• Samples Uncover Skincare

Let op: Dr. Jetske Ultee biedt geen samples meer aan. Je kunt alle producten 30 dagen op proef gebruiken. Lees hier waarom →

Sample verpakkingen; ideaal om uit te proberen!

Uit onderzoek is gebleken dat 40-50 procent van de mensen wel eens overgevoelig reageert op het gebruik van cosmetica. Voor mensen met een echte allergie kan het helemaal moeilijk zijn de juiste producten te vinden. Gelukkig zijn er van veel huidverzorgingsproducten samples beschikbaar. Mijn advies is om het product eerst even te testen op de binnenkant van je onderarm om te zien hoe je huid reageert. Het zou zonde zijn om je net gekochte cosmetica direct in de prullenbak te moeten gooien!

Irriterende stoffen?

Om je te helpen met de aanschaf van geschikte producten voor de gevoelige huid, heb ik een lijst op mijn blog geplaatst met ingrediënten die je beter kunt mijden. Van deze stoffen is bekend dat er veel mensen op reageren. Parfum is de echte nummer één allergeen. Beter een product zonder parfum dus!

Helaas is deze lijst niet heilig. Een reactie op producten is ook mogelijk als bovenstaande ingrediënten er niet in zitten. Mensen met een cosmetische allergie kunnen ook op tal van andere gebruikte stoffen reageren. Tenzij je een zeer uitgebreide allergietest doet (patch tests), is het onmogelijk te weten waar je precies op reageert.

Ik sluit me aan bij de mening van Dr. Baumann in haar boek The skin type solution: “Whatever you skin type, due to the high rate of people who experience topical skin allergies, there is no way to be absolutely certain that a given product is right for you, without patch testing.”

Groeten Jetske.

 

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees ook “productveiligheid: een handige database’ en over “de ideale crème’.

Gerelateerde Berichten

6 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Peter juni 11, 2013 (13:33)

  @ Lisa

  Yes to producten zijn volgens mij niet parfumvrij. Op de blog http://jetskeultee.nl/met-huid-en-haar/obj7777512 zijn ook al veel shampoos besproken, misschien dat je dat kunt bekijken?

 • lisa scholten juni 11, 2013 (10:44)

  Hallo! ik zou graag weten of de yes to shampoos wel verstandig zijn om te gebruiken? Yes to carrots bijvoorbeeld ? weet u anders andere shampoos zonder schadelijke stoffen? groeten Lisa Scholten

 • Anoniem april 23, 2010 (18:34)

  Bedankt voor deze post, geweldige blog trouwens, ik ben een vaste bezoeker.

 • Kiki november 18, 2009 (18:04)

  Dank je wel voor je advies!

 • author-avatar
  Jetske november 13, 2009 (13:17)

  Beste Kiki,

  In shampoo s zitten vaak veel irriterende stoffen, denk bv aan sodium lauryl sulphate, mint en eucalyptus. Bovendien zijn mannen nogal “grootverbruikers” van cosmetische producten wat de situatie niet veel beter maakt. Zeker als je een onderliggende huidaandoening hebt kan dit problemen veroorzaken. Het zou goed kunnen dat je vriend last heeft van seborrhoisch eczeem, dit komt zowel op de hoofdhuid als op het gelaat voor. Mijn advies is om een keer een bezoekje aan een dermatoloog te brengen. Daarbij is het nu al verstandig over te stappen op een milde ongeparfumeerde shampoo, vermijd zo veel mogelijk de stoffen uit dit lijstje. Merken waar je eens de ingredientenlijsten van zou kunnen bekijken zijn bijvoorbeeld Neutral, Eucerin of Neutrogena.
  En het helpt ook als de shampoo zo min mogelijk in aanraking komt met je gezicht. Dus niet al te veel gebruiken, minder “ wild” wassen en goed uitspoelen.

  Groeten Jetske

 • Kiki november 10, 2009 (00:19)

  Hi Jetske,
  Vraag: mijn vriend heeft last van rode, geirriteerde, eczeemachtige plekken op zijn hoofd. Zijn kapper adviseerde shampoo met munt. Dit verkoelt wel, maar het lost het zeker niet op. Na het wassen is het zelfs erger. Jij had het laatst over ingredienten die je juist niet moet gebruiken. Is dit er een van en wat zou je adviseren wel te doen? De plekken komen namelijk ook terug in zijn gezicht.
  groet, Kiki

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!