• ouder worden Telegraaf

Interview over ouder worden in De Telegraaf

Tijdens mijn vakantie in Ibiza heb ik, naast vakantie houden, een interview gegeven over de huid en huidveroudering aan De Telegraaf. De volgende onderwerpen kwamen hierin aan bod: Hoe verandert de huid? Is het mogelijk het ouder worden van de huid te vertragen? En wat kun je zeggen over de prijs en de verpakking van producten?

Gisteren heeft het interview in De Telegraaf gestaan, het artikel kun je hier lezen.

Fijn weekend, groeten Jetske.

 

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Andere interessante blogs zijn
“onderzoek heeft aangetoond dat’
,
“angel dusting’,
Liposomen“,
Luxe ingrediënten voor je huid” en
Tegen rommel op de cosmeticamarkt’.

Gerelateerde Berichten

16 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Janine november 7, 2012 (16:29)

  Beste Jetske,

  ik ben erg benieuwd wat jij van de producten van Decubal vindt (de Tuinen) ik gebruik nu een paar maanden, dagcreme met spf 15 en reinigingsfoam en ik vind mijn huid grauw, droog en rimpelig geworden ten opzichte van wat ik hiervoor gebruikte; namelijk creme s en foam van Kenzoki, de roze lijn op basis van rijst (duur, parabenen en alcohol).
  Ik ben 27 jaar.
  Alvast bedankt!
  Hartelijke groetjes en ga zo door!!
  Janine

 • stephanie mei 20, 2012 (13:44)

  Beste Jetske

  Dank voor uw antwoordje. De rode vlekken heb ik niet meer, ik denk dat dit was van overmatig en te veel te gebruiken. Ik heb verder geen last van mijn huid, maar vroeg me af, wat kan ik eventueel nog gebruiken? serum, eventueel oogcreme, voor creme voor de dagcreme?, eventueel suggesties,creme voor pigmentatie te verminderen?
  alvast bedankt
  mvg stephanie

 • author-avatar
  Jetske april 29, 2012 (22:57)

  Beste Stephanie,

  Als je last blijft houden van rode vlekken zou ik zeker met het gebruik van de producten stoppen. Dat kan niet goed zijn voor je huid!

  groeten jetske

 • Stephanie april 23, 2012 (19:23)

  Beste

  Ook ik gebruik de reiniging van Glykoline, de Gly ko clean, en de gly ko vitamine. Deze zijn van Euromi. mijn vraag is of deze producten wel goed zijn voor de huid, ik krijg er in het begin rode vlekken van na iedere dag te reinigen.

  mvg
  Stephanie

 • author-avatar
  Jetske april 5, 2012 (14:05)

  Beste Johanna,

  Ben hard aan het werk met een lijst en hoop deze binnen een paar weken op mijn blog te hebben staan!

  Groeten Jetske

 • Anoniem februari 8, 2012 (14:46)

  Hallo Jetske,

  Voor het eerst kom ik op deze site i.v.m. zoeken naar producten met glycolzuur, goede informatie trouwens. Ik lees dat u produkten doormailt waar deze stof inzit. Wilt u mij deze produkten ook doormailen? Ik heb een erg vochtarme, droge huid met pigmentvlekken.
  Alvast heel erg bedankt,

  Met vriendelijke groet,

  Johanna

 • author-avatar
  Jetske augustus 31, 2011 (14:35)

  Beste Marieke, Vitamine A (zuur) is inderdaad een stof waarvan bewezen is dat het huidverjongend kan werken. De twee bekendste vormen hiervan zijn retinol (een voorloper van vitamin A zuur) en vitamine A zuur (tretinoine). Producten met retinol zijn vrij verkrijgbaar , een product met vitamine A zuur is een medicijn en is alleen op recept te verkrijgen. Op mijn blog (http://jetskeultee.nl/2009/11/27/vitamine-a-retinoiden/) leg ik het verschil tussen beide stoffen uit. Het komt er eigenlijk op neer dat Retinol een stuk minder werkzaam is, maar het zou een alternatief kunnen zijn voor mensen die inderdaad niet een recept aan een arts willen vragen. Retinol is zeer instabiel, dus is het belangrijk een goed luchtdicht product te kiezen. De concentratie moet bovendien voldoende hoog zijn. Volgens mij worden vitamine A zuur producten ook wel eens online verkocht, misschien is het via deze weg gemakkelijker een recept te krijgen. Misschien heeft een van de blog lezers daar ervaring mee…..Overigens is het wel heel belangrijk je bij het gebruik van vitamine A zuur aan de bijsluiter te houden. Als je het product niet goed opbouwt kan het de huid irriteren. Bovendien mag je het ook niet tijdens de zwangerschap gebruiken.

  groeten Jetske

 • marieke augustus 14, 2011 (12:00)

  Dag Jetske,

  Ik vroeg me af of er ook een creme is die de stof vitamine A zuur bevat.
  In het NRC las ik dat Olaz Professionals een soortgelijke stof bevat? Weet jij daar iets meer van? Ik zou graag een creme willen proberen met vitamine A zuur, maar ik vind het nogal een stap om naar de dermatoloog of huisarts te gaan. Is er inmiddels een andere manier om aan zo n creme (of een creme met gelijksoortige werking) te komen?

  Alvast dank,
  vriendelijke groet,
  Marieke

 • author-avatar
  Jetske mei 27, 2011 (13:21)

  Beste Hannah,

  Als je me een ingredientenlijst mailt kan ik je verder helpen. Ik zou namelijk zo niet weten wat er in zit…

  groeten Jetske

 • Hannah Oost mei 15, 2011 (15:56)

  Beste Jtske,
  sinds jaren gebruik ik alleen nog maar natuurcosmetica. Ik gebruikte altijd producten van Annemarie Boerlind. De dagcreme vond ik een probleem omdat er altijd een laagje vet achterbleef op de huid en de huid strak aanvoelde. Daarom probeerde ik producten van dr. Hauschka en na een poos kreeg ik rode vlekken op de huid. Dus, ik wisselde weer terug op Annemarie Boerlind. Het probleem met Boerlind is hiermee echter niet opgelost. Mijn vraag aan jou is daarom, is Boerlind wel een goed product en hoe komt het dat er een laagje vet op het oppervlak van de huid is.
  Alvast bedankt voor je antwoord
  groeten Hannah

 • author-avatar
  Jetske november 10, 2010 (12:38)

  Beste Ingrid,

  Wat zijn de allergieen toch vervelend. En als je allergisch bent voor een ingredient ben je het vaak voor meer. En dan te bedenken dat parabenen in het grootste gedeelte van alle producten toegevoegd zijn. En zitten die er niet in dan is de kans wel weer heel groot dat er andere bewaarstoffen gebruikt zijn die problemen geven. Voordat ik je een goed product kan adviseren moet ik eerst echt weten voor welke ingredienten je allemaal allergisch bent. Tot die tijd zou ik gewoon een simpele basis creme gebruiken om je huid gehydrateerd te houden (bv lanette creme van de apotheek). Ik hoor het graag van je,

  groeten Jetske

 • ingrid koeman november 5, 2010 (11:30)

  beste Jetske,
  Ik kamp al langere tijd met allergieen. Pas weer een onderzoek gehad en natuurlijk komen de parabenen daar ook uit. Nu gebruik ik al jaren vichy maar krijg daar ook steeds meer last van. Blijkt dat ik bv niet tegen de shampoo kan. Er werd mij Clinique aangeraden, gelukkig hadden ze testpotjes en een testmascara maar helaas ook deze brand in mijn gezicht. Ik heb over 2 wkn een afspraak bij de dermatoloog en wil aan hem een goede creme vragen. Wat raad jij aan? Het liefst ook een combinatie tegen veroudering (ik ben 51 jaar).
  Ik drink al jaren Yakult, weet jij of hier stoffen inzitten welke allergie kunnen veroorzaken?
  Bijvoorbaat dank voor je reactie,
  mvrgr Ingrid

 • author-avatar
  Jetske november 6, 2009 (12:54)

  Beste Elzelien,

  Dit is een prima zogenaamde exfolierende creme. Het glycolzuur in dit product zorgt dat je de dode huidcellen kwijtraakt, waardoor je huid er weer wat stralender uit gaat ziet. Naast de glycolzuur zitten er weinig actieve ingredienten in de creme; het bevat een kleine hoeveelheid vitamine E (antioxidant) en Allantoin (kalmerende stof) in. Je zou deze creme prima s nachts kunnen gebruiken en een product met bijvoorbeeld vitamine C (ascorbic acid) en Niacinamide voor overdag. Gebruik wel een goede zonbescherming want het glycolzuur in dit product maakt je huid kwetsbaar voor zonschade (lees hier wat de zon met je huid kan doen). Groeten Jetske.

 • Elzelien van den Bosch november 2, 2009 (21:57)

  Geachte mevrouw Ultee,

  Sinds enige tijd gebruik ik een creme, genaamd Glykoline. Ik ben een vrouw van 46 jaar oud en zoek de beste creme want ik ben zuinig op mijn huid. Ik zou u vriendelijk willen verzoeken deze creme op ingredieten te beoordelen:

  http://www.euromi.com/EUROMI_WEB/NL/glyko_cream15.htm

  Bij voorbaat hartelijk dank!

  Met vriendelijke groeten,
  Elzelien van den Bosch,
  Molenweg 1,
  2223 HC Katwijk.

 • author-avatar
  Jetske juni 30, 2009 (12:00)

  Dat klopt! En buiten de keuze voor producten die niet in potjes zitten valt er nog veel meer af als je naar de ingredienten kijkt. Twee handige eerste criteria om een creme te kiezen zijn de volgende: (1) kies een product wat niet in een pot zit (en ideaal gezien zelfs in een verpakking waar helemaal geen lucht bij kan komen) en (2) geen parfum bevat. Vervolgens kun je kijken welke stoffen je verder ook beter kunt vermijden en welke stoffen juist goed zijn voor jouw huid. Groeten Jetske.

 • Agnes juni 29, 2009 (13:13)

  Beste Jetske. In de telegraaf schrijf je dat je producten in potjes en glazen moet vermijden omdat de actieve ingredienten anders snel niet meer werkzaam zijn. Ik vind dat wel apart, aangezien een enorm deel van de producten in potten zit! Er valt al heel veel af op deze manier.
  Groetjes Agnes

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!