• Antirimpelcrème

Antirimpelcrème

Daar ben ik weer! Een beetje later dan normaal, maar ik heb dit keer een goed excuus. Ik ‘moest’ namelijk naar Miami voor het jaarlijkse congres van de Amerikaanse vereniging van Dermatologie. Dit congres vindt 1 x in het jaar plaats, en moet je echt bezoeken als je wilt weten wat het laatste nieuws is op het gebied van (cosmetische) dermatologie. Er zijn echt honderden lezingen van dermatologen en wetenschappers uit alle uithoeken van de wereld en er is ook een expositie waar bedrijven staan die lasers, cosmetica, huidanalyse apparatuur, medische boeken ed verkopen. Heel grappig want je komt af en toe echt hele rare dingen tegen. Blij werd ik van een arts die doktersjassen ontwikkeld had met hele grote zakken voor ipads. En ze waren ook in roze, zilver en goudkleur leverbaar. Vrees alleen wel dat Nederland hier nog niet helemaal klaar voor is… Treurig werd ik van een hoop cosmeticabedrijven die nog steeds met valse claims producten probeerden te slijten. Alsof de dermatologen die daar rondliepen daar ook in zouden trappen!

Op bezoek bij Radar

Gelukkig merk ik wel dat de consument ook steeds kritischer wordt en dat is goed! Want een slimme huidverzorging zorgt voor een mooie en gezonde huid, maar verkeerde producten kunnen echt veel kwaad. Hoog tijd dus om wat bewuster te gaan smeren; dat is niet alleen belangrijk voor onze huid, maar ook voor het milieu, onze gezondheid en niet onbelangrijk, onze portemonnee. Afgelopen week werd in Radar aandacht besteed aan de wondere wéld van cosmetica. Speciale technologie‘n, ingrediënten met een verleidelijke naam en unieke samenstellingen die ervoor zouden zorgen dat rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar doen die antirimpelcrèmes nou echt wat ze beloven? Radar nam een enquête af bij 56713 mensen en daarvan gebruikte maar liefst 33% een antirimpelcrème. Als jij bij die 33% hoort, moet je echt even deze aflevering bekijken! Zowel Paula Begoun als ik geven antwoord op een heleboel antirimpel-vragen. Nieuwsgierig? Klik dan even op de onderstaande foto dan kun je het fragment bekijken. Ben benieuwd naar jullie mening!

Groetjes, Jetske

radar

 

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees ook de blogs:
Het recept voor een mooie huid,
Het recept voor een mooie huid II,
De strijd tegen rimpels: no time to waste,
De zoektocht naar jouw wondercrème,
Het gebruik van vitamine A zuur,
De impact van roken; een tweeling‘,
De impact van zon; een tweeling‘,
Een oude huid door hardlopen?‘,
De strijd tegen rimpels; no time to waste‘,
Een verouderde huid door pigment’ en
Ouder achter glas

“Een alternatief voor de facelift (of toch niet…)

Gerelateerde Berichten

20 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Maria augustus 17, 2014 (18:45)

  Beste Jetske,

  Ik ben 19 jaar en Door mijn acne die ik heb gehad, is mijn huid beschadigd (littekens etc). Ook heb ik het gevoel dat ik mijn huid heb uitgedroogd met ontvettende middelen omdat ik nu rimpels (ik denk droogtelijntjes) krijg. Vooral tussen mijn wenkbrauwen heb ik een fronsrimpel. Dit is een expressierimpel, dat weet ik . Maar ik vroeg me af of ik hier wat aan kon doen, aangezien dit op zo n jonge leeftijd niet normaal is. Ik smeer mijn gezicht meestal met factor 50 in , gebruik beetje zelfbruiner, rook niet en ga niet onder de zonnebank. Hopelijk kunt u mij een beetje helpen .

  Groeten!

  • Jetske augustus 26, 2014 (15:01)

   Beste Maria,

   Ik zou je willen adviseren om in ieder geval een milde cleanser en moisturizer te gebruiken. Een ingrediënt als niacinamide kan o.a. de barrièrefunctie van de huid gezond en sterk maken. Je huid kan hierdoor ook beter vocht vasthouden. De producten die ik adviseer vind je op de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

 • Malou augustus 9, 2014 (17:35)

  Hai Jetske,

  Op deze site http://jesicasads.com/S1SINGLE/index.php?s=212448003

  las ik een artikel dat gaat over het product SWISS DERMOCARE. Dit product bevat de hoofdingrediënten elastine en vitamine C. Er word verteld dat deze 2 ingrediënten met elkaar samen werken om rimpels en lijntjes op celniveau te verwijderen. Zo word er ook verteld, dat dit product is aanbevolen door Dr. Oz (van het tv programma over gezondheidheid) Zou je dit artikel willen lezen en hier een reactie op willen geven?

  Alvast bedankt!

 • Emily juli 14, 2014 (17:50)

  Beste Jetske,

  Ik heb een gemengde huid (vooral mijn voorhoofd is snel wat vetter en gaat snel glimmen). Ik las goede reviews over de Olaz total effects 7 in 1 maar ik vroeg me af of deze geschikt is voor mijn gemengde huid. Mijn wangen voelen wel snel droog aan.

  Ik wil graag een crème met niacinamide en deze crème leek mij perfect, ik vroeg me alleen af of hij wel voor mijn huid geschikt is

  Groetjes Emily

  • author-avatar
   Jetske juli 25, 2014 (10:49)

   Beste Emily,

   Je kunt het product eerst even uitproberen met een sample en kijken hoe jouw huid reageert. Bij een vette huid, of vette delen van de huid, kan je ook alleen een toner met actieve ingrediënten gebruiken. Een moisturizer kan ervoor zorgen dat deze delen meer gaan glimmen of er puistjes ontstaan. Je brengt de toner over heel je gezicht aan en de moisturizer nog extra op de droge/normale delen van de huid.

   Groetjes Jetske

 • celia april 12, 2014 (19:08)

  Beste Jetske,

  Ik ben op zoek naar een moisturizer. Ik heb een gevoelige huid en ben allergisch voor parfum. Als moisturizer adviseert u de Oil of olaz total effects 7 in 1 antiverouderings dagcreme parfumvrij. Maar op de ingrediënten lijst staat benzyl alcohol en parabenen(Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben).

  Deze stoffen kunnen je huid irriteren. Ik twijfel deze crème te kopen omdat ik een gevoelige huid hebt. Ook staat benzyl alcohol in de lijst met te mijden ingrediënten die u hebt vermeld.

  Groet,

  Celia

 • Caro maart 10, 2014 (10:19)

  Beste Jetske,

  Heel graag zou ik iets meer willen weten over Luminesce

  Ultimate Lifting Masque van Jeunesse

  Veel over gehoord en over gelezen, maar ik heb zo mijn twijfels, maar toch. Zou je aub hiereens naar willen kijken? Stamcellen technologie?

  Ingedienten Water, SD Alcohol 40-B, Glycerine, Polyvinyl Alcohol, PEG-16 Macadamia glyceriden, PVP, Cucumis sativus (komkommer) Fruit Extract, polysorbaat 80, Algin, Cichorium intybus (Cichorei) Root Oligosaccharides, vet-afgeleide volwassen stamcellen geconditioneerde media, hydroxyethylacrylaat / Sodium acryloyl Dimethyl Taurate Copolymeer, xanthaangom, Caesalpinia Spinosa Gum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, tocoferol, Retinylpalmitaat, Tetrahexyldecyl Ascorbate, panthenol, Fragrance.

  Heel erg bedankt, ben dan ook heel nieuwsgierig

  Caro

  • author-avatar
   Jetske maart 14, 2014 (13:55)

   Beste Caro,

   Het tweede ingrediënt is gedenatureerde alcohol. Dit wordt o.a. gebruikt om bepaalde stoffen in op te lossen (het is daarbij lekker goedkoop), maar het is ook een ‘penetration enhancer’: het beschadigt de barrièrefunctie van de huid waardoor andere ingrediënten dieper in de huid kunnen komen. Dit betekent dat ook irriterende of mogelijk schadelijke ingrediënten dit kunnen doen. Verder zorgt alcohol ervoor dat de vetten van de huid worden opgelost, terwijl we deze vetten juist nodig hebben. Uiteindelijk kan dit tot allerlei problemen leiden, de barrièrefunctie van de huid beschadigen is natuurlijk niet iets wat je wilt bereiken. Verder bevat het product ook parfum, dit is nummer een allergeen.

   Groetjes Jetske

 • Monique oktober 30, 2013 (10:54)

  Hoi Jetske,

  Ik ben zelf enthousiast over de Dr. Hauska-producten. Wat vind jij daarvan?

  Gr.

  Monique

 • Natalia augustus 31, 2013 (20:53)

  Beste Jetske,

  Op Internet heb ik informatie gevonden over een nieuw A crème Avibon die je in Frankrijk bij de apotheek zonder het recept voor heel weinig geld kunt krijgen. Is het dezelfde als A-zuur crème die in Nederland slechts op het recept verkrijgbaar is?

 • author-avatar
  Jetske april 25, 2013 (16:47)

  Beste Marina,

  Je zou na de moisturizer een laagje vaseline of lanettecreme kunnen aanbrengen. Uiteraard kan je de moisturizer ook wat dikker aanbrengen, of wat vaker per dag.

  Mocht je vragen hebben over de producten dan kan je ook altijd een e-mail sturen naar info@uncover-skincare.nl.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske april 25, 2013 (16:44)

  Hi Lisette,

  Graag verwijs ik je naar mijn volgende blog: http://jetskeultee.nl/mythe-een-nachtcreme-is-specifiek-voor-s-nachts/obj7777330.

  De ingrediëntenlijst kan je zelf doorkijken. De volgende blogs kunnen je hierbij helpen:

  http://jetskeultee.nl/de-zoektocht-naar-cosmetica-de-ingredientenlijst/obj7777416

  http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325

  http://jetskeultee.nl/26-geurstoffen/obj7777447

  Succes!

  Groeten Jetske

 • Marielle april 10, 2013 (18:50)

  Kruidvat heeft ook een hele fijne creme en is parfumvrij. De kruidvat Ultra Sensitive dagcreme met spf 15. Een hele fijne. Ik zelf gebruik deze altijd in de winter (omdat mijn huidtype gemengde/ vette huid, gevoelig voor onzuiverheden en gevoelig is). Als je huid minder vet is dan die van mij dan is deze creme voor jou prima.

 • lisette maart 29, 2013 (11:02)

  Bedankt Daphne voor je reactie. Ik gebruik nu de total effects 7 in 1 parfumvrij met veel plezier. Deze gebruik ik ook snachts. Toch wil ik voor overdag het liefst een creme met factor. Is de total effects 7 in 1 met factor 15 voor de gevoelige huid ook een goed product? Niacinamide wordt hier helaas wat later genoemd (als 8e) dan in de creme zonder factor (als 3e)…

  Dit zijn de ingredienten:

  Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Panthenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Niacinamide, Dimethicone, Triethanolamine, Propylene Glycol, Octocrylene, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Juice, Theobroma Cacao Seed Butter, Allantoin, Ethylhexyl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethiconol, Titanium Dioxide, Bisabolol, Isohexadecane, Sodium Acrylates Copolymer, Polyethylene, PEG-100 Stearate, PEG-4 Laurate, Trideceth-9, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Nylon-12, Citric Acid, Cetearyl Glucoside, Arachidyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Zinc Oxide, Carbomer, Ammonium Polyacrylate, Disodium EDTA, BHT, Lodopropynyl Butylcarbamate, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben

  Bedankt alvast.

 • Sandra maart 28, 2013 (15:46)

  Hoi Jetske,

  Door tot nu toe onverklaarbare in de war geschopte hormonen is mijn huid sinds 4 maanden weer een puinhoop. Ik had rond de zomervakantie een hydrochinon/tretinoïne behandeling van een paar maanden gevolgd om af te komen van hyperpigmentatie overgebleven na acnewondjes (ik had vroeger de gewoonte om onnodig veel aan mn huid te zitten, acne zelf was zozeer het probleem niet) en mijn huid was zo goed als perfect. Nu heb ik sinds december dus last van een plots erg vette huid, veel mee-eters en puisten. Ik ben nu iets langer dan een week bezig met Inderm eryacne en merk dat al mn talgbultjes naar de oppervlakte komen en ze makkelijk weggaan, dus dat is een vooruitgang! Het nadeel is dat mn huid rondom wondjes erg trekkerig wordt en de structuur niet mooi glad is maar er beschadigd uit blijft zien zelfs als de roodheid al weg wil trekken. Ik ben erg bang om weer pigmentvlekken en ander littekens over te houden en smeer sinds 3 weken met alhydran littekencreme, wat geen wondermiddel is maar voor mijn gevoel wel iets helpt. Ik vroeg me af of jij nog tips hebt over het behandelen van de beschadigde structuur van mn huid? Zou ik bijvoorbeeld op de ergste plekjes weer de hydrochinon/tretinoïne kunnen gebruiken in de hoop dat mn huid zich wat vernieuwt daar, terwijl ik de eryacne blijf gebruiken? Of is dit een gevaarlijke combinatie samen? Want in het verleden hebben de hydrochinon en tretinoïne me uiteindelijk supererg geholpen, en ik ben het zo zat om elke dag zo lang bezig te zijn met het camoufleren van mijn slechte huid..

 • Marina maart 24, 2013 (15:10)

  Hoi Jetske,
  Na wat googelen omdat ik een super droge huid heb en sinds drie weken wat rode bultjes op wangen en rond mijn mond, kwam ik bij je blogs uit en heb geloof ik uren zitten lezen! Heb nu ook uncover gekocht omdat in bijna alle andere cremes iets zit alcohol of parfum. Uncover bevalt heel goed maar de rode bultjes blijven! In april laat ik in Eindhoven een huidanalyse doen omdat ik ook wat aan couperose wil laten doen.

  Nu is het nog zo dat elke paar uur mijn huid weer trekkerig voelt en droogte rimptjes vertoont, adviseer je me telkens met de moisturizer te smeren of ook met de cetamacrogol met vaseline? Help
  Groetjes Marina.

 • Anne G. maart 22, 2013 (13:09)

  Beste Lisette,

  een echte “nachtcreme”bestaat eigenlijk niet, vandaar dat Jetske er ook niet over schrijft.
  U kan er wel voor kiezen om s avonds een “vollere” creme te smeren, maar deze hoeft echt niet te worden gelabeld als nachtcreme.
  Het enige verschil tussen de huid verzorgen in de ochtend en de avond is dat s ochtend u altijd een creme moet smeren met zonnefilter of beter een creme moet smeren met daarover een zonnebrand creme.
  In de avond kan u een exfoliant ( op glycoolzuur of salicylic zuur basis) smeren en een creme. Natuurlijk kan u de zonnefilter links laten.
  Als ik u was zou ik op deze site het kopje product advies aanklikken. Hier leest u meer over de basis van huidverzorging.
  Ik hoop u zo een beetje te hebben geholpen.

 • Lisette maart 21, 2013 (16:52)

  Hallo Jetske,

  naar aanleiding van jou bligs heb ik besloten om oil of olaz total effects 7 in 1 parfumvrij aan te schaffen. Het valt me op dat er op jou site weinig te vinden is over nachtcreme s. Zijn deze creme s nuttig? zo ja: dan ben ik van plan om de nachtcreme van total effects 7 in 1 te kopen, is deze goed voor de huid? Dit zijn de ingredienten:

  Aqua, Glycerin, Niacinamide, Isohexadecane, Dimethicone, Isopropyl Isostearate, Polyacrylamide, Cocos Nucifera Oil, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Sucrose Polycottonseedate, C13-14 Isoparaffin, PEG-100 Stearate, Cetearyl Glucoside, Laureth-7, Hydrolyzed Wheat Protein, Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Titanium Dioxide, Benzyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Dimethiconol, Polymethylsilsesquioxane, Zinc Oxide, Disodium EDTA, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Chloride, BHT, Ammonium Polyacrylate, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Phenoxyethanol, Parfum, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone, Caramel.

  ik hoor graag van je.

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!