• Uncover Skincare

Pruttelende ketels en rookwolken boven de ”Uncover fabriek”

Vorige week ben ik met mijn kinderen naar de nieuwe film van de smurfen geweest. Even quality time met het gezin en niet aan het werk denken, dacht ik nog. Totdat ik zag dat de hoofdrol vertolkt werd door een soort Cruella; dit keer zonder dalmatiërs maar met een eigen cosmeticalijn. “He mama, dat lijk jij wel” was dan ook het niet al te fijnzinnige commentaar van mijn kids. Daar kon ik het mee doen! Na deze opmerking en 3D beelden van ontploffingen, groene rookwolken en borrelende ketels was de ontspanning ver te zoeken. Ik kon alleen nog maar denken aan de nieuwe batch producten die de volgende week geproduceerd zou gaan worden. Ook tijdens de nacht die volgde trouwens….

Bloed, zweet en tranen…

Want ik ben er inmiddels achter dat niets vanzelf gaat! Hoge concentraties werkzame stoffen, antioxidanten, airless verpakkingen; het klinkt simpel maar ik heb het mezelf behoorlijk lastig gemaakt…. Door die hoge concentraties antioxidanten hebben de Uncover moisturizers een beperkte houdbaarheid; ondanks de airless verpakking (zelfs het tuitje hebben we airless gemaakt) neemt na een jaar de werkzaamheid van het product wat af en verkopen we het dus niet meer. Een beperkte voorraad dus, maar dat is knap lastig als de minimale hoeveelheid flesjes die we kunnen bestellen mega groot is! En als je daarbij optelt dat het minstens drie maanden duurt voordat de flesjes gemaakt zijn, dan weet je dat plannen behoorlijk gecompliceerd is… Oh, en dan moet ik ook nog bekennen dat er bij de eerste productie bij het vullen crème gekomen was op de buitenkant van het tuitje en dat dit na enkele tijd ging oxideren. Het gevolg prachtige witte flesjes met bruine vlekken die allemaal weer terug moesten na de fabriek om schoongemaakt te worden. Extra balen omdat alle sluitlabels er ook weer af (en op) moesten. Toch maakt dit alles van Uncover Skincare ook juist Uncover Skincare!

De nieuwe batch

Maar het is weer gelukt! Dankzij een aantal hele fijne collega’s en al de mensen die afgelopen maanden het vertrouwen hadden om de producten te kopen, kon er gisteren weer een hele batch producten gemaakt worden én wat is er in de “Uncover Fabriek” hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de flesjes goed zijn afgevuld. Met z’n allen met de neus op de flesjes en het vergrootglas erbij! Maar zo trots! Hieronder een paar foto’s.

 

De dames op de foto zijn druk bezig zijn met het afvullen en vervolgens zie je de flesjes op de lopende band op weg naar ons :). Daarna op een grote schijf waar de dopjes en sealstickertjes er netjes opgeplakt worden. In de doos, en klaar voor verzending naar het distributiecentrum waar de producten tot de verkoop gekoeld bewaard zullen worden! Het lijkt allemaal zo simpel, en gelukkig lijkt mijn onrustige nachtje voor niets geweest…

Ik ga nu lekker slapen en daarna genieten van mijn weekend!

groeten Jetske

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Wil je meer weten over Uncover Skincare, kijk dan op http://www.uncover-skincare.nl/. Ga voor een persoonlijk huidadvies naar de online huidanalyse.

Lees ook de blogs:
Tegen rommel op de cosmeticamarkt“,
Happy New Year“,
Wat is een serum“.

21 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • will maart 18, 2013 (20:35)

  Hallo Marie-Therese en (Jetske)
  Sorry dat ik zo laat antwoord, zie nu pas je berichtje.
  Ik heb van Jetske het advies gekregen om s winters de VitA creme en meteen daarna de moisterizer te gebruiken s avonds. En s morgens de exfoliant en moisturizer. Daar wel wat tijd tussen nemen.
  En in de zomer wat voorzichtiger zijn, dan om de dag gebruiken maar dan alleen s avonds. Dus de ene avond de Vit.A en de andere avond de exfoliant.
  Maar zelf gebruik ik liever de Vit.A ongeveer 3 x in de week!
  Je kunt natuurlijk ook altijd de blog opzoeken over Vit.A creme.

  Jetske, ik hoop dat ik dit goed heb verteld!

  Ook wil ik hetzelfde weten wat hierboven Nathalie vraagt over de schoonheidspecialist?

  Alvast bedankt! g. Will

 • nathalie november 14, 2012 (13:53)

  Hoi Jetkse,

  Ik gebruik nu de moisterizer van jouw lijn en wil daarnaast ook de cleanser gaan bestellen.
  Misschien een gekke vraag, maar adviseer jij echt nog om bv om de 8 weken naar schoonheidsspecialist te gaan en zo ja, wat is dan de beste behandeling volgens jou?

  Alvast bedankt! gr Nathalie

 • Will mei 29, 2012 (13:42)

  Hallo,
  Ik heb eigenlijk geen echte vraag, ik wil alleen maar zeggen hoe fijn ik de producten vindt. Ik heb altijd dure producten gebruikt van een schoonheidsspecialist.Nu ben ik wel wat goedkoper uit, al vind ik ze nog wel aan de dure kant door de verzendkosten. Dat is wel jammer!
  Maar om op de producten terug te komen. Ik ben zeer tevreden en ik zie mijn huid met sprongen vooruit gaan. Ik heb namelijk veel sproeten en toch wel een getinte huid. Ik heb totaal geen gevoeligheid gehad in het begin en kon al snel alle produkten tezamen gebruiken. Ook gebruik ik al een heel tijdje vit.A creme. Krijg ik op recept van mijn dermatoloog. Ik let nu op allerlei bijsluiters en ben zeker van plan omdat in de toekomst ook te blijven doen en niets meer te kopen waar parfum en andere stoffen die niet goed zijn voor de huid inzitten. Omdat er in het verleden bij mij een kwaadaardig plekje (basaal)gevonden is in mijn gezicht let ik nu extra op met de zon. Dus heb ik me ook verdiept in
  zonneproducten, die koop ik nu van Laroche Posay. In Spanje kun je namelijk in elke apotheker die producten kopen. Jammer dat ze hier nog niet overal te koop zijn. Van bruin zonder zon tot creme met een tintje. Heerlijke producten.
  Ik hoop dat er in de toekomst ook meer informatie komt welke make-up het beste is. Zoals oogschaduw, mascara en lipstick.
  Bedankt in ieder geval voor alle informatie!
  Groetjes Will

 • author-avatar
  Jetske februari 8, 2012 (13:50)

  Beste Petra,

  Afgelopen december bestond Uncover Skincare een jaar en dit hebben we inderdaad gevierd met een korting op de producten. Helaas is de actie niet meer geldig… Als je de producten wilt proberen kun je wel altijd even een mailtje sturen naar info@uncover-skincare.nl met je huidtype en adres. Dan sturen we wat sampletjes naar je op.

  Groeten Jetske

 • Petra januari 11, 2012 (23:19)

  Hallo,

  Wil ook de producten bestellen maar las dat je 10% korting krijgt via een code op facebook. Deze korting is toch mooi meegenomen. Echter, ik zit niet op facebook. Kan ik dan ook nog in aanmerking komen voor deze korting ??
  Groetjes,
  Petra

 • author-avatar
  Jetske oktober 21, 2011 (13:55)

  Beste Angie,

  Super dat je weer besteld hebt…. Grappig dat je me dit mailt, want we zijn hier net mee bezig. Wacht maar af 🙂
  En als we een vestiging gaan oprichten in het noorden van het land laat ik het je weten!

  groetjes Jetske

 • angie oktober 6, 2011 (16:44)

  Tanja,
  Ik gebruik de produkten voor een normale tot droge huid.
  Jetske, fijn dat je hier wat mee gaat doen. Ik zie het dan wel. Ik denk graag mee. Is ook in mijn eigen belang ha ha.
  Heb je niets aan een medewerker op afstand?? Wordt tijd dat er zulke bedrijven in het noorden van het land komen. De leuke vacatures zijn vaak in het midden van het land. Terwijl het hier zo mooi is om te wonen en te werken.
  Groetjes Angie

 • Frank september 29, 2011 (12:52)

  Dank voor je reactie Jetske

  Buthlene Glycol kan de nieren beschadigen mij lijkt natuurlijke ingredienten oa amandelolie jojobaolie advocadoolie allemaal veel beter dan die chemische rotzooi.
  Neem nou vaseline ( petrolatum ) goedkope stoffen uit de aardoliemaatschappij zit ook oa in benzine en dat smeer je op de huid waarom zit het in cosmetica in mijn ogen lekker goedkoop het sluit je huid en legt een filmlaagje op de huid waardoor de huid minder kan ademen.
  Nee eterische olie is ook irriterend in pure vorm maar vermengd met de creme geeft dit een geringe kans op irritatie.
  Kort gezegd de kans op huidaandoeningen en irritatie exceem psoriases , pigmentvlekken is veel groter bij huidverzorging met chemische ingredienten als met de natuurlijke huidverzorging zoals weleda bestaat ruim 100 jaar wees eerlijk dan is het toch niet slecht Lavera earth Line ook is de kans op puisten vele malen groter bij chemische en ik noem het maar onnatuurlijke cosmetica.

  groetjes Frank.

 • author-avatar
  Jetske september 29, 2011 (09:03)

  En dan gelijk ook maar even mijn reactie op jouw berichtje Angie! Dankje voor de tip van een spaarsysteem, dat is zeker een goed idee. We zijn ook zeker erg blij met onze vaste klanten en willen hier zo snel mogelijk wat mee doen… Een van de redenen dat we een vacature hebben, is dat we dan weer wat meer tijd over hebben om hier goed over na te denken. De kortingscode gebruiken we nu voor speciale gelegenheden, maar ook daar wil ik zeker meer mee gaan doen!

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske september 29, 2011 (08:59)

  Thanks Antoinette, helemaal waar!

 • author-avatar
  Jetske september 29, 2011 (08:59)

  Hallo Frank,

  Goed dat je zo kritisch kijkt naar producten. Een eigen productlijn hebben is natuurlijk geweldig en daar ben ik ook super trots op. Veel mensen zijn erg enthousiast en daar doe ik het voor! Bij het hebben van een eigen merk komt nogal wat kijken. Wat je hierboven in de blog leest is maar een klein onderdeel! Hoe meer mensen je producten gaan gebruiken en kennen, hoe meer vragen je ook krijgt. Zoals je kunt zien bij de vragen van andere bloglezers, duurt het op het moment wel even voordat je antwoord krijgt! En zo ook jou vraag… De oudste vragen beantwoord ik het eerst, dat is wel zo eerlijk…

  Ik sta 100% achter mijn producten en de ingredienten die erin zitten. Om even op jou voorbeelden in te gaan: propylene glycol zit alleen in de zonnebrandcreme in een zeer zeer laag percentage. Dit ingredient heeft verschillende prima functies, maar kan ook irriterend werken. Dit geldt vooral als het in hogere concentraties gebruikt wordt, wat ik ook vaker heb geschreven in mijn antwoorden op vragen van bloglezers. De keuze voor tinosorb als zonnefiler was voor mij heel belangrijk en dit wordt ook alleen in pakketten samen met andere ingredienten aangeleverd. Het was dus de keuze tussen tinosorb met een minimale hoeveelheid propylene glycol of tussen een andere zonnefilter. Keuze snel gemaakt voor mij. Parabenen zijn naar mijn mening prima bewaarstoffen (zie ook de blog hoe zit het nu precies met parabenen ) maar zitten niet in mijn producten. Kun je me uitleggen waarom je butylene glycol niet zou willen gebruiken en welke PEG je precies bedoelt?

  Er zijn absoluut prima natuurlijk ingredienten, maar ook natuurlijke stoffen waarvan bekend is dat ze juist helemaal niet goed zijn voor je huid. Zelf zou ik liever geen blaadje berenklauw op mijn huid leggen… Hoe ik hier over denk heb ik ook al eerder uitgelegd in mijn blogs over natuurlijke producten.

  Maar je mag absoluut je mening hebben over wat je vindt over huidverzorging en huidverzorgingsproducten. Ik ben hard bezig met het bijwerken van alle vragen, dus hopelijk kan ik je in het vervolg wat sneller beantwoorden!!!!

  Groeten Jetske

 • Antoinette september 28, 2011 (19:47)

  Beste Frank,

  Volgens mij zijn de vragen die Jetske nu beantwoordt ouder dan jouw reactie…
  Soms kan het een paar weekjes duren voordat Jetske reageert, waarschijnlijk omdat ze het druk heeft. Goede kans dus dat dat je nog een reactie krijgt. Bovendien reageert Jetske voor zover ik het kan weten ook op kritisch getinte reacties.

  Groeten,
  Antoinette

 • Frank september 28, 2011 (16:37)

  Voor het gemak maar geen antwoord op mijn vraag gegeven jammer want ieder mag zijn mening hebben toch .

  groetjes Frank.

 • Tanja september 26, 2011 (19:05)

  welke versie gebruik je, Angie??

 • author-avatar
  Jetske september 26, 2011 (17:36)

  Beste Barbara,

  Dat vind ik nou een top idee! Ik heb het al besproken met ons “team” en we willen de website gaan ombouwen….
  Thx,

  groeten jetske

 • author-avatar
  Jetske september 26, 2011 (17:30)

  Angie, you make my day!!!!! groetjes Jetske 🙂

 • angie september 26, 2011 (10:00)

  Tanja, ik gebruik de cleanser en de moisturizer. Van body shop heb ik de aloe toner. Verder gebruik ik elke dag de exfoliant van Paula s Choice en als zonbeschermer de city sheer van Clinique. Dit bevalt allemaal heel goed.
  Jetske, heb net weer een bestelling gedaan van 81 euro. Ik zou het leuk vinden als vaste klant dat er een spaarsysteem zou komen o.i.d. Dat hebben veel merken. Het zijn tenslotte best wel dure produkten,vooral de moisturizer en die is wel snel opDenk dat je heel wat vaste gebruikers hier blij mee maakt..Lees op je site iets over waardebon inleveren. Is dat een kadobon??
  Succes verder en jammer dat de vacature in Rotterdam is. Lijkt me fantastisch bij jullie te werken. Ik woon te ver weg hiervoor.
  Groetjes,
  Angie

 • FRANK september 19, 2011 (16:17)

  Hoi Jetske ,

  Ik heb alle bewondering voor je produkten maar je kunt toch niet ontkennen dat er ook in jouw produkten stoffen zitten die eigenlijk niet op je huid thuishoren.
  Denk aan parabenen , PEG , Propylene glycol , Buthlene glycol.
  Wel eens gedacht dat mensen normaal twee keer per dag smeren en dat jaren achtereen wat voor rotzooi je in al die jaren via je bloed binnen krijgt en grotere kans op huidaandoeningen.
  Nee geef mij dan maar alcohol waar jij zo op tegen bent dit is in ieder geval een natuurprodukt en veel minder schadelijk .
  denk aan merken als weleda , Earth – Line , Lavera dit is veel en veel gezonder voor de huid .

  groetjes Frank

 • Tanja september 12, 2011 (12:23)

  Hoi Angie, wat gebruik je allemaal?

 • angie september 10, 2011 (18:05)

  Leuk om te lezen. Je kunt inderdaad zo in een film spelen ha ha.
  Ben super blij met je producten, dus ga zo door. Wat ik ook fijn vind, dat ik me nu niets meer aantrek van alle advertenties en reportages in de bladen. Als je dat allemaal leest dan weet je niet wat je moet gebruiken. Ik heb de afgelopen jaren honderden euro s aan producten uitgegeven die pretendeerden fantastisch te zijn. Ik heb alle cremes geprobeerd van La mer tot oil of olaz. Maar ik heb nu mijn creme(moisturizer ) en cleanser gevonden. Ik laat me dus niet meer verleiden tot aankoop van andere producten.Mijn huid ziet er een stuk mooier en rustiger uit dan vorig jaar. Dat zag ik maar weer eens op de vakantiefoto s. Krijg nu zelf complimenten over mijn huid, die er door rosacea erg slecht uitzag. .
  Succes verder met Uncover en je onderzoeken naar cosmetica.Ik volg je met interesse.
  Groetjes Angie

 • Barbara september 10, 2011 (08:59)

  Beste Jetske,

  Leuk om eens wat te horen en te zien over de productie van de Uncover producten! 🙂

  Ik zat toevallig onlangs nog te denken dat ik het ook wel leuk zou vinden als we onze ervaringen met en vragen over de producten op de website van Uncover kwijt zouden kunnen, zodat we ook elkaars ervaringen en de antwoorden makkelijk kunnen terugvinden. Heb je dat wel eens overwogen?

  Gr.

  Barbara

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!