• Onderzoek

Ons onderzoek

In een ver en lang verleden, toen ik nog werkte op de afdeling Plastische Chirurgie keek ik altijd uit naar de dinsdag; dat was namelijk mijn onderzoeksdag. Waar mijn collega’s helemaal enthousiast werden als ze hele dagen (en nachten) op de spoedeisende hulp of de OK mochten doorbrengen, ging bij mij het bloed pas echt sneller stromen als ik achter mijn computer mijn eerste dataresultaten kon analyseren. Niet dat ik het opereren en alle werkzaamheden daaromheen niet leuk vond, maar ik ben gewoon genetisch belast met een ‘onderzoeksgen’.

In mijn huidige werk kan ik me helemaal uitleven. Onderzoek doen is de basis voor mijn weblog, productlijn, huidboek en zoncampagne. Gelukkig ben ik in goed gezelschap, want ik word geholpen door Matthijs en Annelies, twee kanjers die full time bezig zijn voor mijn onderzoeksinstituut Skinwiser.

Op ons fijne kantoor in Rotterdam komen we met behulp van onze microscopen, uv-fotoapparatuur en wetenschappelijke meetapparatuur van Courage & Khazaka in no time alles te weten over de huidbarrière, hydratatie, sebum (talg), pH-waarde, en de aanwezigheid van bacteriën, demodexmijten en andere vervelende huidbewoners. Handig, want zo kunnen we bijvoorbeeld goed onderzoeken of nieuwe cosmetische ingrediënten daadwerkelijk werken tegen huidaandoeningen als acne en rosacea.

Naast klinisch onderzoek doen we ook literatuuronderzoek. Zo hebben we bijvoorbeeld samen met een groep studenten van de Wageningen University afgelopen jaar uitgezocht of probiotica smeren op de huid iets kan betekenen bij huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem.

www.skinwiser.nl

Omdat ik mijn bevinden graag met je wil delen heeft mijn onderzoekstichting sinds kort een eigen website. Hier kan je de resultaten van bestaand wetenschappelijk onderzoek vinden maar ook van ons eigen onderzoek, onderzoeksprojecten met studenten en verslagen van congressen. Het is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over huid, huidverzorging en huidbescherming. En heb je nog wat ruimte in je agenda, we hebben af en toe wat ‘proefpersonen‘ nodig….!

Groetjes, Jetske

Onderzoeksarts cosmetische dermatologie

Gerelateerde Berichten

10 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Danni maart 2, 2015 (17:18)

  Ik zou graag tetroine voor rimpels willen gebruiken krijg ik daar geen pigment vlekken van en welke is beter0,02 of 0,05

  • author-avatar
   Jetske april 23, 2015 (15:45)

   Beste Danni,

   Omdat 90% van de huidveroudering (zoals pigmentvlekken) ontstaat door de zon is het belangrijk de huid te beschermen met een zonnebrandcrème. Vitamine A zuur zorgt ervoor dat je huid in het begin gevoeliger wordt voor zonlicht. Als je je niet goed beschermt bestaat de kans dat er pigmentvlekken ontstaan. Als je begint met vitamine A zuur start je met 0,02%.

   Groetjes Jetske

 • R februari 20, 2015 (08:24)

  Hoi,

  Ik vroeg mij af of u een keer een DIY kan maken waarbij u uitlegt hoe je een nicadime crème kunt maken. Ik heb een DIY op de site van Mens en Gezondheid gevonden maar het lijkt mij leuk als u het ook een keer uitlegt.

  gr,

  • author-avatar
   Jetske april 23, 2015 (15:15)

   Beste R.,

   Hoewel het zeker een leuk idee is adviseer ik het zelf maken van een crème met vitamine C en/of niacinamide niet. De ingrediënten moeten bij een bepaalde temperatuur toegevoegd worden om goed op te lossen. Ook is de pH van het product belangrijk voor de veiligheid (voorkomen van hydrolyse) en de werkzaamheid.

   Groetjes Jetske

 • Brenda februari 17, 2015 (10:35)

  @Elke, ik denk dat je met je vraag beter even rechtstreeks kunt mailen, dan wordt je vraag denk ik (sneller) beantwoordt. (info@uncover-skincare.nl)

 • Elke februari 16, 2015 (18:55)

  Even off topic maar is de olaz total effects 7 in one parfumvrij geschikt voor een 19 jarige aangezien het ook een anti rimpel werking heeft? Zo niet, welke zou je dan aanraden? Ik heb een normale/droge en gevoelige huid.

  • author-avatar
   Jetske april 23, 2015 (15:00)

   Beste Elke,

   Geen enkele crème kan bestaande rimpels verminderen behalve vitamine A zuur. De enige echte antirimpelcreme is eigenlijk een zonnebrandcrème: 90% van de huidveroudering ontstaat namelijk door de zon. Het product van Olaz kan prima gebruikt worden door iemand van 19 jaar. Het is wel verstandig het product eerst uit te proberen.

   Groetjes Jetske

 • Lydia februari 16, 2015 (18:35)

  wat fijn dat je de onderzoeksresultaten met ons deelt. Hier ben ik echt blij mee!

 • Kayleigh februari 13, 2015 (20:39)

  Hoi Jetske, krijg je een vergoeding als je meedoet als test persoon? Dit vroeg ik mij zo maar af, ik woon namelijk helemaal niet in de buurt van Rotterdam, maar ergens lijkt het mij wel heel leuk om me op te geven met mijn couperose huid. Ik vind de nieuwe website skinwiser weer een super leuke en vooral interessante aanvulling op je blog ! Groetjes

  • author-avatar
   Jetske april 3, 2015 (12:00)

   Beste Kayleigh,

   Wat leuk dat je mee zou willen doen aan onderzoek. Ik zou je willen adviseren contact op te nemen met het research team: research@dr-jetskeultee.nl.

   Groetjes Jetske

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!