• Blog Erasmus onderzoeken

Twee nieuwe projecten met de Erasmus Universiteit

Time for science! Elk jaar doe ik onderzoeksprojecten samen met de geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit. Binnenkort ga ik weer starten met twee heel interessante studies. Wat gaan we doen de komende weken?

Project 1: darmklachten bij acne en rosacea

🔎 In het eerste project kijken we naar darmklachten bij mensen met acne en rosacea. Hebben mensen met deze huidaandoeningen vaker last van hun darmen? Om dat in kaart te brengen willen we een uitgebreide vragenlijst uitzetten bij een heel grote groep mensen mét en zonder huidproblemen. We vragen bijvoorbeeld naar klachten als obstipatie, krampen en oprispingen. In dit project wil ik natuurlijk ook een sprongetje maken naar het gebruik van orale probiotica, en naar wat dit doet voor de huid. Hoe meer we dit in kaart kunnen brengen, hoe beter we iedereen kunnen helpen.

Project 2: feiten & fabels zonnebrandcrèmes

🔎 In het andere project staan feiten en fabels over zonnebrandcrème centraal. Ook een superleuk onderwerp, en heel nuttig! We krijgen namelijk zo ontzettend vaak vragen over de eventuele risico’s van zonnebrandproducten. Dit leeft enorm, want er wordt nogal wat geschreven en beweerd online. Mensen vragen zich bijvoorbeeld af of het gebruik van zonbescherming kan leiden tot vitamine D-tekorten of puistjes. En hoe zit het met die nanodeeltjes; zijn die schadelijk? Wat ik hiermee dolgraag wil achterhalen is wat jullie perceptie is van de risico’s van zonnebrandproducten. Nu lezen jullie natuurlijk al mijn blogs, waardoor jullie goed op de hoogte zijn. Maar hoe zit dat met de rest van Nederland? Uiteindelijk willen we dezelfde vragen ook stellen aan wetenschappers. Hoe bekijken zij dit alles?

Kortom: er komen weer leuke dingen aan. Ik hoop in april de uitkomsten met jullie te delen. Ik houd jullie op de hoogte! 😊

Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen