• ouder_achter_glas

Ouder achter glas!

Kon je altijd heerlijk genieten van de zonnestralen die door de ruiten heen op je gezicht schijnen, gooi ik weer roet in het eten! Staat jouw bureau namelijk lekker op het zonnetje gericht, dan heb je kans dat je er over enkele jaren als deze dame uitziet. Deze Italiaanse secretaresse werd 15 jaar lang op haar werkplek aan een kant van haar gezicht blootgesteld aan zon. En je ziet wat het gevolg is; links is 20 jaar ouder dan rechts!!! Hoewel UVB door glas wordt tegengehouden, komt UVA er gewoon door heen. Denk daar dus ook even aan als je voor je werk veel in de auto zit…..

UVA straling

In de blog “zelfvertrouwen door de zon (en huidkanker)” leg ik meer uit over het verschil tussen UVA en UVB straling. Kort gezegd: UVA zorgt voor “aging” en UVB voor “burning”. UVA straling dringt dieper door in de huid en zorgt voor een snelle veroudering. UVA komt niet alleen door glas, maar ook door wolken. Een belangrijke reden dus om je het hele jaar door te beschermen met een factor. Gelukkig bevatten de meeste zonnebrandcrèmes tegenwoordig ook filters die je huid beschermen tegen UVA-straling. Dat is lang niet altijd het geval; de SPF op de verpakking geeft de UVB-bescherming weer en niet de bescherming tegen UVA. Wil je het helemaal zeker weten, kies dan een product met een UVA-logo (zie hiernaast). En voor de zekerheid af een toe je bureautje verplaatsen is ook geen gek idee!

Groeten Jetske

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees ook:
Wat ben je roooood! (wat te doen bij verbranding).
Een zelfbruinende crème of zonnestralen?
De impact van de zon; een tweeling (deze foto liegt er niet om!)
Zonnebrandcrème; een te dunne laag, een vals gevoel van veiligheid!
Hulp bij de keuze van je zonnebrandcrème (productadvies)
De zon en cosmetica. Niet altijd een goede combinatie” en
Een goede zonnebrandcrème? (over zonnefilters in producten).

Gerelateerde Berichten

2 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • g. didden augustus 17, 2014 (14:33)

  Ik ben 81 jaar en zou graag willen weten, wat ik met mijn huid aan moet. Heb de huidanalyse gedaan.

  M.vr.gr.

  g. Didden

  • Jetske augustus 26, 2014 (14:57)

   Beste G. Didden,

   Ik zou u willen adviseren contact op te nemen met mijn collega’s van Uncover Skincare, zij kunnen u verder helpen: uncoverskincare@dr-jetskeultee.nl.

   Groetjes Jetske

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!