hoelang het product goed blijft, wellicht zou Jetske dat ook liever zien ;-), Maar tussen ons, het kan ook niet veel kwaad als je een beetje voor bijvoorbeeld een paar dagen overgiet in een steriel flesje. Ondoorzichtige flesjes zijn uiteraard wat beter qua productconservering, ook het product bewaren op een koele, donkere plek helpt. In een pompje of tube komt relatief wel minder zuurstof bij het product dan in een potje.

  • author-avatar
   Jetske juli 29, 2016 (16:45)

   Beste Laurien,

   Je kan best voor een aantal dagen, of een weekendje weg, de producten in een reisflacon doen. Deze kleine flacons zijn bijvoorbeeld bij de drogist of Hema verkrijgbaar.

   Groetjes Jetske

 • Lex juli 24, 2016 (11:40)

  Hoi Jetske,

  Ik gebruik Roaccutane (Isotretinoïne) waardoor mijn lippen heel erg uitgedroogd zijn. Ik smeer daarom regelmatig met vaseline. Mijn dermatoloog heeft afgeraden om vaseline te smeren als ik naar buiten ga. Zij gaf aan dat je lippen hierdoor snel verbranden. Zij adviseerde mij een aparte SPF-llippenbalsem te kopen. Is de RoC Soleil-Protect Sun Lipstick SPF30 geschikt?

  Hydrogenated Polyisobutene, Synthetic Wax, Polyisobutane, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Disteardimonium Hectorite, Tocopheryl Acetate, Alcohol, Aqua, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Vanillin, Hydrated Silica, Tocopherol.

  En wat vind je van de ongeparfumeerde reinigingsmelk van Louis Widmer?

  Aqua, Paraffinum Liquidum, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Glycerin, Methyl Glucose Sesquistearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Phenoxyethanol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Allantoin, Sodium Hydroxide, Ethylhexyglycerin.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,

  Lex

  • Marielle augustus 8, 2016 (20:53)

   als je stopt met zuivel en vlees te eten zal de acne vanzelf opklaren. Ik had ook alles geprobeerd voor mijn acne vroeger en toen ontdekte ik dat dit kwam door zuivelproducten en de acne op mijn kin door vlees en zuivel. En mijn eczeem kwam door gluten. Nu nergens nog last van.

 • Lotte juli 23, 2016 (21:05)

  Hoi Jetske,

  Kun jij mij het verschil uitleggen tussen de suncare en suncover zonnebrand? Na vele jaren zoeken heb ik in de suncare zonnebrand eindelijk een product gevonden dat mijn huid niet irriteer of uitdroogt, en waarover ik make up kan aanbrengen zonder dat het een cakey troep wordt. Ik zie dat de suncover zonnebrand wat andere ingrediënten bevat, maar wat is nou precies het verschil? En welke van de twee denk jij dat beter is voor een zeer droge, gevoelige, eczeem achtige huid?

  Alvast bedankt!

  • author-avatar
   Jetske juli 29, 2016 (16:45)

   Beste Lotte,

   Vergeleken met Suncover bevat de suncare (voor het gezicht) veel meer werkzame ingrediënten zoals vitamine E en cafeïne. Deze stoffen kunnen zonschade beperken en geven bovendien bescherming tegen UV-stralen. Suncover beschermt de huid tegen UVA en UVB, maar bevat geen hoge concentraties antioxidanten. Voor een lichaamsproduct is dit – met het oog op verpakking en prijs – niet goed mogelijk. Bij jouw gevoelige huid kan je beide producten gebruiken. Het is dan even uitproberen welke je zelf fijner vindt!

   Groetjes Jetske               

 • Do juli 23, 2016 (13:18)

  Hallo Jetske.

  Als ik vragen mag…… hoe giet jij jou toner over in een kleiner flesje? Bij mijn weten kun je hem niet opendraaien…..of heb ik iets gemist? En om nu al pompend hem in een kleiner flesje te krijgen vind ik persoonlijk nogal een werkje…. 🙂

  Groetjes,

  Do

  • author-avatar
   Jetske juli 29, 2016 (16:45)

   Beste Do,

   De toner kan je gewoon opendraaien hoor!

   Groetjes Jetske               

 • Anne juli 22, 2016 (00:13)

  Vraagje: hoeveel pompjes moet je gebruiken voor je gezicht van de uncover suncare producten? Een halve theelepel moet je volgensmij smeren, aan hoeveel pompjes staat dat gelijk? 🙂

  • author-avatar
   Jetske juli 29, 2016 (16:45)

   Beste Anne,

   Dit is ongeveer 4 pompjes.

   Groetjes Jetske
                  

 • Nadine juli 21, 2016 (13:14)

  Dag Jetske,

  Mag ik vragen welke conditioner jij gebruikt en welke haarolie?

  Alvast bedankt.

  Groetjes, Nadine

  • author-avatar
   Jetske juli 29, 2016 (16:45)

   Beste Nadine,

   Ik gebruik voor mijn haar producten van Rahua of Neutral.

   Groetjes Jetske               

  • Sandra juli 31, 2016 (15:50)

   de Voluminous Shampoo van Rahua bevat o.a. lavendel en eucalyptus en heeft dus irriterende ingrediënten. Is de gewone shampoo van Rahua wel echt zonder irriterende ingrediënten?

  • Karin augustus 7, 2016 (10:56)

   Dag Jetske, ik merk dat mijn huid enorm opknapt om jouw moisturizer te gebruiken gemengd met jojobaolie. Ik ben op het internet op zoek geweest om kukui en abyssinian olien te kopen, maar kan deze niet vinden. Kan jij een adres geven?

   Hartelijk dank, Karin.

   • Maris augustus 13, 2016 (11:52)

    Hallo Karin, kukui olie is ( super goedkoop) te bestellen via ebay.co.uk

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!