• Happy New Year

Happy new year!

Ik geloof dat ik nog wel een paar weken nodig heb om bij te komen van het geweld van de feestdagen. En die uitspraak van Herman den Blijker, dat je niet aankomt tussen kerst en oud en nieuw – maar tussen oud en nieuw en kerst, die klopt echt niet!

Hoe dan ook; ik heb weer helemaal zin in 2011. Ik keek gisteren nog even naar mijn blog van een jaar geleden en las daar over mijn plannen voor 2010. En ik heb goed nieuws; het boekje waar ik vorig jaar over schreef gaat er nu toch echt snel aankomen. De teksten zijn bijna helemaal af en de foto’s gemaakt. Ik mik op begin voorjaar maar ik hou je natuurlijk op de hoogte!

Moisturizer Uncover Skincare Nog meer leuk nieuws!

Verder sprak ik op mijn blog over een spannend ander project; ook daar heb ik iets leuks over te vertellen. Dat huidverzorging mijn passie is, is waarschijnlijk al wel duidelijk. Al jaren ben ik op zoek naar producten die aan mijn eisen voldoen- zonder irriterende stoffen en met goede actieve ingrediënten. Het bleek een ingewikkelde opgave en heeft me er uiteindelijk toe gezet zelf producten samen te stellen, precies zoals ik ze wilde. De naam van mijn eigen cosmeticalijn is Uncover Skincare.

Zelf gebruik ik de producten al een poosje, maar ze zijn sinds dit jaar voor iedereen verkrijgbaar! Het was een weg van vallen en opstaan. Mijn eerste producten hadden weliswaar werkzame ingrediënten in hoge concentraties maar waren bruin, roken niet erg lekker en rulden. Na heel veel uitproberen (nu weet ik waarom al die fabrikanten verwaarloosbare concentraties ingrediënten in hun product stoppen) is het me toch gelukt om hele fijn aanvoelende, witte of heldere producten te maken zonder ook maar enig compromis aan de kwaliteit te doen. En ik beloof je, naar de prijs van de ingrediënten heb ik niet gekeken! Het resultaat mag er zijn.
Kijk maar eens op de website van Uncover Skincare, www.uncover-skincare.nl/. Wat ben ik super trots!

Groeten Jetske

(Dr. Jetske Ultee- onderzoeksarts cosmetische dermatologie)

Lees ook de blogs:
– Angel dusting (over lage concentraties actieve stoffen in cosmetica)
Antioxidanten in cosmeticaproducten
– Puur goud
– Een goede zonnebrandcrème?
– Welke natuurlijke ingrediënten

24 Reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
 • Annette juli 17, 2011 (12:29)

  Hallo Jetske,

  ik volg je blog al lange tijd en wil je graag bedanken voor je inzet en de duidelijke informatie die je verstrekt.

  Sinds ca 2 weken gebruik ik de Uncover toner en moisturizer voor de normale tot droge huid.
  Wat ik jammer vind, is dat de toner niet (geheel) wordt opgenomen door mijn huid. Er blijft een plakkerig laagje op de huid liggen, ongeacht de wijze van aanbrengen (via wattenschijfje of rechtstreeks op het gelaat sprayen).
  Dat de al dan niet spaarzaam aangebrachte Uncover moisturizer niet geheel door de huid wordt opgenomen, is misschien te verwachten vanwege de dikkere constistentie. Maar wat ik mij wel afvraag is, of de werkstoffen dan wel in de huid terecht komen. Het maakt overigens geen verschil of ik vooraf wel of geen toner en/of exfoliant gebruik, en ook niet of ik de creme op een nog vochtige toner-ondergrond aanbreng.

  Hetzelfde probleem ondervond in het verleden met bijna alle andere merken, maar ik had/heb het bijv. niet met toners van La Prairie of Paula s Choice. Ook luchtige moisturizers, e.d worden niet altijd goed opgenomen.

  Heb jij enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? En hoe ik het zou kunnen verbeteren? Hoe ik de werkstoffen in jouw producten alsnog cq beter IN mijn huid krijg?

  Mijn huid is droog en gevoelig; dit bleek niet alleen uit de ingevulde huidanalyse op de site van Uncover, maar is mij ook medegedeeld (in het verleden) door schoonheidsspecialistes.
  Ik combineer jouw Uncover toner en moisturizer met de cleanser, exfoliant, e.d. van Paula s Choice.

  Bij voorbaat dank ik je voor het meedenken en je reactie (want ik weet dat je dat altijd doet)!

  Met vriendelijke groet,
  Annette

 • author-avatar
  Jetske januari 26, 2011 (12:46)

  Beste Jogchem,

  Ondertussen hebben we al een hele mailwisseling gehad over je vraag, maar hierbij ook nog mijn antwoord op de blog:
  Toen ik begon met het samenstellen van mijn eigen producten had ik twee doelen; de allerbeste ingredienten (in hoge concentraties) en betaalbare producten. Omdat ik geen concessies wilde doen aan de kwaliteit heb ik in het proces van de formulering mij echt totaal niet bezig gehouden (zelfs niet gekeken) naar de prijzen van de ingredienten. Dat het een airless verpakking moest gaan worden stond daarbij vast. Kon ook niet anders, want anders zouden mijn producten in no time gaan verkleuren. Aan mijn voornemen geen concessies te doen aan de samenstelling heb ik me gehouden, net als aan de airless verpakking. Aan de prijs niet. Die kon ik niet zo laag houden als ik in mijn hoofd had. Dat was wel even slikken. In eerste instantie heb ik geprobeerd te bezuiniging op zaken als vormgeving (volgens het ontwerp zaten alle producten in de verpakking in een mooie kartonnen koker; die heb ik laten schieten), verkoopkanalen (door het via de website en de klinieken te gaan verkopen kon ik de marges lager houden), en aan het besluit geen geld uit te gaan geven aan advertenties en dergelijke. En dat die 40 euro niet alleen de prijs van de ingredienten en de verpakking is dat klopt, daar zitten dus ook zaken bij als de ontwikkeling van de website, het ontwerp van de bedrukking en ga nog maar even verder. Bovendien natuurlijk ook een winstmarge…. Maar ik daag je bij deze wel uit een productlijn te vinden waar de inkoopsprijs van de producten wat betreft kosten boven die van mij uitkomt!!!!!
  Wat betreft je tweede punt ben ik het helemaal met je eens, zonnebrandcreme moet je in ruime hoeveelheden op brengen en bij voorkeur meerdere malen per dag. Helaas doet natuurlijk bijna niemand dat en natuurlijk is dat met dit product gezien de prijs wishfull thinking . Toch ben ik van mening dat bij mensen die dit product echt dagelijks opsmeren (het is natuurlijk alleen bedoeld voor het gezicht) de kans op chronische irritatie van de huid minimaal is, de veiligheid groot is en de gezichtshuid ook echt goed beschermd wordt tegen zowel UVA als UVB schade. Bovendien smeert en ruikt het fijn. En ik ben echt trots op de ingredienten die wel, maar daarbij zeker ook niet, aan dit product toegevoegd zijn. Samenvattend allemaal zaken die zeker voor dagelijks gebruik van een product van groot belang zijn. Ik zou dit product met een heel goed gevoel dagelijks op de huid van mijn kinderen smeren (is dan weer mijn maatstaf…..). Hoewel jij zegt dat er veel goedkopere alternatieven zijn kon ik ze echt niet vinden. Zeker als een product parfumvrij en alcoholvrij (gedenatureerd alcohol) moet zijn. Ik ben heel benieuwd naar de producten die jij zou adviseren; zoals je op mijn blog kan zien had ik daar heel erg veel moeite mee….

  Je reactie hierop was: “Ik zelf maak de afweging puur op kosten en kwaliteit van zonnefilters. Producten die ik persoonlijk kan aanraden zijn o.a. de Boots Soltan lijn (wel alcohol denat, en wel parfum) maar een UV-filter formulering van een kwaliteit die ik nog niet geevenaard heb gezien voor een zeer lage prijs. De Laroche-Posay Anthelios lijn (geen parfum, uitstekende Mexoryl gebaseerde formulering) en de Roc Minesol lijn (geen parfum, uitstekende Tinosorb gebaseerde formulering).”

  Ik geloof overigens zo dat het een erg goed product is. Hoewel we wat betreft visie denk ik heel veel overeenkomsten hebben, zie ik juist dat de combinatie zon en parfum/alcohol is zo verschrikkelijk slecht is. Daarnaast vind ik de combinatie met antioxidanten heel belangrijk en hiermee de wijze van verpakken.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 19, 2011 (13:07)

  Beste Jeanette,

  Dank je wel! Vanaf begin februari kan je ze ook kopen in de Velthuis klinieken,

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 19, 2011 (12:37)

  Beste Gerti,

  Dank je wel! In de moisturizer voor de droog-normale huid zit 4%, in die voor de vet-normale huid 5%. Dit omdat in de toner voor de droog-normale huid ook nog Niacinamide zit. Goed he….:)

  groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:32)

  Beste Niya,

  Zonnebrandcremes kan je altijd beter na de moisturizer opbrengen. Onder meer omdat anders de moisturizer zijn werk anders niet meer goed kan doen. Daar komt bij dat moisturizers vaak antioxidanten bevatten die de huid kunnen beschermen tegen de straling tegen de zon.
  Tenslotte moet je een zonnebrandcreme ook vaker aanbrengen (iedere twee uur). Dat zou anders niet kunnen! Vaak worden er in zonnebrandcremes ook combinaties gebruikt van fysische en chemische filters. Ik adviseer je wel de moisturizer even in te laten trekken voordat je er het volgende product op aan brengt.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:31)

  Hi Sophia, Laat even horen wat je ervan vindt!
  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:28)

  thanks Bas!

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:24)

  Beste Leyla,

  Zeker ben ik ook van plan in de toekomst nog een zonnebrandcreme voor het lichaam te maken, waar minder actieve stoffen inzitten. Maar het gaat allemaal stapje voor stapje… Als je het erg veel vindt kun je er ook voor kiezen overdag de zonnebrandcreme te gebruiken, en s avonds de moisturizer.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:19)

  Hallo Chantal, wat fijn om te lezen dat je acne al wat minder wordt!

  Als salicylzuur niet voldoende helpt, is het inderdaad prima om het te combineren met benzoylperoxide. De acnecare creme bevat 2% benzoylperoxide (50 mg per gram) en werkt bacterie-dodend, salicylzuur voorkomt verstopping van de talgklieren. Combineren is dus heel verstandig. De benzoylperoxide kun je aanbrengen na je exfoliant. Let altijd goed of je huid hier goed op reageert en doe een stapje terug als je huid geirriteerd raakt. Je kunt zowel 1% als 2% salicylzuur gebruiken.

  Of de acne verdwijnt kan ik niet te zeggen, dat is afhankelijk van de mate en vorm van acne waar je last van hebt en verschilt per persoon. Als de acne afneemt met de benzoylperoxide, kun je proberen of je het na een poosjes af kunt bouwen en je huid goed te verzorgen met milde producten in combinatie met salicylzuur.

  Als je het alleen s avonds gebruikt en je acne hier minder van wordt, is het waarschijnlijk voldoende voor je huid. Als je huid hier goed op reageert kun je ervoor kiezen om s ochtends alleen de salicylzuur te gebruiken. Mijn ervaring is dat 1% in een product met een goede samenstelling en pH voldoende werkzaam is en de kans op irritatie is wat kleiner.

  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:15)

  Beste Lucy, ik ga mijn best doen!
  Groeten Jetske

 • author-avatar
  Jetske januari 14, 2011 (19:10)

  Beste Suzanne,
  Dankje voor je felicitaties en leuk dat je de producten gaat bestellen!
  Groeten Jetske

 • Jeanette januari 13, 2011 (19:00)

  Goed nieuws, deze huidverzorgingsproducten, en gefeliciteerd daarmee! Zijn ze alleen online te bestellen of ook verkrijgbaar bij bijv. de Velthuiskliniek?
  Groeten,
  Jeanette

 • Gerti januari 12, 2011 (12:52)

  Hoi Jetske, Wat een mooie start van het nieuwe jaar. Gefeliciteerd!
  Een vraag: wat is het precentage niacinamide in de moisturizer?
  Groeten, Gerti

 • Jogchem januari 11, 2011 (02:17)

  Beste Jetske,

  Ook jij de beste wensen! En gefeliciteerd met je cosmeticalijn.

  Nu moet ook jij echter met de billen bloot en zijn we in staat jouw productsamenstelling te analyseren.

  Ik heb me in eerste instantie beperkt tot de productcategorie waar ik verstand van heb: de zonnebrandcremes.

  Om te beginnen is 40 euro voor 50ml een buitengewoon excessieve prijs. Zoals je zelf altijd aangeeft, en wat ik ook meerdere keren heb vermeld, is dat het van groot belang is dat je dagelijks smeert, voldoende gebruikt (niet zuinig zijn!), en voldoende vaak opnieuw aan brengt. 50ml wanneer gebruikt op uitsluitend gezicht, biedt hooguit voldoende voor een maand aan gebruik. Het resultaat zal zijn, dat mensen te weinig gebruiken uit kostenoverweging, en daarmee schijnbescherming krijgen.

  Maar eerder in een reactie gaf je aan dat: “Ik had gehoopt dat ik de prijzen lager kon houden maar door de hoge concentraties en de airlessverpakking kon het echt niet anders.”

  Laten we dat eens analyseren:

  Je SPF 30 zonnefilter is een simpele formule op basis van Tinosorb M en Tinosorb S. Geen andere zonnefilters. Zowel Tinosorb M als S zijn erg fotostabiel, maar er was wel degelijk ruimte geweest om deze nog verder te stabiliseren met b.v. Uvasorb HEB of mangaan-gecoate nano titaniumoxide deeltjes en daarmee ook de emissie van vrije radicalen verder te verminderen. Maar op zich niets mis mee, maar ook niets bijzonders aan. Tinosorb M/S producten zijn overal beschikbaar in alle prijsklassen.

  Van de overige actives zit alleen zoethoutwortelextract er in een hoge concentratie in (Dipotassium Glycyrrhizate) waarschijnlijk in een concentratie van rond de 2%. De overige twee actives (Sodium Carboxymethyl Betaglucan en Evodia Rutaecarpa Fruit Extract) hebben relatief lage concentraties en staan onderaan de lijst.

  Zowel Dipotassium Glycyrrhizate als de Betaglucan zijn geen kostbare actives als je online naar de toeleverancierprijzen kijkt. Zeker niet als je kijkt naar hoeveel er daadwerkelijk gebruikt wordt in een verpakking van je SPF (2% van 50ml = 1ml = +- 1 gram). Geen enkele van deze ingredienten rechtvaardigt dus de hoge prijs.

  Ik denk dat de conclusie is, dat je even goede SPF s kan krijgen, of zelfs betere (wat betreft stabilisatie) voor een fractie van de prijs. En dat de hoge prijs van 40 euro op geen enkele wijze gerechtvaardigd is vanwege hoge grondkosten.

  Ik hoor graag of ik iets over het hoofd zie.

 • Niya januari 9, 2011 (20:48)

  Wauw, gefeliciteerd met je lijn! De website ziet er heel mooi & professioneel uit en de producten lijken ook heel fijn! Ik denk dat veel mensen (ik in ieder geval) veel meer vertrouwen hebben in jouw producten omdat de ingredienten zo wetenschappelijk verantwoord zijn. Heel veel succes ermee 🙂

  Ik heb een vraag die niet relevant is voor dit artikel, over zonnebrandfilters. Ik heb gelezen dat als je een zonnebrandcreme gebruikt met chemische filters, je deze creme op je net gereinigde huid moet aanbrengen omdat de filters moeten “interacteren” met je eigen huid om zo zonlicht te kunnen absorberen.

  Als je een zonnebrandcreme met fysische filters (zinkoxide en titaniumdioxide, van tinosorb weet ik het niet zeker?) gebruikt zou je de creme juist na je moisturizer moeten aanbrengen, omdat deze zonnebrandcreme je huid beschermt door het zonlicht te reflecteren.

  Ik heb hier twee vragen over. Ten eerste of dit uberhaupt wel klopt? Moet je inderdaad zonnebrandcremes met chemische filters na de cleanser en voor de moisturizer aanbrengen?
  En ten tweede: als dit waar is en je chemische filters voor een moisturizer moet aanbrengen, werkt een moisturizer na een zonnebrandcreme de zonnebrandcreme niet tegen, omdat er een hele “laag” over de zonnebrandcreme zit?

  Ik hoop dat je mijn vragen begrijpt en alvast bedankt!

 • Sophia januari 9, 2011 (17:00)

  Super Jetske!
  Heb mijn eerste bestelling al geplaatst!
  Groetjes Sophia

 • bastiaan januari 9, 2011 (10:48)

  Gaaf Jetske! Ookal is t na 3-koningen: toch nog alle goeds voor t nieuwe jaar.

 • Leyla januari 7, 2011 (20:48)

  Hoi Jetske,

  Sommige producten zijn inderdaad wel een beetje aan de hoge kant maar voor de moisturizer snap ik dit wel.
  Wat ik mij dus afvraag; een goede zonnecreme vinden is echt heel moeilijk en nu ben ik wel heel blij dat jij een goeie zonnecreme hebt uitgebracht maar na de toner en moisturizer vind ik de actieve stoffen wel genoeg en mijn zonnecreme moet enkel dienen als een zonnecreme zonder (dure!) actieve stoffen. Ik heb het idee dat dit overbodig is, aangezien het dan al 2 keer op je huid is aangebracht.
  Overweeg je om misschien zoiets te maken? Dit zou voor mij (en voor vele anderen denk ik) echt een uitkomst zijn, want een zonnecreme gaat er zo doorheen wanneer je zoveel (en soms ook vaak!) moet smeren. Een zonnecreme met enkel zonnefilters en die gewoon normaal hydrateerd in een tubetje hoeft helemaal niet duur te zijn en dan smeer je gemakkelijker vaker een dikke laag op. Ik hoop echt heel erg dat je zoiets overweegt! Want de zonnecremes op de markt zijn of slecht of net niet helemaal goed of wel goed maar veel te duur.

  Groetjes Leyla

 • author-avatar
  Jetske januari 7, 2011 (17:04)

  Beste Joke,

  Dank je wel voor je felicitaties. En ik snap je reactie helemaal! Ik realiseer me dat het best een hoop geld is. Ik had gehoopt dat ik de prijzen lager kon houden maar door de hoge concentraties en de airlessverpakking kon het echt niet anders. Ik durf nu wel met zekerheid te zeggen dat cosmeticaproducten niet duurder hoeven te zijn dan dit. Wat betreft de kosten van ingredienten kan je het namelijk niet veel gekker maken!!! Heb je een minder ruim budget dan adviseer ik je de andere producten die ik noem op mijn blog te gebruiken. En hoewel ze wat lagere concentraties actieve stoffen bevatten zijn ze ook prima. Wil je toch de Uncover producten proberen begin dan met de moisturizer. Hier hoef je maar weinig van te gebruiken en je kunt m ook combineren met goedkopere producten.
  Groeten Jetske

 • joke januari 7, 2011 (16:30)

  Hallo Jetske,

  Gefeliciteerd met je eigen lijn dat is heel erg leuk!!
  Maar Jetske, ik vind je produkten wel duur.

  Ik was juist heel blij met je advies in je blog over allerlei produkten
  en je kon ook betaalbare produkten aanbevelen die voor ieder
  te doen zijn.
  Dan ook mijn vraag,
  Jetske waarom kies je voor een prijsklasse die niet voor een iedereen
  betaalbaar is?

  Ik wens je een mooi jaar toe en veel succes !

  groet van joke

  .

 • Chantal januari 7, 2011 (12:34)

  Wat leuk! Heel erg gefeliciteerd met het bereiken daarvan.

  Ik zag dat je (nog) geen 2% exfoliant hebt. Zal deze er nog komen?

  Ik heb nog een vraag, want ik ben onlangs begonnen met een een benzoylperoxide creme, want voor mij hielp alleen een 2% echt niets. Ik gebruik nu de acnecare creme van Louis Widmer en heb het idee dat dit een 2,5% is, toch? Heb wel het idee dat het helpt. Gebruik het nu twee weken. Ik vroeg mij al af hoe ik dat zou moeten gebruiken met de 2% exfoliant en kon dat hier niet vinden. Ik heb daarom de exfoliant maar achterwege gehouden, want was bang dat je ze niet zou kunnen combineren. Ik wilde je al mailen, maar nu zag ik het op de website van jouw producten staan! Ik kan dus daarna gebruiken, maar omdat je producten maar 1% zijn, is mijn vraag of het ook kan met een 2%.
  Weet je overigens hoe lang die benzoylperoxide op je gezicht blijft zitten en het nog steeds blekend kan zijn op je kleding? Ik gebruik het nu maar alleen s avonds, omdat ik bang ben voor mijn kleding; dat ik bleekvlekken krijg.
  Men zegt ook dat het na zo n 6-8 weken over zou moeten zijn. Stel dat dat het geval zou zijn (wat geweldig zou zijn!), hoef je het dan niet meer te gebruiken? Of zou je adviseren om het af en toe bij te houden?

 • Lucy januari 6, 2011 (23:26)

  Allereerst van harte gefeliciteerd!
  Ik vroeg me af of u dit maand nog een artikel gaat plaatsen over foundations?

  Liefs

 • Frank januari 6, 2011 (22:51)

  Hoi Jetske allereerst nog de beste wensen voor 2011
  Bij deze gefeliciteerd met je eigen verzorgingslijn wel moet ik een opmerking maken.
  Ik heb eens gelezen dat je schreef dat goede huidverzorging niet duur hoeft te zijn en dat je met huidverzorging boven de 60 , 70 euro je bedenkingen moet hebben.
  Nou ga ik er vanuit dat je heel goede produkten heb ontwikkeld met hele goede ingredienten toch moet ik je eerlijk bekennen dat ik de prijs van je produkten aan de hoge kant vindt voor een moistering euro 49,95 voor 50 ml een toner euro 34.95 , 39,95 als je bv een merk zoals decubal neemt nou zit daar wel een hele organisatie achter die waarschijnlijk de prijs drukt daar zit ook oa Allointin , niacinamide , glycerin in heel werkzame stoffen reiniging nog geen 10 euro creme vitaal die ook op jou site staat 50 ml voor euro 12,50 vanwaar dan die hoge prijs voor jou produkten toch 3 , 4 keer zo hoog ik vind dat jammer en denk helaas dat het voor veel mensen toch een hoop geld is.
  Toch hoop ik echt van harte dat jou produkt een groot succes mag worden.

  groetjes Frank.

 • Suzanne januari 6, 2011 (17:42)

  Gefeliciteerd met je verzorginslijn!
  Ik ga eerst mijn oude producten opmaken en daarna zeker jouw producten bestellen en proberen. Ik ben erg benieuwd! Heel veel succes ermee!

Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!