• Verschillen-cosmetica

Mannen- en vrouwencosmetica; zoek de verschillen..

Door de introductie van de Metro-man hoeft geen enkele kerel zich meer te schamen voor een flink assortiment cosmeticaproducten op de wastafel. Dat komt goed uit, want ook mannen willen graag een mooie huid! Dat er dan bij voorkeur niet voor roze potjes met een gouden deksel gekozen wordt (enkel uitzonderingen daargelaten) mag duidelijk zijn …

Iets wat de commercie overigens goed begrepen heeft; de schappen staan vol met stoer ogende mannen producten. Niet zonder succes, want momenteel is ongeveer 25% van de gezichtsverzorging die verkocht wordt in Nederland specifiek voor mannen. Maar is een speciale huidverzorging voor mannen eigenlijk nodig?

Mannen komen van mars …

Na het lezen van het boek ‘Mmannen komen van Mars, vrouwen van Venus’ heb ik begrepen dat er grote verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen. Om eerlijk te zijn: die informatie kwam voor mij niet echt als een verrassing … En wat voor gedrag geldt, gaat ook op voor de huid; de mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid. Doordat mannen meer talgklieren hebben, is de huid wat vetter dan bij vrouwen. Vrouwen hebben minder collageen, elastine en talg/haar follikels (die de huid ondersteunen) dan mannen. Hierdoor is de huid ook zo’n 20-30 % dunner. Met andere woorden, het ‘geraamte’ van de vrouwenhuid is minder sterk, waardoor vrouwen sneller last zullen krijgen van rimpels. Bovendien hebben vrouwen meer last van de hormonen. Die kunnen de huid na de menopauze snel doen verouderen. Oneerlijk maar waar!

Put the blame on me!

Hoewel de opbouw wel verschilt, hebben de mannen- en vrouwenhuid nagenoeg dezelfde verzorging nodig. Sterker nog, buiten de geur en de verpakking verschillen mannenproducten niet van vrouwenproducten! Dus mannen, geef gerust mij de schuld als jullie potjes crème deze keer heel snel leeg zijn  …

Geniet van je weekend,
groeten Jetske
(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

 

Lees ook de blogs:
 Speciale huidverzorging voor mannen,
Moet de huid wennen aan een product?
Invloed van stress op de huid
Het recept voor een mooie huid
De zon en cosmetica
Niet altijd een goede combinatie

Een brandende huid
Een gezonde huid

Gerelateerde Berichten

10 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Henk januari 7, 2012 (20:40)

  Herstel:

  Geen isoflavonen, Sothys werkt met polifenolen en flavonolen.

  Henk

 • Henk januari 7, 2012 (19:41)

  Jetske,

  Je kunt ook een gezichtscreme nemen en die ook voor je lichaam gebruiken (dus wat lichter opbrengen).

  Ik heb gisteren een goede douchegel gekocht, van Dermocare, met een mooie Bakugan afbeelding en een goede geur. Dat voelt ook al weer een stuk beter! 🙂

  Henk

 • Henk januari 7, 2012 (19:05)

  Jetske,

  Kun je niet een all-in-one product maken? Ik begrijp het voordeel van verschillende producten, maar uren achter de spiegel staan, daar wordt ik niet goed van, en het resultaat valt dan, bij mij, ook nog eens tegen.

  Ik gebruik eigenlijk alleen meerdere producten voor het haar :-).

  Ik geloof dat jouw producten inderdaad ook voor mannen geschikt zijn, je bent gewoon deskundig bezig om voor een bepaalde huidtype producten te ontwikkelen / samen te stellen. Toen ik voor jouw producten gebruikte was het effect duidelijk te zien op de uitstraling. Dus had ik mijn twijfels of het wel geschikt was voor mannen. Nu is dat effect minder.

  Ik gebruik nog steeds jouw producten. Maar ik ben op zoek naar een all-in-one product, zowel voor lichaam als gezicht. En ook met UV-stralingbescherming.

  Ik denk dat Tinosorb niet goed is. Ontwikkeld door een bedrijf dat cassettebandjes maakte. Is niet een product met veel anti-oxidanten beter, zoals je volgens mij dit vermoeden zelf ook al hebt?

  Als echter oxidanten met zuurstof en daglicht in aanraking komt, heeft het dan niet eerder een negatief effect? Sothys werkt met isoflavonen uit jasmijn.

  Ook een exoliant haalt dode huidcellen weg, terwijl die juist de natuurlijke bescherming vormt tegen UV-straling.

  Verder Jetske suggesties voor plannen:
  make-up voor vrouwen
  make-up voor “knapen”
  parfum voor dames en heren
  lippenbalsem!

  Staan die al op jouw lijst?

  Henk

 • author-avatar
  Jetske januari 4, 2012 (11:18)

  Beste Henk,

  Een creme voor het gezicht bevat vaak meer actieve stoffen in vergelijking met een bodylotion. Wil je graag een bodylotion gebruiken voor je gezicht, kies dan een product zonder irriterende stoffen. Je kunt ook eens kijken naar lanettecreme. Dit is een echte basiscreme die de huid hydrateert en te verkrijgbaar is bij de apotheek.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 4, 2012 (11:17)

  Beste Henk,

  Er zijn continue nieuwe ontwikkelingen en ook op het gebied van natuurlijke cosmetica gaan deze door, dus wie weet!

  Ook voor de mannenhuid is het – net zoals voor de vrouwenhuid – belangrijk te kijken wat je huid precies nodig heeft. Naast de cleanser en toner zullen mannen met een wat drogere huid zeker baat hebben bij een moisturizer en mensen met bijvoorbeeld onzuiverheden of een wat doffe huid bij een exfoliant. En een zonnefactor raad ik iedereen aan…

  Maar de cleanser en toner van Uncover Skincare zijn zeker ook geschikt voor de mannenhuid. Ik heb nog zo ontzettend veel plannen…

  Groeten Jetske

 • Henk december 5, 2011 (22:37)

  Ok, verwijder die laatste reactie, alsjeblieft. Wel alle complimenten natuurlijk voor deze site en voor de zelf ontwikkelde producten die je op de markt hebt gebracht.

 • Henk december 3, 2011 (21:20)

  Jetske, indien je plannen hebt een mannenlijn op te zetten, wellicht is dan een bodylotion een goed idee? Ik gebruik liever geen gezichtscreme, maar bodylotion. Aparte gezichtscreme lijkt me niet nodig, is vaak ook duurder in gebruik.

  Henk

 • Henk december 3, 2011 (21:06)

  Hoi Jetske,

  Zeer informatieve en behulpzame site. Goed werk!

  Natuurlijke ingredienten zijn met gentechnologie wellicht te produceren.

  Ik denk dat voor mannen een “cleanser” en “toner” voldoet?

  Ik ga maar eens wat op jouw webshop bestellen, ik kan verder niks vinden wat voldoet. Heb je ook plannen voor een mannenlijn met andere etiketten, styling en marketing?

  En ook maar eens mijn gezicht met olijfolie insmeren. Dank voor de tip!

  vriendelijke groet,
  Henk

 • author-avatar
  Jetske september 14, 2011 (17:15)

  Beste Joelle,

  Het is inderdaad een hele goede optie om salicylzuur te gebruiken. Het werkt tevens onstekkingsremmend. Laserbehandeling zou overigens ook een optie zijn.

  groeten Jetske

 • Joelle september 7, 2011 (12:06)

  Hi Jetske,

  Ik heb eerder een vraag gesteld, kan hem alleen niet meer vinden dus weet ook niet of je hem al hebt beantwoord…

  Maar mijn vraag gaat over hidradenitis op de billen, wat is daar een goede remedie voor??

  En ingegroeide haartje down under, kan je daar bijv salicylzuur voor gebruiken of is dit te gevaarlijk bij de slijmvliezen?

  Dank je alvast,

  Groet Joelle

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!