Veel producten bevatten stoffen die irriterend kunnen werken – en veel mensen ondervinden hier last van. Hieronder vind je de lijst met ingrediënten waarvan bewezen is dat ze irriterend kunnen werken op de huid.

Parfum – Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntlijst/ behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin) – Balsam of Peru – Bergamot – Cinnamic acid – Mintachtige stoffen – Eucalyptus – Kamfer – Citrusachtige stoffen – Lavendel – Geranium – Methylisothiazolinone – Tea tree olie – Witch hazel – Ylang ylang – Oxybenzone – PABA – Propylene glycol – Sodium lauryl sulfaat – Methyl nicotinate – Synthetische kleurstoffen – Aceton

Door op de ingrediënten lijst van een product te kijken kan je zelf checken welke producten stoffen bevatten die kunnen irriteren. Op huidscans is goed te zien dan de huid ook ‘onzichtbaar’ beschadigd kan zijn. Je huid is in dit geval wel een stuk vatbaarder voor irritatie, roodheid of oneffenheden.

Het mijden van stoffen die irriterend kunnen werken is dus altijd van belang.
Groeten Jetske.

(Dr. Jetske Ultee – onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees hier over groene cosmetica,
antioxidanten in cosmetica,
meer over marketing claims op producten.
Ingrediënten die wél wat doen voor je huid: Vitamine A,
Vitamine C,
Niacinamide,
Groene thee,
Glycolzuur en Salicylzuur,
Hydroquinone en
Antioxidanten

Tags

198 Reacties

 1. zegt:

  PS. Ik zie net dat in de creme met UV factor oxybenzone (een van de ingredienten op het lijstje irriterende ingredienten) zit voor zonbescherming. Kan ik cremes met UV filter beter mijden?

  reageren
  1. zegt:

   Dag Jetske,

   Mijn man klaagt over puistjes in zijn nek en ook op zijn handen! Kan dat een schimmel zijn? Ze jeuken erg waardoor hij ze kapot krabt maar ze gaan niet weg. Erg irritant, wat kan hij er tegen doen?

   reageren

   1. Beste Jose,

    Het zou kunnen gaan om Pityrosporum folliculitis: http://www.dr-jetskeultee.nl/puistjes-die-geen-puistjes-zijn/obj7780550, maar het zou ook eczeem of allergie kunnen zijn. Maar het is sowieso verstandig even langs de huisarts te gaan en eventueel een verwijzing te vragen voor een dermatoloog!

    Groetjes Jetske

    24 October 2014 om 15:45
   2. zegt:

    Hallo Jetske, Ik heb dinsdag een antirimpel monster van chanel gebruikt en sinds woensdag zit ik onder de rode bultjes in mijn hals en deels in mijn gezicht. Ik hoopte dat het uit zichzelfr over zou gaan. Maar tot dusver (dag 3) zie ik geen enkele verbetering, eerder slechter. Kan mijn huid het zelf oplossen of heb ik hulp nodig middels een cremepje van de apotheek? Vriendelijke groet en dank voor je reactie. Margriet

    reageren

    1. Beste Margriet,

     Wat vervelend zeg! Je zou aan je huisarts een recept kunnen vragen voor hydrocortisonzalf: dit verminderd de ontsteking en jeuk.

     Groetjes Jetske

     19 November 2014 om 16:00
    2. zegt:

     hydrocortisonzalf

     hydrocortisonzalf

     Dat is een hormonale zalf ! Hoe kan dat nu een goed advies zijn.

     reageren

     1. Beste Leonie,

      Een allergische reactie zal door het gebruik hiervan verminderen. Het wordt daarom vaak voorgeschreven bij een dergelijke reactie. Je moet het maar even gebruiken maar werkt wel goed tegen de allergie verschijnselen.

      Groetjes Jetske

      29 January 2015 om 16:45

   3. Hallo Carmen. Het is zeker niet de bedoeling een UV filter te mijden, maar het kan inderdaad nogal ingewikkeld zijn. Ook op deze vraag kom ik na mijn vakantie terug. Groeten Jetske.

    25 August 2009 om 13:51

   4. Hallo Carmen, oxybenzone is sowieso geen goede zonnefilter, dus die kun je beter mijden. Met titaniumdioxide, zinkoxide of tinosorb zijn weinig problemen met allergieen. Een UV filter beschermt de huid tegen de invloeden van de UV stralen, dus die raad ik zeker wel aan. Groeten Jetske.

    11 September 2009 om 17:34
   5. zegt:

    Beste Jetske, Ik ben schoonheidsspecialiste en heb een cliente die de laatste paar maanden al een paar keer enorme bulten kreeg, rode striemen, schilferingen etc. Echt heftig. Samen met haar ben ik op zoek naar de veroorzaker van deze klachten. Nu is het zo dat haar klachten (helaas) zijn ontstaan nadat zij bij mij cliente is geworden. Ik behandel haar altijd met een "sensitive" lijn dus je zou denken dat dit geen kwaad zou kunnen doen. Gisteren is ze weer geweest voor een behandeling en: jawel vandaag belde ze dat het weer helemaal mis was. Nu had zij zelf het idee dat het wellicht door de lotion kwam omdat ze ik die in de behandeling gebruik en zij het zelf gisteren thuis ook gebruikt had na een lange tijd dat ze het bewust niet gebruikte. Ik ben nu zelf de ingredienten van de lotion aan het "ontcijferen" en stuitte op propylene glycol. Zou jij mij misschien kunnen vertellen hoe bijv. een allergie voor deze stof zich uit en of dit het zou kunnen zijn ? Vreemd vind ik het namelijk dat ze ook de cleanser gebruikt waar ook propylene glycol in zit en ze daar geen last van heeft. Misschien heb jij een suggestie ?

    reageren

   6. Beste Sylvia, een interessante vraag. Deze week heb ik een weekje vakantie, maar volgende week zal ik je vraag beantwoorden. Groeten Jetske.

    26 October 2009 om 16:09

   7. Beste Sylvia, Wat je beschrijft klinkt inderdaad echt als een cosmetisch allergische reactie. Helaas zegt “sensitive” of “dermatologisch getest“ vaak niet zo veel. Het is gek, maar eigenlijk kan elke producent dit op zijn producten zetten. Over het algemeen zijn 'sensitive' producten parfum vrij, maar soms worden er wel geur-maskerende parfums gebruikt. Een product is in dit geval geurloos maar niet parfum vrij. Verder worden in de meeste producten minder irriterende stoffen aan hypoallergene of sensitive producten toegevoegd, maar of dat ook echt het geval is kun je het beste zelf controleren (met behulp van de lijst 'te mijden ingredienten' zoals in deze blog te lezen is). Propylene Glycol is zeker een stof die problemen kan veroorzaken. Van belang is natuurlijk de concentratie en het product waar het in zit. In een cleanser kan het soms goed gaan omdat je het product weer direct afspoelt. Verder is het zo dat zelf hele milde goede producten niet garanderen dat de gebruiker geen cosmetische allergie of reactie zal ontwikkelen. Er kan in het product net een ingredient zitten die verantwoordelijk is voor de huidreactie. Je zou je client een aantal van je producten kunnen laten uitproberen op de binnenkant van haar arm gedurende 2 tot 3 dagen. Ook kan zij zelf als ze vaker last heeft na het gebruik van cosmetica een patch test laten doen door een dermatoloog. Dan kan er exact aangegeven worden waar ze allergisch voor is. Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben. Als je nog vragen hebt mail me dan gerust. Groeten Jetske.

    2 November 2009 om 13:06
   8. zegt:

    Hallo Jetske,

    Die irriterende ingredienten blijven me bezighouden: bijzonder 'irritant'. Stel: iemand gebruikt verzorgingsproducten waarin irriterende ingredienten zijn verwerkt die in het bovenste 2/3 deel van de INCI staan, maar ondervindt daar totaal geen hinder van. Moeten deze producten dan toch gemeden worden, ondanks gebrek aan aantoonbaar bewijs van schadelijke invloeden?

    Vriendelijke groeten, Diana

    reageren

   9. Beste Diana. Het is heel lastig een antwoord te geven op de (goede!) vraag die je stelt. Irritatie hoeft niet altijd zichtbaar te zijn met het blote oog. Wel is het in de huid te meten dat wanneer er sprake is van irritatie er bepaalde stoffen in de huid ontstaan. Deze kunnen weer zorgen voor een versnelde veroudering. In welke mate dit gevolgen heeft voor de huid weten we eigenlijk nog niet. Ook is nog lang niet alles bekend over hoe snel dit proces gaat: hier moet nog veel onderzoek naar gedaan worden. Als je geen zichtbare irritatie ziet dan zal het zeker niet zo'n enorme vaart lopen, maar als je het niet ziet is het dus niet zo dat het niet slecht voor je huid is. Mijn advies is dat wanneer je irriterende stoffen kunt vermijden, je dit beter ook kan doen. Je loopt zo geen onnodige risico's.

    Een vergelijkbaar iets zie je bij zonnestralen. Je huid hoeft niet te verbranden om de schadelijke effecten van de zon te ondergaan. Zelfs in de winter hebben UVA stralen invloed op je huid, terwijl je vaak geen 'kleurtje' hebt rond deze tijd.

    Heb je dus de keuze, dan liever geen irriterende stoffen! De zoektocht naar goede producten is zeker de moeite waard.

    Groeten Jetske

    6 January 2010 om 15:44
   10. zegt:

    Hallo Jetske,

    Moet je die irriterende stoffen over je hele lichaam vermijden? Etherische olieen, zolas lavendel, zijn bv in badproducten moeilijk te vermijden, laat staan parfum. Je zou je bijna alleen nog maar insmeren met bv olijfolie, zitten immers ook antioxidanten in?! Badankt! Groeten Julia

    reageren
   11. zegt:

    Hallo Jetske,

    Wat vind je van de volgende creme:

    Cream Dream Ongeparfumeerd van PureNuffStuff Ingredienten (INCI): water; shea butter (Butyrospermum Parkii); apricot kernel oil (Prunus Armeniaca); vegetable glycerine (glycerine); emulsifying wax; vitamin E (Tocopherol Vitamin E);

    Alvast bedankt voor je reactie en wat een fantastische site!

    Groetjes Jeanine

    reageren

   12. Hallo Julia,

    Je hebt helemaal gelijk dat er wel in heel erg veel producten irriterende stoffen zitten. Wat ik belangrijk vind is dat je je bewust bent dat deze stoffen niet goed zijn voor je huid; ze kunnen je huid irriteren en hiermee (onzichtbaar) verouderen. Sommige van deze stoffen worden zelfs via de huid in het lichaam opgenomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij oxybenzone, waar ik een uitgebreide blog over heb beschreven; zie hier. Ook voor je lichaam zijn deze stoffen niet goed. Maar als je bijvoorbeeld een hele droge huid hebt is het wel belangrijk je in te smeren met een creme. Hier help je je huid mee om zichzelf te beschermen. Als er dan een of twee te mijden ingredienten inzitten die onderaan de ingredientlijst vermeld staan is het waarschijnlijk toch beter deze te gebruiken in plaats van helemaal niets. Ook bij zonnebrandcremes is het erg moeilijk een producten te vinden waar bovenstaande stoffen niet inzitten. Dit betekent niet dat je dan maar beter helemaal geen zonnebrandcreme kunt gebruiken. Ik leg dit ook uit aan Emmy bij de blog 'hulp bij de keuze van je zonnebrandcreme'. En je idee van olijfolie is helemaal zo gek nog niet. Het heeft anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) eigenschappen en is een antioxidant. Verder heeft olijfolie goede 'moisturizing' eigenschappen.

    Groeten Jetske

    18 October 2010 om 18:14

   13. Beste Jeanine

    Dit lijkt me een prima product voor de gevoelige en wat drogere huid. Er staan geen bewaarstoffen bij, zijn dit alle ingredienten? Bedankt voor je tip,

    groeten Jetske

    19 October 2010 om 18:07
   14. zegt:

    Hallo Jestke, Ben een fan van je site en kan maar niet ophouden met vragen ;) dus hier nog een vraagje: Kan je deze ingredienten beter ook vermijden op je hoofdhuid? Heb namelijk erg last van roos..... gebruik al SLS vrije shampoo etc, maar in heel veel "homemade" anti-roos producten zit juist lavendel, tea-tree en lime/citroen (ik neem aan dat je dat bedoelt met citrusachtige stoffen). Heb namelijk een gevoelige huid en mijn hoofdhuid is het gevoeligst van allemaal, dus wil zo veel mogelijk juist daar de irriterende stoffen vermijden die evt roos veroorzaken. Heb jij evt nog advies tegen roos? Bedankt!

    reageren
    1. zegt:

     Hoi Julia, ik weet dat het alweer 4 jaar later is na jouw bericht, maar misschien nuttig voor andere mensen die dit ook nog lezen: ik had ook altijd enorme last van roos, en ik kon gebruiken wat ik wilde, maar geen shampoo hielp er tegen. Zelfs de shampoo voorgeschreven door de dokter niet. Toen ik pas geleden iets las op internet over jeuk en mogelijke oorzaak door koemelk(producten), ben ik gaan denken dat dat misschien ook de oorzaak zou kunnen zijn van mijn roos. Dus ik ben als test geen melk meer gaan drinken (ik dronk het elke ochtend) en te kijken of het stopte, en dat deed het dus. Sindsdien nergens meer last van!!! Dus misschien het proberen waard als al die shampoo's niet werken. En mocht je de melk missen: je kunt ook rijstmelk, amandelmelk, sojamelk, etc. drinken.

     reageren
  2. zegt:

   Hallo Jetske,

   Bedankt voor je reactie. Helaas is de Cream Dream Ongeparfumeerd van PureNuffStuff toch niet 'vet' genoeg voor mij. Ik heb nl. een zeer droge huid. De ingredienten die ik noemde zijn idd alle ingredienten die vermeld worden. Is een creme zonder bewaarstoffen wel een goede creme? De creme zit ook nog eens in een pot dus ja....... Wat vind je van de producten van dr Baumann, verkrijgbaar via de schoonheidsspecialiste?

   Groetjes Jeanine

   reageren

  3. Hallo Julia,

   Een fan van mijn blog mag natuurlijk zoveel vragen als ze wil!

   Irriterende ingredienten kun je inderdaad ook het beste vermijden op je hoofdhuid. Een shampoo spoel je natuurlijk wel af, maar het is wel in contact met je huid en kan zeker irriteren.

   Je kunt proberen een poosje een milde shampoo te gebruiken. Bijvoorbeeld de shampoo van neutral. Ook Paula's choice heeft een goede milde shampoo. Het zou heel goed kunnen dat hierdoor je roos al minder wordt. Heel veel shampoos tegen roos zijn inderdaad juist heel erg agressief. Ik weet niet waar je woont maar we gaan binnen de Velthuiskliniek net een onderzoek doen naar een nieuw en mild ingredient tegen roos. Ik weet niet of er al genoeg proefpersonen zijn, maar als je interesse hebt kan ik het even voor je checken. Het onderzoek loopt in Hilversum (of eventueel in Rotterdam).

   Groeten Jetske

   3 November 2010 om 12:56

  4. Beste Jeanine,

   Dr. Baumann heeft een enorme lijn en zoals bijna altijd zitten er goede en wat minder goede producten tussen. Over het algemeen vind ik het echter geen slechte lijn en de filosofie van het merk is ook in orde. Bewaarstoffen heb je inderdaad nodig, soms functioneren antioxidanten als “bewaarstoffen”, maar meestal werkt dit niet goed genoeg. Ik zou het eens vragen aan de fabrikant of er testen gedaan zijn om de bacterie en schimmelgroei te bepalen. Over het algemeen worden dit soort testen gedaan voordat een merk op de markt wordt gebracht. Als dit niet het geval is geweest moet je erg voorzichtig doen met een product, bij voorkeur dan koel bewaren en nooit met je vinger in de pot! Ook niet te lang bewaren. Ik zou persoonlijk het risico dan liever niet nemen.

   Groeten Jetske

   10 November 2010 om 12:09
  5. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik vroeg me af of siliconen (zoals dimethicone) schadelijk kunnen zijn voor je huid. Heb namelijk gehoord dat deze een laagje kunnen vormen op je huid (een barriere), zodat er ook geen vocht meer in kan komen en je huid dus uiteindelijk veel droger kan worden.

   Groeten Julia

   reageren

  6. Beste Julia,

   Nee hoor deze zijn helemaal niet schadelijk. Ze zijn zelfs heel veilig; er is een lage kans op het krijgen van allergie en het hydrateert je huid juist heel goed doordat vocht uit de huid minder snel verdampt. Het werkt extra goed als je deze stof op de vochtige huid aanbrengt. Ik zal er binnenkort eens een stukje over op mijn blog zetten, want ik krijg veel vragen over dit onderwerp...

   groeten Jetske

   19 January 2011 om 18:23
  7. zegt:

   Beste Jetske,

   In de te-mijden-lijst staat dat Sodium lauryl sulfaat vermeden moet worden, alleen staat dit ingredient bij veel douche/zeep/creme producten hoog in de ingredientenlijst. Weet jij misschien een douchegel/zeep waarin dit niet voorkomt, of in ieder geval in lage mate, want (hoewel ik er geen (allergie)last van heb) zit in zo ongeveer al mijn douchegels en zeepjes Sodium lauryl sulfaat.

   Groetjes Luka

   reageren

  8. Beste Luka,

   Weet je zeker dat dit Sodium Lauryl sulfaat is en niet Sodium Laureth Sulfaat? Wordt nog al eens door elkaar gehaald en de laatste is veel milder...

   groeten Jetske

   26 January 2011 om 13:26
  9. zegt:

   Hallo Jetske, Voordat ik mijn vraag stel, wil ik je ook mijn complimenten geven voor deze fantastische site en blogs. Ik hou mij sinds kort meer bezig met gezichtscremes, en stuitte een poosje geleden dan ook op deze site met het lijstje van ingredienten die je het beste kunt mijden. Ik ben een meisje van 17, binnenkort 18 en normaal gebruik ik de gezichtscreme van Biotherm (vrij prijzig). Omdat ik de creme van Biotherm toch te duur vond, ben ik overgestapt naar L'oreal, Nivea en soms Garnier. Ik las dat hier dus ook veel van die 'slechte' ingredienten in zitten.

   Nu las ik iets over Neutrogena cremes. Die schijnen erg goed te zijn, en niet belachelijk duur. Zou jij mij hier iets over kunnen vertellen? Heb jij er ervaring mee?

   Alvast hartelijk bedankt! Groetjes, Lotte

   reageren

  10. Hi Lotte,

   Wat erg. Ik zie dat ik je nog geen antwoord had gegeven... Fijn te horen dat je mijn blog leuk vindt :)

   Ik heb in Amerika op een congres wel eens een tas met neutrogena spullen gekregen en zag dat er toen inderdaad wel goede producten tussen zaten. Ik heb alleen het idee dat er in Nederland niet zo veel van Neutrogena te koop is op het gebied van huidverzorging. Heb je een specifiek product dat je wilt kopen? Zo ja, dan kan ik even naar de ingredientenlijsten gaan zoeken voor je.

   groeten Jetske

   1 March 2011 om 14:49
  11. zegt:

   Beste Jetske, Het merk Weleda gebruikt in haar gezichtsverzorgingsproducten o.a. alcohol. Een ingredient welke uitdrogend en irriterend is voor de huid. Ze omschrijven het als volgt Alcohol uit suikerbieten, fruit en graan werkt als oplosmiddel bij het maken van extracten en werkt conserverend. Ik neem aan dat deze alcohol ook niet goed is voor de huid. Is mijn conclusie juist. Groeten Marie

   reageren
  12. zegt:

   Hallo Jetkse,

   Geen probleem hoor! Ik heb het inmiddels al gekocht haha, het bevalt erg goed en bevat geen van de genoemde producten van je lijstje dus daar was ik erg blij mee. Ik ben voor een half jaar in Engeland en hier hebben ze een uitgebreid assortiment dus ik heb al wat extra ingeslagen. Heel erg bedankt voor je reactie.

   Groetjes, Lotte

   reageren

  13. Helemaal goed! Leuk dat je een half jaar in Engeland zit. Heb ik tijdens mijn studie ook gezeten (in Londen) :)

   groeten Jetske

   4 March 2011 om 14:38

  14. Klopt helemaal!!! Wel mooi gebracht he :)...

   groeten jetske

   4 March 2011 om 15:03
  15. zegt:

   Hallo Jetske, Bedankt voor je antwoord. Inderdaad, slim gedaan en daardoor zeer misleidend. Ik laat deze producten lekker staan. Groeten Marie

   reageren
  16. zegt:

   Hallo Jetske, Ik heb een probleem: Ik heb al heel lang last van een vette huid en ook heb ik puistjes en mee-eters. Ik gebruik elke avond Clearasil Ultra Lotion, maar die helpt niet. En soms gebruik ik wel eens een scrub of een masker die voor de onzuivere huid zijn, die helpen een klein beetje. De scrub creme is van het merk Jong en de maskers verschillen elke keer. Maar nou vraag ik me af of dit wel goed is en wat voor producten ik anders kan gebruiken(misschien keuken producten zoals honing?) Maar ik wil niet te duur uit zijn. Ik wil ook niet naar de dokter omdat ik me ervoor schaam en omdat het toch misschien niet erg genoeg is. Ik heb wel elke dag foundation op maar ik wil dat graag gebruiken want anders glimt mijn huid zo en daar schaam ik me voor(ook voor de puistjes). Please help me.

   Groetjes Celina

   reageren

  17. Beste Celina,

   Als je het zelf vervelend vindt dat je een wat vettere huid met puistjes hebt, is het altijd de moeite waard er wat aan te doen! Als je liever niet naar de dokter gaat hiervoor, kun je eerst proberen of je met huidverzorging je acne al wat kunt verminderen.

   Gebruik dagelijks een milde reiniger in combinatie met een product op basis van salicylzuur. Dat zal je huid waarschijnlijk al veel helpen. Als je wat meer acne hebt en salicylzuur niet voldoende werkt, kun je benzoylperoxide gebruiken in plaats van - of in combinatie met - salicylzuur. Milde reinigers kun je vinden op mijn blog 'productadvies'. Voor salicylzuur en benzoylperoxide kun je eens vragen bij de apotheek. Een product dat eventueel na de reiniger kunt gebruiken is een toner met anti-inflammatoire en kalmerende stoffen. Hier wordt je huid ook wat rustiger van.

   Ik zou je graag willen verwijzen naar de huidanalyse die ik heb gemaakt (http://www.uncover-skincare.nl/huidanalyse). Hier vind je bij de uitkomst 'wat je verder nog moet weten' een uitgebreide uitleg over hoe je je huid het beste kunt verzorgen en waarom.

   Op mijn blog kun je ook meer informatie vinden over puistjes, scrubs en een masker: 'puistjes. Moet ik wel of niet naar de dokter <'http://jetskeultee.nl/2010/04/23/puistjes-moet-ik-wel-of-niet-naar-de-dokter/>', 'het verwijderen van dode huidcellen. Een exfoliant of scrub' en 'maak je masker zelf'.

   Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Groeten Jetske

   5 April 2011 om 15:11
  18. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik gebruik veel producten van Eucerin. Voornamelijk de anti-redness verzorgende reinigingsgel en de anti-redness kalmerende nachtcreme vindt ik erg fijn. Nu viel me op dat je het bijna nergens over Eucerin hebt. Is dit een 'goed' merk? En dan vooral de bovengenoemde reiningsgel en nachtcreme?

   Bedankt voor je antwoord!

   Groetjes, Linda

   reageren
  19. zegt:

   Beste Jetske,

   Ter info nog even de ingredienten.

   Eucerin anti-redness verzorgende reinigingsgel:

   Aqua, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Carbomer, Glycyrrhiza Inflata, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Decyl Glucoside, Benzophenone-4, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben

   Eucerin anti-redness kalmerende nachtcreme:

   Aqua, Glycerin, Panthenol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Octyldodecanol, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Squalane, Tapioca Starch, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Myristyl Myristate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Butylene Glycol, Sodium Carbomer, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, DMDM Hydantoin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Ethylparaben

   Groetjes, Linda

   reageren

  20. Beste Linda,

   Als je een hele gevoelige huid hebt, dan kan deze reiniger door het sodium laureth sulfate nog een beetje te heftig zijn. Ik verwacht van de zoethoutwortel niet erg veel in de reiniger; je spoelt het product immers vrij snel weer af. Jammer dat er Benzophenone 4 inzit. De kalmerende nachtcreme lijkt mij helemaal prima. Als je er goed op reageert zou je deze ook overdag kunnen gebruiken.

   groeten Jetske

   25 May 2011 om 17:00
  21. zegt:

   Hee Jetske,

   Ik had nogal last van acne dus heb een paar weken de producten van Paula's choice gebruikt, de toner en de cleanser van de 'CLEAR' lijn, maar dat is nu bijna op. Ik ben van de meeste rode plekken etc. af maar ik heb nog steeds ontzettend last van mee-eters op en rond mijn neus en vooral van dichte comedonen. Omdat ik Paula's choice toch best wel duur vind en ik maar een arm studentje ben wilde ik graag de tea tree lijn van the body shop gaan gebruiken maar nu zie ik dat dat op de lijst van verkeerde ingredienten staat! Is dat echt zo? Want ik las op heel veel sites/in tijdschriften dat het juist goed is voor de huid?

   Maar in ieder geval, weet je anders een andere low-budget oplossing tegen mijn probleem? Ik had ook gelezen dat amandelzuur heel goed zou helpen tegen mijn type acne, maar alle producten die dat bevatten moeten geshipt worden uit het buitenland en de prijs ligt eigenlijk nooit onder de Euro45, dus dat is ook niet echt een optie..

   reageren

  22. Beste Simone.

   Een ingredient wat erg goed werkt bij mee-eters en/of acne is salicylzuur. Als je huid niet heel gevoelig is en je er veel last van hebt kun je een product met 2%, maar 1% werkt ook prima. Reinig je huid ook dagelijks met een milde reiniger. Als dit niet voldoende is, kun je aanvullend een product op basis van benzoylperoxide gebruiken. Dit is te verkrijgen bij de apotheek. Graag verwijs ik je door naar de blog 'puistjes. Moet ik wel of niet naar de dokter?'.

   Tea tree oil heeft ontstekingsremmende en antimicrobial eigenschappen, maar is een ingredient wat ook allergische reacties kan veroorzaken en heftig kan zijn voor de gevoelige huid. Bij acne is het minder effectief dan bijvoorbeeld benzoylperoxide. Wil het wat doen bij acne, dan zul je een hoger percentage nodig hebben - nadeel is dan gelijk ook dat het weer meer kans op irritatie geeft... Mijn voorkeur ligt absoluut bij salicylzuur.

   Groeten Jetske

   14 June 2011 om 09:32
  23. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik vroeg me af of je ook bekend bent met de producten van Living Nature. Zij gebruiken als een van de hoofdingredienten Manuka honing. Wanneer ik de ingredienten-lijst doorspit en deze vergelijk met jouw lijst van de te vermijden stoffen dan kom ik volgens mij niets verkeerd tegen. De dagcreme voor een normaal tot vette huid bevat de volgende ingredienten:

   Ingredienten: Aqua (water), Cetearyl olivate (uit olijfolie), Sorbitanoleaat olivate (uit olijfolie), squalaan (plantaardige squalaan), Caprylic / Capric Triglyceride (uit kokosnoten), Parfum (natuurlijke geur) , glucose (suiker fabriek), Mel (manuka honing), Phormium tenax blad sap (NZ Vlas gel), Triticum vulgare (tarwe) Kiem olie, Sclerotium GOM, Butyrospermum parkii (Shea) boter *, Persea gratissima (avocado) olie, glucose-oxidase (van melk), Lactoperoxidase (van melk), Oenothera biennis (teunisbloemolie) olie, tocoferol (vitamine E), Leptospermum scoparium (Manuka) olie, Totarol (totara), Benzylbenzoaat , Benzylsalicylaat *, Citronellol *, Farnesol *, Geraniol *, Limonene *, Linalool * * Vanaf natuurlijke etherische olien * Gecertificeerde biologische

   Zoals je ziet best nog een hele lijst. Mijn vraag, heb je ervaring met Manuka honing en is een product zoals deze aan te raden?

   Alvast hartelijk dank voor je antwoord en complimenten voor je verhelderende site! Vriendelijke groet, Merel.

   reageren

  24. Beste Merel,

   Het ingredient parfum staat erg hoog in de INCI lijst, wat betekent dat er veel van inzit. Dit is voor mij een reden dit product niet te gebruiken. Ook onderaan staat nog een rijtje met geurstoffen: Citronellol, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.

   Manuka-honey heeft wellich 'wound healing properties' (abstract), maar er zijn nog relatief weinig onderzoeken naar gedaan. Heel graag wil ik je verwijzen naar de blog 'natuurlijke cosmetica; veilig of niet?'. Er zijn prima natuurlijke stoffen maar ook stoffen die je juist liever niet op je huid smeert. Ook is een product niet altijd heel 'natuurlijk' meer na de bewerking. Hoe dit precies zit lees je in de blog.

   Succes! Groeten Jetske

   19 July 2011 om 18:26
  25. zegt:

   Beste Jetske,

   Echt een fijn blog dit!! Ik heb twee weken geleden je huidproducten aangeschaft en ben er erg tevreden over. Naast jouw producten heb ik ook net een vitamine A creme 0.02%. Nu zag ik alleen in de ingredienten-lijst van de vitamine A zuur creme dat er alcohol in zit. Mijn vraag is: - Is dit niet schadelijk voor de huid? - zijn alle vitamine A cremes (0.02%) het zelfde wat betreft de overige ingredienten, of wil dat nog wel eens verschillen bij welke apotheek je het haalt? - Mocht er verschil zijn in vitamine A zuur cremes, welke adviseer jij?

   Alvast bedankt voor je antwoord.

   Tessa

   reageren

  26. Beste Tessa,

   Thanks!!! Er zijn verschillende merken met vitamine A zuur en de ingredientenlijsten zullen ook wat wisselen. Daarnaast bestaan er ook verschillende vormen zoals gels en cremes. Overigens zijn er verschillende varianten alcohol en niet alle zijn slecht voor de huid. Hier kun je meer over lezen op de blog 'alcohol in huidverzorgingsproducten; liever niet'.

   Groeten Jetske

   9 September 2011 om 14:47
  27. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik ben op zoek naar een nieuwe creme voor mijn gezicht. Sinds een korte tijd reageerd mijn huid niet meer goed op mijn dagcreme, nachtcreme en tonic. Ik heb nu verschillende dingen geprobeert en het lijkt er alleen maar erger van te worden. Naar onderzoek en een bezoekje aan de huisarts zijn ze op het volgende uit gekomen:

   DERMATITIS PERIORALIS . Dermatitis perioralis wordt meestal veroorzaakt door het gebruik van hormooncremes of zalven (corticosteroiden) in het gezicht. Vooral sterk werkende corticosteroid cremes kunnen dit veroorzaken. Tegelijkertijd onderdrukken deze cremes ook de uitslag, dus na stoppen wordt de uitslag eerst erger. Daarom blijven de meeste patienten stug doorgaan met smeren.

   Het kan ook ontstaan bij mensen die geen hormooncremes in hun gezicht hebben gesmeerd. Soms ontstaat het spontaan, zonder duidelijke oorzaak, en soms is het een reactie op allerlei cosmetica die op het gezicht zijn gesmeerd. Dit gebeurt vooral bij foundation en andere vet- of oliebevattende make-up of andere verzorgende producten. )

   Weet u misschien welke creme ik nu wel kan gebruiken.. wat wel goed voor mij zal zijn. Ik vind het verschrikkelijk dat ik nu een tijd niks kan smeren, en ik zie nu door het bomen het bos niet meer met al dieingredienten. Kunt u mij misschien helpen?

   Al vast bedankt voor uw reactie.

   Vriendelijke groeten,

   Kyra

   reageren
  28. zegt:

   Betste Jetske, Sinds kort gebruik ik je producten voor de normale tot droge tot huid (n.a.v. huidanalyse via de website): aanbevolen werd de exfolyant met glycolzuur. Deze gebruik ik nu sinds kort. Het is wennen, omdat de huid erg 'droog' aanvoelt. Omdat ik op de wangen nogal last van Rosacea heb vraag ik me af of dit een juiste keuze is, omdat ik elders op je website het volgende lees: 'Gezien de overgevoeligheid van de huid bij mensen met Rosacea, zijn producten met glycolzuur of vitamine a zuur minder goed'. Ik ontvang graag je advies hiervoor!

   reageren

  29. Beste Kyra,

   Dat je weet wat de oorzaak is van je onrustige huid is zeker al erg belangrijk. Periorale dermatitis (ook wel clownseczeem) is zeer sterk gerelateerd aan cosmeticagebruik. Bij periorale dermatitis is het essentieel dat je je huid heel voorzichtig behandeld en geen irritatie veroorzaakt. Houd je huid goed schoon met een milde reiniger.

   Bij een wat drogere huid kun je 's ochtends je huid reinigen met lauw water en 's avonds met een reiniger. Aanvullend kun je twee maal per dag een milde moisturizer gebruiken - of een echte basiscreme zoals lanette creme. Ook een goede toner kan je huid rustiger maken, maar omdat je een gevoelige huid hebt is het belangrijk de producten stap voor stap toe te voegen en te bekijken hoe je huid reageert.

   Heb je een wat vettere huid, dan kun je zowel 's ochtends als 's avonds een reiniger gebruiken. Is je huid rustiger, dan kun je aanvullend een toner gebruiken met kalmerende ingredienten of niacinamide (een goede toner kan een moisturizer vervangen bij een vette huid).

   Naast een hele milde basisverzorging, zou ik even helemaal niets anders gebruiken. Dit kan je huid namelijk alleen maar meer irriteren. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je huid weer wat rustiger wordt maar hier kunnen wel enkele weken overheen gaan... Ik hoor graag van je of bovenstaande tips voldoende helpen voor jou!

   Succes en groeten Jetske

   8 December 2011 om 11:46

  30. Beste Betty,

   Bij een gevoelige huid (bijv. bij mensen met rosacea) adviseren we altijd de exfoliant met salicylzuur. Dit wordt over het algemeen goed verdragen, ook bij mensen met rosacea. Wil je de exfoliant met glycolzuur blijven gebruiken omdat je huid wat droger is of bijvoorbeeld omdat je huid wat pigmentvlekken vertoont, bouw het dan extra rustig op en let goed op of je huid ook wat onrustig wordt. Wanneer je in de huidanalyse hebt aangegeven dat je huid wat gevoeliger is, je huid snel rood wordt bij bepaald voedsel (flushing) of wanneer je couperose hebt dan wordt in eerste instantie altijd de salicylzuur geadviseerd. Was dit bij jouw uitkomst niet zo en wil je het product toch graag ruilen, neem dan even contact op met info@uncover-skincare.nl <info@uncover-skincare.nl>

   Stoffen als vitamine C, niacinamide en antioxidanten zijn zeer nuttig bij rosacea en helpen je huid rustiger te maken en goed te verzorgen. Is je huid wat droger, dan kun je gewoon de producten van Uncover Skincare blijven gebruiken. De stoffen die de producten bevatten helpen je huidbarriere gezond te maken en houden, maar dit effect ziet niet iedereen direct. Je kunt tijdelijk een lanettecreme bijsmeren. Dit is een echte basiscreme en te verkrijgen bij de apotheek. Ook kun je een dun laagje gewone vaseline over de moisturizer smeren als j huid erg droog aanvoelt. Vaal is dat na enkele weken niet meer nodig...

   Succes en als je nog vragen hebt mail gerust! Groeten Jetske

   27 December 2011 om 17:31
  31. zegt:

   Beste Jetske,

   Wat een super site!! Heerlijk al die info voor een mooie huid.

   Ik ben nog steeds op zoek naar het beste product voor mijn huid. Ik gebruik al enige tijd een product van Decleor, via de schoonheidsspecialist: Expression de 'l age. Ken je dat en wat vind je daarvan? Ik heb helaas de verpakking met ingredienten niet meer maar onderstaande vond ik op de site van decleor, behorend bij bovengenoemde creme. (Bio-Retinol αp2TM en hibiscusextract,kersenknoppen en microproteinen van Moringa Oleifera,extracten van kudzu en witte waterlelie)

   Verder hoor ik veel goeie dingen over het gebruik van aloe vera, wat vind je daarvan en zijn daar bewezen effecten van bekend? Ik gebruik Aloe Activator van Forever Living, ingredienten: Aloe Barbadensis leaf juice (Stabilized Aloe Vera Gel), Allantoin, Methylparaben.

   Ik hoor graag van je! Alvast bedankt voor je reactie!

   Met vriendelijke groet,

   Kelly

   reageren
  32. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik begrijp dat je het ontzettend druk hebt na de uitzending van 11 januari, dus ik vind het lastig om je te storen Maar ik wil heel graag beginnen met 0.02% Vitamine A zuur, ik heb mijn huisarts gevraagd voor een recept, dit vindt hij overbodig dus wil ik je vragen of je me hier aan zou kunnen helpen? Ik ben 44 jaar en denk dat het tijd is om iets meer tegen huidveroudering te doen. Ik heb net gebeld naar het Velthuis Kliniek waar ik afgelopen jaar ben behandeld door Dr Stojkovic, maar ook zij (wat ik ook begrijp) zitten niet te wachten op mensen waarvoor ze een recept voor moeten uitschrijven. Ik hoop iets van je te horen en wat vind ik het geweldig om een echt eerlijk verhaal te horen over huidveroudering

   reageren
  33. zegt:

   He Jetske,

   Ik hou tegenwoordig trouw jouw lijstje van te mijden ingredienten bij de hand wanneer ik ga shoppen. Alleen weet ik niet goed of ik synthetische kleurstoffen zou herkennen. Wat voor een namen hebben die? Is dat dan geel 15 en rood 854 of zijn dat ook van die scheikundige namen?

   Gr.

   Barbara

   reageren
  34. zegt:

   Beste Jetske,

   Van de week was ik bij de schoonheidsspecialiste en zij adviseerde mij om te beginnen met het smeren van een gezichtscreme. De combinatiecreme die zij verkoopt is op natuurlijke basis (vertelde zij) maar ook prijzig. Ik ben op zoek naar een goede dag/nachtcreme. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer, wat een aanbod. :) Ik heb nog nooit iets gebruikt qua gezichtscreme. Mijn huid is wel wat aan de droge kant, maar niet heel erg. Ik las ook op uw site dat het dagelijks smeren van zonnebrandcreme ook goed is? Heeft u misschien een advies voor mij?

   Met vriendelijke groet, Judith

   reageren

  35. Beste Barbara,

   Wat goed dat je dat doet! Kleurstoffen herken je inderdaad vaak aan het nummer en staan helemaal onderaan de ingredientlijst. Nog even ter info het volgende:

   "In many countries colours in cosmetics are listed as numbers from the Colour Index International (zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_Index_International). The scheme covers colours used in food, personal care products, cosmetics, household products and fabric dyeing. So, for example you will not normally see tartrazine listed in lipstick ingredients, but it may be there listed as C.I. 19140. Erythrosine will be listed as C.I. 45430, and so on. In US and Canada colors are listed as FD & C colors. tartrazine (E012) is FD & C Yellow 5 and erythrosine (E127) is FD & C Red 3

   groeten jetske

   1 February 2012 om 16:23
  36. zegt:

   Beste Jetske,

   Al dagen lang zit ik te twijfelen of ik uberhaupt een gezichtscreme moet nemen of niet. Ik ben namelijk bang dat het schadelijk is voor mij, maar aan de andere kant ziet mijn huid er echt niet uit! Het ziet er altijd zo droog en vermoeid uit en ik zou dat graag willen verbeteren.

   Ik ben een jongen van 22 jaar, en ik zat te denken aan het volgende producten:

   Shiseido Men Total Revilatizer http://www.shiseido.nl/#/men/shiseido-men/daily-care/total-revitalizer

   Ingredienten:

   AQUA. CYCLOMETHICONE. GLYCERIN. ALCOHOL DENAT. DIPROPYLENE GLYCOL. DIMETHICONE. TRIMETHYLSILOXYSILICATE. ERYTHRITOL. PEG/PPG-14/7 DIMETHYL ETHER. SODIUM CHLORIDE. TOCOPHERYL ACETATE. DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE. POLYQUATERNIUM-51. DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE. BELAMCANDA CHINENSIS. ONONIS SPINOSA. DIMETHICONE COPOLYOL. DIMETHICONE COPOLYOL CROSSPOLYMER. PEG-150. CETYL OCTANOATE. POLYMETHYLSILSESQUIOXANE. POLYVINYL ALCOHOL. CELLULOSE GUM. SODIUM CITRATE. BUTYLENE GLYCOL. TRISODIUM EDTA. ALCOHOL. CITRIC ACID. SODIUM HEXAMETAPHOSPHATE. BHT. METHYLPARABEN. PHENOXYETHANOL. PARFUM. CI 77492.

   Of

   Shiseido Men Skin Empowering Cream: http://www.shiseido.nl/men/shiseido-men/daily-care/total-revitalizer.htm#/men/shiseido-men/daily-care/skin-empowering-cream

   Ingredienten:

   Water(Aqua), Glycerin, DipropyleneiGlycol, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate,lDiphenylsiloxy Phenyl Trimethicone,iMineral Oil (ParaffinumlLiquidum), Dimethicone, AlcoholiDenat, Behenyl Alcohol,lPetrolatum, Carboxydecyl Trisiloxane,lBatyl Alcohol, PEG-20lStearate, Erythritol, PEG/PPG-14/7iDIMETHYL ETHER, Carnosine,lPhytosteryl Macadamiate, Phenoxyethanol,iTocopheryl Acetate, TitaniumlDioxide (CI 77891),iEuphorbia Cerifera (Candelilla)lWax (Candelilla Cera),lGlyceryl Stearate, SorbitanlTristearate, Fragrance (Parfum),iCarbomer, Succinoglycan, Polyquaterium-51,iTalc, Potassium Hydroxide,iTrisodium EDTA, SODIUMlMETAPHOSPHATE, Silica, Alumina,lLimonene, Linalool, BenzyliBenzoate, Iron Oxidesi(CI 77492), ButylphenyliMethylpropional, FAGUS SYLVATICAiBUD EXTRACT, Tocopherol.

   Kunt U mij alstublieft laten weten of deze producten schadelijke stoffen bevatten? En welke product zou u mij aanraden?

   Met vriendelijke groet, Julian

   reageren

  37. Beste Kelly,

   Zonder de complete ingredientenlijst is het helaas erg moeilijk wat over een product te zeggen. Er kunnen namelijk prima stoffen inzitten, maar je weet eigenlijk nooit of deze gecombineerd worden met ingredienten die je liever niet op je huid smeert... Aloe vera is een prima ingredient. Let er ook hierbij op wat er verder nog in een product zit en hoe hoog het op de ingredientenlijst staat. Staat het heel laag genoemd, dan zal het niet zoveel doen voor je huid.

   Heb je al eens gekeken bij mijn blog over productadvies? De producten van Uncover Skincare heb ik zelf ontwikkeld. Wil je wat sampletjes proberen, dan kun je een mailtje sturen naar info@uncover-skincare.nl <info@uncover-skincare.nl> met je huidtype en adres.

   Groeten Jetske

   15 February 2012 om 12:23

  38. Beste Caroline,

   Geen probleem hoor, ik krijg heel veel vragen over vitamine A zuur. Van andere bloglezers heb ik begrepen dat je het ook op internet kunt bestellen via deze site of deze site.

   Om mijn blog 'het gebruik van vitamine A zuur' lees je hoe je het het beste kunt gebruiken. Kom je er echt niet uit met het recept of gebruik, dan kun je me altijd nog even mailen.

   Groeten Jetske

   15 February 2012 om 12:25

  39. Beste Judith,

   Lastig he! Ik adviseer je de huidanalyse te doen op http://www.uncover-skincare.nl/ken-jouw-huid-huidanalyse.aspx. Met het behandelplan kan je vervolgens zoeken naar geschikte producten via http://jetskeultee.nl/productadvies/,

   Heel veel succes enmail gerust als er nog vragen zijn,

   groeten jetske

   29 February 2012 om 10:46
  40. zegt:

   Beste Jetske, Kan natural fragrance ook irriteren?

   reageren

  41. Beste Julian,

   Een milde reiniger ('s avonds) en een hydraterende creme kunnen er zeker voor zorgen dat je huid er wat gehydratereerder uitziet en dat ze wat gezonder wordt. Dit zul je zeker gaan zien. Goed om te lezen dat je bewust bezig bent met wat je dan zou willen gebruiken en je de INCI's gelijk hebt bijgevoegd. Beide producten bevatten alleen helaas zowel alchol denat als parfum (en parfumstoffen). Voor mij redenen deze niet te adviseren, helemaal bij een drogere huid. Je kunt eens kijken op mijn blog 'productadvies'. Hierin staan enkele cremes waar je eens naar kunt kijken. Overigens kun je ook altijd een lanettecreme gebruiken. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek.

   Heel graag wil ik je ook verwijzen naar de online huidanalyse. Hierin lees je wat wel en niet geschikt is voor jouw huid en ook waarom.

   Succes en als je nog vragen hebt stel ze gerust!

   Groeten Jetske

   28 March 2012 om 11:33
  42. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik vroeg mij af of de Hydra Beauty-lijn van Chanel (zowel de creme als het serum) schadelijke stoffen bevatten of juist iets toevoegen aan de gesteldheid van de huid. Ik zag in de ingredientenlijst van het serum in ieder geval staan dat er alcohol in zit. Ik heb de producten een week lang geprobeerd en ze voelden wel erg fijn!

   Groeten, Ilse.

   reageren
  43. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik heb een toner gekocht bij de body shop en deze bevat volgende ingredienten. Graag had ik even geweten of deze kwaad kunnen:

   Carrot oil Helps to revive and condition the skin. Contains beta carotene, a natural source of antioxidant vitamin A that helps protect the skin against damaging environmental elements, such as the sun, pollution and cigarette smoke.

   Fennel Helps to purify the skin.

   Orange oil Is known to uplift, refresh and energize the senses. Has a sweet citrus scent.

   Witch hazel Helps to refresh the skin and reduce the appearance of puffiness.

   Dank je!

   Ruth

   reageren
  44. zegt:

   Ik heb trouwens ook de facial wash gekocht uit hetzelfde gamma bij de body shop en deze bevat volgende ingredienten:

   Aqua/Water, Sucrose*, Glycerin, Propanediol, Coco-Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Polyglyceryl-4 Caprate, Sodium Chloride, Sucrose Laurate, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Fragrance, Linalool, Citronellol, Orbignya Oleifera Seed Oil*, Buddleja Davidii Extract*, Thymus Vulgaris Extract/Thymus Vulgaris (Thyme) Extract*, Malva Sylvestris Flower Extract/Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Arginine, Citric Acid, Potassium Sorbate.

   Ook hier had ik heel graag jouw mening eens over!

   En PS: jouw website is heel fijn maar wel verslavend!

   Groetjes Ruth

   reageren

  45. Beste Shirley,

   Dat kan zeker!

   groeten Jetske

   9 April 2012 om 11:18

  46. Beste Ilse,

   Als je een ingredientenlijst voor me hebt dan kan ik je er meer over vertellen :-)

   groeten jetske

   9 April 2012 om 23:43
  47. zegt:

   Beste Jetske,

   Stom genoeg had ik de ingredientenlijst van de Chanel-creme al weggegooid. Ik ga kijken of ik de ingredientenlijst alsnog ergens kan vinden.

   Ik ben nu een andere creme aan het proberen die mij ook erg goed bevalt: 'moisture surge intense' van Clinique. Hieronder volgt de lijst met ingredienten van die creme, graag wil ik hierover je advies/mening:

   water, cyclopentasiloxane, glycerin, butylene glycol, dimenthicone, cetyl ethylhexanoate, squalane, disteardimonium hectorite, PEG/PPG-18/18 dimethicone, lauryl, PEG-9 polydimethysiloxyethyl dimethoicone, triticum vulgare (wheat bran) extract, ahnfeltia concinna extract, olea europaea (olive) fruit extract, caffeine, whey protein, aloe barbadensis leaf powder, chamomilla recutita (matricaria), cholesterol, palmitoyl oligopeptide, sodium, hyaluronate, petrolatum, PEG-150, sucrose, pyridoxine, dipalmitate, linoleic acid, tocopheryl acetate, citric acid, polysilocone-11, propylene carbonate, glyceril polymethacrylate, PEG-8, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydorxyhydrocinnamate, sodium citrate, sodium hexametaphospharate, chlorphenensin, phenoxyethanol (ILN37752).

   Groeten, Ilse

   reageren

  48. Beste Ilse,

   Dit product kan je prima gebruiken en bevat inderdaad veel vochtvasthoudende ingredienten.

   groeten Jetske

   13 April 2012 om 15:28
  49. zegt:

   Beste Jetske,

   Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb de ingredientenlijsten van zowel de Hydra Beauty creme als het Hydra Beauty serum van Chanel opgedoken. Hieronder volgen ze:

   Hydra beauty creme Chanel:

   Aqua (water), glycerin, octyldodecyl neopentanoate, hydrogenated polyisobutene, silica, C12-14 alkyl benzoate, pentylene glycol, octyldodecanol, PEG-40 stearate, camellia kissi seed oil, glyceryl stearate, ammomium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, zingiber officinale (ginger) root extract, camellia japonica flower extract, butyrospermum, parkii (shea) butter, phytosteryl canola glycerides, phenoxyethanol, saccharide isomerate, cetyl alcohol, steareth-2, dimethicone, parfum (fragrance), caprylyl glycol, sodium carbomer, lauroyl lysine, propylene glycol, PEG-12, pentaerythrityl, tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, sodium citrate, phytic acid, citric acid, methylparabenen, ascorbyl palmitate, ethylparabenen, sodium benzoate

   Hydra beauty serum Chanel:

   Aqua (water), alcohol, isohexadecane, glyceryl polymethacrylate, glycerin, butylenes glycol, PEG/PPG/polybutylene glycol-8/5/3 glycerin, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, sodium PCA, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, dimethicone, isononyl isononanoate, camellia japonica flower extract, zingiber officinale (ginger) root extract, olus (vegetable oil), methyl methacrylate crosspolymer, HDI/trimethycol hexyllactone crosspolymer, parfum (fragrance), caprylyl glycol, sodium acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, propylene glycol, phenoxyethanol, thermos thermophillus ferment, PEG-12, camellia sativa seed oil, sodium acethylated hyaluronate, tetrasodium edta, methylparaben, hyaluronic acid, silanetriol, silica, propylparabenen, citric acid, sorbic acid, potassium sorbate, biotin

   Wat vind je er van? Groeten, Ilse

   reageren

  50. Hallo Ruth,

   Om echt wat over de producten te kunnen zeggen heb ik de complete ingredientenlijst nodig... Er kunnen beste hele goede ingredienten inzitten samen met parfum. Dat is helaas niet terug te vinden in deze teksten. Je kunt me de INCI's nog even mailen. Overigens ben ik niet echt fan van Orange en Which hazel voor op de huid.

   Groeten Jetske

   20 April 2012 om 16:38

  51. Hi Ruth,

   Hier kan ik wel wat mee! Werkzame stoffen in een fash wash doen niet zoveel voor je huid, aangezien je deze er toch snel weer afspoelt. Stoffen als fragrance, Linalool en Citronelol smeer ik zelf liever niet op mijn gezicht...

   Groeten Jetske

   20 April 2012 om 16:38
  52. zegt:

   Beste Jetske, Na veel cremes geprobeerd te hebben, had ik de ideale creme gevonden: clinique comfort on call. Deze is echter helaas van de markt gehaald. Ik heb een gevoelige huid met couperose en pigmentvlekken op mijn wangen. Een kennis raadt mij de natuurlijke producten van skalaris aan. Wat vind je van dit product?

   ingredienten Skalaris creme voor gevoelige huid: sesamolie amandelolie gele bijenwas lanoline kudzu wortel spirulina extract zeoliet smeerwortel citrus grandis olie jasmijnolie rozenbottelolie cacaoboter potassium sorbate

   in de creme voor de normale huid zit tevens tarwekiemolie

   Alvast bedankt.

   Groet, Arie

   reageren
  53. zegt:

   Hallo Jetske,

   Vorige week heb ik een mail gestuurd voor advies, maar ik kan hen niet terug vinden. Nogmaals wil ik je mijn vraag nog een keer voorleggen.

   Ik heb couperose, maar niet in ernstige maat, maar was wel van plan om het te laten laseren, maar het had geen haast. Totdat ik mijn wang zo bezeerde dat het ernstig ging bloedde, sindsdien is mijn wang heel erg rood en de couperose veel erger. De vraag is of het met elkaar te maken heeft en of die roodheid (stuwing?) vanzelf weer weg gaat.

   Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

   hartelijke groet,

   Babs.

   reageren
  54. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik wilde vragen of ik de exfoliant met glycolzuur 8% van jou lijn ook kan gebruiken bij een couperose huid. Ik heb wel een gevoelige huid maar dan vooral met warm weer (rode wangen) en vroeg mij af of dit kwaad kan voor mijn gezicht. Ik heb het idee dat deze iets meer doet voor je huid dan die andere uit jou lijn.

   Ook wilde ik graag vragen wat jij van deze anti oxidanten gel vindt en of er een redelijk percentage vitamine C in zit. Deze staat niet onderaan de lijst dus misschien weet jij hier iets meer van (INCI). Bij voorbaat bedankt.

   Vriendelijke groet,

   Mo

   Paraffinum Liquidum, Dicaprylyl, Ether, Isopropyl Palmitate, Hydrogenated, Polyisobutene, Ricinus Communis Seed oil, Tocopheryl Acetate, Caprylic/Capric Triglyceride, Candelilla Cera, Calendula Officinals Flower Extract, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Helanthus Annuus Seed Oil, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Butylene/Ethylene/StyreneCopolymer, Daucus Carota Sativa Root Extract, Beta-Carotene, BHT, Tocopherol

   reageren
  55. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik hoorde dat je een boek hebt geschreven over huidverzorging, kan je me zeggen hoe ik dat kan bestellen,

   Hartelijke groet,

   Babs.

   reageren

  56. hallo Babs, dat klopt! Het is te verkrijgen via http://www.huidboek.nl Groeten Jetske

   4 May 2012 om 17:00
  57. zegt:

   Hallo Jetske,

   Bedankt voor je reactie, ik ga het boek zeker kopen.

   Ik had op 30 april je nog een vraag gesteld, zou je me daar nog raad op kunnen geven?

   Hartelijke groet,

   Babs.

   reageren

  58. Beste Mo,

   Bij couperose adviseer ik in eerste instantie altijd salicylzuur. Zie ook mijn blog over 'couperose'. Wil je toch graag glycolzuur gebruiken dan kun je daar natuurlijk ook voor kiezen. Bouw het dan extra rustig op en zorg dat je huid niet geirriteerd raakt en bescherm je huid goed tegen de zon. Beide exfolianten < http://www.uncover-skincare.nl/exfoliant> hebben een exfolierende werking voor de huid en hebben daarnaast nog andere functies. Zo werkt glycolzuur hydraterend en is het een anti-oxidant en werkt salicylzuur juist ontstekingsremmend.

   Er moet vrij veel vitamine C in een product staan om echt werkzaam te zijn - het moet dus echt als een van de eerste ingredienten genoemd staan. Je kunt eens aan de fabrikant van het product vragen hoe hoog het percentage vitamine C is.

   Succes! Groeten Jetske

   11 May 2012 om 16:44
  59. zegt:

   Hoi Jetske,

   Kun je mij uitleggen hoe het nu ECHT zit met PEG? Ik zie dat het o.a ook in jouw cremes zit.... Wat ik er over weet is het volgende: PEG is de afkorting van polyethylene glycol/polyether glycol. Het is een carcinogeen ingredient dat de natuurlijke vochthuishouding van de huid aantast. Dit kan leiden tot vroegtijdige veroudering en maakt de huid kwetsbaarder voor bacterien. Het wordt ook gebruikt in schoonmaakmiddelen om olie en vet op te lossen. (bijvoorbeeld in ovenreiniger). Deze synthetische stof wordt vaak aangeduid met een nummer erachter. Bijvoorbeeld PEG 4-200. PEG 4-200 bevat een gevaarlijke hoeveelheid dioxaan. Dit is giftig. Het geeft veel allergische reacties en exzeem.

   Mijn vraag is dus of dit verhaal klopt...

   Mijn huid is altijd dorstig, kan de hele dag wel smeren. Ik gebruik de producten van Paula's choice maar helaas werkt het niet voldoende. Heb je nog tips voor mij?

   Hartelijke groeten, Annelies

   reageren

  60. Hi Ilse,

   Het zijn dure producten maar ik zou ze toch niet willen adviseren. Het serum bevat een hoge concentratie parfum en is geparfumeerd, de beautycreme is ook geparfumeerd en bevat relatief weinig actieve ingredienten..

   groeten Jetske

   18 May 2012 om 11:26
  61. zegt:

   Hoi Jetske,

   Gelukkig heb ik ze dan niet gekocht! De geur sprak mij inderdaad erg aan.. Ik gebruik nu de producten van Clinique.

   Ik heb je boek gekocht: leuk, leerzaam en interessant!!

   groeten, Ilse

   reageren
  62. zegt:

   Hallo Jetske,

   Dit kwam ik tegen bij het zoeken naar een goede creme. Is het wat?

   Het best bewaarde geheim van Oprah Winfrey, Victoria Beckham en andere sterren in hun strijd tegen veroudering van de huid, nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland.

   Reverta Face It is ontwikkeld door een biochemicus en medisch bioloog uit Pennsylvania, USA, die schoon genoeg had van de slechte prijs/kwaliteitsverhouding van de bekende merken anti-rimpelcremes. Na langdurig onderzoek en het testen van een groot aantal formules vond hij uiteindelijk een anti-aging formule die vele malen effectiever is dan alles wat in de winkel te koop was.

   Reverta Face It anti-aging cream onderscheidt zich duidelijk van anti-rimpelcremes van de grote, bekende merken.

   De meeste cremes bevatten een of hooguit twee actieve ingredienten die in veel te lage concentraties aanwezig zijn om effect te kunnen hebben. De rest bestaat uit goedkope vulstoffen.

   Reverta Face It is een unieke combinatie meer dan tien bewezen effectieve ingredienten -in hoge concentraties, zonder de huid te irriteren. De creme is vrij van schadelijke parabenen.

   Het geheim zit 'm in de uitgekiende combinatie van een breed scala van 's werelds beste anti-aging ingredienten, zoals:

   Argireline: ontspant het gezicht - vergelijkbaar met botox maar dan een geleidelijk, natuurlijk effect, 100% veilig en zonder pijnlijke en dure injecties.

   Hyaluronzuur: vult rimpels op natuurlijke wijze op - het geheim van Victoria Beckham.

   Haloxyl: bestrijdt effectief wallen en donkere kringen.

   De krachtigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft: co-enzym Q10, vitamines A, B, C, E, druivenpitten met resveratrol (de grootste anti-aging doorbraak in jaren), groene thee, granaatappel, echinacea, kiwizaad en pompoenzaad.

   Shea butter en andere natuurlijke olien: hydrateert, houdt het vochtgehalte op peil, verbetert de elasticiteit van de huid.

   Marine collageen met DMAE: voor een geleidelijk en natuurlijk “facelift”-effect - het geheim van Oprah Winfrey.

   Gr. Marijke

   reageren
  63. zegt:

   Beste Jetske

   Ik ben van plan om jouw huidverzorgingsproducten te bestellen. Heb last van melasma en wil proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Nu heb ik eens mijn foundation bekeken en deze bevat parfum. Zijn er bepaalde merken van foudations die jij aan zou raden? Ik gebruik altijd een vloeibare foundation en hierover nog een fixerend poeder. Groetjes, Marieke

   reageren
  64. zegt:

   Dag Jetske,

   Ben sinds een dag of twee enorm geboeid door jou blogs!!! Het word me eindelijk duidelijk dat ik al super lang de verkeerde producten gebruik, vooral cosmetica... Aangezien mijn budget helemaal niet zo hoog is en ik toch krijg make up gebruik, kan je me een aantal producten( merken) aanbevelen?

   Concealer, mascara, oogshaduw, blush, wenkbrauwpotlood e d

   Gebruik nu al wel een tijdje e mineral poeder van vichy en de couverance van avenen het is me zelf niet duidelijk of deze goed voor me zijn

   alvast bedankt om mijn reacties te lezen , eventueel te beantwoorden !

   blij dat er eindelijk eens iemand is die ons de juiste informatie kan geven

   Heb een super overgevoelige huid, allergie parfum

   In de nabije toekomst ben ik zeker van plan jou huidverzorging productenlijn te gaan gebruiken, zodra mijn budget dit toelaat en hopelijk gaat mijn hid dan eens genezen van al die pogingen om het terug te herstellen met de verkeerde producten!

   vriendelijke Groetjes

   Anja

   reageren
  65. zegt:

   Hoi Jetske,

   Al een hele tijd ben ik op zoek naar zonnebrandcremes zonder schadelijke ingredienten. Toch zit haast overal wel wat in... of alcohol, of parfum, of huidafsluitende olie/siliconen.

   Ik vraag me af, als je zou moeten kiezen, of je dan beter kan gaan voor een zonnebrandcreme met alcohol of met parfum. In de parfumerie is mij verteld dat een creme met parfum weinig kwaad kan als er maar geen alcohol bij in zit. Klopt dat?

   Sara

   reageren
  66. zegt:

   @ Sara: Ten aanzien van je vraag over parfum vs alcoholin zonnebrandcreme: zie het antwoord van Jetske op 30 juli 2010 op een vraag die Emmy heeft gesteld: “(...) Maar ondanks dat er geen 'perfecte' zonnebrandcreme is wil ik wel echt benadrukken dat het vele malen beter is je huid goed te beschermen tegen de zon (zelfs als er minder goede stoffen inzitten), dan om onbeschermd de zon in te gaan! Het maakt overigens ook weer uit of er veel of weinig van een irriterende stof in een product zit: een laag percentage van bijvoorbeeld alchohol of propylene glycol is natuurlijk een stuk minder erg dan een hoog percentage. Uitzondering hierop is parfum: dit raad ik eigenlijk altijd af. (...)”

   Jetske raadt dus eerder parfum af...

   reageren
  67. zegt:

   Dag Jetske,

   Ik gebruik dr. hauschka gezichtscreme kweepeer, ben benieuwd wat je van de ingredienten vindt, die de creme bevat. Ik lees graag uw reactie.

   Water (aqua), prunus armeniaca (apricot), kernel oil, anthyllis vulneraria extract, pyrus cydonia seed extract, alcohol, daucus carot) sativa (carrot) root extract, glycerin, butyrospermun parkii (shea butter), prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, olea europaea (olive) fruit oil, cetearyl alcohol, persea gratissima (advocado) oil, althae officinalis leaf extract, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, beeswax (cera alba), pyrus cydonia wax, lysolecithin, bentonite, hamamelis virginia (witch hazel) bark/leaf extract, fragrance (parfum), citral*, citronellol*, geraniol*, limonene*, linalool* uegenol*, benzyl benzoate*, xanthan gum

   • bestanddeel uit natuurlijke etherische olien

   Hartelijke groeten, Martina

   reageren
  68. zegt:

   P.S. Witch Hazel en Alcohol zijn ook ingredienten die in de Kweepeer gezichtcreme van dr. Hauschka zitten die in je lijst van irriterende stoffen voorkomen. Kan dat kwaad?

   Nogmaals, hartelijke groeten, Martina

   reageren

  69. Beste Marieke,

   Helaas heb ik geen kant en klaar lijstje van foundations die ik zou aanraden. Natuurlijk is het belangrijk dat het product geen irriterende ingredienten bevat: bekijk de ingredientenlijst dan ook altijd. Op de volgende site worden meer dan 1500 foundations genoemd en de ingredienten, wellicht vind je hier een goede foundation: http://www.ewg.org/skindeep/. Succes!

   Groeten Jetske

   4 September 2012 om 15:23
  70. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik gebruik al jaren de producten van Lady Esther, de Silky way lijn voor een vette huid. In principe bevalt de lijn prima.Ik ben alleen benieuwd of de ingredienten van de creme, tonic en facewash goed zijn voor mijn huid?Wat vind u van de ingredienten in de producten.?

   Groeten,

   Amy

   reageren
  71. zegt:

   Beste Jetske,

   Kan ik volgende ingredienten beter vmijden in een gezichtsverzorgingsproduct (ook al staan ze onderaan de INCI lijst): Parfum (* 100% natuurlijk en op basis van pure petigrain mandarijnolie) , Citral, Geraniol*, Limonene*, Linalool* (** bestanddeel van het natuurlijk parfum)?

   Alvast oprecht en hartelijk bedankt voor je reactie.

   Vriendelijke groeten, Dorine

   reageren
  72. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik wil graag weten of de creme die ik gebruik voor een vette huid goed is. De ingedientenlijst: Aqua, Isopropyl myristate, propylene glycol, glyceryl stearate SE, cetyl alcohol, squalane, saccharide isomerate,borage seed oil, peg-40 stearate, ethylhexyl methoxycinnamate, butyrospermum parkii(shea butter), sodium hyaluronate, dead sea mineral water, sweet almond oil, butyl methoxydibenzoylmethane, sorbitan tristearate, caprylic/caprylic triglyceride, methylparaben, imidazolidinyl urea, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl benzoate, butylphenyl methylpropional, citronellol, coumarin, geraniol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, propylparaben, tocopheryl acetate, EDTA, 2-bromo-2-nitropropane-1.3-diol

   Regelmatig doe ik een microdermabrasie behandeling, maar ik blijf toch nog last van mee-eters houden. Ook gebruik ik savonds een reiniging met salicyliczuur. Graag hoor ik van je of de ingredienten van de creme goed zijn en of je nog tips hebt om mee/eters te verminderen.

   groetjes Renske

   reageren

  73. Beste Babs,

   Een beschadiging aan je huid kan inderdaad couperose verergeren. Op mijn blog heb ik eerder geschreven over couperose: http://jetskeultee.nl/2011/09/16/de-cosmetische-behandeling-bij-acne/. Succes!

   Groeten Jetske

   12 September 2012 om 16:16
  74. zegt:

   Beste Jetske Ik zag vanmorgen bij Tell Sell een anti rimpel creme,welke wonderen verricht De creme heet total facelift Ik ben benieuwd wat jij ervan vind

   Groetjes Carla

   reageren
  75. zegt:

   Hoi Jetske,

   Sinds het gebruik van jou producten is mijn huid enorm verbeterd. Een laatste oppepper zou ik wel willen gebruiken in de vorm van een vitamine C zuur.

   Nu vond ik dit op de site van de body shop. Zou jij dit product aanbevelen ondanks dat er citrus achtige stoffen in zitten?

   Cyclopentasiloxane, Polysilicone-11, Ascorbic Acid (pure vitamine C), Methyl Methacrylate Crosspolymer, Bertholletia Excelsa Seed Oil (paranotenolie), Tocopheryl Acetate (vitamine-E-acetaat), Ribes Nigrum Seed Oil (zwarte-bessenolie), Limonene, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Extract (zoete sinaasappelextract), Maltodextrin, Citrus Sinensis Oil (essentiele zoete sinaasappelolie), Citric Acid (citroenzuur), Disodium EDTA, Propyl Gallate, Sodium Metabisulfite, Linalool, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (rozemarijnextract).

   Alvast hartelijk bedankt voor je reactie.

   Groetjes,

   Jenneke

   reageren
  76. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik hoor veel positieve geluiden over een bodycreme, die zelfs bij psoriasis zou helpen, waar de volgende ingredienten in zitten:

   Havermelk (Avena sativa), Rozenwater (Rosa damascena), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Cacao boter (Theobroma cacao), Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Benzoe-tinctuur (Styrax benzoin), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiele olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiele (Melaleuca alternifolia), Lavendel essentiele olie ((Lavandula angustifolia)), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Geraniol (Geraniol), Limonene (Limonene), Linalool (Linalool), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

   Ik zie dat er onder andere ook tea tree en lavendel in zitten. Twee zaken die op jouw lijst van te mijden producten staat. Eigenlijk ben ik gewoon benieuwd naar wat je vindt van dit product.

   Vond het ook interessant te vernemen dat je schreef dat Bio oil niet bijzonder heilzame ingredienten bevat die littekens zouden kunnen tegen gaan. (Verder best lekker spul trouwens.)

   Bedankt voor alle interessante en duidelijke informatie op je blog!

   reageren
  77. zegt:

   goedenmiddag, ik heb een vraagje over de self tan die ik gebruik. Ik gebruik verder alle producten van uncover skincover, maar af en toe gebruik ik van sisley de hydrating self tan for face. Nu twijfel ik over de ingredienten die hierin zitten en heb je misschien zelf een tip welke een goede self tan is voor je gezicht?

   reageren
  78. zegt:

   Goedenavond Jetske,

   Ik ben bijna 40 jaar oud en helaas mijn huid is erg slap. Ik heb tot nu toe veel verschillende producten gebruikt. Duur / goedkoop , bekend / onbekend maar steeds meer bruine vlekken en rimpels bijgekregen binnen korte tijd. Bruine vlekken op mijn gezicht irriteren mij heel erg , zie ik veel ouder dan mijn echte leeftijd uit. Ik was vanavond op zoek naar een goede anti-rimpel creme en zag een reclame over Reverta Face it. Nooit gehoord! leuke reclame maar hoe vertrouwelijk is het? Heb toevallig hier ook een vraag over gezien van Marijke maar antwoord daarop zag ik niet. Kan ik naar dit product ( Reverta Face it ) vertrouwen?

   Alvast hartelijk bedankt voor je antwoord.

   Met vriendelijke groet,

   Noa

   reageren
  79. zegt:

   Hallo Jetske, Marijke stelde een vraag op 18 mei 2012, over Reverta face it...ik zie hier geen antwoord op.. misschien heb je het haar persoonlijk gestuurd? Graag zou ik van je willen weten of dit een goede dag creme is. Ik zit er aan te denken deze te kopen, aangezien ik er erg veel goede reacties over gelezen heb.

   Met vriendelijke groetjes, Ida

   reageren
  80. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik las ergens dat een wastablet gebruiken voor het wassen van je gezicht niet goed is. Ik gebruikte al een tijdje die van Sebamed en ik merkte dat ik geen last meer had van pukkeltjes (ik heb namelijk een milde vorm van rosacea) maar ja nu blijkt dat niet goed te zijn..

   Ik heb daarnaast ook een droge huid dus ik zoek een goede reiniger die geschikt is voor rosacea en een droge huid.

   De wastablet heb je ook in een wasemulsie, misschien is deze beter? Hier zijn de ingredienten:

   Aqua, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Chloride, Laureth-2, Panthenol, Glycol Distearate, Parfum, Saccharide Isomerate, Allantoin, Niacinamide, Pyridoxine HCL, Glycine, Magnesium Aspartate, Alanine, Lysine, Leucine, Biotin, Glycerin, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Citrate, Cocamidopropyl Betaine, Sorbitan Laurate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 47005, CI 42090

   Wat vind je hiervan?

   Groetjes Zoe

   reageren
  81. zegt:

   Beste Jetske

   Ik heb dit weekend een zelfbruiner gekocht van het merk collistar. Als ik naar de ingredienten kijk zie ik dat er redelijk bovenaan de lijst 'alcohol denat.' staat. U raadt aan om producten met dit ingredient te mijden. Ben ik dan beter dat ik deze zelfbruiner niet gebruik? Ik heb wel een makkelijke huid die zelden of nooit irriteert. Mijn grootste angst zijn rimpels en huidverslapping.

   reageren
  82. zegt:

   Hoi Jetske,

   Ik gebruik een reinigingsmelk met de volgende ingredienten: Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Cetaeryl Alcohol, Punus Armeniaca Kernel Oil, Aloe Barbadensis Gel, Zea Mays Oil, Lecithin, Biosaccharide Gum-1, Ascorbyl Palmitate, Carbomer, Diazolidinyl Urea, Parfum, Sodium Hydroxide, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Tocopherol, Methylisothiazolinone

   Het is een reinigingsmelk van het Kruidvat voor de gevoelige huid. Is dit een goed product? Er staat wel parfum bij, maar die staat op de een na laatste regel op de verpakking..

   Groetjes

   reageren
  83. zegt:

   Hoi jetske, Ben 35 jaar,en eigenlijk nog steeds op zoek naar een goede huidverzorging. Wat ik nu gebruik is rejuvenate van intraceuticals.peperduur,en vol met parabenen.ik leef gezond,rook niet,gebruik al jaren zonnebrandcreme,en toch merk ik dat mijn huid al een beetje aan het verslappen is,vooral ook onder mijn ogen.op mijn wangen heb ik ook regelmatig ruwe plekjes. Nou heb ik op het internet een creme gevonden met veelbelovende ingredienten: Reverta face it. Zou graag jou mening hierover willen,en ook over het ingredient argireline.weet niet wat ik daarvan moet denken. Alvast bedankt

   reageren
  84. zegt:

   Hoi Jetske,

   Ik heb laatst een creme in Duitsland gekocht genaamd dr. Scheller Calendula Handbalsam voor Euro1,45. Ik verwachtte er eigenlijk niet zoveel van maar ik sta echt versteld van deze creme voor de droge en ruwe huid. Ik besloot de ingredientenlijst te bestuderen. Ik zag dat er een paar hele goede wondhelende, vochtbindende ingredienten in zaten (de parfum aan het einde van het lijstje op de koop toenemende) maar ook ingredienten die ik niet ken. Zou jij je blik er eens op willen werpen? Alvast bedankt!

   nhaltsstoffe (INCI): Ingredients: Aqua (Water), Glycerin, Ceteryl Alcohol, Hydrogenated Palm Glycerides, Sodium Dihyroxycetyl Phosphate, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Allantoin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance)

   reageren
  85. zegt:

   hoi Jetske, Ik ben er sinds kort achter dat ik dermatitis perioralis heb, Ik ben 24 en loop hier al vanaf mijn 15e mee rond. Ik en de doktoren hebben tot nu toe altijd gedacht dat het rosacea was. Maar het is dus dermatitis perioralis. Wat moet ik nu doen? ik weet nu niet meer welke producten ik kan gebruiken qua cremes en make up. Ik heb een erg droge huid van mezelf, maar ik lees overdal dat ik nu niks meer mag gebruiken behalve metronidazol. Is er iets wat ik nog wel kan gebruiken? Ik ben even helemaal ten einde raad.. alvast bedankt.

   (ik heb ook een parfumallergie)

   gr nayara

   reageren
  86. zegt:

   Beste Jetske,

   Wat een leuke site! Ik heb onderstaande creme van La Roche Posay..Hydreane..Ik heb een gevoelige huid is deze creme dan verstandig? Nadat deze tube op is, ga ik jouw producten zeker bestellen...

   Ingredients AQUA / WATER GLYCERIN CYCLOHEXASILOXANE HYDROGENATED POLYISOBUTENE AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE MYRISTYL MYRISTATE SODIUM HYDROXIDE STEARIC ACID POLYPHOSPHORYLCHOLINE GLYCOL ACRYLATE XANTHAN GUM CAPRYLOYL GLYCINE CAPRYLYL GLYCOL ACRYLATES COPOLYMER POTASSIUM CETYL PHOSPHATE GLYCERYL STEARATE SE PARFUM / FRAGRANCE

   Groet, Lianne

   reageren
  87. zegt:

   Hallo Jetske,

   Via het programma Radar heb ik je blog en site gevonden. Interessant, met heel veel nuttige info. Ik heb de huidanalyse gedaan en kwam, net als trouwens mijn schoonheidsspecialiste uit op een gevoelige huid met rosacea. Omdat ik al wat ouder ben (60) heb ik anti-age cremes geprobeerd, maar daar ben ik allergisch voor, ook van Clinique (youth surge bv) en Oil of Olay (regenerist). Ook voor anti-rood cremes, o.a. van Clinique en dr. Schrammek ben ik allergisch. Mogelijk voor het zink in die cremes. Waar ik wel tegen kan is Even Better van Clinique, tegen pigmentvlekken en hun nachtcreme Turnaround Overnight . Kan het kwaad om die te gebruiken bij rosacea? Ik heb weinig pigmentvlekken, alleen zonneschade in mijn hals (roodheid) en ik denk dat die alleen met laseren weggaat. Vroeger gebruikte ik alleen de basiscremes van Nivea en Oil of Olay, maar dat voegt weinig voedingsstoffen toe, begrijp ik. Is Total Effects van oil of Olay misschein een goed alternatief? Alvast bedankt voor het advies.

   vriendelijekg roeten, Mieneke

   reageren
  88. zegt:

   Beste Jetkse,

   Wat een goede site! Na het programma Radar ben ik op je site terecht gekomen en heb inmiddels je Moisturizer besteld. Zou je de foundation willen checken die ik altijd gebruik? En is deze zonnefilter genoeg? Bedankt alvast!

   Suzan

   ACTIVE INGREDIENTS: OCTINOXATE (ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE) 4.00 % - TITANIUM DIOXIDE 2.37 %.

   OTHER INGREDIENTS: AQUA (WATER) - METHYL TRIMETHICONE - ALCOHOL - DIMETHICONE - ISODODECANE - PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXILETHYL DIMETHICONE - ACRYLATES / DIMETHICONE COPOLYMER - DIPHENYL DIMETHICONE/VINYL DIPHENYL DIMETHICONE/SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER - DIMETHICONOL/METHYLSILANOL/SILICATE CROSSPOLYMER - MICA - DISTEARDIMONIUM HECTORITE - STEARIC ACID - BUTYLENE GLYCOL - SODIUM MYRISTOYL GLUTAMATE - PHENOXYETHANOL - ALUMINUM HYDROXIDE - ALUMINA - VP/VA COPOLYMER - PARFUM (FRAGRANCE) - PROPYLENE CARBONATE - TETRASODIUM EDTA - ALGIN - LINALOOL - LIMONENE - BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL - ACACIA SENEGAL GUM - MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) EXTRACT - BHT - CITRONELLOL - SERINE - XANTHAN GUM - SODIUM STEARATE - ATELOCOLLAGEN - ZINC GLUCONATE - SODIUM HYALURONATE - SODIUM CHLORIDE.

   [+/-: CI 77002 (ALUMINUM HYDROXIDE) - CI 77007 (ULTRAMARINES) - CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE) - CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES) - CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)]. N 06069/A

   reageren
  89. zegt:

   Hallo Jetske,

   Ik heb last van rosacea en lichte couperose. Na lang te hebben gezocht naar een product met een korte ingrediëntenlijst en met enkel natuurlijke stoffen, ben ik uiteindelijk terecht gekomen op de producten van PureNuffStuff.

   Helaas, en tot mijn verbazing, lijkt mijn huid deze crème niet goed te verdragen. Mijn gezicht wordt warm en voelt tintelend aan. Ook lijkt het mijn rosacea uit te lokken door de toegenomen roodheid. Zou jij misschien jouw mening kunnen geven over dit product en de ingrediënten? Indien deze niet geschikt is voor mij, weet jij dan wellicht een beter alternatief?

   Ingredienten (INCI): water; shea butter (Butyrospermum Parkii); apricot kernel oil (Prunus Armeniaca); vegetable glycerine (glycerine); emulsifying wax; vitamin E (Tocopherol Vitamin E);

   Heel fijn dat je mensen via deze weg de mogelijkheid geeft hun vragen te laten stellen. Dit wordt zeer gewaardeerd. Er staat zoveel tegenstrijdige en verwarrende informatie op het internet dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

   Groet Maarten

   reageren
  90. zegt:

   @Maarten

   Theoretisch zijn de ingredienten prima, maar misschien zijn ze niet de meest nuttige ingredienten wanneer je rosacea hebt. Sowieso moet je er mee stoppen als je huid er niet goed op reageert. Het kan zijn dat je ergens allergisch voor bent, maar omdat het ook (om het oneerbiedig te zeggen) een soort van zelfgemaakte producten zijn weet je ook niet of het product ph-huidneutraal is en of het wel goed bewaart kan worden. Een product waar alerlei bacterien in gaan groeien is ook niet goed om op je huid te smeren.

   Gebruik milde producten en ga op zoek naar een creme met vitamine c, niacinamide, bisabolol, groene thee, allantoine of licorice extract. Puur natuurlijke producten zijn niet per definitie beter. Pas ook op met het te lang en met te heet water douchen.

   Succes.

   reageren
  91. zegt:

   Beste Peter,

   Bedankt dat je de moeite hebt genomen te reageren. Uiteraard ben ik benieuwd welk product jij mogelijk zou aanraden die de door jou genoemde stoffen bevat. Het is moeilijk om een goed product te vinden omdat er vrijwel altijd een waslijst aan synthetische stoffen inzitten. Hoe meer stoffen die je nauwelijks kan uitspreken, des te meer kans op uitslag en hiermee huidproblemen, dit lijkt mij althans een aannemelijke theorie voor mensen met Rosacea.

   Ik weet dat Eucerin speciale producten heeft voor de Rosacea huid. De lijst van ingredienten is echter ook lang met moeilijk uitspreekbare stoffen.

   Bedankt.

   reageren
  92. zegt:

   @Maarten Synthetische stoffen zijn niet altijd slecht, maar inderdaad heb je bij lange ingredientenlijsten meer kans dat er iets tussen zit waar je niet goed tegen kunt. De Moisturizer Droge Huid van Uncover is heel goed, maar je kunt ook de Olaz Total Effects (parfumvrij) proberen die is nu 10 euro bij trekpleister en etos. Maar heb je nog een specifiek product gevonden waarvan je denkt dat hij goed is, dan kun je altijd de ingredienten posten.

   reageren
  93. zegt:

   Beste Jetske,

   Paula (Paula's choice) heeft ook een webshop online met producten. Kun je daar iets over zeggen? Zijn dat goede producten?

   reageren
  94. zegt:

   Beste Peter,

   Wederom bedankt voor je reactie. Graag zou ik je willen vragen hoe jij denkt over het onderstaande product van Decubal dagcreme SPF 15. Zitten er ongezonde/chemische stoffen in die beter vermeden kunnen worden? De producten zijn voor de gevoelige en droge huid. Ik ben benieuwd.

   Aqua, Octyldodecanol, Octocrylene, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Sorbitan Stearate, Polysorbate 60, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Tocopherol, Xylitylpolyglucosides, Ethylhexylglycerin, Xylitan, Xanthan Gum, Xylitol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Dimethicone, Phenoxyethanol.

   reageren
  95. zegt:

   Beste jetske, Ik ben een meisje van zeventien en ben heel erg met mijn huid bezig, omdat ik er op jonge leeftijd al zoveel mee bezig was heb ik door het teveel aan scrubs en maskertjes een heel erg gevoelige huid gekregen, die beschadigd was zei de dermatoloog. de dermatoloog heeft mij voorgeschreven om smorgens en savonds cleanance miccelair water te gebruiken van eau thermale avene om zacht te reinigen endan een zelfgemaakte dagcreme(van apotheek) en als nachtcreme cicalfate van eau thermale avene. nu ben ik ook erg bezig met zonbescherming en heb al verschillende zonnecremes gehad van de parfumerie, apotheker etc. ik kreeg vorig jaar tijdens de vakantie constant kleine witte blaasjes opmijn gezicht (vooral wangen) en mama zei dat dit een allergische reactie op iets was maar ze jeukten niet. ik heb nu een zonnecreme van clinique aangekocht, de suncream for face spf40 maar ik heb gezien dat hier oxybenzone in zit dat jij afraad. la roche posay cremes en louis widmer heb ik ook al gehad maar hier kreeg ik ook zulke uitslag van.. weet nietmeer wat te doen om geen uitslag te krijgen en toch goede ingredienten in een creme te hebben die jij aanraad. het liefst heb ik een creme datje alleen omte zonnen kunt gebruiken maar ook eentje waarover ik foundation kan opdoen, niet droog of te vettig dus. ik hoop heel erg dat u mij iets kunt aanraden voor elke dag te gebruiken want zit er erg mee. groetjes Cara ( antwoord alsjeblieft ook naar mijn email adres als dat gaat voor het antwoord)

   reageren
  96. zegt:

   @Cara

   Zelf weet ik zo niet zeker waardoor de blaasjes ontstaan (omdat je geen jeuk ervaart), maar het klinkt toch redelijk als zonneblaasjes (zonneallergie). Wel opmerkelijk dat jouw dermatoloog Avene aanraadt, bij mij zeiden ze ook al dat parfum in reinigingsproducten een minder groot probleem is. De cicalfate geeft een redelijke ondersteuning voor huidherstel, het bevat paraffine (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22994201), zink oxide (o.a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2275309) en koper/zinksulfaat (o.a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11959648). Een toevoeging met panthenol, niacinamide en allantoine kan ook goed helpen bij een droge, gevoelige en beschadigde huid. Allantoine geeft bovendien een zacht huidgevoel. Zou ik misschien mogen weten wat de ingredienten van de creme zijn die de apotheek voor je maakt. Jetske heeft goede en veilige zonnebrand cremes ontwikkeld, deze geven zeer weinig kans op huidreacties. Deze kun je zeker proberen, hopelijk kan Jetske je ook nog wat verder helpen over de oorzaak van de witte blaasjes.

   reageren
  97. zegt:

   Beste Jetske,

   Wat kun je zeggen over de volgende ingrediënten? Dit is een oil of olaz product.

   aqua, glycerin, ethylhexyl salicylate, niacinamide, butyl methoxydibenzoylmethane, dimethicone, isopropyl isostearate, polyacrylamide, octocrylene, phenylbenzimidazole sulfonic acid, panthenol, tocopheryl acetate, tocopherol, camellia sinensis leaf extract, sodium ascorbyl phosphate, sucrose polycottonseedate, c13-14 isoparaffin, peg-100 stearate, peg-4 laurate, laureth-7, titanium dioxide, dimethiconol, cetearyl glucoside, arachidyl alcohol, behenyl alcohol, benzyl alcohol, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, myristyl alcohol, stearyl alcohol, zinc oxide, carbomer, ammonium polyacrylate, disodium edta, palmitic acid, stearic acid, triethanolamine, ptfe, bht, iodopropynyl butylcarbamate, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, ci 16035, ci 19140

   Alvast bedankt!

   Groeten Joyce

   reageren
  98. zegt:

   Ik gebruik veel producten van Vichy. Mijn foundation is Vichy Normaderm teint. Mijn vraag is of u bekend bent met deze lijn en of u weet of deze lijn veel van deze stoffen bevat? Ik kan immers de verpakking van de foundation niet meer vinden haha. Ik gebruik dit al drie jaar vast. Kan het zijn dat mijn grove zichtbare poriën hierdoor zijn ontstaan?

   Vriendelijke groet Susanne

   reageren
  99. zegt:

   http://www.nu.nl/lifestyle/3520171/steeds-meer-mensen-allergisch-cosmetica.html

   reageren
  100. zegt:

   @Daphne

   Ja, daarom is het beter de methylisothiazolinonen inderdaad te vermijden, net zoals Jetske adviseert!

   reageren
  101. zegt:

   Wat een fijne site, echte adviezen en tips in plaats van mooie praatjes zoals ik veel reclames. Ik ben al een hele tijd op zoek naar de juiste producten voor mijn gezicht. Ik heb een gevoelige huid die snel rood word maar daarnaast is mijn huid ook snel vet heel lastig het perfecte product te vinden. Op dit moment gebruik ik producten van Avene en La Roche-Posay. Maar ik heb geen idee of deze producten 'veilig' zijn wat betreft ingredienten.

   Zitten er in deze producten stoffen die je huid kunnen irriteren? Of kan ik deze producten gewoon gebruiken?

   La Roche-Posay

   Product: FYSIOLOGISCHE MICELLAIRE OPLOSSING voor gevoelige huid

   Ingrediënten: AQUA / WATER HEXYLENE GLYCOL POLOXAMER 184 GLYCERIN DISODIUM COCOAMPHODIACETATE DISODIUM EDTA CITRIC ACID DIHYDROCHOLETH-30 SODIUM CHLORIDE SODIUM DIGLYCOLATE SODIUM GLYCOLATE POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE PARFUM / FRAGRANCE

   La Roche-Posay

   Product: ROSALIAC MICELLAIRE GEL voor gevoelige huid die snel rood word

   Ingrediënten: AQUA / WATER BUTYLENE GLYCOL GLYCERIN TRIETHANOLAMINE SIMETHICONE CAFFEINE SODIUM CITRATE ASCORBYL GLUCOSIDE POLOXAMER 184 DISODIUM COCOAMPHODIACETATE DISODIUM EDTA HYDROXYPROPYL GUAR CITRIC ACID BIOSACCHARIDE GUM-1 DIHYDROCHOLETH-30 ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER SODIUM CHLORIDE SODIUM DIGLYCOLATE SODIUM GLYCOLATE PHENOXYETHANOL METHYLPARABEN ETHYLPARABEN PROPYLPARABEN BUTYLPARABEN ISOBUTYLPARABEN

   Eau Thermale Avène

   Product: mattifying fluid

   Ingrediënten: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). BUTYLENE GLYCOL. ISOHEXADECANE. GLYCERIN. POLYMETHYL METHACRYLATE. WATER (AQUA). ACRYLATES/ACRYLAMIDE COPOLYMER. AMMONIUM GLYCYRRHIZATE. CETRIMONIUM BROMIDE. FRAGRANCE (PARFUM). GLUTAMIC ACID. MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM). PHENOXYETHANOL. POLYSORBATE 85

   Eau Thermale Avène

   Product: cleansing foam voor normale tot gecombineerde huid

   Ingrediënten: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). WATER (AQUA). SODIUM COCOAMPHOACETATE. SODIUM COCOYL GLUTAMATE. LACTIC ACID. CITRIC ACID. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). GLUTAMIC ACID. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM BENZOATE. SODIUM CHLORIDE.

   Vriendelijke groet,

   Manja

   reageren
  102. zegt:

   Dag Jetske,

   Verleden jaar ben ik behandeld bij Cosmedilight te Amsterdam voor pigment cq couperose in mijn hals. Een huidtherapeute die bij Dr.de Boer, eigenaar van Cosmedilight, werkzaam is heeft tevens met een IPL apparaat ook een gedeelte van de bovenkant van mijn borst meegenomen. Nu heb ik een witte vlek overgehouden aan deze behandeling. Ik had gehoopt dat dit weer bij zou kleuren maar dat gebeurd niet. Mevr.de Boer is van mening dat ik een klacht moet indienen bij het VUMC te Amsterdam. Zij is als specialist ook deels werkzaam voor het VUMC. Ik ben voornemens dit te gaan doen, maar ben van mening dat dit op een andere manier opgelost zou moeten kunnen worden. Is Cosmedilight bij jou bekend en ik zou graag via dit forum willen weten of er meer patienten zijn die negatieve ervaringen hebben met dit instituut?????

   reageren
  103. zegt:

   Hai jetske,

   Allereerst echt complimenten voor jou site, en alle tips en hulp verleent aan mensen met zoveel vragen :D ik ben 20 jaar en heb al 5 jaar last van puisten. Ik ben van hindoestaanse afkomst met een gevoelige huid. Ik ben wel erg bekend in de beautywereld met verschillende producten. Ook benzolineproxide en tretoine en dergelijke. Ik lees veel. Ik heb laast een aanschaf gedaan an producten van chanel lijn ideale purete. Voor de vette huid ik was benieuwd wat je er precies van vindt. Zijn er active ingrediënten in of juist niet. Hier volgen de ingrdienten van de creme, lotion en face wash.

   De chanel purete ideale mattifying fluid ingredienten:

   Aqua.glycerin.alcohol denat. Cyclohexasiloxane.butylene glycol.hydrogenated polydecene.hdi/trimethylol.hexyllactone crosspolymer.ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer.beheneth-25. Dimethicone. Hamamelis virginiana(witch hazel) water.glyceryl stearate.niacinamide. Tocopheryl acetate. Propylparaben. Salicylic acid. Parfum.faex(yeast extract) aesculus hippocastanum (horse chestnut) seed extract. Silica. Phenoxyethanol. Ammonium glycyrrhizate. Xanthan gum. Sodium citrate.panthenol.propylene glycol.zinc gluconate.tetrasodium edta. Bht. Caffeine.sodium hyaluronate . Alteromonas ferment extract. Methylparaben citric acid. Biotin. Butylparaben. Ethylparaben.isobutylparaben

   De face was chanel gel purete :

   Aqua. Sodium laureth sulfate.cocamidopropyl betaine. Propylene glycol. Peg-7 glycerin cocoate. Sodium chloride. Liriodendron.tulipifera leaf wax. Phenoxyethanol. Parfum(fragance). Methylparaben. Propylparaben. Alpha-glucan oligosaccharide. Tretrasodium edta. Ethylparaben. Sodium citrate. Caprylic/capric triglyceride. Glycerin. Spiraea ulmaria extract. Citric acid. Potassium sorbate. Sodium benzoate.

   De tonic is eigenlijk ongeveer hetzelfde. Ik hoop dat u mij hierover zo snel Mogelijk kunt adviseren :) ik ben benieuwd alvast hartelijk dank!

   Groetjes, Chandeni

   reageren
  104. zegt:

   Beste Jetske, Eigenlijk had ik elke zomer, wanneer het maar een beetje mooi weer was, last van zonne-allergie. Dacht ik. Ik verbrandde snel, en kreeg op mijn handen en armen kleine, jeukerige bultjes. Tot ik er vorig zomer achter kwam, dat als ik me niet insmeerde ik niet verbrandde en geen bultjes kreeg. Ik vermoedde dat ik wel eens allergisch kon zijn voor (bepaalde soorten zonnebrandcreme/-spray. Dit voorjaar heb ik de proef op de som genomen en inderdaad, weer bultjes en roodheid na het insmeren. Nu heb ik dit ervaren met meerdere soorten creme/lotions. Heb jij enig idee in welke bestanddelen ik deze allergie moet zoeken of komt dit vaker voor? Niet-insmeren lijkt me namelijk geen optie! Groet, Ellen

   reageren
  105. zegt:

   Beste Jetske,

   Ik vond op het internet een product tegen couperose dat de aandoening verminderd, ook de roodheid. Onder staan de ingredienten. Het is wel wat veel maar misschien zitten er echt stoffen bij die helpen of juist schadelijk zijn. Parfum is sowieso slecht maar misschien is dit wel hypoallergene parfum.

   Vast hartelijk dank voor je Tijd.

   aqua, cetearyl alcohol, glycerine, viscum album, vaccinium myrtillus, helianthus annuus, cetearyl isononanoate, peg-5 pentaerytrityl ether/ppg-5 pentaerytrityl ether/glycine soja, persea gratissima oil unsap, trimethylglycine, titan dioxide, vitis vinifera (grape) fruit cell extract/ isomalt/Lecithin/ sodium benzoate, acrylate, magnesium aluminium silicate, inulin lauryl carbamate, xanthan gum, sucrose laurate, phenoxyethanol/ ethylhexylglycerin, parfum

   reageren
  106. zegt:

   Hoi Jetske,

   Ik zag dat je in sommige reacties/artikelen wel een dagcreme met spf aanraad en sommige niet. Soms zeg je dat actieve bestanddelen in een cleanser wel werken en in andere juist weer niet omdat je het wegspoelt. Zou je mij kunnen uitleggen waarom? Ook zou ik graag willen weten of je producten kan aanraden die goed en dierproefvrij zijn? The bodyshop aloë lijn heb ik al geprobeerd, maar daar gaat mijn huid van prikken. Ik heb een normale tot vette huid, in de winter droog met velletjes op mijn neus. Mee-eters op mijn neus en eromheen. Verder vrij rustig, niet heel veel pukkels alleen wel voor mijn menstruatie.

   Groetjes Kim

   reageren

   1. Beste Kim,

    In principe adviseer ik om een moisturizer en zonnebrandcrème apart te gebruiken. Dit om een aantal redenen: in de avond heb je natuurlijk een moisturizer nodig maar geen zonnefilter. In de zomer heb je de zonnebrandcrème vaker nodig op een dag en kan je dit product vaker aanbrengen. Daarnaast zorgen zonnefilters ervoor dat actieve ingrediënten minder goed in de huid kunnen komen om hun werk te doen. In de winter is het niet nodig om de huid om de twee uur opnieuw in te smeren. Omdat mensen het soms lastig vinden om in de winter een zonnebrandcrème te gebruiken, kan je ook kiezen voor een dagcrème met SPF. Dit is dan voldoende. Je moet je dan wel realiseren dat de werkzaamheid van de overige actieve ingrediënten in het product zeer waarschijnlijk minder zal zijn. Het is inderdaad niet nodig om een cleanser te gebruiken met actieve ingrediënten. Deze spoel je weer van je gezicht. Je kunt beter kiezen voor een moisturizer met werkzame stoffen zoals vitamine C en niacinamide.

    Op mijn blog vind je producten terug die ik adviseer: www.jetskeultee.nl/productadvies. Of deze producten proefdiervrij zijn durf ik je niet te zeggen. Je kunt uiteraard altijd contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

    Groetjes Jetske

    7 November 2013 om 11:01
 2. zegt:

  Dag Jetske, Net als Ida en Marijke eerder ben ik benieuwd naar je mening over Reverta face it. Vanaf mijn 18e verzorg ik mijn huid goed. Ik heb verschillende merken gebruikt, zoals Clarins, Clinique en Sisley. Nadat ik een paar jaar geleden allergisch reageerde op Clinique en mijn huid sowieso gevoeliger is geworden, ben ik zoekende. Ik heb couperose en inmiddels ook een milde vorm van rosacea en ben 51 jaar. Nu gebruik ik sinds een tijdje Cetaphil, een neutrale crème die alleen hydrateert. Ik wil een crème die meer doet maar ben ook bang dat mijn huid daar weer geïrriteerd van raakt. Daarnaast ben ik op zoek naar een betaalbare crème. In de Reverta crème zitten veel ingrediënten, die weliswaar geen van allen op jouw 'huid-irriterende' lijst staan, maar waarvan ik me toch afvraag of de crème inderdaad zo goed kan zijn als wordt beweerd. Vandaar dat ik je weer vraag wat jij van deze crème vind. Alvast dank voor je moeite en antwoord, Groetend, Henriette

  reageren
  1. zegt:

   Ik ben ook benieuwd wat er van Reverta gevonden word. Ik kan geen antwoord vinden.

   reageren
 • zegt:

  Beste Jetske,

  Wat is jouw mening over Eucerin Anti-Redness?

  Groetjes,

  Robert

  reageren
  1. zegt:

   @ Robert

   Welk product uit die Anti-Redness-lijn van Eucerin bedoel jij? Het is bekend dat niet alle producten uit één lijn dezelfde kwaliteit hebben. Sommige producten zijn prima en andere producten uit dezelfde lijn hebben toch irriterende ingrediënten.

   Ik zie dat de dagcreme van Anti-redness van Eucerin als eerste in de INCI alcohol noemt (zie http://www.eucerin.com/product-finder/anti-redness-day/a2e4fe777310c8b3de25ea039db3078d/). Alcohol is een irriterend ingrediënt. Zie eventueel http://jetskeultee.nl/alcohol-in-huidverzorgingsproducten-liever-niet/obj7777478

   reageren
 • zegt:

  Het enige dat er staat is Anti-Rougeurs en hetgeen dat uit het flesje komt is groen. Tevens zit er een factor in van SPF 15. Ik lees ook op het flesje dat er Alcohol Denat inzit. Daarom vertrouw ik het ook niet. Het is in ieder geval een wit flesje voor zover je daar iets mee kunt! Voor de rest heb ik er weinig verstand van helaas, maar dat mogen duidelijk zijn :)

  reageren
  1. zegt:

   @ Robert

   Het lijkt me dat het dan gaat om de dagcreme van Eucerin Anti-Redness. De ingrediëntenlijst daarvan vind je hier http://www.eucerin.com/product-finder/anti-redness-day/a2e4fe777310c8b3de25ea039db3078d/.

   De hoeveelheid alcohol denat. lijkt me niet wenselijk. Over de rest van de ingrediënten kan wellicht iemand anders hier je wat meer vertellen.

   Succes!

   reageren
   1. zegt:

    @ Robert & Daphne

    De ingredienten op de Eucerin site staan in alfabetische volgorde. De INCI lijst is: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Dimethicone, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Butyrospermum Parkii, CI 77891, Lauroyl Lysine, Squalane, Alcohol Denat., Titanium Dioxide, Sorbitan Stearate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Butylene Glycol, Magnesium Aluminum Silicate, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben, Trimethoxycaprylylsilane, Iodopropynyl Butylcarbamate, BHT, CI 77288, CI 77289, CI 77007.

    Ethylhexyl Methoxycinnamate is een wat minder goede zonnefilter. Kleurstoffen vind ik ook wat minder. Iodopropynyl Butylcarbamate is een conserveringsmiddel wat in lage concentraties wordt gebruikt, ik ken het niet zo goed, volgens mij komt allergie voor dit stofje wel steeds vaker voor. En dan heb je nog de vraag of zoethoutwortel in een werkzame concentratie is gebruikt.

    reageren
 • zegt:

  hoi jetske ,wat vind je van de ingrediënten in deze dagcreme aqua beta caroteen biosaccharide gum 1 biotin butylene glyrol butyrospernum parkil boter cytyl alcohol ethylhexyl cocoate glyceryl stearate citrate hydrogenated coco glyceredes octyldodecanol phenoxyethanol sodium carbomer stearyl alcohol tocopherol tocopheryl acetate trisodium edta ubiquinone zea mays 1,2,hexanediol een hele lijst kan ik deze dagcreme gebruiken ,want ik kan er gelukkig tegen

  reageren

 • Beste Willie,

  Je kunt de ingrediëntenlijst bekijken met behulp van deze blogs: http://jetskeultee.nl/de-6-stappen-naar-jouw-perfecte-gezichtscreme/obj10450398 http://jetskeultee.nl/de-zoektocht-naar-cosmetica-de-ingredientenlijst/obj7777416 http://jetskeultee.nl/26-geurstoffen/obj7777447 http://jetskeultee.nl/alcohol-in-huidverzorgingsproducten-liever-niet/obj7777478 En natuurlijk de bovenstaande blog :-).

  Groetjes Jetske

  10 February 2014 om 09:25
 • zegt:

  Beste Jetske, Ik heb een poederfoundation gekocht waar ik op zich tevreden mee ben. Ten minste: met het effect die de foundation geeft. Laatst kwam ik erachter dat parfum en alcohol vrij hoog op de ingredientenlijst staan; nog boven het midden. Ik heb verder geen last van pukkels of i.d. Mijn vraag is of parfum en alcohol in een poederfoundation ook schadelijk is? Of is het minder schadelijk in een poederfoundation dan in een vloeibare foundation?

  Alvast dank!!

  reageren

  1. Beste Lisa,

   Of een crème of make-up parfum bevat maakt niet uit: parfum is nummer een allergeen. De huid kan ook geïrriteerd zijn zonder dat je dit ziet met het blote oog: het kan wel betekenen dat de huid uiteindelijk sneller zal verouderen. Als alcohol helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat hoef je je er niet teveel zorgen om te maken.

   Groetjes Jetske

   28 February 2014 om 15:32
 • zegt:

  Hallo Jetske, Wat fijn om een site tegen te komen waar je eerlijk advies krijgt over producten en ingredienten. Ik ben nu al heel wat wijzer geworden, maar vind het ontzettwnd moeilijk om de 'juiste' producten te vinden. Ik gebruik sinds kort producten van Avene. Ik zie nu dat er parfum zit in beide producten die ik gebruik.

  Mijn vraag: is parfum per definitie altijd slecht? Oom als er verder geen verkeerde stoffen in zitten? Anders moet ik op zoek naar een ander reinigingsproduct.

  Groetjes! Manja

  reageren

  1. Beste Manja,

   Parfum is nummer een allergeen. Dit betekent dat het ingrediënt de hoogste kans geeft op een reactie van de huid. Dit is de reden dat ik het adviseer te vermijden. Op de volgende blog vind je producten die ik adviseer: www.jetskeultee.nl/productadvies.

   Groetjes Jetske

   14 March 2014 om 12:08
 • zegt:

  Hallo Jetske Ik gebruik naar alle tevredenheid al ruim een jaar je exfoliant en moisterizer. Nu heb ik de volgende vraag: mijn huid kan wel wat hydratatie gebruiken en wat mijn rimpels zouverminderen (de wallen onder mijn ogen zijn erg droog.) Nu las ik ergens op een site dat iemand zijn eigen serum maakte met vitamine E en amandelolie. Weet jij een goede extra hydratatie creme voor de wat drogere rijpe huid inclusief wallen? Ik zag een olie met de volgende ingrediënten: (leek me goedkoper dan bv Estee Lauder Advanced Night Repair.) Kan ik deze olie dan op doen voordat ik je moisterizer gebruik?

  Ethylhexyl Stearate, Glycine Soja Oil, Simmondsia,Chinensis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Calendula Oil, Retinyl Palmitate, Parfum, Carrot Oil, Tocopherol,Hydrogenated Vegetable Glycerides Citrate,Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Alpha-isomethyl,Ionone, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool,Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde,Butylphenyl Methylpropional, Eugenol, Citronellol,Benzyl Benzoate, Geraniol, Cinnamyl Alcohol, Isoeugenol,Citral, Coumarin, Farnesol, Benzyl Alcohol,Amyl Cinnamal.

  Groetjes Josée

  reageren

  1. Beste Josée,

   Fijn om te lezen dat je tevreden bent :-). Droogtelijntjes kunnen wel verminderen, maar bestaande rimpels kunnen niet weggesmeerd worden. Vitamine A zuur is het enige ingrediënt waarvan bewezen is dat het bestaande rimpels kan verminderen (http://jetskeultee.nl/vitamine-a-retinoiden/obj7777395). Vaseline is echt een kampioen in vocht vasthouden en je zou dit over je moisturizer (’s avonds) aan te kunnen brengen. Informatie over wallen vind je op mijn volgende blog: http://jetskeultee.nl/is-er-een-oplossing-voor-wallen/obj7777370.
   De ingrediëntenlijst van het product kan je bekijken met behulp van de volgende blogs: http://jetskeultee.nl/de-6-stappen-naar-jouw-perfecte-gezichtscreme/obj10450398 http://jetskeultee.nl/de-zoektocht-naar-cosmetica-de-ingredientenlijst/obj7777416 http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325 http://jetskeultee.nl/26-geurstoffen/obj7777447

   Groetjes Jetske

   14 March 2014 om 12:23
 • zegt:

  N.A.V. van jou artikel over pukkeltjes die geen pukkels zijn, wil ik graag ook bewuster met mijn huidverzorging bezig. Mijn voorhoofd zit vol kleine pukkeltjes. Sommige rijpen en kan ik daardoor uitknijpen. Mij lijkt het dat daar gewoon talg uitkomt. Met mijn 22-jarige leeftijd ben ik de pukkels compleet beu! Mijn hele voorhoofd is lelijk. Ik draag verder geen pony oid, dus ik ga me concentreren op de huidverzorging.

  Momenteel gebruik ik de PCLE Fluïde en crème als dag- en nachtverzorging. Hier heb ik de ingrediënten van de fluïde: Aqua, Glycerin, Cocoglycerides, Propylheptyl Caprylate, Isohexadecane, Sodium Polycrylate, Glycol Distearate, Topocheryl Acetate, Coco Glucoside, Glycoproteins, Valine, Threonine, Ceratonia Siliqua Gum, Glutamic Acid, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Parfum, Xanthan Gum, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Citronellol, Linalool, Benzyl Salicylate, Geraniol.

  Liefs, Tamara

  reageren

  1. Beste Tamara,

   Het product bevat parfum (nummer een allergeen). Om deze reden zou ik het product niet adviseren. Verder zou je last kunnen hebben van pityrosporum folliculitis: http://jetskeultee.nl/puistjes-die-geen-puistjes-zijn/obj7780550. Je kunt natuurlijk altijd een afspraak maken met een dermatoloog. Het is voor mij soms wat lastiger omdat ik je huid natuurlijk niet gezien heb :-).

   Groetjes Jetske

   14 March 2014 om 13:38
   1. zegt:

    Hoi Jetske! Ik wil je allereerst heel erg bedanken voor je reactie. Ik ben gestopt met het gebruik van een siliconen primer en ben begonnen met het gebruiken van een BHA exfoliant en ik moet zeggen dat mijn puistjes drastisch verminderd zijn in een hele korte tijd! Ik heb vandaag de crème van Olaz gekocht, aangezien de PCLE parfum als ingrediënt heeft. Nu zag ik tot mijn schrik dat de Olaz crème dimethiconen bevat. Conen zijn toch siliconen? Denk je dat ik door dit product wéér puistjes ga krijgen? Ben nu beetje benauwd om het weer te gebruiken. Het gaat nu juist zo goed.. Alvast bedankt.

    Liefs, Tamara

    reageren

    1. Beste Tamara,

     Fijn om te lezen dat het beter gaat met je huid. Dimethicone is inderdaad een silicoonachtige stof. Het geeft de huid een glad gevoel bij aanraking en kan in principe voor alle huidtypen gebruikt worden. Het verstopt de huid niet en mensen zijn er vrijwel nooit allergisch voor. In principe krijg je geen puistjes van dit ingrediënt.

     Groetjes Jetske

     7 April 2014 om 16:29
     1. zegt:

      Dankje Jetske! Ik vind het súper dat je online zo veel hulp biedt. Ik ben je erg dankbaar.

      Groetjes, Tamara

      reageren

      1. Fijn Tamara :-)!

       22 April 2014 om 09:25
    2. zegt:

     Best Jetske, Als ik op site van Paula's Choice kijk dan wordt er bij Propylene Glycol ook verwezen naar Hexylene Glycol. Zijn dit verschillende namen voor hetzelfde ingrediënt? Ik gebruik nl een product waar als 2e ingrediënt Hexylene Glycol staat. Groetjes Eef

     reageren

     1. Beste Eef,

      Propylene glycol en hexylene glycol lijken op elkaar maar zijn niet dezelfde ingrediënten. Lees ook maar eens dit abstract: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2529099.

      Groetjes Jetske

      26 March 2014 om 13:30
   2. zegt:

    Beste Jetske,

    Ik ben fan van je website! Ik heb al een paar fijne producten van Paula's choice in huis, maar gebruik daarnaast ook sinds kort dagcreme van nivea sensitive, zonder parfum. Het voelt fijn op mijn huid, maar heel graag zou ik horen of de ingrediënten in deze creme ook daadwerkelijk 'goed' en/of gezond zijn. Zou je mij hier bij kunnen helpen?

    Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Methylpropanediol, Tapioca Starch, C12-15 Alkyl Benzoate, Dicaprylyl Ether, Sodium Phenylbenzimidazole Sulfonate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Hydrogenated Coco-Glycerides, Octyldodecanol, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine

    reageren
   3. zegt:

    Hallo mevrouw,

    Ik heb zonnebrandcrème in een tube van Etos, sensitive lijn met spf 50. Maar er zit als tweede ingrediënt octocrylene in. Dat is een chemisch filter, kan ik dat wel zomaar gebruiken? Zij richten toch schade aan de huid aan? Of kan ik eerst gewoon een dagcrème aanbrengen als huidbescherming en dan daarna de zonnebrand? Dan wordt mijn huid tweevoudig beschermd, klopt dat?

    Alvast bedankt voor uw antwoord.

    Ollie

    reageren

    1. Beste Ollie,

     Er zijn verschillende chemische filters en de een is beter dan de ander. Octocrylene heeft een uitstekende photostabiliteit en wordt vaak gebruikt als stabilisator voor andere meer instabiele zonfilters. Het blijkt dat het aantal gevallen van allergische contact dermatitis redelijk laag ligt in de verhouding van het (wereldwijde) gebruik van dit ingrediënt. Onderzoek laat zien dat fototoxische reactie niet direct veroorzaakt wordt door octocrylene maar door ketoprofen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov.proxy.library.uu.nl/pubmed/24628344.

     Groetjes Jetske

     14 April 2014 om 14:37
  2. zegt:

   Hoi Allemaal,

   Kan het kwaad deze dagelijks te gebruiken? GRAND ECRAN SOLAIRE VISAGE SPF 30

   Robert

   reageren

   1. Beste Robert,

    Zonder ingrediëntenlijst kan ik helaas niets zeggen over een product. Je kunt de ingrediëntenlijst van het product bekijken met behulp van de volgende blogs: http://jetskeultee.nl/de-6-stappen-naar-jouw-perfecte-gezichtscreme/obj10450398 http://jetskeultee.nl/de-zoektocht-naar-cosmetica-de-ingredientenlijst/obj7777416 http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325 http://jetskeultee.nl/26-geurstoffen/obj7777447

    Groetjes Jetske

    14 April 2014 om 14:53
 • zegt:

  Hoi Jetske,

  ik ben al tijden op zoek naar een goede zonnebrandcrème, en ben inmiddels op advies van jou gegaan voor de clinique city block sheer, die echt heel goed helpt voor mijn gezicht.

  Eerder probeerde ik ook al de Biodermal Zonnemilk voor de gevoelige huid met SPF 30, waar ik een ernstige allergie voor bleek te hebben, terwijl de meeste zeggen dat die zo fijn is.

  Aqua, octocrylene, C12-15 alkyl benzoate, butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexul salicylate, distarch phosphate, glycerin, aluminum starch octenyluccinate, octyldodecanol, methylene bis-benzotriazolul, tetramethylbutylphenol, pentaerythrityl distearate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, ethylhexyl triazone, tricontanyl pvp, ceteareth-20, gossypium hirsitum extraxt, tocopheryl acetate, propylene glycol, cyclopentasiloxane, decyl glucoside, xanthum gum, acrylates/vinyl isodecanoate crosspolymer, disodium EDTA, ethylhexylglycerin, sodium hydroxide, polyacrylamide, c13-14 isoparaffin, laureth-7, phenoxyethanol, methylisothazolinone.

  Heb jij zo op het eerste oog enig idee hoe dat zou kunnen komen?

  En daarnaast hoop ik dat je me nog kunt helpen met een andere vraag. Op mijn lichaam ben ik minder gevoelig voor dingen dan op mijn gezicht, maar ik wil voor mijn vakantie een goede, maar niet al te dure zonnebrand. Kan je me wat producten adviseren die ik specifiek voor mijn lichaam kan gebruiken? En is het toch beter om te gaan voor SPF 50 of toch voor de 30? Dit omdat mij de zonnebrand voor kinderen meestal beter lijkt, alleen die bestaan weer vaak uit SPF 50, wat mij ook heel vettig weer lijkt. Heel graag hoor ik jouw visie hierop en alvast bedankt voor je antwoorden!

  reageren

  1. Beste Joyce,

   De zonnebrandcrème van Biodermal is al eerder besproken op de blog:

   Het product bevat in ieder geval geen parfum of gedenatureerde alcohol wat positief is. Er is wel een bewaarstof gebruikt waar veel om te doen is geweest, namelijk methylisothiazolinone: http://jetskeultee.nl/hoe-zit-het-nu-precies-met-parabenen/obj7777326. Mijn voorkeur gaat uit naar producten die dit ingrediënt niet bevatten. Een SPF30 is voldoende; het beschermt voor 97% tegen UV-stralen. Een SPF50 bevat vaak meer ingrediënten om die ene extra product bescherming te bieden (98% bescherming). Geen enkele zonnebrandcrème beschermt voor 100%. Je kunt eens kijken of je wat tussen de volgende producten ziet voor je lichaam: www.jetskeultee.nl/productadvies.

   Groetjes Jetske

   4 June 2014 om 14:13
 • zegt:

  Goedemiddag Jetske, Ik ben al jaren op zoek naar lekkere producten, die ik rücksichtslos op kan doen;) . Nog een hele 'tocht'! In deze 'tocht' kwam ik natuurlijk ook op l'Occitane. Hierop staat op paar producten Peg 120 Peg PPg Peg 40. Dit is niet oké lijkt me....Ook schrok ik van merk Sabon, dat toch op enkele flessen 'parabeen-vrij' staat, maar dit blijkt niet elk product van hun te hebben?? Wat ik overigens een leuk en lekker product vind (vooral omdat ik van 'dikke pasta' en poedergeuren hou) is het merk: les Couvent Des Minimes, waarin naar mijn idee goede grondstoffen zitten. Bovenstaande zijn eigenlijk indirecte vragen.... Mooie dag verder.

  Hartelijke groet,

  Suzanne

  reageren
 • zegt:

  Hoi Jetske,

  Mijn gezin gebruikt al jaren (sinds de geboorte van mijn eerste kind) vanaf 1993 het zonneprodukt Vision. Vroeger waren de hoogtes van de zonnefactor anders dan nu, maar de laatste jaren gebruiken wij factor 30. Het bevat de volgende ingrediënten: Deionized water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Homosalate, Benzophenone-3, Ethylhexyl salicylate, Butyl methoxydibenzoylmethane, Pottasium cetyl phosphate, Dicaprylyl maleate, Alcohol, Sorbitol, Dimethicone, Aloe Barbadensis leaf juice, Tocopheryl acetate, Lecithin, Cetyl alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Propylpariben. Tevens staat er onder de ingrediëntenlijst geschreven: "dit product bevat oxybenzon".

  Het produkt bevalt ons goed. Mijn vraag aan jou is, is dit een verantwoord produkt om te gebruiken? Zo niet, wat raad je ons dan aan? Graag een produkt die je, net als Vision, eenmaal per dag hoeft aan te brengen. Echter vetten wij ons wel telkens opnieuw in, wanneer we uit het gezwommen hebben.

  Gr. Rina

  reageren

  1. Beste Rina,

   Oxybenzone is een zonfilter die ik niet adviseer: http://jetskeultee.nl/oxybenzone-benzophenone-3/obj7777432. Om deze reden zou ik deze zonnebrandcrème niet adviseren. De producten die ik adviseer vind je op de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

   23 June 2014 om 11:28
 • zegt:

  hoi,

  ik zag laatst een product en daar zat ethanol- alcohol in. Is dat ook een 'slechte' vorm van alcohol?

  vriendelijke groet,

  Arisia

  reageren

  1. Beste Arisia,

   Ethanol is ook een slechte alcoholsoort.

   Groetjes Jetske

   23 June 2014 om 16:19
 • zegt:

  Beste ik ben allergisch aan isohexadecane dit zit namelijk in de meerderheid van de oogontsminkers zeker in die dat geschikt zijn voor waterproof make-up ik heb er nu een gevonden zonder isohexadecane maar wel met isopropyl of isododecane nu is mijn vraag of deze twee hetzelfde zijn als isohexadecane of totaal iets anders zijn? alvast bedankt

  reageren

  1. Beste Felien,

   Dat is niet hetzelfde als isohexadecane, deze zou je dus zeker kunnen uitproberen! Groetjes, Jetske

   9 July 2014 om 17:20
 • zegt:

  Beste DR. Jetske,

  Vind dat u goede informatie levert op internet waar oneindig veel informatie te verkrijgen is. Al vier jaar zo bezig te proberen me mooie huid vlekjes en ontsteking vrij te krijgen want had altijd mooie huid. Hij is volgens mij erg gevoelig. Omdat er zoveel informatie van over internet staat weet je soms niet meer wat je moet geloven.

  Ben er nu sinds paar dagen (pas) wel achter reinigen met milde reinigingsproducten zonder parfum, alcohol, synthetische geurstoffen en kleurstoffen de oplossing kan zijn soms is de oplossing zo dichtbij en zonder dat dat niet eerder doordrong. Ben waarschijnlijk al die tijd door gegaan reinigen met producten waarvan ik dacht dat ze geen kwaad konden maar blijkbaar toch wel door bijv. De parfum die erin zat. Dus heb waarschijnlijk me huid verziekt zonder dat nodig was door de beschermlaag of ph waarde te beschadigen. Maar geef niet op en ik ga slagen om het mooi te krijgen. Maar er valt te blijven leren. Ben overigens een man.

  Nu heb ik dus een product gevonden waarvan ik dacht dat het goed was heb het besteld en komt uit UK. Namelijk van Bulldog: http://meetthebulldog.com/product/view/40 Heb er de moisturizer bij. Miscchien later nog de scrub en scheer gel en after shave balm bij.

  Nu zie ik ook dat u bijv. Citrus achtige ingrediënten afraadt. Dus nu is dit product waarschijnlijk weer niet goed? XD

  Het is een hele lange zoektocht waardoor ik wel steeds meer leer over de huid en hoe te behandelen. Daarbij combineren met pumpkin peeling van huidtherapeute.

  Soms denk ik dan ook van misschien maak ik het erger met die zoektocht en is alleen wassen met water al voldoende. Het is zo lastig en niemand heeft het antwoord of de magische formules kunnen overhandigen. Moet het zelf ontdekken en dat gaat alleen met leren van fouten blijkbaar.

  Nu is o.a. mijn vraag wassen voor mijn gevoelige huid die altijd super mooi glad en egaal was met alleen water of met producten zonder de ingrediënten zoals zojuist door mij of door u aangegeven zoals Bulldog? Als u begrijpt wat ik bedoel.

  Hoop misschien dat u mij verder kunt helpen of kunt onderwijzen waar ik echt wat voor voel en aan heb.

  Bedankt alvast. Vr. Groet

  reageren

  1. Beste Aal,

   Heb je de volgende blogs al gelezen? http://jetskeultee.nl/speciale-huidverzorging-voor-mannen/obj7777418 http://jetskeultee.nl/mannencosmetica-better-safe-than-sorry/obj7777503 http://jetskeultee.nl/mannen-en-vrouwencosmetica-zoek-de-verschillen/obj7777489 Zoals je kunt lezen hebben mannen en vrouwen nagenoeg dezelfde verzorging nodig voor hun huid. Het is belangrijk milde producten te gebruiken zonder irriterende ingrediënten. Een droge huid hoef je niet twee keer per dag te reinigen, een keer met lauwwarm water en de andere keer met een milde cleanser kan ook. Een scrub (met korreltjes) adviseer is niet, je kunt beter kiezen voor een exfoliant: http://jetskeultee.nl/het-verwijderen-van-dode-huidcellen-een-exfoliant-of-scrub/obj7777427. Citrusachtige stoffen adviseer ik inderdaad niet (m.u.v. citric acid). De producten die ik adviseer vind je op de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

   25 July 2014 om 10:43
 • zegt:

  Wil ik toch nog een vraag aan toevoegen als het mag.

  Heb nu van Bulldog: original face wash, sensitive moisturizer en de face scrub besteld. (Heb scrub toegevoegd kon nog)

  Heb toch wel goed gevoel over dat dit wel goed zou kunnen zijn. Alsnog benieuwd en geïnteresseerd in uw mening.

  Alleen nog een belangrijke vraag en dat is geldt die ingrediënten ook voor haar shampoo en haar gel?

  Omdat met wassen kan altijd op je huid komen per ongeluk of gegarandeerd ondanks de moeite.

  Gebruik nu in principe head en shoulders anti Roos om te voorkomen. Voor me haar en hoofdhuid heel tevreden, alleen zie al 3 ingrediënten die worden afgeraden.

  Vandaar heel benieuwd want wil alles goed doen zoals u begrijpt. Wil een mooie huid :). Hoop dat u mijn vraag kwesties begrijpt en er wat mee kan.

  Heel benieuwd naar uw reactie en anders moet ik daar ( haar shampoo en gel) ook iets heel geschikts voor gaan zoeken en vinden.

  Vr. Groet

  reageren

  1. Beste Aal,

   Ik zie dat ik je vraag (over de scrub) uit deze reactie al bij je vorige vraag redelijk beantwoord heb :-).

   Groetjes Jetske

   25 July 2014 om 10:44
 • zegt:

  Beste DR. Jetske,

  Daarbij vind ik nu ook voor bijvoorbeeld de haarstyling dit: Logona Haargel Style & Shine - Ingrediënten: Aqua (water), Alcohol*, Glycerin, Dehydroxanthan Gum (Xanthaan), Sorbitol (suikeralcohol), Bambusa vulgaris (Bamboe) extract, Betula alba (Berk) Leaf Extract*, Parfum (uit etherische oliën), Mica, Citric Acid (citroenzuur), Sodium Citrate, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Geraniol, Benzyl Cinnamate, Eugenol, Benzyl Alcohol, CI 77891 * uit biologische landbouw

  Of

  Sante Natuurcosmetica Natuurlijke styling gel van Sante verstevigt en verzorgt je haar tegelijk. De zuiver natuurlijke ingrediënten hydrateren je haar en belasten het niet. INGREDIENTEN (INCI): Aqua (Water), Alcohol*, Glycerin, Dehydroxanthan Gum, Sorbitol, Coco Glucoside, Betula Alba Leaf Extract*, Citric Acid, Sodium Citrate, Parfum (Essential Oils), CI 75120 * van biologische oorsprong Natuurlijke cosmetica hairstyling

  Dan staat er wel alcohol of parfum maar hebben ze het toch over 100% natuurlijke ingrediënten. Zoals van de biologische landbouw of oorsprong of etherische oliën. Mag het dan wel of is het misleidend?

  Daarbij hier de ingrediënten van bulldog originaliteit face wash, zodat u niet hoeft te zoeken. Sorry voor lang verhaal maar kon niet anders anders verwijderd u mijn reacties als het te lang is:

  Aqua (Water) cocamidopropylbetaïne Coco-glucoside Glycerine Glycereth-26 Natrium lauroylsarcosinaat acrylaten / C10-30 alkyl acrylaat Crosspolymer Fenoxyethanol Natriumchloride benzoëzuur Dehydroazijnzuur natriumlauraat Natriumhydroxide Camellia sinensis (groene thee) blad extract Citrus aurantium bergamia (Bergamot) schil olie Citrus Limon (Lemon) Peel olie Ethylhexylglycerin Artemisia vulgaris olie polyaminopropyl biguanide Sodium sarcosinaat Pelargonium graveolens olie Pogostemon cablin blad olie Citrus aurantifolia (kalk) olie Evernia furfuracea (Treemoss) extract Juniperus virginiana olie Vetiveria zizanoides wortel olie Limoneen

  Ingrediënten van andere bulldog producten die ik heb: http://meetthebulldog.com/product_category/view/Wash

  Vr. Groet

  reageren

  1. Beste Aal,

   De eigenschappen van alcohol (of parfum) blijven hetzelfde, ongeacht of deze van natuurlijke of synthetische afkomst is. Citrusachtige stoffen (zoals citrus limon peel olie) adviseer ik te vermijden. Voor de cleansers die ik adviseer verwijs ik je graag naar de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

   25 July 2014 om 10:53
 • zegt:

  Beste Jetste,

  Onlangs heb ik een aftersun lotion voor een vriendin gemaakt, zij gebruikt veel producten met lavendel (ze is er dus niet allergisch voor) en ik hoorde dat je lavendelolie goed kunt gebruiken als aftersun. Nu is mijn vraag: kan het kwaad om een lotion met lavendel te gebruiken als je verder geen last hebt van irritaties?

  Groetjes Charlotte

  reageren

  1. Beste Charlotte,

   Voor je vraag verwijs ik je graag naar mijn volgende blog: http://jetskeultee.nl/lavendel/obj7777368.

   Groetjes Jetske

   4 August 2014 om 14:26
 • zegt:

  Beste Jetske,

  Ik heb rosacea op mijn wangen en voorhoofd. Nu met dit lekkere weer moet ik toch echt zonnebrand op mijn gezicht smeren. Maar bijna in elke zonnebrand zit Alcohol denat. Nou heb ik een zonnebrand (denk ik gevonden) namelijk: Urtizon Zonnecrème SPF 30

  Ingrediënten:

  Aqua, zinc oxide [nano], isohexadecane, caprylic/capric triglyceride, titanium dioxide [nano], glycerin, peg-100 stearate, glyceryl stearate, potassium cetyl phosphate, sorbitan stearate, tricontanyl pvp, xanthan gum, panthenol, aloe barbadensis, glycyrrhizic acid and derivatives, bisabolol, chamomilla recutita flower extract, helianthus annuus seed oil, pentylene glycol, butylene glycol, tocopherol, saccharide isomerate, hydroxyphenyl propamidobenzoic acid, tromethamine, sodium citrate, isodeceth-6, oleth-10, simethicone, aluminum stearate, alumina, isostearic acid, polyhydroxystearic acid, hydrolyzed wheat protein/pvp crosspolymer, propylene glycol, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, citric acid, sodium cetearyl sulfate, parfum, tetrasodium glutamate diacetate

  • Hoge bescherming
  • Waterproof
  • Met Aloë Vera en kamille extract
  • Bescherming tegen zonneallergie
  • Voor de (zon)gevoelige huid
  • Zorgt voor een optimale en langdurige hydratatie (72 uur)
  • Trekt snel in
  • Laat geen witte waas achter
  • Vrij van parabenen
  • Allergeenvrij parfum
  • Zonder chemische zonnefilters
  • Hypoallergeen

  Ik vroeg me af of ik deze zonnebrand mag gebruiken, omdat er wel parfum in de ingrediënten staat, maar ook dat het een Allergeenvrij parfum is.

  Groetjes, Annelie

  reageren

  1. Beste Annelie,

   De zonnebrandcrème die je noemt bevat parfum. In combinatie met de zon kan dit vervelende vlekken op de huid veroorzaken. Heb je Suncover al eens uitgeprobeerd? Dit product bevat geen gedenatureerde alcohol of parfum en maakt gebruik van veilige zonfilters. Het is bovendien non-profit. Als je een sample wilt aanvragen kan dat via www.uncover-skincare.nl.

   Groetjes Jetske

   11 August 2014 om 10:26
 • zegt:

  Beste Jetske,

  Zou jij deze producten aanbevelen of zitten er (veel) irriterende stoffen in? Alvast bedankt voor je antwoord!

  Eucerin DermatoCLEAN Verzachtende Reinigingsmelk: Glycerin, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Glyceryl Glucoside, Cetearyl Isononanoate, Sodium Hyaluronate, Decyl Glucoside, Sodium Citrate, Citric Acid, Glyceryl Stearate SE, Carbomer, Trisodium EDTA, Sodium Cetearyl Sulfate, Ethylparaben, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine, Potassium Sorbate

  Eucerin DermatoCLEAN Zuiverende tonic: Aqua, Dipropylene Glycol, Glyceryl Glucoside, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Decyl Glucoside, Sodium Citrate, Citric Acid, Cocamidopropyl Betaine, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol

  reageren

  1. Beste Karin,

   De producten zien er prima uit. Graag had ik in de toner meer kalmerende ingrediënten gezien, zoals zoethoutwortelextract, maar je kunt niet alles hebben ;-)!

   Groetjes Jetske

   11 August 2014 om 10:57
 • zegt:

  Beste Jetske,

  Mijn zoon van 3 jaar heeft sinds een half jaar last van een extreem droge huid rondom zijn mond. De huid schilfert, en de droge plekjes variëren en veranderen van grootte. Soms is alles bijna weg, en ineens is er weer een nieuw plekje. De huid is erg onrustig, zo kan deze na een week 'rustig maar droog' geweest te zijn, ineens weer vurig rood gaan worden en jeuken. Af en toe begint hij er aan te krabben, met als gevolg dat de huid kapot gekrabt wordt. Op dit moment smeer ik vaseline op de aangedane huid, en dit werkt wel maar de huid blijft droog. Met als gevolg dat het hele verhaal weer opnieuw begint! De huisarts heeft eerst Purol zalf aangeraden en daarna cetomacrogol crème met 50% vaseline voorgeschreven, maar beide verergeren de vurigheid en jeuk. De ingrediënten van deze crème zijn: Cetomacrogolwas, sorbinezuur, cetiol V, sorbitoloplossing, witte vaseline en gezuiverd water. Nu raadde een vriendin van mij Eucerin Ato Contol Acute Care Cream aan. Zij heeft hier zelf erg goede ervaring mee. Het is een product zonder parabenen, parfum en kleurstoffen. Ook geschikt voor kinderen. De ingrediënten van dit product zijn: Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Triisostearin, Vitis Vinifera Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-40 Stearate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Ceramide 3, Decylene Glycol, Menthoxypropanediol, Sodium Citrate, Citric Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Trisodium EDTA, BHT, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine.

  Voordat ik het wil aanschaffen ben ik op internet rond gaan zoeken en daar kwam ik jou tegen! Omdat ik het liefst een zo mild en natuurlijk mogelijk product gebruik wilde ik mijn vraag toch even bij je achterlaten!

  Alvast bedankt!

  Vriendelijke groet Natascha

  reageren

  1. Beste Natascha,

   Het is als eerst belangrijk om de oorzaak van de uitslag te vinden, het zou dermatitis perioralis kunnen zijn. Gebruik je bijvoorbeeld zeep in bad/douche of andere crèmes voor zijn huid? Mocht het dermatitis perioralis zijn dan zijn vette crèmes niet de beste keuze. Wel is het dan belangrijk even stoppen met alle cosmetica. Je kunt ook altijd een foto sturen naar info@dr-jetskeultee.nl zodat we kunnen kijken naar de huid van je zoon. Je zou ook een afspraak kunnen maken met een dermatoloog.

   Groetjes Jetske

   11 September 2014 om 15:27
 • zegt:

  Hoi Jetske,

  Ik ben erg fan van deze crème van Zarqa. De meeste creme's zijn te vet voor mijn huid terwijl mijn huid soms ook best droog kan zijn. Ook heb ik last van wat puistjes af en toe. Voor mij is deze crème geweldig! Wat vindt jij van de ingrediënten?

  Ingrediënten: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Dicaprylyl Ether, Distarch Phosphate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Aloe Barbadenisis Leaf Juice, Tocopheryl Alcetate, Dimethicone, Peg-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Pollysorbate 80, Behenyl Alcohol, Cetearyl Glycoside, Sodium Polyacrylate, Arachidyl Glucoside, p-Anisic Acid, Xanthan Gum, Maris Sal, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sulfur, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium, Iminodisuccinate, Sodium Hydroxide.

  Groeten ikbenik

  reageren

  1. Beste Ikbenik,

   Het product ziet er qua ingrediënten prima uit!

   Groetjes Jetske

   11 September 2014 om 15:36
 • zegt:

  Hallo Jetske,

  bedankt voor je antwoord. Ik blijf deze crème ook zeker gebruiken!

  Groeten Ikbenik

  reageren
 • zegt:

  Beste Jetske,

  Met plezier gebruik ik al langer dan een jaar jouw verzorgingslijn. Nou heb ik een vochtarme huid en wil ik als extra swisscode pure hyalorun gaat gebruiken.

  Wat vind jij ervan?

  Aqua, pentylene glycol, glycerin, methylpropanediol, sodium hyaluronate, panthenol, caprylyl 20, phenylpropanol en parfum

  reageren

  1. Beste Mali,

   Fijn om te lezen dat de producten bevallen! Het product wat je noemt bevat parfum: dit is nummer een allergeen en adviseer ik te vermijden. Als je een erg droge huid hebt kan een nachtje vaseline ook wonderen doen!

   Groetjes Jetske

   2 October 2014 om 17:59
 • zegt:

  Beste dr Jetske;

  Ik heb een reiniger met daarin als tweede ingrediënt Propylene Glycol. Ik heb deze reiniger een tijdje gebruikt en heb tot nu tot geen irritaties. ik las nu in u blog dat het beter is om deze ingrediënt te vermijden. Kunt u aub mij uitleggen over dezeingrediënt en mag ik nog blijven gebruiken?

  En mij tweede vraag is dat vele zonnecremes hebben alcohol denat. en meestal staan ze ook hoog in een lijst. Kunnen we het alsnog gebruiken?

  Alvast bedankt

  reageren

  1. Beste Fara,

   Propylene glycol geeft in hogere concentraties meer kans op irritatie. Dit is de reden dat ik het adviseer te vermijden als het in het eerste derde deel van de ingrediëntenlijst genoemd wordt. Alcohol kan de huid uitdrogen en in combinatie met de zon vervelende vlekken veroorzaken. Er zijn ook voldoende andere zonnebrandcrème zonder een hoge concentratie alcohol. Je kunt daarvoor eens op mijn volgende blog kijken: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

   9 December 2014 om 15:00
 • zegt:

  ik wil weten welke stoffen zitten er in aloe die goed voor je huid is en wat is hun functie?

  reageren

  1. Beste Magaly,

   Ik zou je graag willen adviseren de volgende blog te lezen: http://www.dr-jetskeultee.nl/aloe-vera/obj7784552.

   Groetjes Jetske

   9 December 2014 om 15:15
 • zegt:

  Hallo!

  Vorige week heb ik van de dokter te horen gekregen dat ik een allergie heb voor foundation haarverf en nagellak. Met haarverf en nagellak heb ik geen grote problemen maar helaas met foundation wel. Dit gebruikte ik nagenoeg iedere dag. De bestandsdelen die de grootste reactie veroorzaken zijn de etherische oliën. Nu heb ik eens goede research gedaan waaronder op deze leuke site, maar nu kan ik nergens tot de conclusie komen wat voor mij nu een geschikte foundation zou kunnen zijn. Heeft u tips en suggesties voor mij? Ik hoop op een reactie, want ik zou graag horen wat ik nog kan doen.

  Met hartelijke groet,

  Jolien

  reageren

  1. Beste Jolien,

   Weet de dokter ook voor welk ingrediënt je allergisch bent? Dan kan ik je ook wat gerichter advies geven. Je kunt in ieder geval de volgende blog even bekijken: http://www.dr-jetskeultee.nl/zoektocht-naar-de-perfecte-foundation/obj9200205.

   Groetjes Jetske

   7 January 2015 om 14:00
 • zegt:

  Ik zie ook nergens een reactie op Reverta Anti Aging... jammer hoor.

  reageren

  1. Beste Karin (en anderen),

   Zonder volledige ingrediëntenlijst kan ik helaas niets zeggen over een product. Fijn dat MB de ingrediëntenlijst heeft geplaatst. Ik zie dat er gebruik wordt gemaakt van goede ingrediënten zoals vitamine C, maar helaas weet ik niet welke soort ze gebruikt hebben. Er zijn namelijk ook wat minder werkzame vormen van vitamine C (http://www.dr-jetskeultee.nl/vitamine-c/obj7777404). Je zou dit na kunnen vragen bij het bedrijf. Daarbij is het belangrijk dat het product luchtdicht verpakt is anders verliezen de werkzame ingrediënten snel hun werking.

   Groetjes Jetske

   6 March 2015 om 14:30
 • zegt:

  Beste Jetske,

  Ik heb al een tijdlang (maanden) last van rode plekken, bultjes en puistjes op mijn kin en neuslippenplooi (verder geen roodheid en/of bultjes in mijn gezicht). Vandaag bij de huisarts geweest en zij denkt aan rosacea. Ik heb hiervoor Metronidazolcreme gekregen. Hopelijk helpt dit. Heb je nog tips voor huidverzorging en welke (specifiek merk) creme's ik zou kunnen gebruiken? Ik gebruikte al wat verzorging van Zarqa, maar dat hielp dus niet, maar wellicht gaat het nu beter met de metronidazol erbij. Ik hoor graag tips. Groetjes, Linda

  reageren

  1. Beste Linda,

   Mocht het om rosacea gaan dan is het belangrijk milde producten te gebruiken zonder irriterende ingrediënten zoals parfum en gedenatureerde alcohol. Goede ingrediënten zijn vitamine C en niacinamide (http://www.dr-jetskeultee.nl/het-behandelen-van-rosacea/obj7777342). De producten die ik adviseer vind je in de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314.

   Groetjes Jetske

   6 March 2015 om 14:45
 • zegt:

  Hoi Jetske,

  Echt fijn deze blog! Check nu regelmatig de lijst van verboden ingrediënten voor ik beslis een product te kopen. Nu ben ik bij de apotheek geweest met de vraag of het wel goed is om op het droge gezichtje van mijn zoontje ( 9 maanden ) vaseline te smeren, volgens de apotheker was het niet goed omdat ik zo de poriën van het gezichtje verstop. Nu heb ik een zalfje gekocht dat heet 'vaseline cetomacrogol creme FNA' maar bij de ingrediënten zag ik propylene glycol staan. Voor de rest zit er ook nog aqua, petrolatum, ceteareth-20, paraffinum liquidum in. Is dit nu wel goed om op te smeren? Gebruik het nu ook voor een exzeemplekje op mijn ooglifooglid.

  Alvast bedankt voor het antwoord!

  Vriendelijke groetjes, Anneke

  reageren
 • zegt:

  Hoi Jetske,

  Ik heb een vraag over dipropylene glycol. Is dit ook een ingredient wat evenals propylene glycol het beste vermeden kan worden?

  Vriendelijke groet,

  Ikram

  reageren
 • zegt:

  Ook ik ben erg benieuwd naar je mening over de Reverta anti-aging producten. Zou je hierover wellicht iets meer kunnen/willen vertellen? Bij voorbaat dank! Met vriendelijke groet, MB

  reageren
 • zegt:

  Voor de volledigheid hierbij de ingrediëntenlijst: Gedestilleerd water, Glycerine, Carbomer 940, Triethanolamine, Druivenpitolie, Jojobazaadolie, Kiwizaadolie, Olijfolie, Vitamine A, Vitamine B, Vitamine C, Vitamine E, Shea Butter (karitéboter), Stearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulphate, Isopropyl Myristate, Isopropyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Hyaluronzuur, Acetyl Hexapeptide-8 (Argireline), Haloxyl™ (Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Hydroxysuccinimide, Steareth-20) Squalene, Ubiquinone (Co-Enzym Q), oplosbaar Marine Collageen; extracten van Groene Thee, Echinacea, Granaatappel, Druivenpit, Pompoenzaad; Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol en Sorbinezuur (conserveringsmiddel).

  Vrij van parabenen.

  reageren
  1. zegt:

   Ik betwijfel of Reverta werkzame concentraties gebruikt. Bovendien weet je niet welke vorm van vitamine a, b en c ze gebruiken, dat is ook belangrijk. Triethanolamine wordt niet boven de 6% gebruikt en vitamine a in hele lage concentraties. Bovendien zijn de anti-oxidanten niet stabiel in een tube. Ik zou het niet gebuiken.

   reageren
 • zegt:

  Dag Jetske,

  Graag zou ik wat advies van U krijgen (de huidanalyse heb ik al gedaan, hier werden uw producten voor de vette huid aangeraden) Hier een korte beschrijving van mijn huid: Mijn huid wordt snel glimmerig, ik heb echter niet het idee dat het heel vet is, rond mijn neus en op mijn neus heb ik poriën die wel te zien zijn, ook heb ik af en toe wat puistjes. Op mijn kin is het altijd wat rommelig met puistjes en soms komen er nog wat puistjes bij op mijn wang of tegen mijn neus. In het dagelijks leven wordt ik vrij snel rood, wat ik vervelend vind maar foundation gebruik ik liever niet. Is hier wat aan te doen of moet ik dan echt foundation gebruiken als ik dat wil verhelpen? Ik heb het idee dat ik wel goede producten gebruik wat betreft reiniging. Ik gebruik geen creme voor mijn gezicht maar ik ben van plan om de amandel crème van weleda te kopen, ik denk namelijk dat ik een gevoelige huid heb. Als u dit zo hoort wat raadt u mij dan aan?

  Ik vind het leuk om wat te experimenteren!

  Groet, Renée

  reageren
 • Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

  Laat hier je reactie achter