• Water drinken

Water is heilig voor je huid

In Mexico ging ik op zoek naar traditionele methoden die de Maya’s gebruik(t)en om hun huid mooi te houden. Tijdens die reis kwam ik in deze prachtige cenote terecht, een van de duizenden met water gevulde onderwatergrotten. De cenotes zijn voor de Maya’s een heilige plek. Het water wordt door de Maya’s gebruikt en geëerd in hun heilige rituelen en ceremonies. Zorgt dit water voor een mooiere huid?

Bijzonder water?

Het water in de cenote zou helend werken, maar eerlijk gezegd kon ik na wat research te hebben gedaan chemisch gezien niet zo heel veel bijzonders aan dit specifieke water ontdekken. Maar dat water belangrijk is voor een mooie huid staat vast! En dat wisten niet alleen de Maya’s, maar dat is inmiddels ook uit recente westerse studies bekend.

Mijn tip voor een mooie huid

Mijn toptip voor een mooie huid en die je buiten wat discipline niets kost: begin de dag met heel veel water. Ik bedoel dan wel meer dan je waarschijnlijk nu ’s ochtends drinkt, minstens 500 ml, dus zo’n 2 à 3 volle glazen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het drinken van water als je net wakker bent heel belangrijk is voor je darmfunctie en metabolisme. En dat is weer direct gerelateerd aan je huid.
 
Mooi meegenomen: het drinken van veel water in de ochtend werkt ook tegen nierstenen, overgewicht, migraine, een hoge bloeddruk en verbetert bovendien je denkvermogen en je humeur.
 
Ook komt er uit een nieuwe studie dat als je optimaal gehydrateerd bent, je daarmee het verouderingsproces kunt vertragen.

Nog wat andere watertips:

> Drink zeker een half uur voor het eten en anderhalf uur na het eten niets. Het glaasje water bij het eten is ook niet verstandig. Het slimste is dus om in ieder geval direct na het opstaan 2 glazen achterover te slaan. De rest van de dag drink je nog minstens 5 glazen: dan kom je uit op 1,5 tot 2 liter per dag. Meer is echt niet nodig, want van extra veel water drinken wordt je huid niet stralender.
 
> Er is veel discussie over de temperatuur van het water. Onderzoek geeft nog weinig duidelijkheid. Lauw water lijkt het beste, maar mijn advies is te doen waar je jezelf het fijnste bij voelt: dan is het ook makkelijker om deze gewoonte vol te houden.

Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen