• Cosmetica_huidtype

Cosmetica moet bij je huidtype passen

Goede huidverzorgingsproducten kunnen heel veel doen voor de huid; ze kunnen de huid weer een fris en gezond uiterlijk geven, egaler van tint maken en oneffenheden als puistjes en andere onregelmatigheden verhelpen. Maar je moet de producten wel op de juiste wijze gebruiken.

Ook bij goede producten is het essentieel om het voor jouw juiste skincare-regime te volgen en daarin consequent te zijn. Volgens Leslie Baumann (dermatoloog) gebruikt 80 procent van de mensen voor hun huidtype verkeerde cosmetica.

Er is een groot aantal verschillende skincare regimes mogelijk. Omdat niemand simpelweg een droge of een vette huid heeft, maar eigenlijk altijd een combinatie hiervan. Maar ook omdat de gevoeligheid van de huid varieert van persoon tot persoon, en omdat iedere huid weer zijn eigen problemen kent.

Groeten Jetske

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees meer over “de ideale crème,
“de moisturizer“,
“het is de kunst je huid te leren kennen’,
een masker op“,
antioxidanten in cosmeticaproducten” en
een lijstjes met producten bij “productadvies“.

Gerelateerde Berichten

4 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • author-avatar
  Jetske mei 11, 2009 (15:27)

  Hallo Anna, graag zou ik wat meer over je huid weten voordat ik je kan adviseren. Heb je een droge of vette huid? Zijn de pigmentvlekken misschien ontstaan door het gebruik van anticonceptie of zwangerschap? Zijn de pigmentvlekken scherp of juist vaag omrand? Als je meer wilt weten over producten geschikt voor jou huid, kan je bovenstaande informatie mailen naar jetske@dr-jetskeultee.nl . Verder lees ik dat je couperose hebt. Dit is goed te behandelen met een laserbehandeling. Als je couperose in combinatie met een hele gevoelige huid hebt, zou het kunnen zijn dat je rosacea hebt. Dit is te behandelen met speciale cremes.

  Veel succes en groeten Jetske

 • anna april 28, 2009 (18:47)

  hoi Jetske
  Wat is dat volgens jou een goede comlpete verzorging voor je huid. Heb nu altijd dure prodcucten. Dan ben ik nieuwsgierig welke jij aanraad. Ik ehb ook pigmentatie en couperose en ben een vrouw van 43 jaar. Heb alles in de krant aandachtig gelezene. Groet anna

 • author-avatar
  Jetske april 23, 2009 (10:59)

  Hallo Carmen, daar kan ik zeker meer over vertellen! Binnenkort zal ik hier wat dieper op ingaan op mijn blog.

 • Carmen april 23, 2009 (09:16)

  Hi, wat is een persoonlijk stappenplan? Staat nu niet in het stukje genoemd. Kan je daar meer over vertellen?

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!